Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Ελλάδα έχεις ταλέντο!


Απολογισμός Παπακωνσταντίνου


Δεν το πρόλαβε πριν τις εκλογές της 6ης/5/2012, το έκανε τώρα. Χθες (17/5/2012) δημοσιοποιήθηκε από το ΥΠΕΚΑ ένα κείμενο με τίτλο: "υλοποίηση προγράμματος ΥΠΕΚΑ"
Αφορά στα έργα και τις ημέρες του ΥΠΕΚΑ, κυρίως της περιόδου Παπακωνσταντίνου.
Είναι πάρα πολλά τα σημεία που "σηκώνουν" σχολιασμό, σημειώνω, απλά, σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα, το πως υπερασπίζεται την επένδυση για το χρυσό στη Χαλκιδική (σελίδα 44).
Από μια άλλη σκοπιά, εξίσου σημαντική είναι και η έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος, που δημοσιοποιήθηκε στις 16/5/2012 και αφορά στην περίοδο 2010 -2011:

Νέο χαστούκι στα κόμματα του μνημονίου, νίκη των δυνάμεων της Αριστεράς και ραγδαία άνοδος της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.


Νέο ηχηρό μήνυμα έδωσαν οι φετινές φοιτητές εκλογές. Για μια ακόμα φορά, μετά και τις εκλογές της 6ης Μάη, τα κόμματα του μαύρου κυβερνητικού μετώπου και οι φοιτητικές παρατάξεις τους ΠΑΣΠ- ΔΑΠ, δέχονται μια συντριπτική ήττα. Και οι δύο υποστηρικτές της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, οι εκφραστές της διαπλοκής με το επιχειρηματικό κατεστημένο των πανεπιστημίων, της αποπολιτικοποίησης και των πελατειακών σχέσεων σημειώνουν ραγδαία πτώση. Η ΠΑΣΠ πέφτει κατακόρυφα πάνω από 8% ενώ μικρότερη αλλά σημαντική πτώση έχει και η ΔΑΠ. Από την πτώση των δύο αυτών δυνάμεων

Σαμαράς ο κατεψυγμένος

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ - ΑΥΓΗ
Τελικώς, ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο άνθρωπος που μας μπερδεύει συνεχώς. Κάθε φορά φοράει ένα σοβαρό, ενίοτε αυστηρό, ενίοτε και φιλοπόλεμα άγριο ύφος, όπως χτες, για να μας ανακοινώσει τις νέες σωτήριες θέσεις του. Και να προετοιμάσει με άκρα σοβαρότητα το επόμενο λάθος του.
Οι παλιοί θυμούνται πώς και με πόση εθνική σοβαρότητα τίμησε το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών. Πώς, επίσης, και με πόση εθνική αυστηρότητα, ανέτρεψε την κυβέρνηση του κόμματός του και έστειλε στην αποστρατεία τον πρωθυπουργό που τον είχε στα ώπα-ώπα, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Και πώς, για να κλείσουμε τα παλιά βιβλία, επαγγέλθηκε την πολιτική άνοιξη και ίδρυσε και το σχετικό κόμμα.

...και τότε ο κακός Τσίπρας

Τελευταία ελπίδα για την Ευρώπη: ΣΥΡΙΖΑ

Η Ιστορία παίζει περίεργα παιχνίδια. Η Ελλάδα θεωρήθηκε ο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης αλλά σήμερα έχει τη δυνατότητα να σώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την πραγματική Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Ένωση των κοινωνιών και των πολιτών, όχι την Ευρωπαϊκή Ένωση των τραπεζών. 
Τα καθεστωτικά ελληνικά ΜΜΕ μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ –και όλους όσοι εκπροσωπούν το σύστημα που οδήγησε τη χώρα μας στην χρεοκοπία- προσπαθούν με λύσσα να παρουσιάσουν μια πιθανή νίκη της Αριστεράς στις επόμενες εκλογές, ως καταστροφή για τη χώρα και υποστηρίζουν πως μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την έξοδο από το ευρώ.

" Διεθνές φεστιβάλ μουσικής και χορού ‘Neos Marmaras Cup 2012’

Καλούνται οι φίλοι της παράδοσης να παρευρεθούν την Τετάρτη 23 και Παρασκευή 25 Μαΐου στις 20.00 στο θεατράκι του Νέου Μαρμαρά για να παρακολουθήσουν το διαγωνισμό χορού καθώς και τις χορευτικές επιδείξεις εκτός του διαγωνιστικού μέρους τους Φεστιβάλ.
Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν συγκροτήματα από την Σενεγάλη, την Γκάνα, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Σερβία, την Ουκρανία και την Ελλάδα. Είστε ευπρόσδεκτοι.
Δημοτική Κοινότητα Νέου Μαρμαρά 

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ, ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...


