Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Χτες ήταν νωρίς, αύριο θα είναι αργά. Τώρα!

Καρτερός Θανάσης-AYΓΗ
Ότι το αποτέλεσμα των χτεσινών εκλογών έδειξε και απέδειξε τη βαθιά αντίθεση, την απέχθεια, την οργή για την πολιτική των μνημονίων βγάζει μάτι. Δεν κρύβεται όσο κι αν μιλούν διάφοροι για θολό μήνυμα, πιξελοποίηση της πολιτικής ζωής, συναισθηματική ψήφο, παράλογες επιλογές και άλλα παρόμοια και βαρύτατα προσβλητικά για τους πολίτες. Ακόμα πιο προσβλητικά μάλιστα όταν προέρχονται από στόματα που στάζουν μέλι όταν μιλούν για δημοκρατία, για κοινοβουλευτισμό και για λαϊκή κυριαρχία -συνήθως όταν επικρατούν τα κόμματά τους.

Ευχαριστούμε 32.487 φορές. Το Πειρατικό συνεχίζει!

Φίλε, φίλη,
To κόμμα Πειρατών Ελλάδας λίγες ημέρες μετά την ίδρυση του, κλήθηκε να τρέξει, ένα πρωτόγνωρο αγώνα, τις Εθνικές εκλογές.
Με προβληματικές προθεσμίες έγινε σεβαστή η θετική απόφαση των μελών και ξεκίνησε ο αγώνας, με μηδενικό προϋπολογισμό.
Οι Έλληνες Πειρατές ήταν άγνωστοι.
Σε διάστημα τριών μηνών από την ίδρυση και παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, ξεπεράστηκαν οι όποιες νομικές και οικονομικές δυσκολίες και το Πειρατικό ψηφοδέλτιο εμφανίστηκε σε 31 από τις 56 εκλογικές περιφέρειες και στο 78% του εκλογικού σώματος, αποκλειστικά και μόνο με τη συνεισφορά και σκληρή δουλειά κάποιων από τα μέλη!

KKE ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 6ης ΜΑΪΟΥ 2012


Συνεδρίασε η ΚΕ του ΚΚΕ (7 Μαΐου 2012) προκειμένου να διατυπώσει μια καταρχήν εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου 2012. Η εκτίμηση αυτή θα συζητηθεί στα όργανα και τις ΚΟΒ, καθώς επίσης και στα όργανα και τις ΟΒ της ΚΝΕ. Επίσης το εκλογικό αποτέλεσμα θα το συζητήσει και με τους συνεργαζόμενους, τους οπαδούς και φίλους του κόμματος. Μετά από αυτόν τον κύκλο συζητήσεων και τοποθετήσεων η ΚΕ θα ολοκληρώσει την εκτίμησή της.

Οι χρυσοθήρες με τις κουκούλες


Πρωτόγνωρες σκηνές αγριότητας εκτυλίσσονται από τις 20 Μαρτίου στις Σκουριές Χαλκιδικής, με το πανέμορφο δάσος του Κάκαβου να έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Από τη μια πλευρά βρίσκονται οι κάτοικοι των γύρω περιοχών, που δεν έχουν πειστεί από τις διακηρύξεις περί ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την καταστροφική λειτουργία του ορυχείου χρυσού της Eldorado Gold (συμφερόντων και Μπόμπολα).

Δήλωση αποτίμησης εκλογικού αποτελέσματος


Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου...
 Την Κυριακή 6 Μαϊου 2012, οι πολίτες έκριναν, αποφάσισαν και επέλεξαν πολιτικές για το μέλλον το δικό τους, των παιδιών τους και της χώρας τους. Σε αυτή τη σύντομη προεκλογική περίοδο δεν κυριάρχησαν οι προτάσεις αλλά η ανάγκη του λαού να εκφράσει την αγανάκτηση και την πρόθεση του να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στον πολιτικό κόσμο εντός και εκτός Ελλάδας. Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι γιατί, αυτός δεν είναι ο τελικός σκοπός. Τελικός στόχος είναι η επομένη μέρα, η συνέχεια και το μέλλον της χώρας πέρα από σκοπιμότητες, πολιτικά κόστη και ποσοστά.

