Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

Βορίδης όπως Βόιδαρος


Του Θανάση Καρτερού
Στο παρελθόν ο Μάκης Βορίδης γνώρισε μια στιγμή λάμψης και δόξας βαδίζοντας αποφασιστικά κατά των αναρχοκομμουνιστών με ένα τσεκούρι στο χέρι. Μόνο μια στιγμή όμως, η οποία στην κοινή συνείδηση μάλλον τον κατέταξε στους απογόνους του χασάπη εκείνου, ακραιφνούς εθνικόφρονα βεβαίως, Βόιδαρου, ο οποίος έκοψε το κεφάλι του Άρη, παρά στη στρατιά των πολιτισμένων δεξιών, οι οποίοι ανακάλυψαν τις ωφέλειες της μετριοπάθειας και μεταμορφώθηκαν σεμνά και ταπεινά σε κεντροδεξιούς.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥ PSI; ΠΩΣ ΤΟ ''ΜΑΥΡΟ'' ΓΙΝΕΤΑΙ ''ΑΣΠΡΟ''!

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ, ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ, ΕΥΤΕΛΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!
ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ!
Σπάνια η προπαγάνδα έλαβε τέτοιες διαστάσεις πλύσης εγκεφάλου όπως η προπαγάνδα που εξελίσσεται από την Παρασκευή (09/03) το πρωί και ηοποία επιχειρεί να μας πείσει για τη μεγάλη επιτυχία του PSI .
Δεν υπάρχει πιο χονδροειδές και ασύστολο ψεύδος από αυτή την προπαγάνδα.
Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί, εκ των οποίων υπογραμμίζουμε τους εξής:

Η ISDA ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ (ΠΤΩΧΕΥΣΗ) ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

ΣΥΝΤΡΙΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ !
ΣΤΙΣ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ CDS
Πιστωτικό γεγονός (Credit event) αποφάσισε και επισήμως για την Ελλάδα η Determination Committe, η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Swaps και Παραγώγων (ΙSDA). Η απόφαση της ISDA ήταν ομόφωνη.
Η ISDA στην ανακοίνωσή της επισημαίνει πως η ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) συνιστά πιστωτικό γεγονός, με βάση τα όσα προβλέπονται στο Section 4.7(a) της ISDA (2003 Credit Derivatives Definitions), καθώς η εμπλοκή των CACs τροποποιεί τους όρους για τα ομόλογα που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, εξέλιξη η οποία μειώνει το δικαίωμα των κατόχων των ομολόγων αυτών όσον αφορά στη λήψη των πληρωμών.

Έχασαν τη «μάχη» για τα αναδρομικά οι βουλευτές

ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ
Στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας έχουν προσφύγει βουλευτές και διεκδικούν, με το νόμιμο τόκο, τις διαφορές των αποδοχών τους, που δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.
Κατά μέσο όρο, με την κάθε αγωγή τους οι βουλευτές διεκδικούν 250.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό, καθώς τα χρηματικά ποσά κυμαίνονται ανάλογα με το πόσες αγωγές έχει καταθέσει ο κάθε βουλευτής και με τα χρόνια που διετέλεσε βουλευτής.

Χιλιάδες αστυνομικοί για την προστασία του Σαμαρά

Επί ποδός πολέμου βρίσκεται η αστυνομία της Μεσσηνίας και των όμορων νομών για την φύλαξη του… λαοπρόβλητου ηγέτη της δεξιάς που θα βρίσκεται το Σάββατο στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι... επικοινωνιολόγοι της Συγγρού, που βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα, κατάφεραν να κινητοποιήσουν σχεδόν την μισή αστυνομική δύναμη της Πελοποννήσου για να προστατεύσει τον πρόεδρο της ΝΔ.

Σκοτεινές και επικίνδυνες λογικές επιστρατεύονται σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ

Προβοκατόρικο σκηνικό έντασης προετοιμάζεται από διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Σαμαρά αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη της Καλαμάτας. Οι ιστοσελίδες επικαλούνται πηγές της Ν.Δ. και της Αστυνομίας.
Οι προβοκατόρικες αυτές πληροφορίες, που θέλουν να εμπλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε «επεισόδια»αποτελούν μέρος ένας νοσηρού σχεδίου που θυμίζει τις πιο μαύρες μέρες του παρακράτους. Η Ν.Δ, μπροστά στην ογκούμενη αντίδραση του λαού, απέναντι στην πολιτική του μνημονίου, την οποία στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, προσπαθεί να στοχοποιήσει το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να συσπειρώσει τις δυνάμεις της που φυλλοροούν.

