Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

15 Ιουνίου 2012: Η ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε στη συνέχεια ολόκληρη την ομιλία του Τσίπρα, σήμερα 15/6, στη Θεσσαλονίκη. 

Από τη Θεσσαλονίκη: Τσίπρας για Σαμαρά

Ωράριο αστυνομικών υπηρεσιών, ταυτοτήτων και διαβατηρίων, στις 16 & 17 Ιουνίου

Πρωτοφανής παρέμβαση FT Γερμανίας κατά ΣΥΡΙΖΑ


Με κεντρικό άρθρο στα ελληνικά (!) η γερμανική έκδοση των Financial Times προτρέπει τους Έλληνες να μη ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ!

Όπως όλα δείχνουν οι Γερμανοί είναι οι καλύτεροι μαθητές του Κ. Σαμαρά διότι όπως φαίνεται έχουν τρομοκρατηθεί απόλυτα στην προοπτική της Κυβέρνησης της Αριστεράς την Δευτέρα.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΠΡΩΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


...λίγο ακόμα να κάνουμε έφοδο στον ουρανό,
να γίνουν πράξη τα πιο όμορφα από τα ονειράτα μας...

Το έπος του Σαμαρά απόψε στο Σύνταγμα...


Photo: τρελό φιάσκο στο Σύνταγμα...ούτε 2000 οι συγκεντρωμένοι....αραιά αραιά και με δύο σημαίες στο χέρι ο καθένας...προσέξτε το γαλάζιο συνολάκι της νεοδημοκράτισας...η εικόνα είναι ούτε 40 μέτρα από την εξέδρα που έπρεπε ήδη να μιλάει ο Σαμαράς 

Μπαρουτοκαπνισμένος ή ηλιοκαμένος;

Παρών και ο "λεβέντης" στην αποψινή συγκέντρωση της Ν.Δ. στο "άδειο" Σύνταγμα!

Γιατί τώρα ΚΚΕ...

«Κ.Κ.Ε. -
Τρία γράμματα
χαραγμένα στους τοίχους των φυλακών
μέσα στις νύχτες της παρανομίας
χαραγμένα στις μάντρες των εργοστασίων
σταθερά δυνατά πάνω από το θάνατο
εκεί που τρέμει η ρίζα της ανθρώπινης ανάσας
εκεί που ρέει στους δρόμους σαν ποτάμι ο ουρανός,
πρωί με τα πουλιά, με τις σημαίες, με τα φύλλα
πρωί με την τίμια κραυγή».

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ, «Στα 57 χρόνια του ΚΚΕ», Αθήνα 14. ΧΙ.75)

Από την συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα (15/6/12)

Σύγχρονοι Ερυσίχθονες


Ο μύθος του Θεσσαλού  Ερυσίχθονα που διασώζει ο ποιητής Καλλίμαχος στον ύμνο του προς τη θεά Δήμητρα, μοιάζει να είναι το πρώτο οικολογικό μήνυμα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ένα μήνυμα που φανερώνει τις ολέθριες συνέπειες για τον άνθρωπο από την αλόγιστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Σύμφωνα λοιπόν με το μύθο, ο ιερόσυλος βασιλιάς Ερυσίχθονας  σπρωγμένος από ακόρεστη αδηφαγία, έκοψε τα ιερά δέντρα της θεάς και ιδίως εκείνο που αγαπούσε περισσότερο.Μια πελώρια βαλανιδιά  στην καρδιά του δάσους. Η τιμωρία για τη βέβηλη αυτή πράξη , ήταν φοβερή αφού καταδικάστηκε από τη θεά σε αιώνια πείνα.Ετσι άρχισε το μαρτύριο του Ερυσίχθονα που αφού καταβρόχθισε ολόκληρο το βιός του, θα κατασπαράξει και τις ίδιες του τις σάρκες μέχρι  να τον λυτρώσει ο θάνατος.

15 Ιούνη: Η ομιλία της Παπαρήγα στην προεκλογική συγκέντρωση της Αθήνας


Αυτή η συγκέντρωση δείχνει την αποφασιστικότητα των κομμουνιστών, των φίλων του Κόμματος για ισχυρό ΚΚΕ στην Βουλή και στο λαό. Αποδείχνει ότι υπάρχει και θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα. Υπάρχει η δύναμη και πρέπει να στηριχθεί περισσότερο, να γίνει πιο γερή ώστε να μη νικήσει το ρεύμα του φόβου, της αυταπάτης, γιατί η 18η Ιούνη, οι επόμενες μέρες, μήνες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για το λαό.

