Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Κι όμως τέτοιοι ψηφοφόροι ...

...καθορίζουν το μέλλον της Χώρας... Αλλά κι ο Βενιζέλος το καταχαίρεται!!!
(φωτο από ΠΡΕΖΑ)

Θεσσαλονίκη - Προεκλογική συγκέντρωση ΚΚΕ (30/4/12)

«Οικολογική» στρέβλωση εκλογικού τοπίου

Σκεπτόμενος Πολίτης

Την επόμενη Κυριακή έχουμε εκλογές. Σε μια υπερχρεωμένη χώρα, με οικονομική (και συνακόλουθα και πολιτική) εξάρτηση. Οι λόγοι πολλοί, δεν θα αναλυθούν εδώ, αλλά ένας βασικός λόγος της χρεωκοπίας είναι βέβαια η παραγωγική μας ανυπαρξία.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Να τσακιστούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-συνένοχοι για να μπει τέλος στους εκβιασμούς του Μορς και της Τρόικας


Η απαίτηση της Τρόικας δια στόματος του εκπροσώπου της ΕΕ Ματίας Μορς να μπουν όλα τα ταμεία χωρίς εξαίρεση στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και το τελεσίγραφο που έστειλε στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δείχνουν ότι όσο παραμένει η χώρα δέσμια των Μνημονίων, δεν θα μείνει όρθιο τίποτα από τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Πέφτουν οι μάσκες όσων τάζουν εξαιρέσεις για τη μια ή την άλλη περίπτωση.
Είναι φανερό ότι η ακυβερνησία ταυτίζεται με τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που είναι πρωτοκολλητές των εντολών ΕΕ, ΔΝΤ, τραπεζών και κεφαλαίου.

Ευχές Ψωμιάδη στον Δ.Μήτσιου

Τις ευχές του Ψωμιάδη δέχθηκε σήμερα ο υπ Βουλευτής της Ν.Δ. στη Χαλκιδική, Δημήτριος Μήτσιου:
"Αγαπητέ Δημήτρη, Σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο δύσκολο αγώνα σου."
Φιλικά, Παναγιώτης Ψωμιάδης
* Σήμερα 30 Απριλίου, ο υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής  Μήτσιου Δημήτριος, δίνει συνέντευξη στο TV SUPER στις 23:00 – 24:00 μμ

Η ομιλία της Α. Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη (30-4-2012)

Από αυτό το βήμα θέλουμε να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ, με τα σημερινά δεδομένα, πρώτη προϋπόθεση και μεγάλη ευκαιρία για να αντιμετωπίσει την μετεκλογική νέα θύελλα που τον περιμένει, είναι να βγει πανίσχυρο το ΚΚΕ στην κάλπη. Να αποτελέσει την έκπληξη των εκλογών, που σημαίνει καλό για το λαό και τρόμο για όλο το φάσμα των αντιπάλων.
Η δύναμη του ΚΚΕ θα σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητα του λαού να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, να ανασυνταχθεί για να μη χάσει άλλα και προ πάντων να μη τα χάσει όλα.

Πολιτική διακήρυξη για τις εκλογές της 6ης Μαϊου 2012


Του Γεωργίου Κ. Τριανταφυλλίδη, Λέκτορα της ΠΣΑΠΘ
Υποψηφίου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της παράταξης
 Φίλες και φίλοι,
 Χωρίς δεσμεύσεις στις θέσεις τις οποίες εδώ και 12 χρόνια ανέδειξα για το θέμα της ανάπτυξης μεταλλείων  χρυσού  από τη Θράκη, στη Χαλκιδική και πρόσφατα στο Κιλκίς, οι Οικολόγοι – Πράσινοι μου πρότειναν τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας την οποία και αποδέχθηκα. Είναι κάτι το ιδιαίτερα τιμητικό για μένα.

40% ; Μπορούμε την Κυριακή να το πάμε στο 30%! Στο χέρι μας είναι!


Πρωτομαγιά στις Σκουριές

Οι εκδηλώσεις για την πρωτομαγιά 2012 και για την Χαλκιδική θα γίνουν φέτος  με απόφαση του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής και των Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής, στις Σκουριές.
Οι εκδηλώσεις μέχρι σήμερα γινόταν στην πρωτεύουσα του νομού και τα τελευταία πολλά χρόνια χαρακτηρίζονταν από την πολύ μικρή συμμετοχή. Το σοβαρό θέμα των μεταλλείων χρυσού "υποχρεώνει" το Ε.Κ.Χαλκιδικής (σωστά) να πραγματοποιήσει τις εκδηλώσεις στις Σκουριές.
Η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη και αυτό αναγκάζει και την αστυνομία να κινητοποιηθεί με δέκα (10) τουλάχιστον διμοιρίες των ΜΑΤ!
Η ιστορία μας λέει πως σε τέτοιες περιπτώσεις η προκλητικότητα των αστυνομικών δυνάμεων είναι εκείνη που δημιουργεί τα όποια προβλήματα.
Μακάρι οι αστυνομικές αρχές της Χαλκιδικής να επιδείξουν ικανότητα και σωφροσύνη ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα γεγονότα!

