Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ STOP

Ορμύλια, το χωριό των υποψήφιων βουλευτών !

Τέσσερις (4) υποψήφιους βουλευτές έχει (μέχρι τώρα ...; ) η Ορμύλια!
Μεγάλος αριθμός για ένα χωριό σαν την Ορμύλια αλλά συγχρόνως δείχνει και την πολιτικοποίηση των κατοίκων της που αναμφισβήτητα είναι θετικό.
Πρόκειται για τους (από αριστερά στη φωτογραφία που πήραμε από το πολύ καλό blog ΟΡΜΥΛΙΑ): Χρήστο Σακκά (ΣΥΡΙΖΑ), Μάκη Πάνο (ΔΗΜΑΡ), Νίκο Παρθενιώτη (ΚΚΕ), Κατερίνα Καμαργιώτου (ΝΔ).

Υποψηφιότητα Όλγας Παπαμέτη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ


Η σημερινή ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων βουλευτών από τη ΝΔ, επιβεβαιώνει την πρόθεση του κόμματος για ανανέωση στα ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα και ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας. Με αίσθημα ευθύνης, κάθε υποψήφιος ξεκινά έναν προεκλογικό αγώνα που θα ολοκληρωθεί στις 6 Μαϊου. Η κ. Όλγα Παπαμέτη, υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Χαλκιδικής, ευχήθηκε στους συνυποψηφίους της καλή επιτυχία και δήλωσε για τη δική της υποψηφιότητα:

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Χαλκιδική

Δείτε τα ψηφοδέλτια όλων των εκλογικών περιφερειών

Αυτούς πού τους πάτε; Τόσο απαραίτητοι είναι;

Τους υπογραμμισμένους λέμε!

Ο Ευθύμης...

Ο Ευθύμης Καρανάσιος αποτέλεσε την αρνητική έκπληξη με την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στη Χαλκιδική.
Μέχρι αργά το μεσημέρι, σήμερα, το όνομά του θεωρούνταν σίγουρο στο ψηφοδέλτιο... κι όμως τα παιχνίδια των πολιτικών σκοπιμοτήτων άφησαν τον Ευθύμη απ' έξω και την πόλη του Πολυγύρου χωρίς Πολυγυρινό υποψήφιο (όπως και το ΠΑΣΟΚ).
-"Φαγώθηκε" και "φαγώθηκε" από ανθρώπους που δεν είναι στο ψηφοδέλτιο, από ανθρώπους "ξένους" με τη διοίκηση του κόμματος στη Χαλκιδική!

Έκπληξη, "φαγώθηκε" ο Ευθύμης Καρανάσιος!

Δείτε τα ψηφοδέλτια όλων των εκλογικών περιφερειών

Δημήτρης Μητροπάνος: Ο χάρος βγήκε παγανιά...

Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Χαλκιδική

· Ειρήνη Ηλιοπούλου. Αρχιτέκτονας , υποψήφια διδάκτορας στο Πολυτεχνείο του Βερολίνου, ενεργό μέλος του κινήματος για την αλληλεγγύη στην Ελλάδα και την πραγματική δημοκρατία.

· Νίκος Πλεύρης. Ειδικευόμενος γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Ζει στον Πολύγυρο. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής «Γρ. Λαμπράκης» και του Πανελλαδικού συντονιστικού γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων την περίοδο 2006-2009.

Κυκλοφόρησε ... Διαβάστε το!

Κυκλοφόρησε το 68ο τεύχος του περιοδικού "ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ"!
Προμηθευτείτε το από τα σημεία διανομής του (αριστερά στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ) .
Διαβάστε το σε ηλεκτρονική μορφή ΕΔΩ .

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΜΚΟ...


Στην υγειά του "περιβάλλοντος"
 και της "ειρήνης"...

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Ποινικές διώξεις αναμένεται να ασκηθούν τις επόμενες εβδομάδες εναντίον μελών μη κυβερνητικών οργανώσεων ύστερα από πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. που φαίνεται ότι αποκάλυψε διασπάθιση πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια ταμεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση στο στόχαστρο των αρχών θα μπει η ΜΚΟ .......Κύκλος της Πάτμου, ενώ σημαντικά στοιχεία φέρεται να έχουν προκύψει και για το Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης.

