Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Από τις 15 Νοεμβρίου 2011 καθημερινά, η κίνηση πολιτών για το χαράτσι λειτουργούσε στο Δημαρχείο Πολυγύρου.
Ζήσαμε στιγμές αγωνίας, αλλά και υπερηφάνειας, καθώς άνθρωποι διαφόρων ηλικιών  και ποικίλων οικονομικών δυνατοτήτων,  έρχονταν και κατέθεταν τα δικαιολογητικά για το εξώδικο και την προσφυγή. Όμως στις 15 Φεβρουαρίου 2012 μετά την αλλαγή του πλάνου της κυβέρνησης, ότι το ρεύμα δεν θα κόβεται, εάν δεν δώσει εντολή ο κατά τόπους έφορος (μετατίθεται επομένως το θέμα στο Υπουργείο Οικονομικών), κρίνουμε σκόπιμο να σταματήσουμε τη διαδικασία, μιας και δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε νομικά λογαριασμούς που έχουν περάσει τις 60 ημέρες από την ημερομηνία πληρωμής.

Γιατί ψήφισε το μνημόνιο...


Συναισθανόμενη τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα και οι Έλληνες, η Δημοκρατική Συμμαχία τηρώντας τη στάση ευθύνης που είχε εξ αρχής, ενήργησε για ακόμη μία φορά με σοβαρότητα, σταθερότητα και γνώμονα το συμφέρον και τη σωτηρία της χώρας. Με «πόνο ψυχής», όπως είπε και η Πρόεδρος Ντόρα Μπακογιάννη, ψήφισε τη δανειακή σύμβαση, με μοναδικό σκοπό την αποφυγή του χάους μιας ανεξέλεγκτης χρεωκοπίας. Ταυτόχρονα όμως η Δημοκρατική Συμμαχία απέδειξε ότι αποτελεί ένα υγιές δημοκρατικό κόμμα, σεβόμενη το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του βουλευτή να ψηφίζει κατά συνείδηση.

ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ


Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης 
Με την εκτός έδρας ήττα από το Ηράκλειο Κρήτης με 85-81 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.
Οι αθλητές μας πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στην έδρα μιας ομάδας που κυνηγάει την άνοδο στην Α2 και ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες. Παρά το καλό ξεκίνημα των γηπεδούχων (5-0), το ημίχρονο βρήκε την ομάδα μας μπροστά με 36-42(με μεγαλύτερη διαφορά το 29-38 του 18'). Στο 2ο ημίχρονο το Ηράκλειο με πολύ πιεστική άμυνα και με την ανοχή των κάκιστων διαιτητών κατάφερε να ισοφαρίσει, ενώ μεγάλο ρόλο έπαιξε η απώλεια των Νουκάρη(τραυματισμός στο 22') και Κοτζαγιάννη(5 φάουλ στο 32').

Ο Νίκος Καζαντζάκης στη Χαλκιδική


«Τα χώματα που σ’ έπλασαν βρίσκονται σε μυστική επαφή με την ψυχή σου. και είναι τέτοια η δύναμή τους που, όπως οι ρίζες στέλνουν στο δέντρο την κρυφή προσταγή ν’ ανθίσει, όμοια και τα πατρικά χώματα δίνουν στον άνθρωπο τις αξίες και τις αρετές που θα τον βοηθήσουν στην ολοκλήρωση του εαυτού του, αλλά και την ηθική ευθύνης απέναντι στον κόσμο ολόκληρο».
Νίκος Καζαντζάκης
 Με την επωνυμία «Σύλλογος Κρητών Χαλκιδικής Νίκος Καζαντζάκης», οι Κρήτες της περιοχής ίδρυσαν πολιτιστικό σωματείο με έδρα τον Πολύγυρο που στοχεύει στη συστηματική προβολή, ανάδειξη και διαφύλαξη της πολιτισμικής παράδοσης της Κρήτης καθώς επίσης και στην υλοποίηση του πνεύματος συγκρητισμού με τη συνεργασία κρητικών συλλόγων πάνω σε θέματα που αφορούν την Κρήτη και τους Κρητικούς της Χαλκιδικής και της Μακεδονίας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Συνεχίζουμε μέχρι να τους διώξουμε !

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές αψήφισαν τη καταστολή στο Σύνταγμα. Συνεχίζουμε μέχρι να τους διώξουμε!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στο δρόμο, στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατείες της χώρας. Ο όγκος, η μαχητικότητα, ο πολιτικός προσανατολισμός, η επιμονή και η ανυπόταχτη διάθεση αγώνα, που επιδεικνύουν για ώρες οι εργαζόμενοι και οι νέοι, υπογραμμίζουν ότι γυρίζουμε σελίδα. 
Η κυβέρνηση αντιμετώπισε τους διαδηλωτές με την ίδια βία και μανία όπως ο Μουμπάρακ πριν από ένα χρόνο όταν προσπαθούσε να διαλύσει τους διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ. Θα πάρει την ίδια απάντηση που τις αξίζει! Δεν δουλεύουμε με μισθούς Μνημονίου, αντίθετα καλούμε όλους να βαδίσουμε στο δρόμο της απεργίας διαρκείας των χαλυβουργών μέχρι να τους διώξουμε!