Έχει η Σουηδία Βενιζέλο;

Θανάσης Καρτερός - ΑΥΓΗ

Ότι ο Βενιζέλος υπήρξε έξυπνος στην προηγούμενη -σοσιαλιστική ούτως ειπείν- ζωή του, δεν υπάρχει αμφιβολία. Όπως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχασε μαζί με πολλά άλλα, μαζί με την όποια πολιτική αρετή πρωτίστως, και την εξυπνάδα του, υπηρετώντας με κωμικά άδικους τρόπους μια τραγικά άδικη υπόθεση. Για να αποδειχτεί αυτό που εκ πείρας γνωρίζουμε όλοι: Η εξυπνάδα είναι θέμα μυαλού, αλλά η βλακεία είναι θέμα χαρακτήρα.

Σοφό ανέκδοτο


Ένας Εβραίος αποφάσισε να γίνει χριστιανός και θέλησε να εξετάσει τις εκδοχές του χριστιανισμού για να επιλέξει.
Βρίσκει λοιπόν έναν ορθόδοξο, έναν προτεστάντη κι...έναν παπικό. Τους λέει τις προθέσεις του κι εκείνοι συμφωνούν να τον “ξεναγήσουν” στις εκκλησίες τους.
Πάει ο Εβραίος με τον προτεστάντη μια Κυριακή, μπαίνει στο ναό και βλέπει τους ανθρώπους τακτοποιημένους με τα καλά τους ρούχα, ο καθένας στο κάθισμα του, μπροστά από τον κάθε πιστό μια Καινή Διαθήκη, η χορωδία να λέει τους ύμνους αρμονικά, τα πάντα να λάμπουν από καθαριότητα και μετά το τέλος όλοι του φέρθηκαν ευγενικά με πολύ καλούς τρόπους.

Δίκες που αφορούν το Δήμο Πολυγύρου

Δύο δίκες θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα σε βάρος  μελών  της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Πολυγύρου (επί Δημαρχίας Θωμά Καπλάνη), συγκεκριμένα:
 Στις 13 Μαρτίου 2012 καλούνται να απολογηθούν, στο Πταισματοδικείο Πολυγύρου, για παράβαση καθήκοντος όλα τα μέλη της προηγούμενης Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Πολυγύρου.
Στις 26 Απριλίου 2012 μέλη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πολυγύρου δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Χαλκιδικής


Όνειδος για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό αποτελεί η κοινή τροπολογία που κατέθεσαν οι γραμματείς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προκειμένου να διευθετήσουν τα υπέρογκα χρέη τους σε ελληνικές τράπεζες.
Οι προτάσεις για διαγραφή ανεξόφλητων τόκων, το υπερβολικά χαμηλό για την αγορά και μάλιστα σταθερό επιτόκιο του 4% καθώς και οι διευθετήσεις για τις τοκοχρεολυτικές δόσεις, αποτελούν όνειρο για τους  χιλιάδες χειμαζόμενους δανειολήπτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι ριζικά αντίθετη στην προώθηση της όποιας τέτοιας ρύθμισης.

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του Δήμου Πολυγύρου

Πέντε (5) εργαζόμενοι στην Δημοτική επιχείρηση του Δήμου Πολυγύρου κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά απόφασης της επιχείρησης, σύμφωνα με την οποία απολύθηκαν από την εργασία τους, και δικαιώθηκαν από το αρμόδιο δικαστήριο.
Οι πέντε εργαζόμενοι ήταν της Δημοτικής Ενότητας Γαλάτιστας και δούλευαν στην Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Πολυγύρου.

Χαλκιδική στην ΙΤΒ Βερολίνου - Εκτιμούνται οι προσπάθειες αναστροφής του κλίματος...


