Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Το "πραγματικό" ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ...και η ιστορία του!

 
Το θέμα που βλέπετε στην μονταρισμένη φωτο ξεκίνησε από blog της Χαλκιδικής!
Έγιναν παρεμβάσεις από "εκπρόσωπο" διαφημιστικής εταιρίας (με διπλή ιδιότητα, και αυτήν του εκπροσώπου τύπου πολιτικού φορέα)  η οποία ισχυρίστηκε "παραποίηση πνευματικής ιδιοκτησίας" με αποτέλεσμα η ανάρτηση

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Χαλκιδικής

Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Χαλκιδικής καλεί όλους τους εργαζόμενους να τιμήσουνε στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στη 01.05.2012 μπροστά στο Δημαρχείο του Πολυγύρου στις 10:30.

Ευχαριστίες


Η Αριστερά και η Φώφη

Καρτερός Θανάσης - ΑΥΓΗ
Απ’ όλο το βλακώδες κατεβατό της Φώτης με εντολές στα κόμματα της Αριστεράς, εκείνο που πιο πολύ χτυπάει στο αριστερό μάτι και στα αριστερά νεύρα είναι η έκφραση - ζόμπι «υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς». Όχι μόνο γιατί υπονοεί την πρωτοκαθεδρία του ΠΑΣΟΚ εν σχέσει με τις καημένες τις «υπόλοιπες» και προδίδει τη γνωστή από παλιά -κρυφή ή και φανερή- περιφρόνηση γι’ αυτές, αλλά κυρίως γιατί αποκαλύπτει πόσο η Ιπποκράτους του σύγχρονου, υποτίθεται, Βενιζέλου και της ακόμα πιο σύγχρονης, υποτίθεται, Φώφης παραμένει με τα μυαλά στα κάγκελα παλιών συνταγών.

...και "μαλακιούλα" Ψαριανού της ΔΗΜ.ΑΡ. - Κουβέλη

Απαράδεκτες δηλώσεις Ψαριανού που ταυτίζει τη Χρυσή Αυγή με την αντικαπιταλιστική αριστερά
Συνεχίζουν να προκαλούν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ με δηλώσεις που συκοφαντούν τους αγώνες του λαού ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ ως ακραία βίαιες.
Την Πέμπτη 27/4 ήταν η σειρά του Γρ. Ψαριανού που σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό ΦΛΑΣ, στην εκπομπή της κ. Παναγοπούλου, όταν ρωτήθηκε για τη Χρυσή Αυγή, δεν δίστασε να ταυτίσει την αντικαπιταλιστική Αριστερά με την άκρα δεξιά μιλώντας για συγκοινωνούντα δοχεία και κοινό προνόμιο της βίας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο TV Χ. και στο Super

Tην Παρασκευή 27 Απριλίου 2012  ο υποψήφιος βουλευτής Σάββας Τσελεπίδης θα εμφανιστεί, στις 6.30 μ.μ στο TV. Χαλκιδική και στις 9.00 μ.μ στο Super, για να παρουσιάσει τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ TVXS.GR (ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ)


«Είπα το αυτονόητο, όταν ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας δώσει διερευνητική εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, θα απευθυνθούμε στα κόμματα της Αριστεράς για το σχηματισμό κυβέρνησης και ακόμα κι αν δεν συγκεντρώνουμε τη δεδηλωμένη, θα ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να απευθυνθούμε στη Βουλή για να λάβουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Και εκεί δεν θα αρνηθούμε την ψήφο κανενός, την ψήφο όμως σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς»
 Το Γραφείο Τύπου.

ΦΙΛΟΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ...

Φίλοι παραγωγοί, ξεχάσατε
 το" Παρατηρητήριο..."
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
...Που να το βρείτε όμως, όταν αποφασίζει το "Παρατηρητήριο..." και για σας;
  Διαβάσαμε στη Ρεσπέντζα, τη διαμαρτυρία του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πολύγυρου, ο οποίος μεταξύ άλλων καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να συντονιστούν επιτέλους, για να μπει ένας φραγμός στο συχνό φαινόμενο κλοπής μετασχηματιστών των γεωτρήσεων, αλλά και άλλων κλοπών σε γεωργικές αποθήκες του συνεταιρισμού.

