Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Καλό Πάσχα!

Ευχόμαστε στους φίλους μας και στους αναγνώστες της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ "Καλό Πάσχα".
Θα επανέλθουμε την Τρίτη 17 Απριλίου 2012.

ΚΚΕΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Το λαμόγιο του αιώνα!

-Είναι απόλυτα βέβαιο πως το "ομορφόπαιδο", ο Άκης, τα πήρε και μάλιστα πολύ χοντρά κατά συνέπεια πρέπει να ακριβοπληρώσει τώρα!
-Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, στη Βουλή, που τον απάλλαξαν δεν έχουν ευθύνες; 

Η «Κοινωνική Συμφωνία» στη Χαλκιδική

Η «Κοινωνική Συμφωνία» (Κατσέλη-Καστανίδης) έδωσε στη δημοσιότητα τον πρώτο κατάλογο των υποψηφίων βουλευτών της για την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, μεταξύ αυτών και έναν από τη Χαλκιδική, του υπομηχανικού ηλεκτρολόγου Φώτη Μπέλλου (Κασσάνδρα).

Η Αλέκα και ο κόκκος

Καρτερός Θανάσης - ΑΥΓΗ
Η σκέψη της Αλέκας, που διατυπώνεται σε κάθε ευκαιρία, είναι: Συνεργασία μ’ αυτούς; Μα αυτοί μιλούν για ενότητα, ακόμα και για σοσιαλισμό, ενώ συνεργάζονται στα συνδικάτα με το ΠΑΣΟΚ και με τη δεξιά. Είναι ασυνεπείς και αφερέγγυοι.
Η σκέψη του Λένιν είναι: «Μπορείς να νικήσεις έναν πιο ισχυρό αντίπαλο, μόνο εντείνοντας στο έπακρο τις δυνάμεις και χρησιμοποιώντας υποχρεωτικά, με την πιο μεγάλη επιμέλεια, φροντίδα, προσοχή και επιδεξιότητα κάθε, έστω και την ελάχιστη, «ρωγμή» ανάμεσά στους εχθρούς... όπως και κάθε, έστω και την ελάχιστη, δυνατότητα να αποκτήσεις μαζικό σύμμαχο, έστω και προσωρινό, ταλαντευόμενο, ασταθή, αβέβαιο και συμβατικό. Όποιος δεν το κατάλαβε αυτό, δεν κατάλαβε ούτε κόκκο από τον μαρξισμό».

Επενδύσεις $1 δισ. για τον χρυσό της Χαλκιδικής

Τουλάχιστον 1 δισ. δολ. σκοπεύει να επενδύσει την επόμενη τριετία η καναδική Eldorado για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων χρυσού στα παλιά ορυχεία Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική, δηλώνουν στελέχη της στο Reuters.
Οι επενδύσεις θα γίνουν μέσω της European Goldfields, στην οποία ανήκουν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των ορυχείων.
Οι επικεφαλής του καναδικού γκρουπ εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τα σχέδια τους, παρά τις ισχυρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Χαλκιδική: 29 εκατ. ευρώ για τη διαπλάτυνση της οδού Ν. Μουδανιών–Ποτίδαιας

Χρηματοδότηση, ύψους 29 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκε για τη βελτίωση και διαπλάτυνση της οδού Ν. Μουδανιών–Ποτίδαιας σε μήκος 4,2 περίπου χιλιομέτρων, με σκοπό τη μετατροπή της υφιστάμενης δίιχνης οδού σε τετράιχνη, με δύο διαχωρισμένους κλάδους κυκλοφορίας και δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κλάδο.

Αποφάσεις για τη διαχείριση των ελαιολυμάτων στη Χαλκιδική


Με δύο δράσεις που θα υλοποιηθούν μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής σε συνεργασία με τους Δήμους Πολυγύρου, Σιθωνίας και Ν. Προποντίδας, αναμένεται να αντιμετωπιστεί για τα επόμενα δύο χρόνια η διαχείριση των ελαιολυμάτων και των αποβλήτων από την επεξεργασία της επιτραπέζιας ελιάς.

AUF WIEDERSEHEN PARATIRITIRIUM...


Σαν τη ΒΑ Χαλκιδική πουθενά κύριοι του
Antigold-Focu
s

Διαπιστώσαμε πως αυτή τη φορά ότι το «antigold» δεν έκανε το λάθος να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του....
Παραδέχθηκε ευθέως την ανάμειξη του στσυκοφαντικό δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Focus τόσο για την Ελλάδα, άλλα κυρίως για τη ΒΑ Χαλκιδική και τους κατοίκους της.
 Πέρα πάσης αμφιβολίας πρόκειται για μια γενναία κίνηση, που ποτέ άλλοτε στο παρελθόν το εν λόγω blog, δεν μας είχε συνηθίσει...

"Τα παιδιά τραγουδούν για την Αγάπη"


ΟΛΓΑ VS ΛΑΖΑΡΟΣ

"Ξεθαρεμένη" η Όλγα Παπαμέτη και με άποψη το "τόλμησε"! 
Συνάντησε έναν από τους βασικούς "πολέμιους" της επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τον Λάζαρο τον Τόσκα, και δέχθηκε την πρόκληση για κουβέντα για το σοβαρό θέμα που απασχολεί το Νομό και ιδιαίτερα τον Δήμο Αριστοτέλη!
-Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς ειπώθηκε αλλά είμαστε βέβαιοι ότι ...δεν τα "βρήκαν"!

