Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Δείτε το βίντεο και θαυμάστε Βενιζέλο!

Μέτρηση της VPRC


Οικονομική ενίσχυση ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής


Μέτρηση της Metron Analysis

ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας


Άγιος Νικόλαος: Αντιδράσεις για τη λειτουργία ιχθυοτροφείου

Την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής έχει προκαλέσει η λειτουργία μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στη θαλάσσια περιοχή Διαπόρι της Βουρβουρούς. 
Ο λόγος, σύμφωνα με σχετικό ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σιθωνίας, είναι η ύπαρξη Ποσειδωνίας, θαλάσσιας, δηλαδή, περιοχής που εντάσσεται στο δίκτυο Natura 2000, και η υποβάθμιση του οικοσυστήματος εξαιτίας της δραστηριότητας της μονάδας. Μερίδα, πάντως, κατοίκων που απασχολείται στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας τάσσεται υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του ιχθυοτροφείου. 

Η δύναμη και η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ

Η δυναμική νίκης του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακόπτεται. Ο λαός, αντιμέτωπος με την απόγνωση, συνειδητοποιεί ότι το μέλλον του περνάει μέσα από τον παραμερισμό του σάπιου δικομματισμού και την ανάδειξη της Αριστεράς σε πρωταγωνιστικό ρόλο, με κυβερνητική ευθύνη.
Το κατεστημένο, εγχώριο και ευρωπαϊκό, με αιχμή τη διαπλοκή και με σημαία το Μνημόνιο, παίζει τα ρέστα του. Δυσφημεί τις λαϊκές αγωνίες ως λαϊκισμό. Μοιάζει να θέλει να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ελληνικό λαό για να μη σηκώσει ανάστημα άλλος ευρωπαϊκός λαός κατά της λιτότητας.

Ο μαστρ-Αντώνης Σαμαράς

Καρτερός Θανάσης - ΑΥΓΗ
Αυτή τη φορά ο Σαμαράς ξεπέρασε τον εαυτό του. Εμείς χτίζουμε μια νέα Ελλάδα, δήλωσε κι αυτοί τη γκρεμίζουν. Και επεξήγησε αναλυτικώς ποιοι είναι αυτοί -οι κατεδαφιστές- τραβώντας στον Τσίπρα ένα κατηγορητήριο για αλαζονεία και για δημιουργία κλίματος απελπισίας με στόχο μικροκομματικά οφέλη. Όπερ έδει δείξαι.
Δεν εξήγησε όμως με την ίδια ενάργεια ποιοι είναι οι εμείς. Είναι μόνον η Ν.Δ. ή συμπεριλαμβάνει και το ΠΑΣΟΚ; Γιατί η αλήθεια πρέπει να λέγεται: Μαζί έβαλαν τα θεμέλια της νέας Ελλάδας που απολαμβάνουμε σήμερα όλοι. Μια πέτρα ο ένας, μια πέτρα ο άλλος, σαν καλοί μαστόροι. Τα μισά δισ. στο χρέος ο ένας, τα άλλα μισά ο άλλος. Τις μισές μονάδες στο έλλειμμα ο ένας, τις άλλες μισές ο άλλος. Αριστερά στο Μνημόνιο υπέγραψε ο ένας, δεξιά ο άλλος.

Μετά το εκλογικό στραπάτσο και τον κίνδυνο που ακούει στο όνομα Τσίπρας...

Το αφεντικό τρελάθηκε…
Της Βάλιας Μπαζού
Ή πάει να σώσει την παρτίδα; Ο λόγος για τον πρόεδρο του ΣΕΒ που με επιστολή του προς τους κοινωνικούς εταίρους, είκοσι και κάτι ημέρες πριν από τις εκλογές, προτείνει να καταργηθεί η πρόσφατη μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού και να...
επανέλθει η παράταση ισχύος των συλλογικών συμβάσεων, η περιβόητη μετενέργεια, στους έξι μήνες.

Οι τρομοκράτες είναι στα σαλόνια!