Σημαντικό βαρόμετρο της τουριστικής αγοράς είναι και φέτος η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ITB που διεξάγεται στο Βερολίνο από τις 7 μέχρι τις 11 Μαρτίου. Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετέχει στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. με διπλό stand, προβάλλοντας τον προορισμό στη νούμερο 1 αγορά του.
Ακολουθώντας το πάγωμα των κρατήσεων, οι πρώτες αντιδράσεις που εισέπραξε η Ελληνική αποστολή ήταν εξίσου παγωμένες.

Απ. Πάνας για τη λειτουργία των σφαγείων της Χαλκιδικής

Εθελοντική αιμοδοσία στη Γαλάτιστα


ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Τη στιγμή που η κυβέρνηση των τραπεζιτών προσπαθεί να διασώσει τα υπερκέρδη του χρηματοπιστωτικού συστήματος μετακυλίοντας την κρίση από τις τράπεζες στο λαό, χιλιάδες νοικοκυριά καταδικάζονται καθημερινά στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. 
Η πολιτική που προωθείται από την τρόικα, τις τράπεζες και τις εγχώριες μαριονέττες στοχεύει στη βίαιη ανακατανομή εισοδήματος από τα λαϊκά στρώματα προς τις τράπεζες.
Η βάναυση περικοπή μισθών και συντάξεων σε συνδυασμό με την πρωτοφανή αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση του εισοδήματός και του βιοτικού επιπέδου των λαϊκών στρωμάτων.

Παπαρήγα για τους πανηγυρισμούς της συγκυβέρνησης για το PSI


«Είναι πρόκληση κυριολεκτικά και αδιαντροπιά να χειροκροτά και να πανηγυρίζει ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπαδήμος και οι συν αυτώ. Η εξέλιξη η οποία υπάρχει, αφορά πριν απ’ όλα στην προσπάθεια να κερδίσουν οι τράπεζες, να πάρουν όσο γίνεται περισσότερα οι πιστωτές και η προϋπόθεση ήταν να αδειάσουν μέχρι τώρα την τσέπη του λαού.

Ο «ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ»


Σε πρόσφατο άρθρο με τίτλο «ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΡΩΜΟΧΕΡΑ ΣΑΣ» είχα αναφερθεί στην «απειλή» να μπει χέρι σε τραπεζικούς λογαριασμούς είτε αυτοί είναι αποταμιευτικοί, είτε συντάξεων, είτε επιδομάτων, είτε μισθοδοσίας.
Εξέφρασα την ανησυχία μου δημόσια και, φίλοι γνώστες του τι και πως της νομοθεσίας μου έστειλαν mails γράφοντας ότι ΔΕΝ πειράζει κανείς λογαριασμούς ειδικά όταν αυτοί είναι επιδομάτων – βοηθημάτων η μισθοδοσίας, η συντάξεων!
Σε κάποιους φίλους απάντησα ότι «πολύ φοβάμαι  πως τα σαΐνια που μας κυβερνούν θα βρουν τη φόρμουλα για να βάλουν χέρι ΚΑΙ σε αυτούς τους λογαριασμούς», και δυστυχώς, επαληθεύτηκα.
Τι διαβάζουμε αυτές τις μέρες;

Η "ψυχή" των "Ελλήνων"

Σπουδαία νίκη πέτυχε χθες ο Ολυμπιακός στην Ουκρανία σε βάρος της Μέταλιστ και λογικά προχωράει στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.
Μετά τη νίκη αυτή ακολούθησαν και δηλώσεις ποδοσφαιριστών όπως αυτή του Τοροσίδη:
«Έλληνες και Κύπριοι έχουμε ψυχή»... 
Η χθεσινή σύνθεση του Ολυμπιακού και με χρώμα οι "Έλληνες" με ψυχή...
Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Μέγερι, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μαρκάνο , Ορμπάιθ, Μανιάτης, Μακούν (76’ Μοδέστο), Φουστέρ (80’ Χολέμπας), Μιραλάς (90’ Αμπντούν), Τζεμπούρ.
-Ολυμπιακός και ΑΠΟΕΛ έχουν ψυχή... θα μπορούσε να δηλώσει ο Τοροσίδης και να συμφωνήσουμε!
ΥΓ. Άσχετα με το αντιολυμπιακό μας σύνδρομο, αυτή είναι η αλήθεια.