*Μια φορά και έναν καιρό, η Αριστερά
ήταν... αριστερά
και όχι στα χαμένα!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
...ήταν Αριστεροί με όλη τη σημασία της λέξεως...!!!
Αριστερά σας..., βλέπετε το απόκομμα της εφημερίδας"Ελεύθερης Άποψης". Πρόκειται για τοπική εφημερίδα των Σαππών Κομοτηνής. Στη στήλη αυτής της εφημερίδας, με τίτλο "Ματιές στο παρελθόν", δημοσιεύεται το ρεπορτάζ από την επίσκεψη του αείμνηστου Χαρίλαου Φλωράκη, πριν από 21 χρόνια στην περιοχή. 
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Χ.Φλωράκης παρέστη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ενημερώθηκε από τους τοπικούς φορείς για τα προβλήματα της περιοχής. 

Έκθεση Βιβλίου


Ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ολοκλήρωσης του λιμανιού Ουρανούπολης

>>Διασφαλίζονται οι απαραίτητοι πόροι για την ολοκλήρωση του Λιμανιού της Ουρανούπολης.
>>Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 500.000,00€.
Χρηματοδοτήθηκε πρόσφατα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2012 το έργο: «Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο λιμένα Ουρανούπολης», με το ποσό των 500.000,00€.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

  Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Πολυγύρου θα προχωρήσει στη χορήγηση αδειών υπαίθριου στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου για το έτος 2012, σύμφωνα με την υπ' αριθ. 133/30-04-2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία καθορίστηκε ο ανώτατος αριθμός αδειών Υπαίθριου Πλανόδιου και Στάσιμου Εμπορίου, κατά κατηγορία επαγγελμάτων για το έτος 2012, στο Δήμο Πολυγύρου.
   Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν άδεια υπαίθριου εμπορίου πλανόδιου ή στάσιμου στους χώρους που επιλέχθηκαν, να προσέλθουν στο Δήμο από 15-05-2012 μέχρι και 31-05-2012, υποβάλλοντας αίτηση συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά και αποδεικτικά της ιδιότητάς τους της Α΄ φάσης, που αναφέρονται παρακάτω.

MEGA-ΛΗ … αλητεία!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Παρακολουθώντας κανείς τα δελτία τουMEGA-λου καναλιού με τους “σπουδαίους” και αναγνωρίσιμους δημοσιογράφους αναρωτιέται κανείς που έχουν κρυμμένη την περίφημη δημοσιογραφική δεοντολογία αλλά και από που αντλούν το τόσο MEGA-λο θράσος και καθημερινά λειτουργούν και φέρονται ως κομματικά στελέχη του δικομματισμού και μάλιστα ... του χειρίστου είδους!

THN ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΪΟΥ ΚΑΘΑΡΙZOYME ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ!
AΝΑΒΟΛΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ

Εκ μέρους του Συλλόγου Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, τμήμα Μεγ. Παναγίας σας ενημερώνουμε ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις 19/5/2012 «6η Πεζοπορία στον Κάκκαβο» εξαιτίας του καιρού.

Για τη νέα ημερομηνία θα σας ενημερώσουμε σύντομα.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΟΔ, τμήμα Μεγ. Παναγίας

Τι θα γίνει με τα "ορφανά" της Χαλκιδικής;

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, που κυκλοφορούν στον τύπο αυτές τις μέρες, προς τελική συμφωνία οδεύουν Ντόρα και Σαμαράς.
Με τη συμφωνία προβλέπεται πως η Δημοκρατική Συμμαχία δεν θα συμμετάσχει στις προσεχείς εκλογές, αλλά δεν θα αναστείλει τη λειτουργία της.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Ντόρα Μπακογιάννη θα εκλεγεί στην επόμενη Βουλή με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ σε επίπεδο στελεχών προεξοφλείται η συμμετοχή σε εκλόγιμη θέση στους συνδυασμούς της ΝΔ των πρώην βουλευτών Μαρκογιαννάκη, Αυγενάκη και Κοντογιάννη.
Σε δεύτερο επίπεδο, οι διαπραγματεύσεις αφορούν τους στενούς συνεργάτες της Ντόρας, Ζαφειριάδη και Οικονόμου.
-Δυστυχώς (!), στην πολιτική αυτή συναλλαγή, δεν προβλέπεται κάτι το ιδιαίτερο για τους Συμμάχους της Χαλκιδικής.

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά...

...του Ψωμιάδη πιάνεται!
-Τι φοβερή επιλογή!!!

Δυστυχώς, ήταν μία από τις επιλογές της 6ης Μαΐου...

Με γερμανικό σταυρό στο δαχτυλίδι παρουσιάστηκε στη Βουλή η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, και βουλευτής Ε. Ζαρούλια! (ΠΗΓΗ)