Οι πλατείες της ελπίδας


Πριν από ένα χρόνο, στις 24 Μάη, οι πλατείες όλης της χώρας γέμισαν από ένα πολύμορφο κίνημα ενάντια στο Μνημόνιο και τους εκφραστές του. Για πολλούς μήνες ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στις πλατείες, παρά τις αντιφάσεις και τα πισωγυρίσματα, κατάφερε να συγκροτήσει τις δικές του διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας (απέναντι στην επίπλαστη "δημοκρατία" του κοινοβουλίου), αυτοοργάνωσης, δράσης, αλληλεγγύης, αντίστασης στην πολιτική του Μνημονίου και της σφαγής των κοινωνικών δικαιωμάτων στο βωμό του ευρώ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πολυγύρου στις 31 Μαΐου 2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 το μεσημέρι.
Αναλυτικά τα θέματα: 
  1. Ανάθεση υδραυλικής μελέτης για την αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α. Ορμύλιας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Με 50 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012, στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.
Αναλυτικά τα θέματα: 
1. Ορισμός Διευθύνουσας υπηρεσίας, εποπτεύουσας υπηρεσίας με απόφαση του ΔΣ Δήμου Πολυγύρου και καθορισμός επιβλεπόντων μηχανικών για τη συνέχιση της μελέτης «Αποτύπωση Κτηματογράφηση, υψομετρική μελέτη, πολεοδομική μελέτη και πράξη εφαρμογής στο έδαφος των περιοχών επέκτασης που καθορίζονται στο ΓΠΣ Πολυγύρου» (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος)

"Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ"

Για άλλη μία χρονιά, η αδιαφορία και η αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής, στέρησαν από τις όμορφες παραλίες του Δήμου μας τις "Γαλάζιες σημαίες".
Η "Γαλάζια σημαία" είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας για τις παραλίες. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη "Γαλάζια σημαία", όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους.

"Ενημέρωση για το νέο μύκητα της πατάτας"


ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ...?


Αυτοί οι λουόμενοι έχουν ένα μεγάλο "κακό"...
Είναι όλοι τους"'άρρωστοι"... με την παραλία του Στρατωνίου!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Είναι χρυσό μετάλλιο καθαριότητας και ποιότητας για το δήμο μας, να έρχεται πρώτος σε γαλάζιες σημαίες στη Χαλκιδική και τέταρτοςσε όλη την επικράτεια! 
Μέσα σε όλες αυτές τις υπέροχες παραλίες, αποτελεί και ηχηρό χαστούκι για όλους αυτούς τους υπονομευτές της ανάπτυξης της Χαλκιδικής, η γαλάζια σημαία που πήρε και φέτος η παραλία του Στρατωνίου.
Μια παραλία που κάποιοι, θολοί «πατριώτες» της Χαλκιδικής και του Δήμου μας, επιμένουν να την εμφανίζουν ως «βάλτο», με αφορμή τις εικόνες που κατέγραψαν από αέρος το Δεκέμβριο του 2002 και το Φεβρουάριο του 2010, όπου η περιοχή επλήγη από δύο ανεπανάληπτες θεομηνίες. 

Γευσιγνωσία Ελληνικής Μπύρας


Τελικά όλα τα γουρούνια έχουν ... την ίδια μούρη!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Πιστεύω ότι ζούμε πρωτοφανείς πολιτικές καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με απίθανες κωλοτούμπες, άνανδρες αποστασίες και γελοίες μεταγραφές! 
Η Ν.Δ προσπαθώντας να συγκροτήσει και να ηγηθεί της κεντροδεξιάς μας γυρνά σε αλλοτινές εποχές προβάλλοντας την δήθεν Αριστερή (Κουμουνιστική) απειλή που θα φέρει  την καταστροφή και τον όλεθρο ... στην ήδη κατεστραμμένη χώρα μας!

Ένταξη στο ΠΔΕ ολοκλήρωσης Κοινοτικού Καταστήματος Ν. Ρόδων - Επισκευή Βιολογικού Ν. Ρόδων

==>Διασφαλίζονται οι απαραίτητοι πόροι για την ολοκλήρωση του Κοινοτικού Καταστήματος Νέων Ρόδων.
==>Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2012 με προϋπολογισμό 160.000,00€.
==>Ολοκληρώνονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την εκτέλεση της εργασίας συντήρησης-επισκευής Βιολογικού Καθαρισμού και αντλιοστασίων Τοπικής Κοινότητας Νέων Ρόδων, προϋπολογισμού 237.340,80€.
Δύο νέα έργα πρόκειται να υλοποιηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα στην Τοπική Κοινότητα Νέων Ρόδων, η ολοκλήρωση του Κοινοτικού Καταστήματος και η συντήρηση-επισκευή του Βιολογικού Καθαρισμού και των αντλιοστασίων.

