Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Έκρηξη και φωτιά στο γραφείο του Κώστα Σημίτη

Έκρηξη από εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από έξι μεγάλα γκαζάκια και ένα μικρό σημειώθηκε λίγο πριν τις εννέα το βράδυ έξω από το πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη στην οδό Ακαδημίας 35. 
Άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει τα γκαζάκια στον διάδρομο του 5ου ορόφου με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, ενώ υπέστη ζημιές η είσοδος του γραφείου του κ. Σημίτη.

O ΣΠΕΙΡΩΝ ΦΑΥΛΑ...,ΘΕΡΙΖΕΙ ΚΑΚΑ...!

Καλό είναι να το θυμάστε και αυτό...
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Τα λόγια του «αέρα» (που πας βρε καραμήτρο...), τα παιδιά του «ανέμου» (αυτός που σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες...) και αντίστοιχου επιπέδου και περιεχομένου αρθρολογίες, δεν δίνουν και πολλά περιθώρια στη συνεννόηση, που απαιτείται για να επουλώσουμε τις πληγές που άνοιξε η παράνομη κατάληψη των Σκουριών από τους κοτζαμπάσηδές μας στις 20 του Μάρτη. 
Δεν φαίνεται να έχουν τα προβλήματα που κουβαλά όλος ο κόσμος, αυτές τις εποχές.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το πόρισμα του ΣΔΟΕ σχετικά με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Το πόρισμα του ΣΔΟΕ που ήλθε σήμερα στη δημοσιότητα, επιβάλλει άμεση και συγκεκριμένη απάντηση από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Σε μια περίοδο που τα συνδικάτα αντιμετωπίζουν, πέρα από την επίθεση των εργοδοτών και των συντηρητικών πολιτικών δυνάμεων, προβλήματα αντιπροσωπευτικότητας και φερεγγυότητας, δεν επιτρέπεται η παραμικρή καθυστέρηση για τις οφειλόμενες εξηγήσεις. Απαιτείται η παραδειγματική τιμωρία όσων πιθανόν ενέχονται σε ατασθαλίες.

Προς τους Πολίτες της Ελληνικός (Καναδικός) Χρυσός...


Ενεργοί Πολίτες Δ.Ε.Αρναίας
Διαβάσαμε εχθές το εκπληκτικό σας κείμενο με τίτλο ΤΟ BOTOX ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΧΑΛΑΕΙ...ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ!!! το οποίο ουσιαστικά είναι η απάντηση της Ελληνικός (Καναδικός) Χρυσός αφού αυτή εκπροσωπείτε, στο κείμενο μας με τίτλο   Μην μαδάτε ... την Μαργαρίτα!. Φιλοτιμηθήκατε λοιπόν να δώσετε μια χείρα υποστήριξης στους λίγους αλλά σθεναρούς υποστηριχτές σας που όλος τυχαίος πάντα έχουν κάποια θέση υψηλόβαθμη σε κάποιο υπουργείο ή φορέα. Μπήκαμε λοιπόν στην διαδικασία να σας ρωτήσουμε κάποια σχετικά πράγματα για την κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη τα οποία σας παραθέτουμε παρακάτω.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Ο.Π.Ε.Δ.Τ


ΠΡΟΣ: Δ.ΣΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ,  Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΖΙΤΖΙΟ Ι.
Κύριοι
 Το Δ.Σ. της ομάδας εθελοντών πυροπροστασίας και προστασίας της φύσης Δήμου Τορωνης «ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ» πρέπει επειγόντως να σας ενημερώσει και εν όψει της αντιπυρικής περιόδου για την απόφαση του να παραιτηθεί από την διοίκηση της ομάδος.
Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα αλλά και από την περσινή περίοδο τα πυροσβεστικά οχήματα της ομάδος απασχολούνται από υπευθύνους του Δήμου για διαφορές δουλειές που δεν έχουν καμία σχέση με τον ρόλο που αγοράστηκαν τα ανωτέρω οχήματα.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει προβλήματα στην λειτουργία του με αποτέλεσμα τα μέλη της ομάδας μας να κινδυνεύουν σε οποιοδήποτε συμβάν που πρέπει να φτάσουν αμέσως να κινδυνεύουν ακόμα και η ζωή τους.