Επιστολή παραίτησης, προς τον πρόεδρο της Βουλής, του Αργύρη Λαφαζάνη από το αξίωμα του Βουλευτή


Κύριε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια της χθεσινής μου επιστολής προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, την οποία επισυνάπτω, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του βουλευτή Χαλκιδικής.
Αγαπητέ πρόεδρε,
Έκανα αυτό που αποτελούσε πάγια άποψη μου αλλά και δημόσια δέσμευσή μου ότι αν έφθανε η στιγμή να διαφωνήσω με την παράταξη μου δεν θα υπήρχε άλλη σκέψη από την παραίτησή μου. Κατανοώ βεβαίως και δικαιολογώ την θέση της παράταξης μας μπροστά στον υπαρκτό κίνδυνο της χρεοκοπίας με τις φοβερές συνέπειές της.

Επιστολή Αργύρη Λαφαζάνη προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.“ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ”
Προς τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γιώργο Παπανδρέου
Αγαπητέ πρόεδρε,
Θεωρούσα και θεωρώ πατριωτικό μου καθήκον να ταυτισθώ με την επώδυνη προσπάθεια της παράταξής μας τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Στήριξα όσο λίγοι και την πρόταση σας για έκφραση της λαϊκής βούλησης μέσω δημοψηφίσματος. Τιμώ και αναγνωρίζω την γενναιότητα της κοινοβουλευτικής μας ομάδας και κυρίως τη δική σας γενναιότητα να σηκώσετε ξένο σταυρό αλλά και του Βαγγέλη Βενιζέλου που μπήκε στη φωτιά χωρίς να το οφείλει.

ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ...


Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ*
Ο Πρίμο Λέβι διεκτραγώδησε την κτηνωδία των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης στο συγκλονιστικό βιβλίο του «Αν αυτό είναι ο άνθρωπος…». Ο σκληρός χειμώνας του 2011- 2012 περιμένει ακόμη τον συγγραφέα που θα γράψει την ελεγεία της εποχής μας με τίτλο «Αν αυτή είναι η Ευρώπη…». Τελευταία Μεγάλη Ιδέα του ελληνικού αστισμού, αστεία φαντασίωση μιας κατ’ όνομα ανανεωτικής και στην πραγματικότητα κατοικίδιας Αριστεράς, η Ενωμένη Ευρώπη γίνεται στάχτη στο βωμό του κοινωνικού ολοκαυτώματος που προκαλούν τα οικονομικά πάντσερ της Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Βαγιωνάς για το ΟΧΙ στο μνημόνιο και τη διαγραφή του

Λαφαζάνης για τους λόγους της παραίτησής του

Δελτίο τύπου Φροντιστών - Εκπαιδευτικών


Με πολύ μεγάλη επιτυχία και προσέλευση μαθητών και γονέων πραγματοποιήθηκαν οι ημερίδες που διοργάνωσε ο σύλλογος Φροντιστών Χαλκιδικής  στον Πολύγυρο και στα Ν.Μουδανιά την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου  με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδος,και σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού  κ.Κ Πετρόπουλο.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ


Καταγγελία

Τις βραδυνές ώρες από τις 8:00 μμ ως τις 10:00 μμ κάθε βράδυ μέσα στο γκολφ του Πόρτο Καρράς γνωστός φύλακας και λαθροκυνηγός με τα φανάρια του αυτοκινήτου και όπλο αποδεκατίζει τις μπεκάτσες που κατεβαίνουν στα πεδινά για να φάνε και να κοιμηθούν. 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Να ποιοι είναι οι προβοκάτορες!

Οι κυβερνήτες μας...


Ξεπουλημένοι και δοτοί … ηγέτες!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Οι δύο παλιοί συμμαθητές (Παπανδρέου και Σαμαράς) που “εκπαιδεύτηκαν” (από παλιά σε πανεπιστήμιο που φτιάχνει ξεπουλημένους ηγέτες για κράτη μπανανίες) τις τελευταίες ημέρες έβγαλαν το απεχθές προσωπείο τους.

Τρομοκρατήστε τους εκβιαστές, σαρώστε τους τρομοκράτες!