Δημήτρης Μητροπάνος: "Πάντα γελαστοί"

Απ. Πάνας για την υποψηφιότητά του


Αποδέχτηκα την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου ως υποψήφιος βουλευτής στη Χαλκιδική. Οι εκλογές αυτές είναι αναμφίβολα οι πιο σημαντικές και κρίσιμες εκλογές στην ιστορίας της Ελλάδας  καθώς θα ορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη βούληση των πολιτών της χώρας να σηκώσει το βλέμμα προς τα πάνω.
 Βρίσκομαι υποψήφιος αυτή τη δύσκολη στιγμή έχοντας πλήρη επίγνωση της απαξίωσης που συναντά το πολιτικό σύστημα και αυτοί που το εκπροσωπούν παρόλα αυτά πιστεύω ότι αυτή η μάχη θα είναι άνιση όσο δεν αναλαμβάνει η νέα γενιά που υφίσταται το μεγαλύτερο πλήγμα τη δεδομένη  στιγμή. Η Ελλάδα βιώνει μεγάλες αλλαγές και πολλά προβλήματα από λάθη που έκαναν όλοι οι πολιτικοί φορείς. Την πολιτική όμως δεν την κάνουν μόνο τα γεγονότα αλλά και τα πρόσωπα. Οι νέοι  μπορούν να δώσουν το δικό τους αγώνας για την υπέρβαση της κρίσης και αυτό δε γίνεται παθητικά αλλά με συμμετοχή.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για την ομηρία των 6 γυναικών στις "Σκουριές"


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις τραμπούκικες ενέργειες, τους προπηλακισμούς και την ομηρία που υπέστησαν 6 γυναίκες από  υπαλλήλους securityτης εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στην περιοχή Σκουριές Χαλκιδικής. Εκεί φτάνει το θράσος των «χρυσοθήρων» όταν εν μία νυκτί κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση τους παραχωρούν δημόσιες εκτάσεις 3.500 στρεμμάτων: μπάρες και συρματοπλέγματα στήνονται σε δασικούς δρόμους, μπράβοι με ολοπρόσωπες μάσκες κάνουν εξακριβώσεις στοιχείων (!), χρησιμοποιούν σωματική και λεκτική βία, εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στο δάσος και κρατούν όμηρο όποιον θεωρούν ύποπτο!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Χίλια άτομα χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους
σε όλη τη χώρα!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Πρωταθλήτρια στην ανεργία αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά η περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, καθώς το ποσοστό των ανέργων... τον Ιανουάριο του 2012 είχε εκτιναχθεί στο 22,6%, από 16,7% που ήταν ένα χρόνο πριν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνιαίας έρευνας εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, νέο αρνητικό ρεκόρ καταγράφηκε και στο σύνολο της χώρας, καθώς η ανεργία αυξήθηκε στο 21,8% φέτος τον Ιανουάριο, δηλαδή επτά μονάδες υψηλότερα σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρσι (ποσοστό ανεργίας 14,8%). Μάλιστα τα μεγαλύτερα θύματα είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι νέοι, στους οποίους αγγίζει το 60%, και οι γυναίκες (ποσοστό 26%).

Θα ανακοινωθεί σε λίγο...

Το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Χαλκιδική, που θα ανακοινωθεί σε λίγο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ:
Βαγιωνάς Γιώργος
Καραμανλής Νίκος
Καρανάσιος Ευθύμης
Παπαμέτη Όλγα
και...

"Έφυγε" ο Δημήτρης Μητροπάνος

Α.Ο.Κ. Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ 31 - Α.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 57


Πολύ καλή εμφάνιση έκανε το Γυναικείο τμήμα μας, στον εκτός έδρας αγώνα που έγινε την Μεγάλη Τετάρτη 11 Απριλίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Σιθωνίας, απέναντι στην ομάδα του Μαρμαρά. Όπως δείχνει το τελικό σκορ (31 – 57) η ομάδα μας νίκησε εύκολα, παρά τις απουσίες αρκετών παικτριών λόγω των ημερών του Πάσχα.
Αναλυτικά

ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ !....

Για να μην μας νομίζετε για μαλάκες…

Αντεπίθεση...

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Χαλκιδική την Τετάρτη 18/4  στα Νέα Μουδανιά.

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ Λειτουργεί με... δανεικό προσωπικό το κέντρο υγείας

Θολό είναι το τοπίο σχετικά με το κέντρο υγείας αστικού τύπου της Καλλικράτειας. Μετά από περίπου έναν χρόνο που το κέντρο παρέμενε κλειστό, με τον εξοπλισμό και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του να είναι σε αχρηστία, εδώ και λίγους μήνες άρχισε επιτέλους να λειτουργεί, ανακουφίζοντας τους κατοίκους της Χαλκιδικής αλλά και της Θεσσαλονίκης.

Της φυλακής τα σίδερα!

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή  ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες αμοιβές, που φέρεται να έλαβε για τις προμήθειες των συστημάτων TOR-M1 και υποβρυχίων. 
-Ευχόμαστε, στον "αγωνιστή" Άκη, γρήγορα "Καλή συντροφιά" απ' όλους τους ομοίους του! (...και είναι πολλοί!)

