Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Τελικοί Τραμπολίνο Βορείου Ελλάδας


Γυμναστικές επιδείξεις 2012 από το Σύλλογο "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"


ΓΙΑ ΤΟ ΣτΕ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ...! (Ν.2)


"Ποιος πληρώνει τα έξοδα αυτών των μετακινήσεων;"

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Εξετάζονται αύριο στο ΣτΕ, οι προσφυγές των αυτόκλητων «προστατών και σωτήρων μας»εναντίον της ΜΠΕ της Ελληνικός Χρυσός και όπως μαθαίνουμε, η ομάδα τους , έχει ήδη μισθώσει ένα λεωφορείο για να κατεβεί στην Αθήνα...
Πληροφοριακά σας λέμε πως για να ταξιδέψει ένα λεωφορείο στην Αθήνα από την Ιερισσό, χρειάζονται το λίγο-λιγότερο 1500 ευρώ, όπως μάθαμε από επαγγελματίες του κλάδου των τουριστικών λεωφορείων. Όπως μας τόνισαν για να βγει το δρομολόγιο πήγαινε - έλα, λόγω της απόστασης και της πιθανής αναμονής, χρειάζονται δύο οδηγοί, σε κάθε λεωφορείο...!

Η κόντρα Λοβέρδου - Βαρνάβα, σήμερα στον ΣΚΑΪ

Βαλάντης Βορδός: Ανάμεσα σε θλίψεις κι επτά νύξεις

Για μας τους Πολυγυρινούς είναι ο Βαλάντης, ο φίλος μας, ο γείτονάς μας, ο συνεργάτης μας, ο συμμαθητής μας, τέλος πάντων ο δικός μας Βαλάντης.
Είναι ο Πολυγυρινός ΠΟΙΗΤΗΣ και πολλά περισσότερα υποσχόμενος Βαλάντης Βορδός!
Από τον φίλο μας τον Τάκη, μάθαμε για την υπό έκδοση ολοκληρωμένη ποιητική συλλογή του Βαλάντη. Ζητήσαμε από τον Βαλάντη να τα αναρτήσουμε στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ, εκείνος πολύ ευγενικά έδωσε την συγκατάθεσή του και τον ευχαριστούμε θερμά.
Διαβάστε τα ποιήματά του στη συνέχεια της ανάρτησης. 

KALIOSKETCH ΚΑΙ ΣΤΟ TWITTER...

Ακολουθήστε το kaliosketch στο Twitter!

Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης μελετών ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς Δήμου Αριστοτέλη

Ο Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε, σε συνεργασία με τη Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Α.Ε. (ΜΟΔ ΑΕ.),στην κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο: «Εκπόνηση μελετών ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Αριστοτέλη».
Η πρόταση υποβλήθηκε για χρηματοδότηση από την Τεχνική Υποστήριξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται στο ποσό των 199.875,00€.

Η ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ "ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ"...!


ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
"Μας ρωτήσατε, αν σας θέλουμε "κηδεμόνες"
των προβλημάτων μας;"
Κυβέρνηση μπορεί να μην έχουμε ακόμη...(τουλάχιστον μέχρι τις 17 Ιούνη...) Τους τουρίστες μπορεί να τους βλέπουμε με το κιάλι, ενδεχομένως να μην τους δούμε και καθόλου το φετινό καλοκαίρι, είτε ως νομός, είτε ως περιοχή. 
Δεν πειράζει...
 Το σίγουρο είναι ό,τι έχουμε «ανάδοχο». Έχουμε «θετούς γονείς»... Τι δεν μάθατε τα νέα; Το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης πήρε την απόφαση να«υιοθετήσει» την περιοχή μας. 
Να «υιοθετήσει» την ολιγομελή ομάδα, που έχει αναλάβει την «περιβαλλοντική προστασία» του δήμου μας. Η τελετή της αναδοχής έγινε με κάθε «επισημότητα»... Μ’ ένα μανιφέστο το οποίο ξεχειλίζει από«ειλικρίνεια» και «αγαθές προθέσεις». Ενδεικτικά σας παραθέτουμε τις πρώτες δύο παραγράφους: 

