Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

Η Χαλκιδική υπό ξένη κατοχή!!!

Οι Ρωμαίοι και οι Οθωμανοί την κατείχαν για αιώνες και οι Σαρακηνοί την πλιατσικολογούσαν, μα όταν έφευγαν, ήταν σαν και πριν. Οι ντόπιοι δεν έπαψαν ποτέ να καλλιεργούν την γη Τους, να ξυλεύουν τα δάση Τους, να παίρνουν το μέλι Τους από τις κερήθρες, τα ψάρια από τις θάλασσες Τους. Έτσι παρέδωσαν τον τόπο Τους αλώβητο στις επόμενες γενιές γενεών, για να ζήσουν και να ευημερήσουν.

Όταν ήρθαν οι λύκοι!

Ευθύμης Καρανάσιος: "Διεκδικώ την εμπιστοσύνη σας"


Στην πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων  χρόνων που διανύει η πατρίδα μας καλούμαστε να επιλέξουμε μια νέα κυβέρνηση, αυτοδύναμη, αποτελεσματική, αποφασισμένη να οδηγήσει τους Έλληνες στο δρόμο της ανάπτυξης και της ελπίδας.
 Στη σύντομη προεκλογική περίοδο που διανύουμε καλούμαστε να πιστέψουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και οι Έλληνες να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Είναι αλήθεια ότι τα δύο τελευταία χρόνια οι Έλληνες έχασαν το ισχυρότερο όπλο τους, το χαμόγελο. Έχασαν την ελπίδα και την αισιοδοξία τους για ένα καλύτερο αύριο.

ΕΛΗΞΕ Η ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...!


Καλή επιστροφή παιδιά...!!!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Το δρόμο της επιστροφής πέρνουν οι εκατοντάδες ενάντιοι της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική, απ’ όλη τη χώρα, που από νωρίς σήμερα το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στις Σκουριές, για να «γιορτάσουν» την Πρωτομαγιά στον Κάκαβο. 
Οι εκτός Χαλκιδικής μεταλλομάχοι, μπορεί να ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συντονιστικού. Δε συνέβει όμως το ίδιο με τους γηγενείς κατοίκους των Μαδεμοχωρίων, οι οποίοι απείχαν επιδεικτικά, από την«επικοινωνιακή πρωτομαγιά».

Η «λίστα» Παπαδήμου για τα μέτρα μέχρι τον Ιούνιο

Νερό, αέριο, λιγνίτης, δρόμοι και λιμάνια σε ιδιώτες! Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, πωλήσεις δημόσιων οργανισμών, μείωση μισθών και συντάξεων, επιπλέον περικοπές στις παροχές υγείας, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, αύξηση αντικειμενικών αξιών και τιμολογίων της ΔΕΗ. Η λίστα των όσων πρέπει να γίνουν μέχρι τον Ιούνιο δεν έχει τέλος. Το οικονομικό γραφείο του Λουκά Παπαδήμου κωδικοποίησε τις εκκρεμότητες και τις παρέδωσε σε κάθε υπουργό ξεχωριστά στο τελευταίο υπουργικό. Προκειμένου να παραδοθούν σε λίγες ημέρες στους διαδόχους τους. 

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα...

Στις 7 του Μάη το ΚΚΕ θα βρίσκεται εκεί που ανήκει: Μέσα στη λαϊκή πλειοψηφία.
Οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί, λόγου χάρη μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση, το μόνο που θα πετύχει είναι να σπείρει την απογοήτευση και το θυμό στο λαό. Ούτε μήνα δεν θα «κρατήσουν οι χοροί» από τη νίκη της. Θα ξεσκεπαστεί. Γι’ αυτό και το ΚΚΕ θα είναι απέναντί της. 
Αυτό το ΚΚΕ χρειάζεται ο λαός.
ΑΘΗΝΑ 1/5/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΕΡΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Παρακολουθώ την δραστηριότητα των κομμάτων αυτές τις μέρες, και είμαι έξαλλος από το γελοίο πανηγυράκι που έχει στηθεί.
Δεν ξέρω ΑΝ υπάρχει καθόλου μυαλό στο κεφάλι των υποψηφίων, δεν ξέρω Αν παίρνουν «ληγμένα», δεν ξέρω ΑΝ εξακολουθούν να νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με ένα «κοπάδι χαϊβανιών» όπως πίστευαν παλιά.
Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που έχουν επανέλθει τα συσσίτια, που βλέπουμε τον κόσμο να σκαλίζει τα σκουπίδια, που η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε όριο, που ένα κράτος «φονιάς» εξαθλιώνει τον κόσμο καθημερινά με κάθε είδους χαράτσια, ο νταλγκάς των κομμάτων είναι ΠΩΣ θα μαζέψουν κόσμο σε συγκεντρώσεις, προκειμένου να τον παραμυθιάσουν για να πάρουν την ψήφο του.

