Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές 17ης Ιουνίου

Προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ


Aντιφασιστικό συλλαλητήριο

Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής κλιμακώνει την «προεκλογική δράση» της συνεχίζοντας τις δολοφονικές επιθέσεις που ξεκίνησαν στην Πάτρα, στην Εύβοια και στο κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων μεταναστών, αλλά και τις τραμπούκικες επιθέσεις απέναντι στην Αριστερά, όπως φάνηκε με την απόπειρα εισβολής στα γραφεία του ΣΕΚ στην Αθήνα

Εκδίκαση προσφυγής, φορέων και κατοίκων της Χαλκιδικής, κατά της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της επένδυσης της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ», στο ΣτΕ

Σήμερα, Τετάρτη 6/6/2012, εκδικάστηκαν στο ΣτΕ οι αιτήσεις φορέων και κατοίκων της Χαλκιδικής, κατά της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της επένδυσης της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ», ουσιαστικά για την ακύρωση του έργου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναπτύχθηκαν τα νομικά επιχειρήματα των διαδίκων από τους νομικούς τους εκπροσώπους.

Μέρες αγριότητας

Καρτερός Θανάσης - ΑΥΓΗ
Ζούμε μέρες αγριότητας, δεν υπάρχει αμφιβολία. Οι φεουδάρχες της εξουσίας έχουν περιέλθει σε πολιτικό αμόκ, σε κατάσταση πολιτικής σχιζοφρένειας. Και προσπαθούν να κλείσουν όλη τη χώρα στον κύκλο της παράνοιας και του φόβου. Αν τους έπαιρνε, θα άνοιγαν πάλι τη Μακρόνησο, θα ανακαλούσαν από την εφεδρεία της κόλασης τον Βόιδαρο, θα έριχναν στη μάχη όχι μόνο τον Βορίδη και τον Άδωνι, αλλά και τον Τσαούς Αντόν και τον Κισά Μπατζάκ, που λέει ο λόγος.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: On camera η αναβίωση του σκληρού πελατειακού και ρουσφετολογικού κράτους της μεταπολεμικής ΕΡΕ

Τα δίνουν όλα. Για τον αγώνα της παλινόρθωσης του μεταπολεμικού μοντέλου της Δεξιάς του Καραμανλισμού και του Μητσοτακισμού που τόσα δεινά επέφερε στο τόπο. Της ρουσφετολογίας και των μαυρογυαλούρων. Της Άνω Παναγιάς και της Κάτω Παναγιάς. Σε εκδήλωση στελεχών της ΝΔ στο Κιλκίς με επικεφαλής τον Π.Ψωμιάδη που εκτελούσε χρέη παλαιοκομματικού επιβήτορα, καταστρώνεται το σχέδιο της ανάκτησης χαμένων...ψήφων.
Απολαύστε εισήγηση: Στη συγκέντρωση στελεχών της ΝΔ στο Κιλκίς παρευρέθη και ο περιφερειάρχης της καρδιάς μας, Πανίκας Ψωμιάδης!
Και ιδού το σκεπτικό στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης:...

Για την προεκλογική διαφήμιση της ΝΔ υπέρ του ευρώ με τα παιδάκια

Του Πάνου Ντούλα,
Καθηγητή Αγγλικών στην Κόρινθο,
Μέλους των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων ΔΕ,
Αχαρνές, 06/06/2012
Φαντάζομαι αρκετοί θα είδατε τη διαφήμιση της ΝΔ υπέρ του ευρώ που δείχνει μια μαθήτρια σε ένα ελληνικό σχολείο του κοντινού μέλλοντος, στην Ελλάδα της δραχμής, να ρωτά το δάσκαλό της γιατί δεν είναι η Ελλάδα στο ευρώ («Γιατί, κύριε;;;») κι ο δάσκαλος να κομπιάζει να απαντήσει. Η διαφήμιση βρίσκεται εδώ
Αφήνοντας στην άκρη τη χρήση παιδιών στη διαφήμιση και άλλα τέτοια μικροζητήματα, έχω να κάνω το εξής σχόλιο για το στήσιμο της διαφήμισης:

Το δικό τους σποτ !!!

ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ: Η τέχνη του να είσαι γονέας


ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος


Μέρα θλίψης για το περιβάλλον θα έπρεπε να λέγεται η 5η Ιουνίου. Από το πρωί μας έχουν κατακλύσει οι «πρωτοβουλίες οικολογικής ευαισθησίας» όλων εκείνων που θυμούνται για μια μέρα τα δάση και τα οικοσυστήματα, ενώ 365 μέρες φροντίζουν να τα εκμεταλλεύονται για το δικό τους, ιδιωτικό κέρδος.
Ποιος τολμά να διοργανώνει φιέστες τάχα για την προστασία του περιβάλλοντος σε μια χώρα που:

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Eκλογές 17ης Ιουνίου

Φρούτο εποχής ...


