Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Mε τη βούλα του υπουργικού "έσβησε" το σκάνδαλο της Siemens

Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, ομόφωνα, το σχέδιο της συμφωνίας συμβιβασμού... μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του ομίλου Siemens. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το σχέδιο θα κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να υπογραφεί.

Ο Ιερισσού έσωσε την... παρτίδα στη Σύνοδο

Η ιεραρχία ήταν διχασμένη για την εκλογή νέων βοηθών επισκόπων... δεδομένου ότι πολλοί ιεράρχες θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό ευτελίζεται ο θεσμός.
Έτσι στην ψηφοφορία που έγινε λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης η ψήφος του μητροπολίτη Ιερισσού, που απουσίαζε την Τετάρτη λόγω ασθένειας, υπήρξε καθοριστική και έγειρε υπέρ της εκλογής των δύο νέων βοηθών επισκόπων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Για τη Διεθνή Μέρα Γυναικών


Η φετινή 8η Μάρτη έχει μια ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμπίπτει με την επίθεση των Μνημονίων στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των γυναικών. Μια σειρά από δικαιώματα στα πλαίσια της κοινωνικής ασφάλισης, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της προστασίας της μητρότητας ισοπεδώνονται από την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Όταν τα ΜΑΤ... εύχονται στο ασθενές φύλο

Φωτογραφικό ρεπορτάζ λόγω της ημέρας
Κάποιες γυναίκες θα δεχτούν σήμερα λουλούδια, ευχές και σοκολατάκια. Κάποιες άλλες ήταν πιο «τυχερές» και είχαν λάβει νωρίτερα μερικά «δώρα» από τους άνδρες των ΜΑΤ...
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τις διαδηλώσεις που γίνονται τους τελευταίους μήνες στην πρωτεύουσα... (ΠΗΓΗ)

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στη Χαλκιδική

Ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν οκτώ μέλη της
Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση η οποία ενέχεται σε ένοπλες απόπειρες ληστειών σε τραπεζικά υποκαταστήματα στη Χαλκιδική.
Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν χτες και σήμερα, στο πλαίσιο αιφνιδιαστικών αστυνομικών επιχειρήσεων που διενεργήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Αθήνα, επτά ομογενείς ηλικίας 21 έως 46 ετών και ένας 47χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ" ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ...

Εικόνα δημοκρατικής ή απολυταρχικής αντίληψης;
 Ιδού η απορία...
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Το κίνημα ενάντια στην ανάπτυξη της Θράκης αλλά και όλης της χώρας τα«κατάφερε» για ακόμη μια φορά...!
Τι κατάφερε; Να κρύψει επιμελώς την απαξίωση της τοπικής κοινωνίας της Αλεξανδρούπολης προς το ίδιο και τα στελέχη του, πίσω από τη ζωηράδα και τις φωνές μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Σε μια κινητοποίηση που θα ζήλευε και ο απορυθμισμένος κρατικός μηχανισμός, όπου στην προκειμένη περίπτωση λειτούργησε άψογα..., μέσω της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, συγκεντρώθηκαν με το ζόρι 600 άτομα, εκ των οποίων οι 400 ήταν μαθητές που συμμετείχαν «αυθόρμητα» στην εκδήλωση με τις «ευλογίες»των παρόντων διδασκάλων τους...

Δήμος Αριστοτέλη: Πρόγραμμα δωρεάν διανομής ποσότητας τροφίμων


  • Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη.
  • Υποβολή αιτήσεων στο νέο Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων.
  • Διανομή πατάτας από ομάδα παραγωγών Νευροκοπίου σε Δημότες του Δήμου Αριστοτέλη.
    Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη.
    Το Πρόγραμμα δωρεάν διανομής 80 και πλέον τόνων τροφίμων (περίπου 40 τόνων ζυμαρικών, 30 τόνων ρυζιού, 5,5 τόνων τυριού Φέτας και 5 τόνων γραβιέρας) στους 3000 και πλέον δικαιούχους δημότες του Δήμου Αριστοτέλη (666 άπορα άτομα και 714 οικογένειες), έχει ως εξής:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ - ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟς 1-2

