Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ» ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Σε αγωνιστικές επάλξεις οι Μαδεμοχωρίτες... 
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

«Καλοπιάσματα»..., στοχοποιήσεις και εκκλήσεις για αριθμητική ενίσχυση από «ακτιβιστές», εκτός Χαλκιδικής, περιλαμβάνει το «μενού» της ολιγάριθμης γκρούπας, που λυμαίνεται τη ΒΑ Χαλκιδική.
Οι επαγγελματίες της παραπλάνησης και της πόλωσης, που ταλαιπωρούν τον τόπο με τις«δράσεις» τους, επιχειρούν τώρα με τα γνωστά προπαγανδιστικά τους τεχνάσματα να αντιστρέψουν το δυσμενές κλίμα, που έχει διαμορφωθεί σε βάρος τους και να εμφανίσουν  εαυτούς από θύτες ..., θύματα...!!! Παλιά μου τέχνη κόσκινο..., θα συμπληρώσουμε εμείς. Ας δούμε όμως μαζί την επανεκκίνηση της προπαγανδιστικής τους μηχανής...

Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα εναντίον των νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και μεταλλουργιών χρυσού


Ιερισσός 22 Μαρτίου 2012
Οι κάτοικοι της Β. Χαλκιδικής δεν τρομοκρατήθηκαν από την δολοφονική επίθεση των τραμπούκων της "Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.". Συνεχίζουν με μεγαλύτερο πάθος το αγώνα τους για τη σωτηρία του τόπου τους από τους χρυσοθήρες.
Ήδη από χθες το Δημαρχείο του Δήμου Αριστοτέλη στην Ιερισσό τελεί υπό κατάληψη με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων. Ο αγώνας κλιμακώνεται με συναυλία συμπαράστασης-διαμαρτυρίας το Σάββατο βράδυ στην Ιερισσό και με αποκορύφωμα δυναμικό ΣΥΛΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ την ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ μετά την παρέλαση.

Αστυνομοκρατία και στον Πολύγυρο την 25η Μαρτίου...

Εκατό (100) αστυνομικοί θα "φροντίσουν" για την "ηρεμία" της πόλης, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στον Πολύγυρο!!!
Αν σε μία μικρή επαρχιακή πόλη, όπως η πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, χρησιμοποιηθούν εκατό αστυνομικοί για την "φύλαξη" επισήμων που θα παραβρεθούν στην παρέλαση, φαντασθείτε τι θα γίνει σε μεγαλύτερες πόλεις!
-Τελικά κάποιοι φοβούνται και τη σκιά τους! Μήπως  έχουν λερωμένη τη φωλιά τους! 

Αργύρης Λαφαζάνης: "Κούφιες προεκλογικές εξαγγελίες"

Θλίψη και αγανάκτηση προκαλούν λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών οι εξαγγελίες έργων. Η τακτική δεκαετιών, που μας οδήγησε μαζί με άλλα φαινόμενα πολιτικαντισμού στη σημερινή τραγική κατάσταση, επαναλαμβάνεται. Έργα που παρουσίασαν “κινητικότητα” (!!!), έργα που “μπορούν να χρηματοδοτηθούν” (κάποτε) δεσμεύσεις χρηματοδότησης για λογαριασμό της επόμενης κυβέρνησης ή της μεθεπόμενης, έργα που δεν έχουν ούτε μελέτες ούτε εγκρίσεις, αλλά ΘΑ γίνουν.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την 25η Μαρτίου


Τότε τρομοκρατούσαν το λαό ότι αν ξεσηκωθεί κατά του Σουλτάνου, των ντόπιων συνεργατών του και της «Ιερής Συμμαχίας» θα καταστραφεί. Τώρα του λένε ότι θα ζήσει το χάος αν συγκρουστεί με την αστική εξουσία, την ΕΕ, αν δεν δεχθεί τις αλυσίδες και την εξαθλίωση που του φέρνουν οι υπερασπιστές του καπιταλισμού. Οι θυσίες του αγώνα του λαού για το δίκιο του είναι ασύγκριτα λιγότερες από τα δεινά, τις συμφορές, που του φέρνει η υποταγή και η μοιρολατρία.