Συμπληρώθηκε η πεντάδα

Κυκλοφορεί αλλά δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως απ' όσο ξέρουμε. 
Ο Γιάννης Ζέπος Μηχανικός-Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός (Μαρμαράς)  θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική, συμπληρώνοντας το ψηφοδέλτιο το οποίο ήδη ανακοινώθηκε κατά τα 4/5 (Δριβελέγκας, Κατσαρού, Πάνας,  Σακελλάρης).

Ιστορίες για ... αγρίους!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Φαντάζομαι αρκετοί από εσάς παρακολούθησαν την διαδικτυακή συνέντευξη του κ. Βενιζέλου στον κ. Χατζηνικολάου αλλά και στους 40 συμπολίτες μας που ζωντανά εξέφραζαν τα παράπονα τους και υπέβαλαν τα ερωτήματα τους.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΕΕ&ευρώ δεν είναι μονόδρομος

ΟΜΗΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (ELDORADO) ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Δ.Ε.ΑΡΝΑΙΑΣ
Διαβάστε στο παρακάτω άρθρο από το Blog της Πρωτοβουλίας ενάντια της Βλαπτικότητας για τα εκπληκτικά γεγονότα που σημειώθηκαν εχθές το απόγευμα στις Σκουριές. Όπως θα διαπιστώσετε η εταιρία Ελληνικός Χρυσός έχει φράξει ολόκληρο το βουνό τον Κάκαβο και με προκλητικότατους σεκιουριτάδες οι οποίοι με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, απειλούν και εξυβρίζουν τον κόσμο.

Διαμηνύουμε λοιπόν πως ο αρμόδιος εισαγγελέας οφείλει να διαφυλάξει και να προστατέψει τα δικαιώματα των πολιτών. Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει για τα καλά. Όποιος σπέρνει ανέμους να γνωρίζει πως θα θερίσει θύελλες. 

Το εαρινό σίριαλ Τσοχατζόπουλου: διαφθορά και υποκρισία του αστικού πολιτικού συστήματος


Το εαρινό σίριαλ της σύλληψης Τσοχατζόπουλου έφερε στο προσκήνιο τη διαφθορά και την υποκρισία του αστικού πολιτικού συστήματος και των ΜΜΕ που το στηρίζουν, καθώς και τη –διαχρονική- βρόμικη σχέση των εμπόρων όπλων και των κυβερνήσεων.
Η υποκρισία πολιτικού συστήματος και συγκροτημάτων ΜΜΕ σε πλήρη ανάπτυξη! Ποιος άραγε δεν γνωρίζει ότι ο χρηματισμός δεν ήταν υπόθεση μόνο του Ά. Τσοχατζόπουλου, αλλά ολόκληρου του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ; Οι δεκαετίες του «εκσυγχρονισμού» και του «ευρωπαϊκού δρόμου» ήταν στρωμένες με μίζες και off-shore εταιρίες.

Εαρινή Ημερίδα στίβου στη Νικήτη Χαλκιδικής

1. Από τον Γυμναστικό Σύλλογο «η Σιθωνία» και υπό την αιγίδα του δήμου Σιθωνίας, προκηρύσσεται και διοργανώνεται Εαρινή ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΒΟΥ, με την συμμετοχή αθλητών-τριών από συλλόγους στίβου ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, (κατά προτίμηση της Χαλκιδικής), την Κυριακή 22/4/2012 ( Πρωϊ), στο Δημοτικό Γήπεδο Νικήτης 

2. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ-ΗΛΙΚΙΕΣ: 
Α.Ταχύτητες : 50μ, 60μ, 8ομ, 80 μ Εμπ.. 4Χ80μ 
Β. Αλματα : Μήκος, Τριπλούν, Υψος 
Γ. Ρίψεις Σφυροβολία , Ακοντισμός ,Σφαιροβολία ,Μπαλάκι

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΔΥΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Συντονιστικό Φορέων Σταγείρων - Ακάνθου

Χωρίς την ύπαρξη κάποιας εμπεριστατωμένης μελέτης η εταιρεία El Dorado, η Κυβέρνηση και η Δημοτική αρχή προσπαθούν να πείσουν την τοπική κοινωνία ότι ο τουρισμός και οι επιχειρούμενες τεραστίου μεγέθους μεταλλευτικές δραστηριότητες (εξόρυξη-μεταλλουργία χρυσού) μπορούν να συνυπάρξουν στην Χαλκιδική.
Η πρώτη μελέτη ενός ανεξάρτητου επιστημονικού φορέα που ασχολείται με το θέμα είναι του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Η μελέτη αυτή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η εξορυκτική-μεταλλευτική δραστηριότητα θα έχει καταστροφικές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στον τουρισμό της Χαλκιδικής.
Τα συμπεράσματα της μελέτης παραθέτουμε αυτούσια:

Σάρτη - 6η Πανήγυρις Αγίου Γεωργίου 2012