Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

18 Μαρτίου οι εκλογές για νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ

Εθνική συνδιάσκεψη στις 4 Μαρτίου και αμέσως μετά εθνικό συμβούλιο όπου θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης το πολιτικό συμβούλιο. 
Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου το Σαββατοκύριακο 3-4 Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος για την διαμόρφωση των θέσεων του κόμματος, αλλά και την συγκρότηση του προεκλογικού λόγου που θα έχει το κόμμα εν όψει και των βουλευτικών εκλογών.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι. Να καταργηθεί το χαράτσι τώρα!


Η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ- ΝΔ – ΛΑΟΣ με ανακοινώσεις της διοίκησης της ΔΕΗ προσπαθεί να εκφοβίσει τους εργαζόμενους, το λαό που αρνείται να πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ επισείοντας την απειλή της διακοπής ρεύματος κατ αρχήν σε όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι και έχουν περάσει 80 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης του πρώτου λογαριασμού.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΚΟΠΗ ΠITAΣ ΚΑΙ ΓΛENTI

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΤΩΝ, ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ, ΤΗΝ KYPIAKH 22/1/2011 ΣΤΙΣ 11:00π.μ. ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2011 ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ. 
ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΦΕ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ, ΟΠΟΥ Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΙ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΛENTI ME ΜΟΥΣΙΚΗ, MEZEΔEΣ & KPAΣI ΠPOΣΦOPA TOY ΣYΛΛOΓOY ΜΑΣ. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο πολιτευτής της ΝΔ Ευθύμης Καρανάσιος θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα, στο γραφείο του Πολυγύρου, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012, στις 6.30 το απόγευμα. 
Η παρουσία όλων θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και θα μας δώσει τη δύναμη για τη συνέχεια.

Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στον κοινωνικό διάλογο ΓΣΕΕ-ΣΕΒ

Περού, Αργεντινή – η Λατινική Αμερική αντιστέκεται στα μεταλλεία χρυσού

Από τις σημερινές εφημερίδες. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι αντιδράσεις των κατοίκων στα τεράστια επιφανειακά μεταλλεία δεν είναι λίγες και μεμονωμένες, αλλά είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο…

1. ΠΕΡΟΥ: Tainted gold: thousands join protest against Peru’s largest ever mining project – The Ecologist

Στην Καχαμάρκα του Περού, χιλιάδες κάτοικοι διαδηλώνουν ξανά ενάντια στο κολοσσιαίο μεταλλείο χρυσού Conga της Αμερικανικής πολυεθνικής  Newmont – το μεγαλύτερο μεταλλείο που έχει προταθεί ποτέ στη χώρα. Περισσότερα για το Conga εδώεδώεδώ κιεδώ (με χρονολογική σειρά).
Η Καχαμάρκα έχει πολύ κακή εμπειρία από μεγάλα μεταλλεία, αφού “φιλοξενεί” το δεύτερο μεγαλύτερο μεταλλείο χρυσού του κοσμου, το Yanacocha, επίσης της Newmont. “Eίκοσι χρόνια, τι μας έφερε το Yanacocha;” λένε οι ντόπιοι.  “Ρύπανση και εκμετάλλευση. Κατέστρεψε ότι υπήρχε εκεί. Η γη έχει μολυνθεί με κυάνιο και υδράργυρο και οι λίμνες έχουν εξαφανιστεί”.

Χαλκός και χρυσός στο Κιλκίς: χαρμόσυνο νέο… ή μήπως όχι;


Σημειώσεις από την εισήγηση του ομότιμου καθηγητή γεωλογίας του ΑΠΘ κ. Σαράντη Δημητριάδη στις 15-1-2012 στο Κιλκίς. Σε μορφή pdf εδώ.
Γνωστό από παλιά στους ντόπιους, και όχι μόνο, πως στο Κιλκίς υπάρχει χαλκός και χρυσός.
Γνωστό και στους αρμόδιους κρατικούς φορείς.
Γνωστό και στις ξένες μεταλλευτικές εταιρείες.
Πριν την έναρξη της εκμετάλλευσης όμως προηγείται μια μακρά συνήθως περίοδος καλυμμένης, σταδιακής διαμόρφωσης των κατάλληλων συνθηκών, με συνέργεια κρατικών φορέων και μεταλλευτικών εταιρειών.

Υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Πυροσβεστικό Σώμα


Eρώτηση που βουλευτές του ΚKE  κατέθεσαν προς τον αρμόδιο υπουργό, αναφορικά με την κατάργηση και αναστολή λειτουργίας Ειδικών Μονάδων Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και Πυροσβεστικών Σταθμών ή Κλιμακίων.
Μεταξύ αυτών που έχουν καταργηθεί είναι κι αυτό της Αρναίας.
Δείτε το κείμενο της ερώτησης

Δέκα προγράμματα Άθλησης για Όλους στο Δήμο Σιθωνίας


Στο Δήμο Σιθωνίας εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δέκα (10) προγράμματα  Άθλησης για Όλους, εκ των οποίων τα δύο (2) απευθύνονται σε ειδικές ομάδες πληθυσμού.
     Τα προγράμματα Άθλησης για Όλους είναι διάρκειας 24 εβδομάδων, χρηματοδοτούνται από την Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και θα υλοποιηθούν από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σιθωνίας που είναι δικαιούχος φορέας.

Απ. Πάνας: Ένας χρόνος Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας

Πρωτάθλημα Ε.ΚΑ.Σ.Χαλκιδικής

Επιμέλεια: Νίκος Ελιοδώρου
A’ Ανδρών (7η Αγωνιστική ) 
Βόρειος Όμιλος 
Αρναία 63 Ν.Ρόδα 76 
Διαιτητές: Αναστασιάδης-Σχοινάς 
Δεκάλεπτα: 18-15, 34-42, 51-51, 63-76 
Αρναία (Πραβήτας) 
Γεωργάκας , Ρεπάνης Ε. 2, Αργυρός Χ. , Ρεπάνης Σ. , Ταμβάκης 2, Λαλιώτης 2, Κυπαρισσάς 19(2), Αργυρίου 2, Στόικος 23(1), Τρικαλιώτης 3, Ζάπρης 10(2), Χαριστός 
Ν.Ρόδα (Κιακιλίδης) 
Βαλσαμής , Χατζηλίδης, Σβούκης 18, Κατσαβαβάκης 7(1), Κοκόνας , Ζηζηλιώτης 16(2), Φιδέογλου , Κατράνης 17(2), Καμενάκης Μ. 2, Απεσλίδης 16, Καμενάκης Ν.