“Έβλεπα κι έβλεπα και τρελαινόμουνα…” – η μαρτυρία ενός γιού εργαζομένου από το Στρατώνι Χαλκιδικής

Διαβάστε πώς μια μεγάλη και κυρίαρχη σε έναν τόπο εταιρεία διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό, καλλιεργεί νοοτροπία δουλοπρέπειας και καταπνίγει τις αντίθετες φωνές…
Τίποτα δεν έχει αλλάξει στο Στρατώνι από αυτά που περιγράφει ο Θοδωρής ο οποίος πλέον δε ζει εκεί. Η ίδια εταιρεία αν και άλλαξε αφεντικό, με τα ίδια στελέχη εδώ και πάνω από 20 χρόνια, τις ίδιες πρακτικές, τις ίδιες “αξίες” υποταγής στην παντοδύναμη εταιρεία… Τις ίδιες “αξίες” που θέλουν να διασπείρουν σε όλο τον Δήμο μας.

Συνεχίζει προκλητικά να κλείνει με μπάρες το δρόμο για τις Σκουριές η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ!


Παρά το γεγονός ότι το  δικαστήριο Πολυγύρου στις 23 Απριλίου 2012 απεφάνθη ότι ο δρόμος Χοντρό Δέντρο- Σκουριές είναι δημόσιος δασικός κοινόχρηστος δρόμος και ότι η κυκλοφορία των πολιτών πρέπει να είναι ελεύθερη και ανεμπόδιστη μέχρι να κατασκευαστούν παρακαμπτήριες δασικοί οδοί. Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 48 του δασικού νόμου 998/79, για να γίνουν αυτές οι οδοί πρέπει πρώτα να συνταχθούν σχετικές μελέτες και να εγκριθούν από το Δασαρχείο Αρναίας.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι επιτακτική ανάγκη να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη προς την πολιτική και τους πολιτικούς. Αυτό μπορεί να δείχνει πλέον δύσκολο έως και ακατόρθωτο, πλην όμως δεν παύει ν’ αποτελεί το βασικότερο συστατικό της συνταγής μιας υγιούς δημοκρατίας. Θα πρέπει επιτέλους οι πολιτικοί να προβούν σε συγκεκριμένεςενέργειες, εγκαταλείποντας την στείρα ρητορεία και τις αόριστες υποσχέσεις, περί δήθεν αλλαγής του πολιτικού συστήματος. Οι Έλληνες «χόρτασαν» όλα αυτά τα χρόνια με υποσχέσειςκενές ουσίας και νοήματος. Αυτό που τώρα απαιτούν με επίταση και δυναμισμό είναι πράξεις στοχευμένες για διαφάνεια στην άσκησης της πολιτικής και για απαγκίστρωση τουπολιτικού συστήματος από κάθε είδους συμφέροντα, εντός και εκτός Ελλάδας.

Εκδήλωση στο Γαλαρινό


Εκδηλώσεις στα Ριζά


Δήλωση του Γραμματέα της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Σπύρου Λυκούδη

Η Δημοκρατική Αριστερά σταθερά αγωνίζεται για την προοδευτική διέξοδο από την κρίση, στη βάση ενός προγράμματος δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και σταδιακής απαγκίστρωσης από τους επαχθείς  όρους του μνημονίου. 
Η πρότασή μας απευθύνεται στις προοδευτικές δυνάμεις και είναι ακριβώς στον αντίποδα της πρότασης του κ. Τσίπρα για τη δήθεν αντιμνημονιακή συνεργασία ετερόκλητων δυνάμεων, που συμπεριλαμβάνουν και ακραίες εκδοχές της λαϊκιστικής δεξιάς, όπως το κόμμα του κ. Καμμένου.

ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ και ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ;


Ο Σαμαράς μας λέει ότι θέλει αυτοδυναμία να τα αλλάξει όλα.
Ο Βενιζέλος μας ζητάει να τον κάνουμε πρώτο κόμμα για να μας σώσει για άλλη μια φορά. 
Μας υπόσχονται ότι θα συνέλθουν και δεν θα ξανακάνουν λάθη.
Ωραία.
Και πως εξηγείτε κύριοι τη δημοσίευση προκήρυξης του προγράμματος ΕΣΠΑ για την ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  με ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ (1.000.000) παρακαλώ;

ΗΤΤΑ ΜΕ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ


Με την εκτός έδρας ήττα από το Αιγάλεω με 87-86 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Κατά την άφιξη της ομάδας στο γήπεδο ο προπονητής και οι παίκτες δέχθηκαν άνανδρη επίθεση από παράγοντες,παίκτες και οπαδούς των γηπεδούχων και από τύχη δεν είχαμε σοβαρό τραυματισμό παρά την παρουσία της αστυνομίας. Παρόλα αυτά οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου έκαναν παλλικαρίσια εμφάνιση παρά την απουσία ακόμα μια φορά του Κιγμέτογλου και άστοχο τρίποντο του Νουκάρη με τη λήξη θα μας έδινε τη νίκη. Επόμενος αγώνας την Κυριακή(29/4,17.00) στην Αρναία με την ιστορική Νήαρ Ηστ, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για αυτή τη περίοδο.
Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

ΝΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

Πέρασε πολύς κόσμος...!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Είδαμε σε σχετική ανάρτηση του HalkidikiFocus φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση, που διοργάνωσαν στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, οι συντονιστές... των συντονιστικών επιτροπών φορέων αγώνα Σταγίρων Ακάνθου, Μ.Παναγίας και του Κιλκίς. 
Δε θα σταθούμε στον αριθμό των συγκεντρωμένων σε αυτή την εκδήλωση, άλλωστε οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους σε ό,τι αφορά την «εξάπλωση» του αντιμεταλλευτικού μπλόκ.

Όλγα Παπαμέτη - Σποτ

Διαδικτυακή επικοινωνία – Όλγα Παπαμέτη


Αγαπητοί φίλοι,
 Γνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά του διαδικτύου στη ζωή μας και στην καθημερινή ενημέρωση των συμπολιτών μου εγκαινιάζω σήμερα έναν ακόμη δίαυλο επικοινωνίας. Όσοι επιθυμείτε να με γνωρίσετε μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου στην ακόλουθη διεύθυνση: www.papametiolga.webstarts.com ή να περιηγηθείτε στο blog απόψεων και σχολιασμού που διατηρώ εδώ και καιρό στην αντίστοιχη ηλεκτρονική διεύθυνση www.papameti.gr .

«Προστασία Περιβάλλοντος & Βιώσιμη Ανάπτυξη»


Μια εξαιρετική εκδήλωση - ημερίδα πραγματοποιήθηκε εχθές στην Θεσσαλονίκη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ εκπροσώπησε ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΟΣΟΥΝΙΔΗΣ υποψήφιος Α' Θεσσαλονίκης μαζί με εκπροσώπους άλλων κομμάτων.
Θέμα της ημερίδας “Προστασία Περιβάλλοντος & Βιώσιμη Ανάπτυξη” του Συμβουλίου Περιβάλλοντος υπό την πρωτοβουλία και διεύθυνση του καθηγητού του τμήματος  Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. με θέματα:
 1.      Εξόρυξη  χρυσού Χαλκιδική και αλλού

Δελτίο Τύπου Δημοκρατικής Συμμαχίας Χαλκιδικής

Αυριο Σαββατο 28/4/2012 και ωρα 8μμ στο καφενειο "Γαλατσανου"στην Ιερισσο οι υποψηφιοι βουλευτες της ΔΗΜ-ΣΥΜ θα αναπτυξουν τις θεσεις του κομματος για την μεταλουργια χρυσου καθως και το προγραμμα της εν'οψη των εκλογων της 6ης Μαιου.