Μουσική εκδήλωση


Ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επί τη λήξει της περιόδου 2011-2012 οργανώνει την Τετάρτη 6 Ιουνίου ώρα 20.00΄ στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, έναντι του Λ. Πύργου, μεγάλη μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον Ν. Γκάτσο. Στη εκδήλωση θα παρουσιαστούν τραγούδια των μεγάλων μας συνθετών: Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μούτση, Χατζηνάσιου, Κηλαηδόνη κ.ά., τα οποία θα ερμηνεύσουν οι: Μαρία και Ελευθερία Συρμαλόγλου, Μάρθα Μπουσνάκη, Μάκης Αλεξιάδης, Χρήστος Χαλκιαδάκης, Γιώργος Ζιούπος και το τρίο Σαλόνικα. Στο μπουζούκι ο Χρήστος Χαλκιαδάκης και στα συνθεσάιζερς ο Κώστας Τσολοδήμος. Απαγγέλει η Θεώνη Δημ. Κοσμά.

Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.

•       Όλες οι κοινωνίες σήμερα και ιδιαίτερα η ελληνική έχουν βυθιστεί σε μια τριπλή κρίση: οικονομική, κοινωνική και οικολογική. Είναι γνωστό ότι σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης η προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας του ανθρώπου επιχειρείται να τεθεί σε δεύτερη μοίρα. •  Εμείς βρισκόμαστε στον αντίποδα αυτής της θέσης η οποία αποσκοπεί στη βραχυπρόθεσμη συσσώρευση του πλούτου αδιαφορώντας για τις φυσικές βάσεις της ζωής. Είναι η θέση που προωθεί ο νεοφιλελευθερισμός.

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ


Εν όψει της εκδίκασης, ενώπιον του συμβουλίου της επικρατείας, της προσφυγής των κατοίκων και φορέων της Χαλκιδικής, κατά της ΑΕΠΟ με την οποία εγκρίνεται η μελέτη για την επέκταση των εξορύξεων στην Β. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, καθώς και η δημιουργία μεταλλουργίας χρυσού-χαλκού και χημικής βιομηχανίας (παραγωγής θειικού οξέος ), ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θέλει να τονίσει τα εξής:

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΑΡΒΑΡΑΣ 2012


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: διήμερο κινητοποιήσεων για τη Χαλκιδική στην Αθήνα, στις 5 και 6 Ιουνίου


H ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στις εξορύξεις χρυσού. Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων στη Χαλκιδική, το ίδιο θα κάνουν και στην Αθήνα σήμερα και αύριο.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της Επιτροπής Αλληλεγγύης:
-Τρίτη 5/6 στις 7 μμ συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία
-Τετάρτη 6/6 στις 10 πμ συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στο ΣτΕ, όπου εκδικάζονται οι προσφυγές των κατοίκων.
 Ακολουθεί η ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική:

Πέταξέ με ψηλά...

Καλοκαιρινή εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοκάστρου, «ΤA ΑΗΔΟΝΙΑ».
Το Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 και ώρα 6:00 το απόγευμα, στο δημοτικό σχολείο του παλιού μας χωριού, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν σε χαρταετούς, στέλνοντάς μας μηνύματα.
Αγάπη, φαντασία, χρώματα, δημιουργία!
Στη συνέχεια, οι μικροί μας φίλοι αλλά και οι μεγάλοι, θα παρακολουθήσουν καλλιτέχνες να μεταμορφώνουν, ξύλο, πέτρα, πηλό και μέταλλο, σε έργα τέχνης.
Γιατί τα παιδιά, νιώθουν και βιώνουν τις αξίες της ζωής.
Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, θα λειτουργήσει παζάρι βιβλίου, για τους λάτρεις του είδους.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Ο κος Λοβέρδος να πάει να κρυφτεί σε καμιά τρύπα!


Ο αρχιτέκτονας της διάλυσης της δημόσιας υγείας, ο ηθικός αυτουργός για τους θανάτους χιλιάδων ασθενών, ο πρωταίτιος για την ταλαιπωρία των καρκινοπαθών, ο αρχιτέκτονας της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε στην Ελλάδα του 2012, ο κ. Λοβέρδος έχει το θράσος να βγαίνει ακόμη στα κανάλια για να παρουσιάσει την «πραμάτεια» του, βρίζοντας και απειλώντας όποιον του αντιμιλά!