Πολιτική εκδήλωση ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής σας καλεί σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 2 Μαίου 2012 στις 8.00μμ στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.
Κεντρικός Ομιλητής : Δανιηλίδης Σίμος με την παρουσία των υποψηφίων Βουλευτών του Νομού μας.
Από το Γραφείο Τύπου

EΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Σήμερα Πρωτομαγιά είναι παραμονή του εορτασμού του Αγίου Αθανασίου. Στο ομωνυμο παρεκκλήσι του Πολυγύρου στις 18.30 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Πανυγηρικός Εσπερινός. Αύριο ανήμερα της εορτής του Αγίου θα τελεστεί στις 7:30 το πρωί Θεία Λειτουργία.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου ετησίως δύο φορές το χρόνο. Στις 2 Μαΐου, που είναι και η ημερομηνία κοίμησης του αγίου. Η δεύτερη εορτή του τιμάται στις 18 Ιανουαρίου μαζί με τον Άγιο Κύριλλο.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ & ΗΡΩΑΣ

Αλέξανδρος Παναγούλης (2 Ιουλίου 1939 – 1 Μαΐου 1976)

Η εκδήλωση του ΠΑΜΕ στον Πολύγυρο

Με συγκέντρωση και ομιλία μπροστά στο Δημαρχείο Πολυγύρου ξεκίνησε σήμερα τις εκδηλώσεις του το ΠΑΜΕ Χαλκιδικής, τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά.
Στη συνέχεια πραγματοποίησε πορεία η οποία κατέληξε στο ηρώο της πόλης όπου και έγινε κατάθεση στεφανιών.

Απαράδεκτες καταστάσεις

Με την παρουσία δέκα (10) ατόμων "γιορτάστηκε" η εργατική πρωτομαγιά στον Πολύγυρο!
Συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Χαλκιδική και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ.
Στην κρισιμότερη εποχή ίσως, από τη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους, δυστυχώς, μια παρωδία "εργατικής Πρωτομαγιάς" παίχθηκε στον Πολύγυρο με διαλυμένο το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα του νομού.
Η Διοίκηση του Ε.Κ. Χαλκιδικής, να θυμίσουμε, ότι είχε αποφασίσει να γίνουν οι εκδηλώσεις στις Σκουριές αλλά στη συνέχεια και την τελευταία στιγμή άλλαξε απόφαση!
-Ντροπή! 

Χαιρετισμός Κρίτωνα Αρσένη για την πρωτομαγιά στις Σκουριές


Αγαπητοί φίλοι,
Δεν μπορώ να είμαι μαζί σας σήμερα, αλλά θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου για τις Σκουριές
Γνωρίζετε ότι πιστεύω και έχω διεκδικήσει την απαγόρευση της χρήσης κυανίου στην εξόρυξη χρυσού σε όλη την Ευρώπη. Κάποιοι από εσάς γνωρίζουν ότι η ενασχόλησή μου με το θέμα ακολούθησε την επίσκεψή μου στην Ολυμπιάδα, το Στρατώνι και τις Σκουριές.  Είδα μαύρα νερά ανάμεσα σε φαινομενικά πεντακάθαρο δασικό περιβάλλον, επικίνδυνα μεταλλευτικά υπολείμματα ως υλικό κατασκευής δρόμων και αντιπλημμυρικών έργων και ένα δυνατό δάσος φυλλοβόλων δέντρων να αιμορραγεί ένα ποτάμι νερό από δοκιμαστικές τομές.

Ευχές Ψωμιάδη στην Όλγα


Τις ευχές του για καλή επιτυχία στον προεκλογικό της αγώνα, απήυθυνε σε προσωπικό του μήνυμα στην υποψήφια Βουλευτή Χαλκιδικής, Όλγα Παπαμέτη, ο εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Από την πλευρά της η κ. Όλγα Παπαμέτη, ευχαρίστησε τον κ. Ψωμιάδη για τις ευχές του και δήλωσε: «Κατέρχομαι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση με τη δύναμη όμως ενός νέου ανθρώπου και τη στήριξη των φίλων και των ανθρώπων που πιστεύουν σε αυτό τον αγώνα.

ΔΑΣΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ


ΑΓΑΠΗΤΗ ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ
Επισυνάπτω παρακάτω επιστολή μου προς το Ειδικό Γραμματέα Δασών που έστειλα στις 14 Φεβρουαρίου 2001 σχετική με την Κωδικοποίηση της Δασικής Νομοθεσίας, προκειμένου να σχηματίσει ο αναγνώστης, εφόσον ενδιεφέρεται,  κάποια εικόνα για τα ελληνικά δασικά τεκταινόμενα.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την εργατική Πρωτομαγιά

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, θα βρεθούν για άλλη μια φορά στους δρόμους για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους σε μια πολιτική που ισοπεδώνει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και τους οδηγεί στην πιο σκληρή λιτότητα των τελευταίων δεκαετιών. Την 1ή του Μάη οι πολίτες θα αποκρούσουν αυτές τις πολιτικές και την 6ή του Μάη θα μετατρέψουν την οργή τους σε ψήφο ήττας του δικομματισμού και προοδευτικής πρότασης εξόδου από την κρίση.

Ο ψηφοφόρος

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομη εισαγωγή φυτοφαρμάκων

Συνελήφθησαν χθες (29.04.2012) το μεσημέρι, στον Προμαχώνα Σερρών, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, δύο ημεδαποί 56 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί διάθεσης γεωργικών φαρμάκων.
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο των Ι.Χ. Επιβατηγών