Ικανοί για όλα

Καρτερός Θανάσης - ΑΥΓΗ
Πάνω από 10% ανέβηκε χθες το Χρηματιστήριο, με τις τραπεζικές μετοχές να κάνουν ράλι και να εκτιναχθούν πάνω από 20%. Γιατί; Μας το λέει το έγκυρο και αναμφισβήτητα ευρωπαϊκό "Βήμα", στην ηλεκτρονική του έκδοση: "Θα έχουμε μάλλον φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση που θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, εκτιμούν αναλυτές της αγοράς, κάτι στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν, όπως αναφέρουν ορισμένοι, και οι διαρροές γύρω από τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων".

ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ...


Και οι Γερμανοί στον αγώνα

Μήνυμα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για τις εκλογές της 17ης Ιούνη


Χαλκιδικιώτες – Χαλκιδικιώτισες,
Στις 6 του Μάη κάναμε το πρώτο βήμα, για να γίνουν παρελθόν αυτοί που υπέστειλαν την σημαία της ελληνικής αξιοπρέπειας υπογράφοντας τα μνημόνια, εκχωρώντας την λαϊκή μας κυριαρχία και οδηγώντας την κοινωνία σε πλήρη πτώχευση και απόγνωση. Από τότε μέχρι σήμερα, αυτοί που μας έφεραν μέχρι εδώ, συκοφαντούν, βρίζουν, απειλούν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας φοβίσουν. Κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία. Θέλουν τον λαό εγκλωβισμένο στα ψευτοδιλήμματά τους και υποταγμένο στα σχέδιά τους.

ΟΙ ΜΙΜΗΤΕΣ ΤΟΥ GOEBBELS.


Πάγια τακτική των  υποψηφίων  στις ελληνικές εκλογές, ήταν, οι υποψήφιοι  περισσότερο να κρίνουν το πρόγραμμα  των αντιπάλων, παρά να εκθέτουν και  να αναλύουν το δικό τους πρόγραμμα. Αυτό όμως που συμβαίνει σε τούτες τις  εκλογές, δεν έχει προηγούμενο! Εδώ  και βδομάδες βρίσκεται σε πλήρη  εξέλιξη μια λυσσαλέα επίθεση  όλων των κομμάτων  (πλην του Π. Καμένου, αν δεν έχω χάσει κάποιο επεισόδιο), εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει κορυφωθεί την τελευταία βδομάδα. Όσοι από τους πολιτευτές του μετώπου δεν περιφέρονται από παράθυρο σε παράθυρο, ψάχνουν απεγνωσμένα στο διαδίκτυο να βρούν ένα στοιχείο, μια ανάρτηση, οσοδήποτε παλιά, μια δήλωση τέλος πάντων, οτιδήποτε θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν δυσφήμιση ή θα δημιουργούσε αρνητικούς συνειρμούς!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Γ. ΤΗΣ Χ.Δ.
Το Π.Γ. της ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, με ανακοίνωσή του καλεί τον Ελληνικό λαό να προσέλθει την Κυριακή στις κάλπες για να ολοκληρωθεί το μήνυμα της έκτης Μαΐου και να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία της χώρας μας. Συγκεκριμένα η Ανακοίνωση αναφέρει:
Κάνουμε έκκληση στον ελληνικό λαό, με την ψήφο της Κυριακής 17.6.2012 να ολοκληρώσει το μήνυμα της 6-5-2012 και να καταδικάσει την πολιτική των μνημονίων, αρνούμενος να υποκύψει στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία των διεθνών κέντρων λήψης αποφάσεων.

Σήμερα 20:30 ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη

Μη τους κλειδώσετε … ενημερώστε τους!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Τις τελευταίες ημέρες μεταξύ σοβαρού και αστείου ακούμε το σύνθημα «Κλειδώστε μέσα τους γέρους και τις γριές ή πάρετε τους τις ταυτότητες για να μη πάνε από φόβο να ψηφίσουν το Π.Α.Σ.Ο.Κ και την Ν.Δ».
Εγώ θα πρότεινα να τους πούμε τα παρακάτω λόγια κοιτώντας τους κατάματα και με την αγάπη που τους αξίζει.

ΟΤΑΝ Η ΟΞΙΝΗ ΑΠΟΡΡΟΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΑΚΡΥ... ΧΑΡΑΣ!


Φωτογράφε - φωτογράφε..., τράβα μια φωτογραφία! (Με το λάκκο...)

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Πόση χαρά και ικανοποίηση μπορεί να κρύβει μια όξινη απορροή; Τεράστια όταν πρόκειται για εκείνους, που έχουν χτίσει την κοινωνική, πολιτική και διαδικτυακή τους παρουσία επάνω σε τέτοια συμβάντα. 
Οι αναρτήσεις που είδαμε στη Ρεσπέντζα (δείτε εδώ και εδώ) από τον γνωστό «Ιεροκήρυκα της καταστροφής»  και τα ιντερνετικά παπαγαλάκια του, μας έπεισαν για άλλη μια φορά για το ήθος, που κουβαλούν.

Έγκριση χρηματοδότησης υδρευτικών γεωτρήσεων Πυργαδικίων και Δεβελικίου

--Εντάσσονται στο ΕΣΠΑ οι προτάσεις του Δήμου Αριστοτέλη για την υδροδότηση των Πυργαδικίων και του Δεβελικίου (Γομάτι).
--Χρηματοδοτείται το έργο: «Ανόρυξη και αξιοποίηση δύο υδρευτικών γεωτρήσεων και κατασκευή δύο εξωτερικών υδραγωγείων στις Τοπικές Κοινότητες Πυργαδικίων και Γοματίου (Δεβελίκι)», προϋπολογισμού 458.070,13€, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013».
Η πρόταση που υποβλήθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη για την υλοποίηση του έργου: «Ανόρυξη και αξιοποίηση δύο υδρευτικών γεωτρήσεων και κατασκευή δύο εξωτερικών υδραγωγείων στις Τοπικές Κοινότητες Πυργαδικίων και Γοματίου (Δεβελίκι)», αξιολογήθηκε θετικά από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συντονιστικό φορέων για την πληροφορία διαρροής όξινων απορροών στο Στρατώνι


Πληροφορηθήκαμε ότι εχθές (13/6/2012) στο Στρατώνι, για μια ακόμη φορά, υπήρξε διαρροή όξινων απορροών διαμέσου του οικισμού που κατέληξε στην παραλία του Στρατωνίου. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία ή τη δημοτική αρχή για το συμβάν.
 Οι ερωτήσεις απορρέουν εύλογα:

κ. Βενιζέλε με τα νεύρα και τον θυμό δεν μας πείθετε ότι έχετε ... δίκιο!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Πραγματικά αναρωτιέται κανείς αν το ξέσπασμα του κ. Βενιζέλου (στην διαδικτυακή εκπομπή του κ. Νίκου Χατζηνικολάου (βίντεο στο τέλος) είναι αποτέλεσμα πανικού (λόγω των μηνυμάτων που παίρνει για τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος του στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής) ή απλά ...δεν έχει σώας τας φρένας!

Για τα προνοιακά επιδόματα


Από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι μετά την επεξεργασία των στοιχείων των απογραφέντων στο Εθνικό Μητρώο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, τον έλεγχο και την επιβεβαίωσή τους, απεστάλησαν τα στοιχεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Ο Δήμος Πολυγύρου επιχορηγήθηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012, με το ποσό των 1.001.956,05 ευρώ και βρίσκεται ανάμεσα στους πρώτους δήμους της χώρας, που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία. Αναμένεται η πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Η κρισιμότητα της επιλογής

'Αρθρο του Δημήτρη Πάχτα, υποψήφιου βουλευτή Ν.Δ. στη Χαλκιδική
Αρκετοί στη χώρα μας προσπερνούν την απειλή ενός ελληνικού εξοστρακισμού από το ευρώ. Ορισμένοι επίσης δεν αντιλαμβάνονται ότι έξοδος από το ευρώ σημαίνει και απομάκρυνση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι ίδιοι επίσης υποτιμούν τα αγαθά της κοινής ευρωπαϊκής ζωής, την κουλτούρα που αυτή διαμορφώνει και κυρίως δεν αποτιμούν το πνεύμα της Δημοκρατίας και της ελευθερίας που το ευρωπαϊκό περιβάλλον ενσωματώνει.