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για τα επεισόδια στις Σκουριές


Τα προχθεσινά σοβαρότατα επεισόδια μεταξύ κατοίκων της Β. Χαλκιδικής που αντιδρούν στις μεταλλευτικές δραστηριότητες και των εργαζόμενων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», δυστυχώς είναι η αρχή μιας επικίνδυνης κλιμάκωσης της κατάστασης και ταυτόχρονα είναι ενδεικτική για τις πραγματικές προθέσεις μιας αδίστακτης εταιρίας απέναντι και στην τοπική κοινωνία και στο περιβάλλον.

Με μαζική παραίτηση απειλούν οι δήμαρχοι Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Την πρόθεσή τους να παραιτηθούν δηλώνουν οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε περίπτωση που εγκριθεί η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και λειτουργήσουν τα χρυσωρυχεία στον Έβρο. 
Σύμφωνα με το ομόφωνο ψήφισμα του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης των Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, το οποίο κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Εσωτερικών, Τάσο Γιαννίτση, στην περίπτωση που εγκριθεί η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και λειτουργήσουν τα χρυσωρυχεία στον Έβρο, οι δήμαρχοι της Περιφέρειας θα υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους. 

Καταγγελία από το Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα εναντίον των νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και μεταλλουργιών χρυσού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιερισσός 20.03.2012
Το Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα  εναντίον των νέων μεταλλευτικών  δραστηριοτήτων και μεταλλουργιών  χρυσού, καταγγέλλει στο λαό της  Χαλκιδικής αλλά και σε όλο τον  ελληνικό λαό την απροκάλυπτα  βάρβαρη επίθεση που δέχτηκαν 30 κάτοικοι της περιοχής, οι μισές  εκ των οποίων ήταν γυναίκες, την  Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, στη θέση «Σκουριές» του Κακκάβου από 400 εργαζόμενους {τραμπούκους} της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», οι οποίοι κατέφθασαν με τα λεωφορεία της εταιρείας και φορούσαν τις φόρμες με το λογότυπο της εταιρείας ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μισθοφόροι, με συνέπεια τον τραυματισμό πολλών από τους κατοίκους-ο ένας μάλιστα σοβαρά, ο οποίος ευτυχώς γλύτωσε τα χειρότερα αν και νοσηλεύεται ακόμη-.

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ TΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΤΩ...

Όχι άλλα ψέματα..Όχι άλλο αίμα... 
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Αγαπητοί αναγνώστες του blog, μια μέρα μετά τα όσα δυσάρεστα ζήσαμε στις Σκουριές, θα επιχειρήσουμε να κάνουμε ένα μικρό απολογισμό των πεπραγμένων, που μένουν πίσω ...
Αυτό που έγινε χθές, δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των καταγεγγραμμένων συμβάντων στη ΒΑ Χαλκιδική. Τόση εκμετάλλευση, τόση προπαγάνδα,τόσο ψέμα, τόση διαστρέβλωση των αληθινών γεγονότων, με το αίμα  συνανθρώπων μας, μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα βιώνει κανείς. Αφήνουμε προς το παρόν τις διαπιστώσεις και προχωρούμε στην καταγραφή των γεγονότων. 

ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ»

Τα έργα, που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2007-2013 Αλέξανδρος Μπαλτατζής» ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα (19-3-2012) ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ι. Δριβελέγκας, σε ειδική εκδήλωση, στο Δημαρχείο Πολυγύρου.
Τον κ. Δριβελέγκα καλωσόρισε ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τη συνεργασία που υπήρξε το τελευταίο χρονικό διάστημα η οποία αποδίδει καρπούς και τόνισε τη μεγάλη συνεισφορά του Υφυπουργού στον Δήμο Πολυγύρου αλλά και γενικότερα σε ολόκληρη τη Χαλκιδική χαιρετίζοντας παράλληλα τα έργα των 9 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, που εγκρίθηκαν για τον Δήμο Πολυγύρου.