Επειδή η Παραπληροφόρηση και η Συκοφαντία Έχει και Όρια


Αγαπητή Ρεσπέντζα, 
Επειδή στην ανάρτησή σου με θέμα "Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες"  που υπογράφεται από το Συντονιστικό φορέων Σταγείρων Ακάνθου αναφέρουν  άκρως ψευδή και συκοφαντικά στοιχεία για το πρόσωπό μου, αλλά και γιατί από αυτά μπορεί να κρίνει κανείς την αξιοπιστία των συγγραφέων θα ήθελα για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια να δηλώσω τα παρακάτω: 
1. Δια του λόγου του αληθές παρακαλώ να ακούσετε τι είπα. Ποτέ δεν μίλησα για ξενόφερτους αλλά μόνο για αναρχικά στοιχεία. Εάν πράγματι οι κύριοι/κυρίες συντάκτες του άρθρου γνωρίζουν ελληνικά θα ήθελα να μου υποδείξουν μια λέξη που μεταφέρει την έννοια κάποιου ατόμου που σπάει και καίει περιουσίες άλλων και απειλεί ζωές τρίτων εκτός της λέξης αναρχικός.

Πολιτική επίσκεψη

Μεταξύ Νικήτης και χώρας του εξωτερικού, όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά,  κινείται ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική Νικήτας Χουχούτας. Πάντα κάνει μια στάση στον Πολύγυρο για καφέ με τους φίλους του.
Σήμερα στο cafe-RESPENTZA συνάντησε τον Διευθυντή της και τους φίλους του.

Πετυχημένα συνθήματα στους τοίχους!

Τις φωτογραφίες βρήκαμε ΕΔΩ

Κουφάλες νεκροθάφτες, θα μας πεθάνετε από το κρύο;


Τρόικα της ελπίδας

Καρτερός Θανάσης - ΑΥΓΗ
Δεν θεωρεί «επαρκείς» τις μειώσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ο Ματίας Μορς, εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα. Θέλει κι άλλες, όχι βέβαια γιατί είναι κακός άνθρωπος, αλλά γιατί αυτό επιβάλλει, όπως λέει, η ανταγωνιστικότητα. Για το καλό της Ελλάδας ενδιαφέρεται κι αυτός, όπως και οι άλλοι δύο του σιναφιού του, που δεν αφήνουν μέρα να μη μας πυροβολήσουν με ανάλογες προτροπές, εντολές, παραινέσεις, υποδείξεις, διαταγές -όπως και να το πει κανείς, μέσα είναι.

Βασικά εγώ πιστεύω…


Βασικά, που ακριβώς το στηρίζεις είπαμε; Εγώ, ποιος νοιάζεται; Πιστεύω, από πού κι ως που; Όλοι μας έχουμε ακούσει κάποια στιγμή την συγκεκριμένη φράση ως εναρκτήρια μιας ομιλίας, κυρίως στον προφορικό λόγο… ή ακόμα ακόμα την έχουμε τοποθετήσει εμείς οι ίδιοι ως εισαγωγή για να εκφράσουμε μια σκέψη μας. Και κάπου εδώ εντοπίζεται το πρόβλημα! Και εξηγούμε…

Η ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ...

Εικόνες "δέλεαρ" για τον τουρισμό μας...
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

... Ακούει κανείς;
Από την ημέρα που έγιναν τα όσα έγιναν στην Ιερισσό, έχουμε δει και ακούσει ένα σωρό δικαιολογίες από αυτούς που πρωτοστάτησαν στην κατάλυση των δημοκρατικών μας αρχών. 
Το γνωρίζαμε βέβαια και το λέγαμε πάρα πολλές φορές, μέσα από τα κείμενα μας, ότι αυτά τα εξτρεμιστικά στοιχεία, έχουν τόσο καλή σχέση με τη δημοκρατία, ανάλογη με τη σχέση που έχουν με την τρέχουσα και επικαιροποιημένη επιστημονικά και τεχνολογικά μεταλλευτική δραστηριότητα. Είναι δηλαδή μια ξεκάθαρη σχέση μίσους. Ότι νιώθουν για τη μεταλλευτική δραστηριότητα, το ίδιο νιώθουν για τη δημοκρατία.