Πρόσκληση προς τους εξαπατημένους.

Σήμερα στάλθηκε το παρακάτω e-mail στα blogs της Χαλκιδικής. Εμείς το αναρτούμε με απόκρυψη των χρωματισμένων σημείων αφού δε γνωρίζουμε την υπόθεση και δεν έχουμε στοιχεία.
 "Την περίοδο 1998-2002 ένας επιτήδειος αεριτζής που παριστάνει το κομματικό στέλεχος === (αναφέρεται πολιτικός χώρος) απέσπασε από δεκάδες Χαλκιδικιώτες μεγάλα ποσά με την υπόσχεση υψηλής τοκοφορίας. Από τότε κάποιοι λίγοι πήραν πίσω λίγα λεφτά. Τα πολλά φαγώθηκαν από τον απατεώνα. Είμαστε και εμείς τρία από τα θύματά του και δεν ελπίζουμε πλέον να πάρουμε τα λεφτά μας από αυτόν.

Οι ‘’τρείς κόσμοι’’ και το ερώτημα της αριστεράς σε αυτές τις εκλογές


Ας δούμε λίγο τα εκλογικά διλλήματα, έξω από τον κύκλο των πολιτικών προγραμμάτων, εκλογικών σλόγκαν, επικοινωνιακών κινήσεων και όλων αυτών που ο κόσμος δεν τα παίρνει και πολύ στα σοβαρά αυτές τις μέρες. Πως βιώνουμε τα πολιτικά ερωτήματα της στιγμής, στον κοινωνικό και πολιτικό προσωπικό μας περίγυρο; Οι απαντήσεις στο παρόν της καπιταλιστικής κρίσης και της κοινωνικής καταστροφής, δεν μπορεί και δεν είναι άσχετες από την διαδρομή του κάθε ανθρώπου, ούτε αποσυνδέονται από το σχεδίασμα του μέλλοντος που ο καθείς κάνει. Άλλωστε, ως γνωστό, αυτή είναι η διαφορά του ανθρώπου, από άλλα έξυπνα ζώα.

Στάσεις εργασίας στο ΚΤΕΛ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Το Σάββατο 28/4 και την Κυριακή 29/4 θα πραγματοποιηθούν Στάσεις Εργασίας απο τους Εργαζόμενους στην ΚΤΕΛ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην Θεσ/νική (Σταθμαρχείο Θεσ/νίκης) απο τις:
Σαββάτο: 14:00 - 21:00 και την Κυριακή: 10:00 - 17:00.
Oι Εργαζόμενοι στην επιχείρηση διαμαρτύρονται για την αδικαιολόγητη και αναίτια απόλυση 10 συναδέλφων τους, την ύπαρξη μεθοδευμένου σχεδίου της Διοίκησης να απολύσει μεγάλο μέρος, αν όχι όλο, το υπαλληλικό προσωπικό της το οποίο εργάζεται σε αυτήν με συμβάσεις αορίστου χρόνου απο 10 εώς και 30+ χρόνια. 

Διαμαρτυρία Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πολυγύρου

Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Πολυγύρου εκφράζοντας τη βαθιά του λύπη αλλά και την οργή και αγωνία των Συνεταίρων του: καλεί κάθε αρμόδια υπηρεσία να μεριμνήσει ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο των συχνών, πλέον, κλοπών μετασχηματιστών των γεωτρήσεων αλλά και των κλοπών σε γεωργικές αποθήκες και να αναλάβει τις ευθύνες της.
Ελπίζουμε οι αρμόδιες υπηρεσίες αστυνόμευσης να λάβουν υπόψη τα παραπάνω και με τη λήψη μέτρων να σταματήσει επιτέλους και αυτού του είδους αφαίμαξη των αγροτών.
Πολύγυρος 27-4-2012
Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Πολυγύρου