"Παρατηρητήριο τιμών" από το Δήμο Πολυγύρου

Ο Δήμος Πολυγύρου προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές της περιοχής να μπορούν να παρακολουθούν και να συγκρίνουν τις τιμές σε βασικά είδη κατανάλωσης όπως λάδι, κρέας, γάλα, ρύζι, πατάτες, όσπρια και άλλα είδη μη αναλώσιμα, συγκεντρώνει προσφορές από συνεταιρισμούς, επιχειρήσεις και παραγωγούς της περιοχής μας ώστε μέσα από ένα «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΩΝ» που διαδικτυακά οργανώνει, να ανακοινώνει τις προσφορές αυτές προς γενική ωφέλεια καταναλωτών - παραγωγών - εμπόρων.
Επικοινωνία για προσφορές: Τηλ.: 2371021420 | Φαξ: 2371350783

Απ. Πάνας για πρόβλημα οδικής σύνδεσης Στανού και Μελισσουργού

Επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου Απόστολου Πάνα προς τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας για το Πρόβλημα οδικής σύνδεσης Στανού και Μελισσουργού.
"Αναφορικά με την κατάσταση που έχει προκύψει στη δυσκολία της οδικής σύνδεσης μεταξύ Στανού και Μελισσουργού παραθέτω το εξής: 
Στη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών η οδική σύνδεση των δυο αυτών περιοχών έχει υποστεί μεγάλη ζημιά λόγω μεγάλης ποσότητας ύδατος που ρέει στο χείμαρρο, γεγονός που έχει προκληθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να δημιουργεί καθημερινά προβλήματα στη μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής αφού η διέλευση των οχημάτων τους γίνεται μέσα από το ρέμα.

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής με αφορμή τα επεισόδια στις Σκουριές στις 20/3/2012


Το ΚΚΕ διαχρονικά έχει τοποθετηθεί για τις κατα καιρούς επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. 
Έγκαιρα προειδοποιήσαμε ότι το επενδυτικό σχέδιο της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Αντίθετα πρόκειται για ανάπτυξη μέσα από την οποία παραδίδεται ο ορυκτός πλούτος της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο, καταστρέφεται το περιβάλλον και υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων. Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι κακοπληρωμένες και με βάρβαρες συνθήκες δουλειάς, ενώ θα καταστραφούν άλλες σε κλάδους όπως τουρισμός, αγροτοκτηνοτρόφοι κ.α… 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ Β. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Εδώ και δεκαετίες η ιστορία επαναλαμβάνεται στη Β. Χαλκιδική καθώς η περιοχή αποτελεί έρμαιο πολυεθνικών μεταλλευτικών εταιριών με τις ευλογίες του κράτους. Όπως όλος ο πλουτοπαραγωγικός ιστός και ο ορυκτός πλούτος της χώρας εκχωρείται στο κεφάλαιο για ένα κομμάτι ψωμί έτσι και ολόκληρη η Β. Χαλκιδική παραδίδεται στο βωμό του κέρδους.
Όταν το 2003 η προηγούμενη μεταλλευτική πολυεθνική (TVX) έφυγε κάτω από την πίεση και τον ηρωικό αγώνα των κατοίκων του Στρυμονικού, η κυβέρνηση Σημίτη με τον υφυπουργό οικονομικών - και νυν δήμαρχο της περιοχής-  Πάχτα παρέδωσε την εκμετάλλευση των ήδη υπαρχόντων μεταλλείων στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. συμφερόντων Μπόμπολα.

