Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

ΛΕME ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!


Γράφει ο Δημήτρης Καπέλλας
“Ζούμε στην εποχή των τεράτων”  αναφέρει  ο στοχαστής της Αριστεράς,  Σλάβοϊ Ζίζεκ.

Κοιτάζοντας τη σημερινή  κατάσταση της χώρας, διακρίνουμε μόνο στάχτη, ερείπια και μια κοινωνία σε απόγνωση, ως φυσικό αποτέλεσμα μιας άκρως καταστροφικής μνημονιακής  πολιτικής που αντί να λύσει τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας τα διόγκωσε, γκρεμίζοντας ταυτόχρονα ότι είχε απομείνει ως ελάχιστο κοινωνικό κράτος.

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου στην Πάτρα

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου συμμετέχει στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς», στην Πάτρα στις 3, 4 & 5 Φεβρουαρίου 2012 με σκηνή από το θεατρικό έργο του Δ. Ψαθά "Το Στραβόξυλο"
Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Λεξικό Παπαδήμου

Του Θανάση Καρτερού - ΑΥΓΗ
Δεν φτάνει που ζούμε μέσα σ' έναν καθημερινό βομβαρδισμό σκληρών μέτρων και απειλών για ακόμα σκληρότερα μέτρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να υπομένουμε και μια προπαγάνδα της συμφοράς, να πλέουμε σε έναν ωκεανό της μπαρούφας, να εντρυφούμε θέλουμε δεν θέλουμε σε ένα λεξικό της κρίσης, ειδικά κατασκευασμένο για να κρύβει πίσω από λέξεις και φράσεις την ουσία των πραγμάτων. Να μασουλάμε, βρε αδελφέ, κι ένα καρότο, έστω χάρτινο, μετά το μαστίγιο των μέτρων.

Τα άκουσε ο Γ. Δριβελέγκας στην 24η “Agrotica”


Αντιμέτωπος με αγανακτισμένους αγροτες βρέθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας που επισκέπτεται την την 24η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων, “Agrotica” ο οποίος όμως δεν τους άφησε αναπάντητους.
"Εσείς δεν πρέπει να κάνετε παράπονα. Είστε από τους πιο ευνοημένους κλάδους. Εσείς λαμβάνετε επιδοτήσεις ενώ άλλοι κλάδοι πεινάνε", φέρεται να απάντησε

Ομιλία Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Δριβελέγκα, στην 24η AGROTICA


«Η περίοδος που ζούμε είναι κρίσιμη. Δίνουμε έναν αγώνα για τη δημοσιονομική μας προσαρμογή, την αντιμετώπιση του χρέους και των ελλειμμάτων που είναι ταυτόχρονα και αγώνας για την επιβίωση της χώρας. Δίνουμε όμως και έναν άλλο αγώνα εξίσου σημαντικό: τον αγώνα της ανάπτυξης. 
Κυρίες και Κύριοι, 
Δεν γνωρίζω ιστορικά χώρα να βγήκε από τέτοια κρίση χωρίς την ανασυγκρότηση της γεωργίας. Εμείς έχουμε έναν επιπλέον λόγο: Σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, η γεωργία στην Ελλάδα αποτελεί ακόμα και σήμερα σημαντική πηγή απασχόλησης των κατοίκων στην Περιφέρεια, ενώ εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και να προμηθεύει με πρώτες ύλες την μεταποιητική βιομηχανία τροφίμων. Συνολικά ο τομέας των Τροφίμων και Ποτών αποτελεί τον μεγαλύτερο βιομηχανικό κλάδο στη χώρα μας, σε κύκλο εργασιών, προστιθέμενη αξία, καθώς και σε απασχόληση.

Το βίντεο της ντροπής!

Αν δεν τιμωρηθούν τώρα, πότε θα τιμωρηθούν;
Ο Διαιτητής που απέκρυψε τα γεγονότα και η ομάδα του ακατονόμαστου!

5/2 Θερμαϊκός Πορταριάς - ΝΙΚΗ Πολυγύρου


Αμάν και πότε, σε κανέναν δε θα λείψεις!


Kατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου ΧΥΤΑ/Υ 4ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Χαλκιδικής


Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: «Χώρος Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων/Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α./Υ.) 4ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Χαλκιδικής», προϋπολογισμού 16.742.800,00€.
           O Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φ.Ο.Δ.Σ.Α.) 4ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Χαλκιδικής, που ταυτίζεται με τα γεωγραφικά όρια του Δήμου Αριστοτέλη, προχώρησε στην κατάθεση πρότασης υλοποίησης του έργου: «Χώρος Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων/Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α./Υ.) 4ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Χαλκιδικής», στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μακεδονία – Θράκη”.

O Πούτιν εξέδωσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για τον κερδοσκόπο Σόρος!

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στα ιταλικά ΜΜΕ ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Vladimir Putin εξέδωσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης εναντίον του «Τρομοκράτη Χρηματιστή George Soros»!
Πανικός στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα!
Αναλυτικά εδώ: Putin dichiara guerra a George Soros & Co. (Ο Πούτιν κηρύσσει πόλεμο στον George Soros & σια) (Sibilla)

ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ !!!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ "ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ...

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Εμείς οι αιρετοί αντιπρόσωποι του Δήμου Αριστοτέλη, που στελεχώνουμε την Πρωτοβουλία Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη, ενημερώνουμε κάθε καλόπιστο ή κακόπιστο ενδιαφερόμενο, αναφορικά με τις απόψεις ή τα επιχειρήματα που κατατίθενται μέσα από το blog της Πρωτοβουλίας μας, πως είμαστε στη διάθεση τους, για να εκθέσουμε τις θέσεις και τις εμπειρίες μας, που σχετίζονται με τις περιβαλλοντικές, τις οικονομικές και τις κοινωνικές διαστάσεις της μεταλλευτικής δραστηριότητας, όπου και όποτε μας ζητηθεί.
Η Β/Α Χαλκιδική δεν είναι ούτε χαβούζα,
ούτε νεκροταφείο...
 Η Β/Α Χαλκιδική παρά τα όσα ακούγονται και λέγονται από τους γνωστούς παρελκυστικούς μηχανισμούς της αντιμεταλλευτικής προπαγάνδας, είναι μια περιοχή που συνδυάζει αρμονικά και χωρίς εκπτωτικές διαθέσεις το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος με την αδιάλειπτη επί σειρά αιώνων μεταλλευτική δραστηριότητα, που αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας. 

Κτηματομεσιτικός Σύλλογος Χαλκιδικής

Μετά την παραίτηση, λόγω συνταξιοδότησης, του μέχρι σήμερα προέδρου του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Χαλκιδικής Βασίλη Τσενεκλίδη, έγινε ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου ως εξής: 
Πρόεδρος : Ζαχαρίας Αστέριος
Aντιπρόεδρος : Λειβαδιώτης Δημήτριος
Γ.Γραμματέας : Μουταφτσή Ζαφειρούλα.
Ταμίας & Υπεύθυνος Μ.Μ.Ε. : Στιβαχτάρης Γρηγόριος
 Μέλος : Λεμονής Άγγελος

Ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για τις δηλώσεις Μπουτάρη


Απορημένοι και προβληματισμένοι είμαστε οι εκατό χιλιάδες Χαλκιδικιώτες που ζούμε στη Θεσσαλονίκη και οι άλλοι τόσοι που ζουν στη Χαλκιδική, από τον προσβλητικό χαρακτηρισμό που εκστόμισε ο κ. Ιωάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και που δεν τον επαναλαμβάνουμε, γιατί δεν ανήκει στο λεξιλόγιό μας, για την ιδιαίτερη Πατρίδα μας τη Χαλκιδική, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε την περασμένη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012.
Με δυσφορία και θυμό υπενθυμίζουμε στον κ. Μπουτάρη, ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο δική του πόλη. Είναι πόλη όλων μας. Την ανάπτυξή της δεν την δημιούργησαν μόνο οι αυτόχθονες Θεσσαλονικείς, αλλά συμπορεύτηκαν σ’ αυτήν και οι εκατοντάδες χιλιάδες Βορειοελλαδίτες, όπως και η εκ Ναούσης ορμώμενη οικογένειά του, που λόγω του ρεύματος της αστυφιλίας (και όχι μόνο) συνέρευσαν σ’ αυτήν τα τελευταία πενήντα χρόνια, με πρώτους, λόγω γειτνιάσεως ίσως, τους Χαλκιδικιώτες.

Από το Αστυνομικό δελτίο Χαλκιδικής (1/2/12)


Πρωτάθλημα Basket Α΄ Γυναικών


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Εκπομπή: Το Βατοπέδι σε νούμερα

Τσίπρας: "Η φάμπρικα του άρθρου 99 πρέπει να σταματήσει."

"Αντιλαμβανόμαστε ότι η πολιτική που ακολουθήθηκε και μας οδήγησε στη χρεοκοπία ήταν μια σκανδαλώδης πολιτική και η υπόθεση του άρθρου 99 που έχει γίνει μια φάμπρικα για όλους τους μπαταχτσήδες επιχειρηματίες που έχουν ενθυλακώσει τα κέρδη και τα έχουν εξαγάγει σε τράπεζες της Ελβετίας και τώρα προσπαθούν να προστατευτούν από ποιους; Από τους εργαζόμενους και από τις δίκαιες απαιτήσεις τους. Η φάμπρικα αυτή λοιπόν του άρθρου 99 πρέπει να σταματήσει." (Αλέξης Τσίπρας ΕΔΩ)
-Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 κατέθεσε και η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ του ΚΚΕ... 
-Αλέξη, υπονοείς κάτι;