Νέος Αγροτικός Συνεταιρισμός Χαλκιδικής πρώην Ε.Α.Σ.Χαλκιδικής.


Βλέπω στα τοπικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα για τον νέο περίφημο συνεταιρισμό και τα παρουσιάζουν όλα ρόδινα και καλά χωρίς να γίνεται λόγος για το βεβαρημένο παρελθόν και παρόν της Ένωσης, να ξεκινήσω από τα χαράτσια που μας επιβάλουν με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων κάθε χρόνο πληρώνουμε ένα σορό χρήματα, μάλιστα το 2010 πήραν απόφαση να μας επιστρέψουν τα υπέρογκα ποσά που μας πήραν μέσα από τα χέρια μας δείτε την απόφαση ΕΔΩ και συνεχίζουν κάθε χρόνο το ίδιο βιολί! 

Υπάρχουν Δήμαρχοι που υπηρετούν τον τόπο τους... δυστυχώς όμως όχι εδώ!!!

Κι όμως! Υπάρχουν Δήμαρχοι που υπηρετούν τον τόπο τους... δυστυχώς όμως όχι εδώ!!!
Δείτε το βίντεο αυτό και συγκρίνετέ το με τον δήμαρχο Αριστοτέλη!
Χρήστος

Αυτά συμβαίνουν στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής


Το Σάββατο 31/3 και την Κυριακή 1/4 πραγματοποιήθηκαν 24ώρες στάσεις εργασίας στο χώρο του Κτελ Χαλκιδικής δυστυχώς χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη διότι τα τοπικά μέσα της Χαλκιδικής είχαν την "ιδέα" να διασταυρώσουν την πραγματοποίηση ή όχι των στάσεων εργασίας επικοινωνώντας με τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ. Φυσικά τους είπαν ότι είναι αναληθές και ότι όλα τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά και έτσι χάθηκε η 1η ευκαιρία να καλυφθούν τα γεγονότα, τα επεισόδια και οι τραμπουκισμοί από μέρους των Ιδιοκτητών που έλαβαν χώρα εκείνες τις ώρες.

Απολύσεις στο ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Το ΚΤΕΛ Ν. Χαλκιδικής, ένα από τα πιο εύρωστα ΚΤΕΛ στην χώρα, με κύκλο εργασιών συνεχώς αυξανόμενο (περί τα 9 εκ ευρώ το έτος 2010) προφασιζόμενο «οικονομική ζημία» προχώρησε σε πρωτοφανείς για τα χρονικά κινήσεις κατά του προσωπικού του. 6 αδικαιολόγητες απολύσεις με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς ίχνος νομικής διαδικασίας εξέπληξαν το υπαλληλικό προσωπικό της επιχείρησης με την ταχύτητα που διενεργήθηκαν. Απολύσεις με μοναδική δικαιολογία «υπεράριθμο προσωπικό», «οικονομική εξυγίανση», «προβληματική επιχείρηση». Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι το προσωπικό με σχέση εξαρτημένης εργασίας με την επιχείρηση είναι περί τα 70 άτομα με προϋπηρεσία από 10 έως 30 χρόνια.

Εικονική Χορωδία του Eric Whitacre 3, «Νύχτα Νερό»

Δείτε την Εικονική Χορωδία του Eric Whitacre 3, «Νύχτα Νερό» στην οποία συμμετέχει η Ορμυλιώτισσα Τσινά Χαρούλα με άλλους δύο (2) Έλληνες σε μια χορωδία 3746 ατόμων από 73 χώρες του κόσμου !!!
-Συγχαρητήρια Χαρούλα! 

"Δικηγόροι ενάντια στους "χρυσοθήρες" "


Μαθητές … δείχνουν τον δρόμο

Για την πατρίδα μας και την ζωή μας … αγωνιζόμαστε με την ψυχή μας!
Αυτό ήταν το μήνυμα του καθηγητή Γιώργου Πασχαλίδη στους μαθητές του στο Γυμνάσιο Ιερισσού και μονομιάς χωρίς δεύτερη κουβέντα στην κυριολεξία αυτοί σήκωσαν στα χέρια 16 τόνους (1.500 κιβώτια) τρόφιμα με αποδέκτες τους δικαιούχους 3-τεκνους γονείς από την Αμμουλιανή μέχρι το Στανό και από Αρναία έως και την Ολυμπιάδα (παντού στον δήμο του Αριστοτέλη).
Τους ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη τους.
Μπράβο σας παιδιά… έτσι πάντα πρωτοπόροι!
Σύλλογος 3-τέκνων Νομού Χαλκιδικής

Γιώργος - Πάνας για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ... ΠΟΥΘΕΝΑ.


"Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες"

Συντονιστικό φορέων Σταγείρων - Ακάνθου

Συνεχόμενα  επί μία εβδομάδα ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας και ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Μοσχόπουλος εμφανιζόταν στα τοπικά και εθνικά κανάλια παριστάνοντας τους εκπροσώπους τύπου της Ελληνικός Χρυσός βρίζοντας τους κατοίκους της Χαλκιδικής, αποκαλώντας τους αναρχικά στοιχεία και ξενόφερτους οικολόγους. Έτσι δημιούργησαν ένα κλίμα αναταραχής στην πόλη της Ιερισσού. Συνεχίζοντας την πρόκλησή τους κάλεσαν Δημοτικό Συμβούλιο διαδίδοντας παντού ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί με παρουσία της Αστυνομίας. Ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο θα ξεκινoύσε στις 6:00μ.μ. οι κάτοικοι της Ιερισσού έκπληκτοι διαπίστωσαν την παρουσία των ΜΑΤ στην πόλη τους από της 5:00μ.μ.

Γ. Βαγιωνάς για το Π.Ι. Συκιάς


Ο Βουλευτής  Χαλκιδικής της Ν.Δ. Γιώργος Βαγιωνάς, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Συκιά και αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής,  κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Ανδρέα Λοβάρδο με την οποία ζητά να πληρωθούν οι κενές οργανικές θέσεις του ιατρικού προσωπικού στο περιφερειακό ιατρείο Συκιάς.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζεται στους εργαζόμενους !


Μπροστά στην εκλογική μάχη που έρχεται, αλλά και στους αγώνες που θα ακολουθήσουν, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χρειάζεται τα μέσα που είναι απαραίτητα για να μπορέσει να προβάλει τις θέσεις και τους στόχους της.  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρά την πανελλαδική της δικτύωση και την συμβολή της στο κίνημα παραμένει αποκλεισμένη από τα ΜΜΕ και ειδικά από αυτά που είναι πανελλαδικής εμβέλειας.

ΣΤΟ Ε.Π. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΝΤΕ ΧΩΡΩΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Ύστερα από τις πρωτοβουλίες, που ανέπτυξε ο Δήμος Πολυγύρου και την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, χρηματοδοτούνται οι αποκαταστάσεις πέντε χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων του Δήμου με το ποσό των 3.412.455,30 € και συγκεκριμένα οι αποκαταστάσεις των εξής ΧΑΔΑ:
1.       Ορμύλιας, έκτασης 30 στρ. στη θέση Αγ. Δημήτριος
2.       Βάβδου, έκτασης 8 στρ. στη θέση Μεταλλεία
3.       Παλαιόχωρας, έκτασης 4 στρ.
4.       Ολύνθου, έκτασης 5 στρ. στη θέση Καρκάρα και
5.       Πολυγύρου, έκτασης 70 στρ.
 Συγκεκριμένα, στην χρηματοδοτούμενη πράξη περιλαμβάνονται τα εξής:

«ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΤΣΙΑΝΟΥ


Ένα σημαντικό πρόβλημα σχετικά με τη συντήρηση και αξιοποίηση της οικίας Στέφανου Κότσιανου λύνεται πλέον με την αγορά από την πλευρά του Δήμου Πολυγύρου και του υπόλοιπου πατρικού κτίσματος της οικίας Κότσιανου. Με την ενοποίηση του κτίσματος αυτό αποκαθίσταται πλέον στην αρχική του μορφή και έκταση και ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάστασή του και τη μετέπειτα λειτουργία του Λαογραφικού – Ιστορικού Μουσείου, το οποίο οραματίστηκε ο Στέφανος Κότσιανος. Ήδη συντάσσεται και η σχετική μελέτη για την ένταξη του όλου έργου της ανακαίνισης στο ΕΣΠΑ 2007-2013.