Όλοι μαζί μπορούμε...


Γιατί κρύβονται οι υποψήφιοι βουλευτές ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. και "Ανεξάρτητοι Έλληνες";

Στις 22 Απριλίου 2012 ζητήσαμε (ΕΔΩ) από όλους τους υποψήφιους βουλευτές της Χαλκιδικής, όλων των κομμάτων, να μας πουν καθαρά την άποψή τους για τα μεταλλεία χρυσού στην ΒΑ Χαλκιδική!
Δεν ανταποκρίθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. και Ανεξάρτητων Ελλήνων (από το κόμματα που σύμφωνα με τις μετρήσεις "μπαίνουν" στη Βουλή)!
-Γιατί; 
-Δεν έχουν θέσεις; ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ!
-Αδιαφορούν; ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ!
-Κρύβονται και δεν τολμούν; ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!
Οι πολίτες ίσως μπορούν να περιμένουν μέχρι την Κυριακή 6 του Μάη!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Χαλκιδικής


Τα κάνατε ΟΛΑ μπουρδέλο, τώρα είναι αδύνατο, είναι πολλά!


«Θα ελέγξουμε όλους τους οίκους ανοχής»

Ανδρέας Λοβέρδος (30/4)

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜ.ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Video)

...Όπως θα έλεγε η Τασούλα...
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Η τελευταία εμφάνιση του κ. Παπαγεωργίου, ιδρυτή του «Παρατηρητηρίου...», στην  ΤV100(Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης), είναι κατά τη γνώμη μας η πιο τραγική, απ’ όσες έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.
Δε μπορεί ούτε τα ψέματα του να υποστηρίξει. Mέσα στην απόγνωση του για να γίνει πιστευτός, παραδέχεται επιτέλους ότι αυτός έστειλε τους εργαζομένους στο δικαστήριο. 

Τα νέα του Α.Ο.Πολυγύρου


ΑΟ ΠΟΛΥΓΡΟΥ / ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ / ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
     ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΛ/ΤΕΙΑΣ - ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 60-56
 ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ 22-04-2012
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : ΜΑΝΙΟΣ ΑΘ
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ : 21-08 , 31-21 , 47-38 , 60-56.
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ (ΘΑΛΛΑΣΙΝΟΣ ) : ΤΕΡΕΖΗ  2, ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ 15(2) , ΔΑΙΚΟΥ ΝΙΚ. 2, ΝΚΟΛΑΙΔΟΥ 12, ΣΥΡΑΛΗ , ΑΓΓΈΛΟΠΟΥΛΟΥ , ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ , ΚΑΛΑΙΤΖΟΓΛΟΥ 4 , ΤΡΑΙΑΝΟΥ 8 , ΧΑΒΙΑΝΙΔΟΥ , ΣΑΝΤΗ 4 , ΔΑΙΚΟΥ ΜΑΡ 13.

Έργα στη Χαλκιδική

Δελτίο τύπου
Μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιάννη Δριβελέγκα, της Π.Κ.Μ. και του Αντιπεριφεριάρχη του Ν. Χαλκιδικής, αναμορφώσαμε το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και εντάξαμε τα ακόλουθα έργα :
1. Επισκευή του Κοινοτικού καταστήματος Καλάνδρας του Δήμου Κασσάνδρας 140.000 χιλ. ευρώ.
2. Ολοκλήρωση Κοινοτικού Καταστήματος Ν. Ρόδων του Δήμου Αριστοτέλη 160.000 χιλ. ευρώ.

Οι δασολόγοι καταγγέλλουν το νόμο που αβαντάρει τη λαθροϋλοτόμηση και την καταστροφή των δασών


«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (Π.Ε.Δ.Δ.Υ)
Αθήνα   26/4/2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τον τελευταίο χρόνο, αυξήθηκαν τα δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο, για εκτεταμένα φαινόμενα παράνομης υλοτομίας, διακίνησης και εμπορίας καυσοξύλων καθώς και την εμφανή αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να τα περιορίσει. 
Η πολιτεία, λόγω της σημασίας των δασικών οικοσυστημάτων όφειλε να πάρει άμεσα μέτρα για τον περιορισμό των λαθρουλοτομιών και την προστασία των δασών και της δημόσιας περιουσίας.