Κατάπτωση στοάς μεταλλείου στο Στρατώνι – Τα όξινα νερά τρέχουν στους δρόμους και τη θάλασσα ανεξέλεγκτα


Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13 Ιουνίου, όξινα νερά των μεταλλείων “Μαντέμ Λάκκος” και “Μαύρες Πέτρες” των Μεταλλευτικών Εγκαταστάσεων Στρατωνίου ξεχύθηκαν ανεξέλεγκτα από την είσοδο της στοάς “53″ που βρίσκεται στο ΒΔ όριο του οικισμού Στρατωνίου. Τα “νερά”-βιομηχανικά απόβλητα τρέχουν στους δρόμους του χωριού και καταλήγουν στη θάλασσα. Στην παραλία Στρατωνίου – δίπλα στη Γαλάζια Σημαία - η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ άνοιξε εσπευσμένα ένα μεγάλο λάκκο για να αντλεί από εκεί τα όξινα νερά στις παρακείμενες εγκαταστάσεις διαχείρισης τους.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Δανειζόμαστε ένα απόσπασμα από την συνέντευξη που έδωσε παλαιότερα ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ στον Μπάμπη Ξαρχάκο:
"Το πολιτικό κατεστημένο καθώς διακλαδώθηκε με το δημοσιογραφικό, το οικονομικό, το δικαστικό, το στρατιωτικό και το παραοικονομικό, έχει διογκωθεί σε βαθμό που να κλείνει γύρω μας όλους τους ορίζοντες. Ακόμη και της Τέχνης. Το μόνο προϊόν που θα ανθεί

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΥΝΑΤΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ!


Λίγες μέρες πριν τις εκλογές  οι δυνάμεις του κεφαλαίου, της Τρόικας και της ΕΕ κλιμακώνουν τους χυδαίους εκβιασμούς. Απειλούν με κατάρρευση και καταστροφή αν το εκλογικό αποτέλεσμα αν δεν «συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις». Κινδυνολογούν για την κατάρρευση που παρουσιάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα δημόσια έσοδα, όμως αυτά 

Κάποιος να κυβερνήσει...


του Θανάση Καζάκη, Υποψήφιου βουλευτή Χαλκιδικής με τον συνασπισμό Δημιουργία Ξανά, Δράση, Φιλελεύθερη Συμμαχία
 Το δίλημμα της Κυριακής είναι σοβαρό και το ρίσκο τεράστιο. Και οι βασικοί σχηματισμοί που συμμετέχουν στις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, δείχνουν να μην έχουν καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το στοίχημα και, σίγουρα, αδυνατούν να μας πουν τι ακριβώς θα κάνουν,

Αστοχία χτες βράδυ (13/06/2012) σε παλιά και ανενεργή μεταλλευτική στοά, πάνω από το Στρατώνι;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, από παλαιότερη αστοχία
στα μεταλλεία του Στρατονικού Όρους το 2010
Από Στρατονίκη και σχόλιο Ενεργών Πολιτών Δ. Ε. Αρναίας
Φαίνεται ότι χθες το βράδυ, προέκυψε αστοχία σε παλιά και ανενεργή μεταλλευτική στοά, που βρίσκεται πάνω από το Στρατώνι προς την κατεύθυνση του Μαντέμ-Λάκκου και της Στρατονίκης! Όπως φαίνεται χύθηκαν (χύνονται ακόμα;) στο περιβάλλον όξινα ύδατα (τι και σε τι ποσότητα, άγνωστο). Φαίνεται επίσης πως κάποιοι προσπάθησαν να το κάνουν «γαργάρα» κατά το κοινώς λεγόμενο. Επίσης φαίνεται πως «οι πληροφορίες ελέγχονται ως ανακριβείς» καθώς διασπείρονται από διάφορα «οικολαμόγια» που άλλο δεν έχουν στο μυαλό τους παρά πως να δυσφημήσουν την περιοχή από την αρμονική συνύπαρξη των μεταλλευτικών, με τις άλλες δραστηριότητες…. Άλλωστε, ως γνωστόν, η σοβαρή εταιρεία διαθέτει όλη την σύγχρονη τεχνολογία και τα ατυχήματα δεν συμβαδίζουν με το επίπεδό της, όπως μας διαβεβαιώνουν χρόνια τώρα τα στελέχη της και οι πληρωμένοι παρακεντέδες!!