Είναι φρούτο της εποχής (των τελευταίων εκλογών), συνεργάζεται με τον "μέγιστο" πολιτικό του προηγούμενου αιώνα Στ. Μάνο και το όνομά του είναι Θάνος Τζήμερος!
Φιλοδοξεί να "σώσει" την Ελλάδα με τη βοήθεια της Μέρκελ και της απευθύνει επιστολές όπως αυτή που "παίζει" σε όλο το διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες. 
Απολαύστε τον νέο εθνοσωτήρα μας, μέσω της επιστολής που έστειλε στη "εξοχοτάτη" Μέρκελ:

Ημερίδα: «Περιβαλλοντική πιστοποίηση και τουριστικές εγκαταστάσεις»

Με μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «περιβαλλοντική πιστοποίηση και τουριστικές εγκαταστάσεις» τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στη Χαλκιδική.
Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τουριστικής Ανάπτυξης Μακεδονίας (ΙΤΑΜ) και τη στήριξη της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, ενημέρωσαν με τη βοήθεια σημαντικών εισηγήσεων για τα τρέχοντα θέματα της περιβαλλοντικής διαχείρισης των τουριστικών εγκαταστάσεων.

Το πρόγραμμα των Οικολόγων Πράσινων για τη Χαλκιδική

Συνέντευξη Τύπου θα δώσουν οι Οικολόγοι Πράσινοι αύριο, Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012, στις 12:30, στον αύλειο χώρο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, στην οποία ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της εκλογικής περιφέρειας Χαλκιδικής, Μιχάλης Τρεμόπουλος, θα παρουσιάσει «Το πρόγραμμα των Οικολόγων Πράσινων για τη Χαλκιδική».

ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ...


ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ


«Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση Παπαδήμου προκειμένου να διαμορφώσει κατάλληλα το προεκλογικό κλίμα έδωσε τη δυνατότητα για παράταση των φορολογικών δηλώσεων. Έτσι τα τρομερά εκκαθαριστικά που έρχονται με μεγάλες δόσεις, ακόμα και γι αυτούς που είχαν απαλλαγεί τα προηγούμενα χρόνια, αναβλήθηκαν. Όμως η νέα εκλογική μάχη βρίσκει το λαό να παραλαμβάνει καθημερινά εκκαθαριστικά σημειώματα τα οποία κυριολεκτικά και μόνον αυτά αρκούν για να τον οδηγήσουν σε μεγαλύτερη φτώχεια.

Θεματική Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον


Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς / Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο διοργανώνει μια “θεματική συνέλευση” με θέμα το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, την Τετάρτη 6 Ιούνη, στις 7.00 μμ, στο χώρο του κεντρικού εκλογικού περίπτερου στα Προπύλαια (μετρό Πανεπιστήμιο).
 Στη διάρκεια της συνέλευσης, η βουλευτής Ηρώ Διώτη θα παρουσιάσει την πολιτική και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στα περιβαλλοντικά / αναπτυξιακά ζητήματα και μέτωπα. Στο πάνελ των ομιλητών θα συμμετέχει και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Ιγγλέζη Κατερίνα η οποία και θα τοποθετηθεί για τα περιβαλλοντικά προβλήματα με βάση τα όσα γίνονται στη Χαλκιδική.

Διαπραγμάτευση μνημονίου από ειδικευμένα στελέχη της ΝΔ. Ο απόλυτος τρόμος.


Θεατρινισμοί και … καραγκιοζιλίκια!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Είχα γράψει στην αρχή της νέας προεκλογικής περιόδου ότι θα ακούσουμε και θα δούμε απίθανες έως απίστευτες καταστάσεις από τους τρομοκρατημένους του δικομματισμού αλλά και τους εξωτερικούς αφεντάδες τους!
Πράγματι κάθε μέρα όλοι αυτοί οι “τύποι” μαζί με τους ξεπουλημένους 
δημοσιοκάφρους που τους κάλυπταν και τους καλύπτουν τόσα χρόνια (με το αζημίωτο φυσικά) διαγωνίζονται στην τρομολαγνία και στους εκβιασμούς της Ελληνικής κοινωνίας για να τους ψηφίσει να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο του ξεπουλήματος της πατρίδας μας αλλά και να μείνουν ατιμώρητοι για όλα αυτά τα πολιτικοοικονομικά εγκλήματα που διέπραξαν όλα αυτά τα χρόνια εις βάρος μας.

Απέκδυση Όρων παρά Επένδυση τα Μεταλλεία Χρυσού της Χαλκιδικής


Η «καραμέλα» της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων και οι «κέρβεροι» που θα τους ελέγξουν. 

Αναγκαία η υποψία από πολίτες αλλά και...από δικαστές. 
 ==>Το επιχείρημα της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων είναι ταυτόσημο με το «όροι (λεφτά) υπάρχουν» του ΓΑΠ γιατί απλά -σε πλείστες των περιπτώσεων- ΔΕΝ υπάρχουν επωφελείς όροι που μπορούν να τηρηθούν. 
==>Το βασικό ερώτημα για την «Επιτροπή» παρακολούθησης είναι: αν αυτή -όταν και εάν αναλάβει έργο- θα λάβει υπ’ όψη της τις ενστάσεις της επιστήμης ή μόνο τις αιτιάσεις της εταιρείας; Θα είναι υποψιασμένη ή ανυποψίαστη; 
==>Η «καραμέλα» είναι μέρος σχεδίου συγκάλυψης του ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ δημόσιου οικονομικού-πολιτικού-περιβαλλοντικού ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ της νεώτερης Ελλάδας.