Δήμος Πολυγύρου: Τρεις μέρες χωρίς νερό στο Σελιό


Αγαπητη Ρεσπεντζα,
μενω στο Σελιο ,στον Πολυγυρο και σημερα ειναι -παλι -η 3 μερα που η Περιοχη δεν εχει νερο... Παλι, γιατι την περασμενη εβδομαδα δεν ειχαμε για 5 μερες νερο....
Τον κυριο Γκλαβα που ειναι υπευθυνος δεν μπορεσα να τον βρω και οι υπαλληλοι του Δημου με πληροφορησαν οτι τι Δικτυο ειναι προβληματικο και η παροχη νερου... παρανομη σε αυτην την περιοχη!!!
Εχοντας ομως ενα σπιτι καθ ολα νομιμο δικαιουμαι παροχη νερου και εαν το δικτυο ειναι παρανομο , πως εισπρατει τους λογαριασμους ο Δημος?
Συμμετεχει στην παρανομια?  Και το προβλημα δεν εχει αλλη λυση, παρα τις μηνυσεις και την δικαστικη οδο?

ΜΙΑ ΚΑΛΠΗ..., ΜΑ ΤΙ ΚΑΛΠΗ...???


Τόσο φάσκελο..., ούτε στον
 Μαυρογυαλούρο είχαμε δει !!!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Από αυτές τις εκλογές και την κατατιθεμένη ψήφο των όσων άσκησαν το υπέρτατο δημοκρατικό τους δικαίωμα, ένα είναι το συμπέρασμα
Ο Ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο την πείνα, την ανεργία, την καταπίεση και τη στραγγαλιστική φορολόγηση. 
Η κάλπη επίσης έδειξε και μια άλλη τάση της κοινωνίας. Ποια είναι αυτή; Οι «σχέσεις στοργής και εμπιστοσύνης» πολιτικών και ψηφοφόρων έχουν κλονιστεί ανεπανόρθωτα.

Γκέτο Ηλικιωμένων (βιβλίο και πίνακας ζωγραφικής)

Καλησπέρα σε όλους….θέλω να σας παρουσιάσω ένα βιβλίο, που με συγκινεί αφάνταστα….
Γκέτο Ηλικιωμένων
Αυτόν τον τίτλο θα έχει στο προσεχώς μέλλον το βιβλίο που γράφει η μητέρα μου Karen Marina .Μου ζήτησε να της ζωγραφίσω το εξώφυλλο, έτσι όπως το αισθάνομαι, και το έκανα με μεγάλη χαρά .Τα πρόσωπα είναι τυχαία. Το βιβλίο της θα κυκλοφορήσει περίπου τον Οκτώβριο 2012.

Συνέδριο στο Τορόντο για την παγκόσμια αντίσταση στις Καναδικές μεταλλευτικές εταιρείες

Ένα πολύ σημαντικό διεθνές συνέδριο έγινε αυτό το Σαββατοκύριακο στο Τορόντο του Καναδά, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Καναδών πολιτών στις εγκληματικές δραστηριότητες των Καναδικών μεταλλευτικών εταιρειών στον αναπτυσσόμενο κόσμο, με τις πλάτες της Καναδικής κυβέρνησης.
Το συνέδριο είχεε το γενικό τίτλο“Μining Injustice” – “Mεταλλεία και Αδικία”, όπου η λέξη “αδικία” περιλαμβάνει ότι μπορεί να φανταστεί κανείς – αρπαγή γης και φυσικών πόρων, καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκτοπίσεις πληθυσμών, χρηματοδότηση πολέμων, περιβαλλοντικό όλεθρο και ωμή βία. Ειδικό θέμα του συνεδρίου ήταν η “Αντίσταση”, οι τοπικές αντιστάσεις σαν και τη δική μας στη βόρεια Ελλάδα, που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας όπου εμφανίζονται αυτές οι “επενδύσεις”.

ΘΕΡΙΝΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ


Μετά από την υπ’ αρ. 293/2-5-2012 απόφαση του Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, ορίσθηκε ο αριθμός των θερινών αδειών πώλησης τσιγάρων που θα χορηγηθούν και φέτος, σε ενδιαφερόμενους επαγγελματίες των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Πολυγύρου. Με την ίδια απόφαση, που έχει σταλεί και αναρτηθεί στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πολυγύρου, καθορίστηκε και η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών, σύμφωνα με την οποία οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν αυτοπροσώπως τις αιτήσεις τους, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, το αργότερο μέχρι 31 ΜΑΙΟΥ 2012 στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Για το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη


Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη σηματοδοτεί πρώτα από όλα την εκκωφαντική καταδίκη των πολιτικών των Μνημονίων και της Τρόικας και τον καταποντισμό των κομμάτων της συγκυβέρνησης, το τέλος των απειλών ότι «αν δεν ψηφίσουμε αυτούς που πρέπει» θα μας διώξουν από το ευρώ και την ΕΕ.
Παρά την -ως τελευταία στιγμή- στήριξη που παραχώρησαν όλα τα ΜΜΕ στα κόμματα του μαύρου μετώπου, είναι εκκωφαντική η απόρριψη της λιτότητας, της κοινωνικής καταστροφής, της μειωμένης λαϊκής κυριαρχίας από τον εργαζόμενο λαό!

H ντροπή των χθεσινών εκλογών


Υπάρχουν μερικοί υποψήφιοι που αξίζουν την προσοχή μας !!!


Η επόμενη μέρα


Αγαπητοί, 
Θέλω με αυτό το σύντομο μήνυμα να ευχαριστήσω τους 720 πολίτες Χαλκιδικιώτες που με τίμησαν με την ψήφο τους. Μολονότι, ως απόλυτος αριθμός, δεν με ικανοποιεί, ωστόσο αποτελεί αύξηση της "δύναμης" της Δράσης κατά 340 ψήφους σε σχέση με τη χαλαρή ψήφο των Ευροεκλογών του 2009. Νοιώθω πλήρης από τον προεκλογικό αγώνα που έκανα.

Ο Μανόλης κι ο Ευθύμης

Εμφανέστατη η χαρά του Μανόλη Σίγγελη (επί σειρά ετών αντιδήμαρχου Πολυγύρου) για την εκλογή του και πολιτικού του φίλου Ευθύμη Καρανάσιου.

Σταυροδοσία Ν.Δ. Χαλκιδικής


Σταυροδοσία ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής


Σταυροδοσία υπ. βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Απουσιάζουν 6 ΕΤ

Εθνικές εκλογές 2012 - Χαλκιδική


"Επιτυχία αυτοδυναμίας" Σαμαρά, έβαψε το χάρτη "αυτοδύναμο"


Οι φασίστες και οι "δημοσιογράφοι"...

Οι φασίστες απαίτησαν να σηκωθούν όρθιοι οι δημοσιογράφοι με την είσοδο του αρχιφασίστα στην αίθουσα της συνέντευξης!
-Ντροπή στους δημοσιοκάφρους που το έπραξαν! 

Καρανάσιος - Ιγγλέζη - Δριβελέγκας

Οι νέοι βουλευτές Χαλκιδικής: Ευθύμιος Καρανάσιος (ΝΔ), Κατερίνα Ιγγλέζη (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Δριβελέγκας (ΠΑΣΟΚ).
Ευχόμαστε να εκπροσωπήσουν επάξια τους Χαλκιδικιώτες! 