Η Δημοκρατική Αριστερά Χαλκιδικής για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας

Η Δημοκρατική Αριστερά Χαλκιδικής συμμετέχει στην γιορτή της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας. Ας αποτελέσει ευκαιρία για να σκεφτούμε την βιαιότητα, την αδικία, τον εξευτελισμό και την αναίτια σκληρότητα που ζουν καθημερινά οι γυναίκες σε έναν πατερναλιστικό, σεξιστικό και ρατσιστικό πλανήτη. Ας αγωνιστούμε για έναν πιο δίκαιο κόσμο, χωρίς διακρίσεις, με προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, για έναν κόσμο με ίσες ευκαιρίες για τις ίδιες δυνατότητες.

Να απαγορευτεί και στην Ελλάδα η εξόρυξη χρυσού με χρήση κυανίου


Δηλώσεις του Κρίτωνα Αρσένη με αφορμή τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις εξόρυξης χρυσού
O Κρίτων Αρσένης, εισηγητής των Σοσιαλιστών στο διακομματικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απαγόρευση χρήσης κυανίου στις εξορύξεις, με αφορμή τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις για την αξιοποίηση κοιτασμάτων χρυσού στη Θράκη και στη Χαλκιδική έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Μπαγαπόντηδες των διλημμάτων

Θανάσης Καρτερός - ΑΥΓΗ
Παρακολουθώντας κανείς τις δηλώσεις πολιτικών, από τον Βορίδη μέχρι τον Βενιζέλο, τα δημοσιεύματα που όλο πυκνώνουν, την υπέργεια και υπόγεια προπαγάνδα, είναι εύκολο να καταλάβει ότι η γραμμή εν όψει εκλογών έχει διαμορφωθεί. Κι όχι μόνο έχει διαμορφωθεί, αλλά έχει συσκευαστεί κιόλας ωραία - ωραία στα εύπεπτα και βολικά διλήμματα: Υπευθυνότητα ή λαϊκισμός, Ευρώ ή δραχμή, Ευρώπη ή Χρεωκοπία. Στο εξής ένα τελικώς: Εμείς ή το Χάος.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Νέα έκρηξη της ανεργίας , 21% επίσημα η ανεργία!


Εξοργιστικά και λυπηρά, αλλά δυστυχώς αναμενόμενα, είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει η νέα έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ με τους δείκτες ανεργίας και απασχόλησης για τον Δεκέμβρη του 2011.
Η ανεργία εκτινάσσεται στο 21%, αυξημένη κατά 40,9%, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2010. Και επειδή η ανεργία δεν είναι δείκτες, αυτό μεταφράζεται σε 300.000 εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους και εξωθήθηκαν στη φτώχεια.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Δήλωση Υφυπουργού Γ. Δριβελέγκα για την ασφάλεια και υγιεινή της πατάτας Κάτω Νευροκοπίου Δράμας


O Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας, με αφορμή δηλώσεις σε ΜΜΕ για την ασφάλεια και την ποιότητα της πατάτας Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Διαβεβαιώνουμε ότι η πατάτα Νευροκοπίου, όπως και όλα τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, είναι απολύτως ασφαλή για την υγεία των καταναλωτών.
Να σταματήσουν ορισμένοι να κάνουν ανεύθυνες δηλώσεις που πλήττουν τα αγροτικά μας προϊόντα και τον Έλληνα παραγωγό.