-Το Μνημόνιο;

Η Όλγα Παπαμέτη υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στη Χαλκιδική, με τον Δημήτρη Βασιλάκη, γνωστός παλιός συνδικαλιστής της ΟΤΟΕ και τώρα αγρότης βιολογικών καλλιεργιών, απολαμβάνουν εν μέσω πολιτικών συζητήσεων το τσίπουρο της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ.

H Όλγα στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

Η Κυρία της Ν.Δ. στη Χαλκιδική Όλγα Παπαμέτη επισκέφθηκε σήμερα τη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ και φυσικά εκτός των άλλων "βγήκε" και η απαραίτητη φωτογραφία με τον Διευθυντή της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ.

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ

Καθημερινά, επιβεβαιώνεται ο αληθινός ρόλος διαφόρων «αριστερών» δυνάμεων που προσπαθούν να εμφανιστούν φιλεργατικές αλλά, στην πραγματικότητα, με τη στάση τους στέκονται απέναντι από τους εργάτες και τα συμφέροντά τους και στηρίζουν τη μεγαλοεργοδοσία. Αποκαλύπτεται γιατί οι εργάτες πρέπει μαζικά και αποφασιστικά να γυρίσουν την πλάτη σ' αυτές οι δυνάμεις. Αποκαλύπτεται ότι ο διαχωρισμός των πολιτικών δυνάμεων σε «αριστερές» και «δεξιές» είναι κάλπικος, αποπροσανατολιστικός και επικίνδυνους. Ενας διαχωρισμός υπάρχει μεταξύ των κομμάτων:

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: Έγκριση χρηματοδότησης ανόρυξης γεώτρησης στη θέση Λόγγος

-Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ το έργο: “Ανόρυξη και λειτουργία υδρευτικής γεώτρησης και συνοδού αγωγού στη θέση «Γηπεδάκια», στο δημοτικό αγρόκτημα «Λόγγος» της Δημοτικής Κοινότητας Μ. Παναγίας”.
-Χρηματοδοτείται με προϋπολογισμό 190.860,79€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013».
Η πρόταση που υποβλήθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη για την υλοποίηση του έργου: “Ανόρυξη και λειτουργία υδρευτικής γεώτρησης και συνοδού αγωγού στη θέση «Γηπεδάκια», στο δημοτικό αγρόκτημα «Λόγγος» της Δημοτικής Κοινότητας Μ. Παναγίας”, αξιολογήθηκε θετικά από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ιερισσός: "Μαύρο αλώνι 2012"


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ «Ο ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ»
Σε μια δύσκολη  στιγμή για την χώρα και ιδιαίτερα  για τον τόπο μας , ο πολιτιστικός  σύλλογος Ιερισσού, σε συνεννόηση με το  Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο , αναλαμβάνει την οργάνωση  της  κορυφαίας εκδήλωσης –τελετής   για τον εορτασμό της επετείου του Μαυρουνιού τ’ Αλώνι, την Τρίτη ημέρα του Πάσχα, στις 17 Απριλίου 2012 στην Ιερισσό.

Αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κύριος Δ.Ιορδανίδης για τον απαράδεκτο δρόμο Σημάντρων Πορταριάς

Αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κύριος Δ. Ιορδανίδης για τον απαράδεκτο δρόμο Σημάντρων- Πορταριάς! 
Ένας δρόμος γεμάτος λακκούβες δίχως καμία διαγράμμιση και τα χόρτα στην άκρη του δρόμου έχουν μεγαλώσει πάρα πολύ και κάνουν πολύ επικίνδυνη την οδήγηση διότι δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

Την ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στη Χαλκιδική Πάνος Μάκης.
Αντικείμενο συζήτησης, τι άλλο από την τρέχουσα πολιτική κατάσταση!
Στη φωτογραφία από αριστερά: Ο Γιάννης Τσαμαγδάς (πρώην Δήμαρχος Ορμύλιας), ο Διευθυντής της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ, ο Στιβαχτάρης Βάκης (κτηματομεσίτης), ο Κώστας Δαούτης (παλιό στέλεχος του ΚΚΕ) και ο υπ. Βουλευτής Πάνος Μάκης. 

ΠΑΣΟΚ+ΝΔ=33,5%


ΓΟΛΓΟΘΑΣ...


ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους "Πολίτες Αριστοτέλη'' για την ανάρτηση "ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΑΙ «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ» ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ". Γνώριζα για τις τεράστιες οικολογικές ζημιές στα μεταλλεία της χώρας αυτής αλλά δεν ασχολήθηκα περισσότερο με το θέμα.Ακόμα μία φορά αποδεικνύεται το πόσο επικίνδυνη είναι μία εξόρυξη χρυσού. Το δίλημμα που προβάλουν οι Πολίτες Αριστοτέλη είναι στην ουσία να διαλέξουμε τον τρόπο της καταστροφής. Όπως ο μελλοθάνατος που διαλέγει τον τρόπο για να φύγει από αυτή τη ζωή! Δεν υπάρχει μεταλλείο χρυσού στον κόσμο με τόσο μικρή περιεκτικότητα που να μη έφερε τεράστια οικολογικά προβλήματα!

Οι κορασίδες του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Τελείωσαν τα προκριματικά του πανελληνίου περιφερειακού πρωταθλήματος, στο οποίο έλαβε μέρος για 5η, συνεχόμενη χρονιά η ομάδα των κορασίδων του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ, ως πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣ Χαλκιδικής . Τα αποτελέσματα μια νίκη (Αριδαία ) ,και δύο ήττες (από Καβάλα και Πτολεμαίδα ) ,άφησαν ικανοποιημένους τόσο την Διοίκηση και την τεχνική ηγεσία ,αλλα κυρίως τις νεαρές αθλήτριες που πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο υπόψη πρωτάθλημα .