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
 Δεν θα υπάρχουν μισθοί και συντάξεις. Δεν θα υπάρχουν τρόφιμα. Τα ράφια θα είναι άδεια. Θα μπει δελτίο στο ψωμί. Δεν θα υπάρχουν φάρμακα. Δεν θα υπάρχει πετρέλαιο.
Ισως να μην ξαναβγεί και ο Ήλιος...
Ζούμε τον πιο χυδαίο εκβιασμό στη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας.
Βιώνουμε την πιο αδίστακτη τρομοκρατία από την εποχή του «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω».
Οι Παπαδήμος, Σαμαράς, Παπανδρέου, Βενιζέλος, οι Καρατζαφυρερ-αρουραίοι, 
όλοι όσοι μας είπαν πριν από δυο χρόνια «Μνημόνιο ή χρεοκοπία» και μας έφεραν την πτώχευση, τη χρεοκοπία και τη λαϊκή συμφορά, 

Η πρωτιά της Άννας

Θα γραφτεί στην πολιτική ιστορία της Χαλκιδικής!
Πρόκειται για την Άννα Κατσαρού η οποία καταλαμβάνει τη θέση του Αργύρη Λαφαζάνη στη Βουλή, μετά την παραίτησή του.
Η ΠΡΩΤΗ γυναίκα βουλευτής στη Χαλκιδική!

Ο Γιώργος Βαγιωνάς για το "ΟΧΙ" στο μνημόνιοΓιώργος Βαγιωνάς: "Υπερασπίστηκα με συνέπεια το "όχι" μου στα Μνημόνια της Τρόϊκα και του ΔΝΤ- Η ΝΔ παραμένει το "σπίτι" μου- Έχω τη συνείδησή μου καθαρή απέναντι στους Χαλκιδικιώτες"
Αποφάσισα να πω "οχι" στους επαχθείς όρους που οι δανειστές μας θέλουν να επιβάλλουν στην Ελλάδα μέσω ενός νέου Μνημονίου.
Αυτή η επιλογή μου εκπορεύεται από τους ίδιους λόγους που μού είχαν υπαγορεύσει την καταψήφιση και της πρώτης δανειακής σύμβασης πριν δύο περίπου χρόνια.
Τόσο εγώ όσο και η ΝΔ είχαμε προειδοποιήσει τότε ότι η "συνταγή" του πρώτου Μνημονίου θα αποδεικνυόταν καταστροφική για την Ελλάδα. Όπως κι έγινε.

Χιλιάδες γαλάζια στελέχη ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το κόμμα

Η κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ είναι εκρηκτική. Μετά την ψήφιση του μνημονίου και τις 21 διαγραφές βουλευτών... που παρεμπιπτόντως, στήριξαν τα μάλα τον Α. Σαμαρά, χιλιάδες στελέχη ετοιμάζονται να… κουνήσουν μαντίλι στη ΝΔ.
Στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο και στις Σέρρες αναμένεται, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, να γίνει η… αποχώρηση της δεκαετίας για το κόμμα της ΝΔ.
Στη Συγγρού ψάχνουν τρόπους να αποφύγουν το μοιραίο, αλλά είναι αργά για δάκρυα... (ΠΗΓΗ)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτών που κατέβηκαν στο δρόμο, στο Σύνταγμα, στην Πλατεία Αριστοτέλους και στις άλλες πλατείες της χώρας. Ο όγκος, η επιμονή, ο πολιτικός προσανατολισμός και η ανυπόταχτη διάθεση αγώνα, που επέδειξαν για ώρες οι εργαζόμενοι και οι νέοι, υπογραμμίζουν ότι γυρίζουμε σελίδα. Η συμμετοχή στη συγκέντρωση και την πορεία που καλούσε η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ - σε πείσμα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας του ΕΚΘ - ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Ο λαός της Θεσσαλονίκης, αψηφώντας την κακοκαιρία και την ιδεολογική τρομοκρατία των ΜΜΕ και δίνοντας μαζικό παρόν, έχει ήδη κάνει την πολιτική του Μνημονίου άψυχο σώμα.

Άννα Κατσαρού, η νέα βουλευτής Χαλκιδικής


Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Αργύρης Λαφαζάνης

Ο Αργύρης Λαφαζάνης παραιτήθηκε από τη θέση του βουλευτή πριν από τη σημερινή ψηφοφορία για το μνημόνιο και φυσικά δεν ψήφισε στην αποψινή ψηφοφορία. 

Εκτός Ν.Δ. ο Γιώργος Βαγιωνάς

Εκτός Ν.Δ., με απόφαση του Σαμαρά, από σήμερα ο Βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς γιατί ψήφισε όχι για το πακέτο μέτρων της τρόικα.
21 συνολικά βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν «όχι», διεγράφησαν και από την Κ.Ο. και από το κόμμα.  Ακολουθεί η επιστολή του κ. Σαμαρά: 
«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που αποστέλλει στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τους βουλευτές

Έγκριση μνημονίου - διαγραφές και έρχεται ανασχηματισμός