Πολιτική εκδήλωση ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στα πλαίσια της νέας εκλογικής μάχης στο κλειστό Θέατρο Μουδανιών το Σάββατο 26/5/2012 και ώρα 8 μ.μ. με θέμα :
Οι νέες πολιτικές- κοινωνικές συνθήκες και η προοπτική διακυβέρνησης της χώρας.
Από το Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


"Απόφαση σταθμός"..., μέχρι το ΣτΕ!!!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Φίλοι αναγνώστες διαβάστε ολόκληρη την"απόφαση"... του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΑΠΘ, αποσπάσματα της οποίας έχουν κυκλοφορήσει εδώ και 1 μήνα (τι σύμπτωση???), σε σχετικό άρθρο, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανάρτηση μας. (Δείτε εδώ)
 Την περίληψη της γνωμοδότησης του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του ΑΠΘκαι την αντίστοιχη της Ο.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο κ. Μυλόπουλος μας την παρουσίασε ως "απόφαση"...

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΝΔ...


Πολιτική εκδήλωση


Γενική Συνέλευση Α.Ο.Πολυγύρου στις 26 Μαΐου

Tο Δ.Σ.του Α.Ο.Πολυγύρου συνεδριασε την Τετάρτη 16 Μαΐου και αποφάσισε να καλέσει Γενική Συνέλευση το Σάββατο 26/5/2012 και ώρα 20:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου με θέμα την εκλογή νέου Δ.Σ.

Καλούμε όλους τους αθλητές, γονείς και φίλους του Α.Ο.Π. να μετάσχουν στην γενική συνέλευση η οποία θα κρίνει το μέλλον του ιστορικού συλλόγου.
Η παρουσία όλων των φίλων της ομάδας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου το ερχόμενο Σάββατο κρίνεται απαραίτητη.

Εξι Πειρατικοί νόμοι που δεν κοστίζουν τίποτα!


Σ’ αυτές τις εκλογές τα παλιά κόμματα, με συγκεκριμένους συμμάχους, προσπαθούν να σε πολώσουν.
Δεξιά ή Αριστερά; 
ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ; 
Σαμαράς ή Τσίπρας; 
Μνημόνιο ή μνημόνιο light;
 Παριστάνουν ότι βρίσκεσαι στη δεύτερη Κυριακή δημοτικών εκλογών και πρέπει να διαλέξεις τον λιγότερο τραγικό, για Δήμαρχο. 
Μετά από αυτούς το χάος. 

Αθεόφοβος "ευλογεί" την Χρυσή Αυγή !

"Δεν δύναμαι να κατανοήσω πώς και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ". (παπα-Αμβρόσιος, Μητροπολίτης Καλαβρύτων)
-Ούτε κι εμείς, παπά, "δυνάμεθα να κατανοήσωμεν" πώς είναι δυνατόν εσύ να εκπροσωπείς τον Θεό επί ...των Καλαβρύτων!

Απόφαση "κόλαφος" του Πρυτανικού Συμβουλίου του Α.Π.Θ εκθέτει ανεπανόρθωτα την ELDORADO και τους υποστηρικτές της!


Τα λόγια είναι περιττά!
Η Επιστημονική Κοινότητα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, πήρε θέση.
Και η θέση αυτή αποτελεί "κόλαφο" που εκθέτει ανεπανόρθωτα την ELDORADO και τους υποστηρικτές της!
Λαδιαβίτης
Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο της απόφασης:

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής - Το ψηφοδέλτιο των εκλογών του Ιούνη

Σύμφωνα με απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής το ψηφοδέλτιο στο νομό καταρτίζεται με βάση τις ψήφους των υποψηφίων στις εκλογές της 6ης Μαΐου ως εξής:
Ιγγλέζη Κατερίνα
Γεράκης Γιώργος
Σακκάς Χρήστος
Χουχούτας Νικήτας
Δήμου Άρης (Αριστομένης)