Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Επιστημονική "ανάσα" στο Μουσείο Πετραλώνων

Άμεσες επεμβάσεις, επιστημονικού κυρίως χαρακτήρα, θα πραγματοποιηθούν στην υφιστάμενη έκθεση του Μουσείου Πετραλώνων Χαλκιδικής, μετά και την έγκριση του Συμβουλίου Μουσείων. 
Το Μουσείο Πετραλώνων, που ήρθε στην κυριότητα του Δημοσίου μετά από πολλούς αγώνες, συνεχίζει να λειτουργεί, με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, κυρίως από σχολεία. Έχει υπολογιστεί ότι συγκεντρώνει το ενδιαφέρον τουλάχιστον 70.000 με 80.000 επισκεπτών τον χρόνο.

Τι συμβαίνει με την ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ... και την ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

Επειδή μας ρωτούν οι αναγνώστες και επειδή θεωρούμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μας να ενημερώσουμε επί του θέματος, το κάνουμε ΕΥΘΑΡΣΩΣ και με εντελώς ΚΑΘΑΡΗ τη συνείδησή μας:
Είναι γνωστό σε όλον τον Πολύγυρο, όπου και η έδρα της, πως η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ είναι "ιδιοκτησίας" του ομώνυμου καφέ στον Πολύγυρο. Αυτό το γνωρίζουν και δεκάδες φίλοι μας εκτός Πολυγύρου οι οποίοι μας επισκέπτονται τακτικότατα, απολαμβάνοντας τα "αγαθά" της υπό την "κυριαρχία" των πολιτικών συζητήσεων μεταξύ των θαμώνων της.

Συνδικαλισμός στη Χαλκιδική

Αυτό που γίνεται στην Χαλκιδική σε θέματα συνδικαλιστικά δεν έχει προηγούμενο. Δεν μπορώ να καταλάβω όλοι οι χαφιέδες όλες οι κότες σε αυτόν τον νομό μαζεύτηκαν? Δεν γίνεται να αγωνίζεται όλη η Ελλάδα και εδώ να περιμένουμε να καρποθούμε τους αγώνες άλλων. Αυτό είναι ότι ποιο γλοιώδες υπάρχει, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα παραπάνω από αυτούς που έχουν κληρονομήσει κάποια στρέμματα από τον μπαμπά τους, και πάνε στο μεροκάματο για να έχουν κι ένα έξτρα εισόδημα όπως λένε.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, 10 Τούρκοι δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν στη χειμωνιάτικη Χαλκιδική, παίρνοντας μια γεύση από το εναλλακτικό της πρόσωπο. Τα χιονισμένα τοπία του Χολομώντα, οι πατροπαράδοτες γεύσεις και οι λαογραφικές εκδηλώσεις του τριημέρου της Αποκριάς, έδωσαν στους επισκέπτες μια εντελώς φρέσκια εικόνα της Χαλκιδικής.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου το πρωί, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρης Ψαριανός, με κλιμάκιο της Νομαρχιακής επιτροπής της Χαλκιδικής, θα επισκεφθεί στον Πολύγυρο την Περιφέρεια, τον Δήμο, το νοσοκομείο και το ΙΚΑ. Και το απόγευμα στα Ν. Μουδανιά στο μέγαρο του δημαρχείου, στις 7 η ώρα, θα δώσει συνέντευξη στα ΜΜΕ. Θα χαιρετήσει στις 9 το βράδυ σε πολιτική εκδήλωση-συνεστίαση, στο κέντρο συναυλία.

Η Αλίκη στη χώρα των γεύσεων - Κρητική κουζίνα


Πολλά είναι τα βιβλία που κυκλοφορούν με συνταγές μαγειρικής, άλλες παραδοσιακές και άλλες πιο σύγχρονες.
Είναι γεγονός ότι τόσο τα έντυπα, όσο και η μικρή οθόνη έχουν κατακλυστεί από διάφορους «σεφ» αρσενικού και θηλυκού γένους, οι οποίοι –ες μας παρουσιάζουν με διάφορους τρόπους «ποταμούς γεύσεων», οι οποίοι θα μας «καταπλήξουν».
Προσωπικά, μένω αδιάφορος με το χοιρινό το οποίο σερβίρεται με «γλυκιά σάλτσα», η με την «πάπια Πεκίνου».

Εκδήλωση στην Ν.Καλλικράτεια


Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012, στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Εκλογή αιρετών αντιπροσώπων του Δήμου Πολυγύρου για το Δ.Σ. των ΦΟ.Δ.Σ.Α. (ΦΕΚ 24/13.2.2012) (Εισηγ.: κ. Δήμαρχος)
2. Μείωση τιμής τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)
3. Διαγραφή χρεών (εξ αναβολής) (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)
4. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης του προγράμματος καταπολέμησης ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ έτους 2012 (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)

Το Κράτος μεταφέρει ...οικοσυσκευές.

Στην Ελλάδα του Μνημονίου γίνεται και αυτό. Το Ελληνικό κράτος πληρώνει για την μεταφορά της !!! οικοσυσκευής των υπαλλήλων του. Θα αναρωτηθεί και δικαίως κάποιος τι να γίνει αφού θα πρέπει να μεταφερθούν τα έπιπλα του Υπαλλήλου ο οποίος άλλαξε πόλη και ενδεχομένως και χώρα. Σωστό αυτό. Αλλά διαβάζοντας τις δυο αποφάσεις που αφορούν δύο διαφορετικούς υπαλλήλους διαπιστώνεις ότι