Παράταση του Προγράμματος Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε απόρους, έτους 2012


Ανακοινώνουμε ότι ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων ορίζεται η 25-6-2012. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να λάβουν συμμετοχή στο πρόγραμμα καλούνται να καταθέσουν αίτηση στο γραφείο του «Βοήθεια στο σπίτι» που βρίσκεται στο Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο στον Πολύγυρο. Η αίτηση θα συνοδεύεται απαραίτητα από τα ακόλουθα δικαιολογητικά: 

Στο "βάθρο" των νικητών ετοιμάζεται ν΄ ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ

Όλα δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου, θα είναι τελικά τρίτο κόμμα. Τα μηνύματα και οι πληροφορίες, απ΄ όλη την Ελλάδα, που φτάνουν στη Κουμουνδούρου... δείχνουν ότι το κόμμα της Αριστεράς, το βράδυ των εκλογών, θα ανέβει στο «βάθρο των νικητών» καταγράφοντας διψήφιο ποσοστό.

Η λέξη ντροπή φαντάζει μικρή αλλά η λέξη τιμωρία είναι ... επιβεβλημένη!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Ακούγοντας και βλέποντας το προεκλογικό σποτ του κ. Βενιζέλου κάθε “νοήμων” Έλληνας πολίτης το λιγότερο που μπορεί να νιώσει είναι ... οργή!
Ναι οργή για τον κατά εξακολούθηση ψεύτη ο οποίος έχει το θράσος και ζητά να επιβραβεύσουμε με την ψήφο μας το κόμμα του αλλά και τον ίδιο, για όλα αυτά που έκαναν ή δεν έκανα τα τελευταία 37 χρόνια.

"Μαλακιούλα" στο παρά πέντε...

«Εάν εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δεν θα τον πετάξουμε. Δεν θα του πούμε δεν τις θέλουμε. Συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι». (Αλέξης Τσίπρας)
Δείτε ΕΔΩ μία οργισμένη αντίδραση!

Η Σιωπή μας, ο Χρυσός τους. Από την εκδήλωση στην Πλατεία Αριστοτέλους.

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Δ.Ε. ΑΡΝΑΙΑΣ

Η εκδήλωσε που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα από το "Ανοιχτό Συντονιστικό της Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία Χρυσού", στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πάρα πολύς κόσμος πέρασε και ενημερώθηκε για το πρόβλημα που απασχολεί όχι μόνο την Χαλκιδική, αλλά συνολικά την Βόρειο Ελλάδα. Μεγάλο επίσης το ενδιαφέρον του κόσμου όπου με στοχευμένες ερωτήσεις προσπαθούσε να αντιληφθεί το μέγεθος της "υποτιθέμενης επένδυσης", των επιπτώσεων που θα προκαλέσει, αλλά και των ηθικών αυτουργών που κατάντησαν την περιοχή αλλά και την χώρα μας, στην κατάσταση που είναι σήμερα.

Μάθαν πως γαμιόμαστε πλάκωσαν οι "βασιλιάδες" και τα φασιστοειδή!

Όλα τα είχαμε ο Γλύξμπουργκ μας έλειπε! Έκανε δηλώσεις για τις εκλογές στην Ελλάδα, λέει!
Από τη μια μεριά τα φασιστοειδή που απειλούν "θεούς και δαίμονες", αφού οι τελευταίες "μυστικές" δημοσκοπήσεις τους φέρνουν μακριά από την είσοδο της Βουλής, και από την άλλη ο άχρωμος και άοσμος τέως με τις παραινέσεις του προς τους Έλληνες ψηφοφόρους!
-Οι λύκοι στην αναμπουμπούλα ”χαίρονται”!

Αν υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας...

... που πιστεύει ότι, ΑΝ βγει ο Σαμαράς, θα κάνει τα παρακάτω...
ή, ΑΝ βγει ο Βενιζέλος, θα χορτάσουμε ανάπτυξη...