Διαφωνούν με το Ε.Κ.Χαλκιδικής ως προς τον τόπο εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς


Όλγα Παπαμέτη: Ανοικτή επιστολή στους ψηφοφόρους της Χαλκιδικής


«Διευρύνουμε» την Παιδεία…
«Θωρακίζουμε» την Υγεία…
 Αγαπητοί φίλοι,
 Οι εκλογές της 6ης Μαϊου είναι σημαντικές για τη χώρα μας και για τον τόπο μας, τη Χαλκιδική. Καλούμαστε να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι σε αυτές τις εκλογές δεν καταδικάζουμε αλλά αλλάζουμε… ό, τι δεν μας ταιριάζει, ό, τι μας κάνει να νιώθουμε αδύναμοι και «αδιέξοδοι». Οι απαντήσεις για το αύριο, πρέπει να δοθούν σήμερα και όχι την επομένη των εκλογών.

Θέσεις των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στο νομό Χαλκιδικής για τα μεταλλεία χρυσού


Το ΚΚΕ  έγκαιρα και διαχρονικά έχει τοποθετηθεί για τις κατά καιρούς επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.
Αντιμετωπίζει και την σημερινή επένδυση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ μέσα στις εξελίξεις της περιόδου:
Η κρίση στην ευρωζώνη βαθαίνει, οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε κράτη οξύνονται και σε αυτά τα πλαίσια η εξόρυξη χρυσού αποτελεί σοβαρό πεδίο κερδοφορίας για τα μονοπώλια του κλάδου.
Άσχετα όμως από το αν το κέρδος θα είναι τόσο, ή μεγαλύτερο εμείς εστιάζουμε την κριτική μας στα εξής ζητήματα:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


«Η μόνη ευκαιρία που έχει ο εργαζόμενος λαός είναι να υπερψηφίσει το ΚΚΕ στις 6 του Μάη. Να μην έχει αυταπάτες ότι μπορεί να βρει κάποια ανακούφιση στα προβλήματά του από μία κυβέρνηση που σχηματίζεται με γάμο συμφέροντος ή με πλαστούς αρραβώνες κάτω από εκβιαστικά διλήμματα ή με αυταπάτες ότι θα αντιμετωπίσει το μνημόνιο και το χρέος. Τέτοιες κυβερνήσεις δεν έχουν πολύ χρόνο ζωής, απογοητεύουν τους λαούς. Δεν υπάρχει στο σύγχρονο κόσμο ούτε μία τέτοιου τύπου αριστερή κυβέρνηση, που, χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια, με τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, να κατάφερε να δώσει βιώσιμη λύση για το λαό.

Προεκλογική Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής


"Let's Do It" στον Πολύγυρο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εθελοντική δράση "Let's Do It" στον Πολύγυρο Χαλκιδικής με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου. 
Σε 4 ώρες καταφέραμε να καθαρίσουμε γειτονιές και πάρκα της πόλης μας, μαζεύοντας διάφορα λογής σκουπίδια. 
Ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές για την συμμετοχή τους καθώς και τον δήμο Πολυγύρου για την βοήθειά του.

ΕΝΑ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ...


Kείμενο στήριξης των συνδυασμών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υπογράφουν 23 πανεπιστημιακοί

Γιατί στις εκλογές στηρίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει συνθήκες πραγματικού κοινωνικού πολέμου που ήδη μετρά τα πρώτα του θύματα: η ανεργία έχει ξεπεράσει το 1.000.000, η UNICEF μιλά για 440.000 παιδιά στην Ελλάδα του σήμερα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αυξάνονται οι αυτοκτονίες ανθρώπων που δεν αντέχουν πλέον τον ευτελισμό της ζωής τους. Οι γονείς των φοιτητών μας παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι, όταν δεν είναι απολυμένοι…..

ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ

Αγαπητή ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ,
Παίρνοντας αφορμή από την ανάρτηση "Καταστρέφουν τα δάση για καυσόξυλα» 29 Απριλίου 2012 θέλω να σημειώσω τα εξής:
Δεκαετίες τώρα ανάμεσα στις επισημάνσεις και τα πάγια αιτήματα των Δασικών Υπαλλήλων είναι η αναθεώρηση και κωδικοποίηση της Δασικής Νομοθεσίας και τροποποίηση αναχρονιστικών διατάξεων.
Μια διάταξη που έπρεπε να εκσυγχρονιστεί ήταν και αυτή του άρθρου 268 Ν.Δ. 86/69 περί καθορισμού των πταισματοδικών παραβάσεων με τα σημερινά ισχύοντα οικονομικά δεδομένα.

Μάχη για τη 2η θέση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Παρότι η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων και συγκεκριμένων στοιχείων απαγορεύεται, βάσει του νόμου τις τελευταίες δύο εβδομάδες προ των εκλογών... οι εκτιμήσεις που υπάρχουν στα επιτελεία των κομμάτων συγκλίνουν στα εξής 5 σημεία:
1. Ιστορική υποχώρηση του λεγόμενου δικομματισμού, γεγονός που θα οδηγήσει στην ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού.