Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Η 25η Μαρτίου στον Πολύγυρο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
1. Από τις 8 το πρωί της 23ης Μαρτίου 2012 και ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων κτιρίων, των Ν.Π.Δ.Δ και  Ι.Δ, των Τραπεζών, των σπιτιών των πολιτών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων.

Kληρικοί - δημόσιοι υπάλληλοι κατά του ενιαίου μισθολογίου

Να ακυρώσουν την εγκύκλιο η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και προβλέπει την περικοπή των αποδοχών τους κατά 70% από τη δεύτερη θέση την οποία κατέχουν ζητούν κληρικοί, οι οποίοι παράλληλα κατέχουν και υπαλληλική θέση στον δημόσιο τομέα. 
Με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) 65 κληρικοί (εφημέριοι, διάκονοι και ιεροκήρυκες),

Θέσεις εργασίας


ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ


Η ηδονική αγκαλιά της εθνικοφροσύνης

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ - ΑΥΓΗ
Η εθνικοφροσύνη υπήρξε μια διάσημη κυρία στη νεότερη ελληνική ιστορία. Χάρισε σε κείνους που κατά καιρούς την πλησίασαν παντοιοτρόπως όχι μόνο τα εθνικά της κάλλη, αλλά και δόξα και πολιτική ισχύ που σε πάμπολλες περιπτώσεις περιέκλειε το δικαίωμα ζωής και θανάτου επί των αριστερών συμπατριωτών τους. Το οποίο οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι άσκησαν με συνέπεια και επιμέλεια -μέχρις αποχωρισμού των αδιόρθωτων αριστερών κεφαλών από τα αριστερά σώματα.

Συμπαράσταση στους γιατρούς του ΕΣΥ Χαλκιδικής

Η Δημοκρατική Αριστερά Χαλκιδικής καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου να υποχρεώσει τους γιατρούς του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων να καταβάλλουν 1 ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγογράφηση όταν δεν υπάρχουν οι ανάλογοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ούτε και η εγγραφή των ελάχιστων υπαρχόντων στο internet με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Φτηνή πατάτα στα Σήμαντρα την Κυριακή 18 Μαρτίου


Οι παραγγελίες για φθηνή, ελληνική πατάτα Νευροκοπίου συνεχίζονται.
Από  Δευτέρα 12 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 15 Μαρτίου κάθε απόγευμα στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σημάντρων 18:00μ.μ.-21:00μ.μ. θα γίνεται η προπληρωμή τουλάχιστον το 70% της αξίας κάθε παραγγελίας ώστε την Κυριακή το πρωί να έχουμε τις Πατάτες στα Σήμαντρα. Ήδη έχει συμπληρωθεί παραγγελία 19 τόνων προπληρωμένης πατάτας.

Γιώργος Βαγιωνάς: "Ήμουν, είμαι και θα είμαι με τη Ν.Δ."

Σημερινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου αναφέρουν ότι ο Βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς θα προσχωρήσει στο κόμμα του Πάνου Καμμένου "Ανεξάρτητοι Έλληνες".
Η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ επικοινώνησε με τον Βουλευτή Χαλκιδικής ο οποίος και διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα τονίζοντας:
"Εμμένω στην προ ημερών δήλωσή μου. 
Ήμουν, είμαι και θα είμαι με τη Νέα Δημοκρατία. 
Αν δεν με θέλουν θα πάω σπίτι μου!"

Χαλκιδική: Ξανά στο προσκήνιο το θέμα του έκτακτου τέλους

Έχουν περάσει δώδεκα χρόνια από τότε που επιβλήθηκε έκτακτο τέλος σε όσους διατηρούν εξοχική κατοικία στη Χαλκιδική και δύο χρόνια από την έκδοση αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν μη νόμιμη την καταβολή του τέλους. 
Παρόλα αυτά, ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που δεν πλήρωσαν μεν το τέλος στις κατά τόπους εφορίες, όμως οι οφειλές τους είναι καταγεγραμμένες στους βεβαιωτικούς καταλόγους των ΔΟΥ, με συνέπεια να μην μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα. 

"Kawasaki Eliminator ZL 400"

Πωλείται Kawasaki Eliminator ZL400 μοντ. 1995.

Τιμή 1500 ευρώ, συζητήσιμη, μόνο μετρητά.
Καινούρια λάστιχα, και δεύτερο μοτέρ διαθέσιμο (κυλινδροπίστονα/σασμάν). Τετρακύλινδρο.
Ευχάριστο στην οδήγηση, ευέλικτο, πολύστροφο. Street με όψη τσόπερ.
Κώστας, Πολύγυρος, τηλ.: 6944-782170, 23710-24773 "

Ανακοίνωση του Δήμου Ν. Προποντίδας


Από το Δήμο Νέας Προποντίδας, καλούνται όσοι είναι ιδιοκτήτες όμορης επιχείρησης, όπως αυτή νοείται στην ΚΥΑ 1038460/2439/Β0010/15.04.2009 (ΦΕΚ 792/29.04.2009 τεύχος Β΄ ), και έχουν το δικαίωμα της χρήσης του κοινόχρηστου χώρου έμπροσθεν του καταστήματος τους, άνευ δημοπρασίας, στην τιμή που έχει καθοριστεί ανά τετραγωνκό μέτρο από την σχετική απόφαση του Δήμου Νέας Προποντίδας.Έχοντας υπ` όψιν την παραπάνω ΚΥΑ καλούνται όπως τακτοποιήσουν εκ τον προτέρων τον κοινόχρηστο χώρο τον οποίο καταλαμβάνουν έμπροσθεν της επιχείρησης τους, ώστε να έχουν στη συνέχεια το δικαίωμα της χρήσης του αιγιαλού.

Το βρώμικο νερό δεν πλένεται

Η αειφορία της ρυπαρότητας
Η λογική των δυτικών κοινωνιών είναι εκείνη της υπερβολικής ισχύος, του να κάνουμε όλο και περισσότερα… Όλοι βλέπουν ότι μπροστά μας υπάρχει ένας γκρεμός, αλλά όλοι λένε ότι πρέπει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός.
Serge Latouche
Ζούμε σε μια περιοχή όπου το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματός της είναι χαρακτηρισμένο, πλουτοπαραγωγικά,

ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική

Σε όλα τα κόμματα του νομού μας γίνονται διεργασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. 
Και ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δε μένει απ' έξω αφού μάλιστα ελπίζει στις καραμπόλες και τις παραξενιές του εκλογικού νόμου για την τρίτη έδρα στο νομό, αν και κατά την άποψή μας είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο για το λόγο που αναφέρουμε παρακάτω.
Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις του κόμματος η οποία προκύπτει από τα δημοσκοπικά ευρήματα αλλά και από την ελπίδα να εισπράξουν οφέλη από τη συμμετοχή τους στα διάφορα κοινωνικά κινήματα που αναπτύχθηκαν στη Χαλκιδική και πανελλαδικά.
Τα ονόματα που ακούγονται περισσότερο είναι:

ΣΤΟΜΑΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ...


Πρόγραμμα διανομής πατάτας από ομάδα παραγωγών Νευροκοπίου σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη.


Ο Δήμος Αριστοτέλη ενημερώνει τους δημότες του ότι, την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 ξεκινά η διανομή ποσότητας πατάτας σε 5 από τις 16 Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου. 
Συγκεκριμένα, θα διανεμηθεί ποσότητα πατάτας, σε συσκευασίες των 30 κιλών, σε όσους είχαν υποβάλλει σχετική αίτηση, στις Δημοτικές Κοινότητες Αρναίας και Ιερισσού και στις Τοπικές Κοινότητες Ολυμπιάδας, Στανού και Στρατωνίου, ως εξής:

Διάθεση Ελαιολάδου σε μειωμένη, προνομιακή τιμή για τους κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη.

O Δήμος Αριστοτέλη ενημερώνει τους δημότες του ότι, μετά την υποβολή αιτήσεων για προμήθεια πατάτας από ομάδα παραγωγών του Νευροκοπίου, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την προμήθεια ελαιολάδου σε προνομιακή τιμή, απ’ ευθείας από παραγωγούς του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πολεμαρχίου, Χανίων Κρήτης. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 23η Μαρτίου 2012. 
Το ελαιόλαδο που θα διατεθεί θα είναι Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Κολυμβαρίου (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης). 

Αγωνιστικό κάλεσμα στο γιορτασμό του ΚΙΛΕΛΕΡ στις 18 Μάρτη

Συνάδελφοι αγροτο-κτηνοτρόφοι , εργαζόμενοι , μικροεπαγγελματίες , νέοι , γυναίκες 
Ο ξεσηκωμός των κολίγων πριν από 102 χρόνια ενάντια στους τσιφλικάδες , μας δείχνει το δρόμο ! 
Η ΠΑΣΥ σας καλεί να τιμήσουμε αγωνιστικά την επέτειο αυτή , διατρανώνοντας την αποφασιστικότητα μας να πορευτούμε στα ίδια βήματα , αντιπαλεύοντας τους σημερινούς μας εκμεταλλευτές και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους , που μας διώχνουν από τα χωράφια μας . Μην συμβιβαστούμε στη φτώχεια και εξαθλίωση που μας οδηγούν. Μην το επιτρέψουμε!

ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΚΙ...


Τελικός Εφήβων Μπάσκετ 2012 (εξ αναβολής)


Άδωνις για Ν.Δ. και Σαμαρά

ΠΑΣΟΚ και Βενιζέλος

Δύο Πασόκοι, ο αισιόδοξος και ο απαισιόδοξος, μιλούν για το κόμμα τους μετά την Εθνική συνδιάσκεψη του Σαββατοκύριακου.
ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ με τον Βαγγέλη Βενιζέλο θα αναστηθεί!
ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ:

Οι βουλευτές συνεχίζουν να νομοθετούν για πάρτη τους

Ντροπολογία  στη  Βουλή για να βολευτούν, οι βουλευτές καθηγητές Πανεπιστημίου 

Την ίδια στιγμή που οι Έλληνες βουλευτές ψηφίζουν μια σειρά επώδυνων διατάξεων για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, φροντίζουν να περνούν φωτογραφικές τροπολογίες όπου τακτοποιούν...τα του οίκου τους.
Έκπληξη και απορία προκαλεί η τροπολογία που κατέθεσαν 2 βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι είναι και καθηγητές Πανεπιστημίου ( Προκόπης Παυλόπουλος – Θανάσης Γιαννόπουλος ) με την οποία προτείνουν να επιτρέπεται η μετακίνηση μελών ΔΕΠ σε άλλο τμήμα ή σχολή του ίδιου Πανεπιστημίου.

Οι Κυρίες της Χαλκιδικής στηρίζουν Βενιζέλο...

Στη λίστα των 189 μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν υπέρ της υποψηφιότητας Ευάγγελου Βενιζέλου συμπεριλαμβάνονται και οι δύο Κυρίες του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής: Άννα Κατσαρού και Ελένη Τριανταφύλλου.

Τα πανηγύρια της "επιτυχίας" του PSI


Πάρτι ακρίβειας στα ράφια των σούπερ μάρκετ


Αδειάζουν τα πορτοφόλια των Ελλήνων καταναλωτών πολυεθνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Πληρώνουν τα ίδια προϊόντα ακριβότερα έως και 116% σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Το «Eθνος» αποκαλύπτει τιμοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης σε τρεις μεγάλους ξένους λιανεμπορικούς ομίλους, οι οποίοι πουλάνε τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας και σνακ σε τιμές ακόμη και υπερδιπλάσιες.

"Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε!"


Μας λείπουν τρία ονόματα...

Τρία είναι τα ονόματα που λείπουν (πολλά) από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, στη Χαλκιδική, για τις εθνικές εκλογές! Δεν γνωρίζουμε αν είναι εύκολο να βρεθούν για τη συμπλήρωση του ψηφοδελτίου , εκτίμησή μας είναι πως δεν είναι και τόσο εύκολο.
Απόλυτα βέβαιες είναι μόνο οι υποψηφιότητες Γιάννη Δριβελέγκα και Άννας Κατσαρού, των εν ενεργεία βουλευτών της Χαλκιδικής.

Τι είχαμε και δεν το εκτιμήσαμε...!


"ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΜΟΥ ..."!

Από τους 7 μόνο ο Δριβελέγκας...

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι 7 υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκαν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και του ανακοίνωσαν τη στήριξη τους. Η είδηση δεν διαψεύστηκε ποτέ κι από κανέναν, παρά τις αντιδράσεις αρκετών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Όπως και να έχει, αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις ένας από αυτούς και συγκεκριμένα ο ο Γιάννης Δριβελέγκας υπέγραψε υπέρ της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Δεν υπέγραψαν οι Σαχινίδης, Μπόλαρης, Μωραϊτης, Όθωνας, Πεταλωτής και Ξυνίδης. Πώς να το ερμηνεύσουμε αυτό τώρα; Ως σιωπηρή στήριξη στον Βενιζέλο; Ως ουδέτερη στάση; Σκοπεύουν οι ίδιοι να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε; (ΠΗΓΗ)

Συμπεράσματα από εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Ανάπτυξης Εθελοντισμού Καλαμαριάς.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωσε που διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Ανάπτυξης Εθελοντισμού Καλαμαριάς στον χώρο του Θεάτρου Χηλής. 
Με θέμα την «Αξιοποίηση βιομηχανικών και μεταλλικών ορυκτών Ελλάδος: κατάρα ή ευλογία;»  μίλησε ο ομότιμος καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Ανανίας Τσιραμπίδης, ενώ η ομιλία του καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Ανδρέα Γεωργακόπουλου είχε τίτλο «Ενεργειακές πρώτες ύλες Ελλάδος: Παρόν και μέλλον». 
Αξίζει να σταθούμε όμως ιδιαίτερα στην ομιλία του κυρίου Ανανία Τσιραμπίδη αφού έγινε ιδιαίτερη αναφορά για τις επενδύσεις στις εξορύξεις Χρυσού στην βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Χαλκιδική.