Α.Ο.Πολυγύρου - Ορμύλια


ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου (οικία Τραγανού) ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό, καθημερινά από τις 9.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι ως δανειστική για βιβλία παιδικά, διηγήματα και μυθιστορήματα, ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας και ως αναγνωστήριο για τα ιστορικά και εκπαιδευτικά βιβλία, τις εγκυκλοπαίδειες και το υπόλοιπο αρχειακό υλικό.
Μετά από εργασία μηνών, βιβλιοθηκονόμος, ταξινόμησε και αρχειοθέτησε ένα μεγάλο μέρος των βιβλίων όπως προβλέπεται από τον κώδικα της βιβλιοθηκονομίας (σφράγιση, καταχώρηση στο βιβλίο βιβλιοθήκης, βιβλιοθηκονομική ταξινόμηση, δημιουργία καρτέλας βιβλίου και καρτέλας δανειζόμενου) με σκοπό τη λειτουργία της ως δανειστική βιβλιοθήκη.

Ημέρα της γυναίκας


Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, με την ευκαιρία της ημέρας της γυναίκας, στέλνει μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας σε όλες τις γυναίκες επιχειρηματίες, μέλη των Επιμελητηρίων της Ελλάδος, που έχει πλήξει η παρούσα δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας.
Αγαπητές φίλες, είναι τώρα η στιγμή, για μια ακόμη φορά στην ιστορία της πολύπαθης πατρίδας μας, να ορθώσουμε το κεφάλι και να πολεμήσουμε τα δεινά που προέκυψαν και ανέτρεψαν τα μέχρι χθες δεδομένα της ζωής μας. Η Ελληνίδα έχει μάθει να αγωνίζεται και να πρωταγωνιστεί στις δυσκολίες της ζωής. Έχει μάθει να στηρίζει την οικογένειά της, να κοντρολάρει και να προσαρμόζει τις ανάγκες του σπιτιού της, να βοηθάει το σύντροφό της, να δουλεύει για τον εργοδότη της, να συνεισφέρει στην οικιακή οικονομία, στην οικονομία της πατρίδας και να στηρίζει με τη δυναμική της τον κοινωνικό ιστό.

Τρίγλια 61 - Πολύγυρος 69


A’  Ανδρών- Β’ Φάση (3η Αγωνιστική )
 Τρίγλια 61 Πολύγυρος 69
 Διαιτητές: Αργυρού-Μάνιος
 Δεκάλεπτα: 11-17,33-32,50-53,61-69
 Τρίγλια (Καραφεύγας)
Τσιαουσίδης 18(1), Χαρταβέλλας , Σερεμέτης 5(1), Γεώργογλου Ε.2, Δεληχρήστος , Ατματζίδης , Αγγελίδης 19(2), Γεώργογλου Γ. 5,Μπαμπαλιάρης , Καραφεύγας 10, Χατζηγιοβανάκης 2
 Πολύγυρος (Νάκος)

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής: 8 Μάρτη - Ημέρα της Γυναίκας


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες ,εργαζόμενες, άνεργες, μετανάστριες που ακόμα σηκώνουν το βάρος του πολλαπλού  τους ρόλου σε΄ ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που θεωρεί ότι έχει εξαφανισθεί η αρχή ισότητας των φύλλων και των ίσων ευκαιριών.
  Φέτος ,8 Μάρτη 2012 ,στο μέσο της δίνης που βρίσκεται η χώρα μας στέλνουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας και αγώνα και διαμαρτυρίας προς κάθε κατεύθυνση.
  Οι επιπτώσεις της τρέχουσας οικονομικής κρίσης στον κόσμο της εργασίας αναδεικνύουν με το πιο σκληρό τρόπο τις τεράστιες αποκλίσεις.

"Γαμώ τα υπουργεία σας..."