Έχεις Αξιοπρέπεια; Ας Βοηθήσουμε την Χαλκιδική!


ΧΡΥΣΟΣ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΣΧΕΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ !
Στην επένδυση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, για λειτουργία μεταλλείων χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική, καθρεφτίζεται πεντακάθαρα όλη η βαρβαρότητα της προσπάθειας των κυβερνήσεων, με την υποστήριξη και τοπικών παραγόντων, να ξεπουλήσουν το φυσικό μας πλούτο και να υποθηκεύσουν το μέλλον των τοπικών κοινωνιών, έναντι πινακίου φακής. Το αντίτιμο της μεταβίβασης στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ήταν 11 εκατομμύρια ευρώ, που κι αυτά πήγαν στις τσέπες των προηγούμενων επίδοξων επενδυτών της TVXgold!! Με αυτά τα χρήματα παραχωρήθηκαν: 317.000 στρέμματα δασικής έκτασης, 91 στρέμματα σε οικόπεδα, 320 σπίτια στο Στρατώνι, 24.000 τ.μ. βιομηχανικών κτιρίων,

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΠεριβάλλον και ποιότητα ζωής: θύματα του μνημονίου


Ηρώ Διώτη - βουλευτής Λάρισας με τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
Το περιβάλλον είναι ένα από τα πολλά θύματα του νεοφιλελευθερισμού και της μνημονιακής πολιτικής. Στα πάνω από 20 νομοσχέδια που ψηφίστηκαν στη Βουλή από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια από την κυβέρνηση Παπαδήμου -και κυρίως με τον κ. Παπακωσταντίνου ως Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής-, κατεδαφίστηκε η όποια προστατευτική νομοθεσία υπήρχε για το περιβάλλον και την δημόσια περιουσία.

"Heavy metal", Μαθήματα εξόρυξης χρυσού στον "αναπτυγμένο κόσμο"


Στη πατρίδα τής "δικής μας"  El Dorado Gold, στον ανεπτυγμένο - μέλος των G8- και περιβαλλοντολογικά ευαίσθητο - όπως νομίζαμε- Καναδά , ο Joseph Shecapio  Blacksmith, για χρόνια ήξερε πως κάτι δεν πήγαινε καλά.
Στενά μέλη της οικογένειας του είχαν πεθάνει νέα,  από  ασθένειες  ασυνήθιστες στους μαθημένους στην υγιεινή ζωή της υπαίθρου, ιθαγενείς Cree .
 Οι τοπικοί ψαράδες έπιαναν  ψάρια χωρίς μάτια.
Ο Joseph υπεύθυνος περιβάλλοντος στο  Oujé Bougoumou, μια κοινότητα ιθαγενών Cree στο βόρειο τμήμα του Κεμπέκ, είχε υποψιαστεί πριν από  καιρό τη σχέση των παραπάνω με τις τοξικές επιδράσεις των  κοντινών σε αυτούς  εξορυκτικών δραστηριοτήτων.

Σύσκεψη της Οργάνωσης Γυναικών της ΝΔ στη Χαλκιδική


Η Οργάνωση Γυναικών της ΝΔ στη Χαλκιδική πραγματοποίησε ενημερωτική σύσκεψη ενόψει των εκλογών, την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 στα γραφεία της ΝΟΔΕ στον Πολύγυρο, υπό την προεδρία της κ. Ιφιγένειας Κυριάκου, αναπληρώτριας της Γραμματέως Γυναικείων θεμάτων για το νομό Χαλκιδικής κας Κατερίνας Παπακώστα.

To ΚΚΕ στη Χαλκιδική

Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας του ΚΚΕ η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί:
ΠΕΜΠΤΗ 7/6:
20:00 Συγκέντρωση στις Ν. Φώκιες, με ομιλητή το Γ. Ζιώγα, υπ. Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης.
Το Γραφείο Τύπου της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.