Aξιοπρέπεια. Συνεργεία και δασικοί συνεταιρισμοί της Μ.Παναγιάς αρνούνται να καταστρέψουν τον τόπο τους!


“…Aναφέρομαι ουσιαστικά σε όλα τα συνεργεία χωματουργικών της Μεγάλης Παναγίας στους οποίους προτάθηκαν διπλά χρήματα, ασφαλισμένα μηχανήματα και είπαν ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΙΜΕ“!

Ψήφισμα των Επιτροπών Αγώνα Βόρειας Ελλάδας ενάντια στη μεταλλεία χρυσού


Οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στη μεταλλεία χρυσού από Χαλκιδική, Κιλκίς, Ροδόπη, Έβρο και Καβάλα, που αποτελούνται από πολίτες, φορείς και αιρετούς εκπροσώπους των περιοχών μας και εκφράζουν την πλειοψηφία των κατοίκων τους, συναντηθήκαμε στη Μ. Παναγιά στις 17 Μαρτίου για να συντονίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στα σχέδια των εταιρειών για τη ληστρική εκμετάλλευση του τόπου μας.

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ!!!


Πέρα από την παραίτηση, δεσμεύονται
 και για κάτι... Θα το τηρήσουν..;
 
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
δεκανίκια...της στείρας άρνησης, οι οικολόγοι πράσινοι εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι στις Σκουριές...
«Οι ευθύνες του Αστυνομικού Διευθυντή Χαλκιδικής που επέτρεψε στον όχλο των τραμπούκων της μεταλλευτικής εταιρίας να επιτεθούν σε ελάχιστους πολίτες που αντιδρούσαν στην εκτέλεση προκαταρκτικών εργασιών μεταλλευτικής εξόρυξης στις Σκουριές είναι βαρύτατες και η παραίτησή του πρέπει να είναι άμεση.

Ο ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ...» ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ...


Μαδεμοχωρίτες μην ξαναπέσετε στην παγίδα τους!!! 
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Συνεχίζει να προκαλεί και να συντηρεί τη φωτιά που άναψε από νωρίς το πρωί, ο«αρχιοικολόγος» καιηθικός αυτουργός των επεισοδίων και των τραυματισμών που είχαμε από νωρίς το μεσημέρι στις Σκουριές. 
Με θράσος που χαρακτηρίζει  μόνο πολιτικάντες και τυχοδιώκτες βγαίνει και δηλώνει σε ειδησεογραφικά portal, (δείτε εδώ) ότι φταίνε οι μεταλλωρύχοι για τα επεισόδια,οι οποίοι λέει ήταν 1000 άτομα και επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα!!! 

Aποτελέσματα από τους προκριματικούς αγώνες Β. Ελλάδος τραμπολίνο


Το Δ.Σ. Του αθλητικού ομίλου ενόργανης και τραμπολίνο  «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» συγχαίρει τους αθλητές του τμήματος τραμπολίνο για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στους προκριματικούς αγώνες Β.Ελλαδος  που έλαβαν χώρα στην Καλαμπάκα το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012.
  Συγκεκριμένα η Μιχαέλα Φυργάδη κατέλαβε την 1η θέση στο τραμπολίνο ,  2η θέση στο τραμπολίνο στην κατηγορία τους

Άρχισαν τα ... όργανα!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Εκλογές μας έρχονται με βήμα ταχύ και τα πολιτικά λαμόγια με τους δημοσιοκάφρους άρχισαν συνεταιρικά και ξεδιάντροπα το γαϊτανάκι του εκβιασμού για να μας τρομοκρατήσουν με ψευτοδιλήμματα αλλά και με “στημένα” σκηνικά ... βίας!
Ξέρουν ότι αν αποκατασταθεί η Δημοκρατία πολλοί εξ αυτών θα σαπίσουν στην φυλακή (μια και έχει καταργηθεί η θανατική ποινή) οπότε θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να κρατηθούν στην εξουσία!