"Η ζωή είναι γυναίκα"

Κατάσχονται καταθέσεις, μισθοί, συντάξεις για χρέη προς το Δημόσιο


Σύμφωνα με οδηγό που εξέδωσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών και αφορά τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, δεν προβλέπεται προς το παρόν όριο προστασίας για κατασχέσεις επί των καταθέσεων, με σκοπό την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από την Εφορία.
Όπως αναφέρεται στον οδηγό, μισθοί, συντάξεις και ασφαλιστικά βοηθήματα «διασώζονται» από κατάσχεση μέχρι τα 1.000 ευρώ (μετά την αφαίρεση υποχρεωτικών εισφορών). Για μεγαλύτερα ποσά επιτρέπεται κατάσχεση του 25% μέχρι του ορίου των 1.000 ευρώ. Παράλληλα προωθείται ρύθμιση που θα θέτει όριο και για τις τραπεζικές καταθέσεις.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΝΝΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Ημέρα αφιερωμένη στους αγώνες που έδωσαν και δίνουν οι γυναίκες για ισότητα είναι η 8η Μαρτίου. Η μέρα αυτή, όμως, πρέπει να είναι ταυτόχρονα μέρα προβληματισμού και απολογισμού, όχι μόνο των Γυναικών, αλλά της κοινωνίας στο σύνολό της.
Αξιολογώντας την πορεία του αιτήματος των Γυναικών για ισότητα, διαπιστώνουμε σημαντικές θεσμικές κα νομικές αλλαγές. Οι Γυναίκες έχουμε προχωρήσει με μεγάλα βήματα στη μόρφωση, στην εκπαίδευση, στην αγορά εργασίας, στην πολιτική. Αυτό που πρέπει να αλλάξει, όμως , είναι η νοοτροπία. Ίσως το πιο σημαντικό είναι η αυτογνωσία και η συνειδητότητα των ίδιων των Γυναικών.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Χαλκιδικής


Η νομαρχιακή επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς Χαλκιδικής χαιρετίζει την προσπάθια που ξεκίνησαν στα Σήμαντρα για την απ’ ευθείας προμήθεια πατάτας χωρίς την παρεμβολή μεσαζόντων.
Ο Τομέας Αυτοδιοίκησης της ΔΗΜ.ΑΡ. θεωρεί ότι το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας» μπορεί να αποτελέσει την αφορμή και το έναυσμα ανάληψης δράσεων από την αυτοδιοίκηση για την προστασία των παραγωγών, για τη μείωση της αδικαιολόγητα υψηλής τελικής τιμής των αγροτικών προϊόντων που φτάνουν στον καταναλωτή, για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας των μεσαζόντων και για την προώθηση του «δίκαιου εμπορίου».

Δήμος Πολυγύρου: Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων έτους 2012


Ο Δήμος Πολυγύρου πρόκειται να συμμετάσχει ως φορέας υλοποίησης στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων έτους 2012 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν διανομή τροφίμων σε απόρους της χώρας. Δικαιούχοι ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες της ΕΕ που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα. Άπορα άτομα θεωρούνται όσοι έχουν ετήσιο οικονομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000€, προσαυξημένο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευμένο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα.

Η "τύχη" του υπουργού των ληγμένων χημικών

Ο υπουργός των ληγμένων χημικών, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα πάθει μεγάλη πλάκα στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, θα τον "ξεσκίσει" ο υπουργός των μνημονίων ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!
Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να εξευτελιστεί εντελώς, πριν τις εκλογές, γιατί δεν θα μπορέσει να συγκεντρώσει τις 94 απαιτούμενες υπογραφές μελών του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ , οπότε και δεν θα μπορεί να επικυρωθεί η υποψηφιότητά του!

Μπαγλαμάδες, κάντε τα όλα ίσιωμα!


Ποιος είπε ότι τα μνημόνια φέρνουν ...μειώσεις μισθών ;

Κατά 10-15% αυξάνονται, σε βάθος χρόνου τριετίας (σταδιακά), οι αποδοχές των έμμισθων δικηγόρων του Δημοσίου κ.λπ., ενώ πολύ περισσότερο αυξάνονται οι αποδοχές των έμμισθων δικηγόρων των ανεξάρτητων Αρχών.
Ειδικότερα, με απόφαση (28.2.2012) του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου, του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Ρόβλια και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδη αυξάνονται κατά 10-15% οι αποδοχές των δικηγόρων του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πρώτου και δεύτερου βαθμού) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Σήμαντρα: Διάθεση φτηνής πατάτας