Οι βουλευτές Επικρατείας

Από τη ΝΔ (3) οι: Χαράλαμπος Αθανασίου, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Γιάννης Μιχελάκης. 
Από τον ΣΥΡΙΖΑ (2) οι: Μανόλης Γλέζος και Θεανώ Φωτίου. 
Από το ΠΑΣΟΚ (2) οι: Πύρρος Δήμας και Φώφη Γεννηματά. 
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες (2) οι: Τέρενς Κουίκ και Μιχάλης Γιαννάκης. 
Από το ΚΚΕ (1) ο: Θανάσης Παφίλης.
Από ................ (1) ο: ..................
Από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (1) ο: Σπύρος Λυκούδης.

Περιμένοντας τα οριστικά

Τελευταία ενημέρωση για τους Βουλευτές Χαλκιδικής:
Πέραν της ξεκαθαρισμένης εκλογής Δριβελέγκα έχουμε:
Ξεκαθάρισε και για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγεται η Κατερίνα Ιγγλέζη.
Προηγείται, αυτή τη στιγμή, ο Καρανάσιος με μικρή διαφορά από τον Καραμανλή. 

Ξύρισμα ΣΥΡΙΖΑ

Και μην ξεχάσουμε το "φιλαράκι" μας τον Νικολάκη...

Ψήφοι ναζισμού - ψήφοι ντροπής στη Χαλκιδική

Δήμος Ν. Προποντίδας 1511
Δήμος Πολυγύρου 1012
Δήμος Κασσάνδρας 829
Δήμος Αριστοτέλη 702
Δήμος Σιθωνίας 415

Οι νέοι Βουλευτές Χαλκιδικής

Στο ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον Δριβελέγκα πρώτο με μεγάλη διαφορά.
Στη Ν.Δ. Προηγείται ο Καραμανλής του Καρανάσιου με 150 ψήφους διαφορά.
Στον ΣΥΡΙΖΑ "παλεύουν" Σακκάς και Ιγγλέζη.

Αποτελέσματα Επικράτειας

Εκλογές 6ης Μαΐου - Τελικά αποτελέσματα Χαλκιδικής


Ο ηλίθιος εκλογικός νόμος Παυλόπουλου - Καραμανλή!

Δείτε κατάσταση, τα τρία πρώτα κόμματα δεν παίρνουν καμία έδρα!
Παίρνουν έδρα το 4ο -5ο- 6ο και 7ο κόμμα!!!

Οι δικές τους τράπεζες...

Πλάκα μεγάλη θα έχει η όλη ιστορία...
Οι "δικές" τους τράπεζες δανειοδοτούσαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. υποθηκεύοντας τις κρατικές χρηματοδοτήσεις τους με βάση ποσοστά της τάξης του 40%!
-Να δούμε τώρα πώς θα ξεπληρώσουν τα δάνεια! (θα ψάχνουν την Κατσέλη να τους κάνει νόμο για υπερχρεωμένα ...κόμματα!)

Σαν τα μούτρα του Πάκη... που τον έφτιαξε!

Εκλογικός νόμος ΤΕΡΑΣ τον χαρακτηρίσαμε, δείτε τι συμβαίνει στην Καβάλα και πείτε μας αν έχουμε άδικο!
Ν.Δ. 23,52% και 4 έδρες, ΠΑΣΟΚ 16,47% και 0 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 14,44% και 0 έδρες!!!

Προηγούνται τώρα στη Χαλκιδική...

...και δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει:
Ν.Δ. : Ευθύμης Καρανάσιος
ΣΥΡΙΖΑ: Χρήστος Σακκάς
ΠΑΣΟΚ: Γιάννης Δριβελέγκας

Χρήστος Σακκάς;

Αλλάζουν τα δεδομένα στη σταυροδοσία των υπ. βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική.
Χρήστος Σακκάς, ίσως να είναι ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό.

Εθνική απώλεια...

 Χάνει την έδρα του ο παρά λίγο πρωθυπουργός...

Χαλκιδική σε 129 από 209 ΕΤ


Στήριξη του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ;

Όπως μετέδωσε τώρα η τηλεόραση της ΝΕΤ ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ αν του ζητηθεί!

...Τους σβήσαμε!