Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Όχι που θα άφηνε χαμένη ευκαιρία η Δήμητρα!


Ποιος θα τιμωρηθεί για το έγκλημα αυτό;


Οι τράπεζες τσέπωσαν το μισό τρισ.!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ 
Εξαλλοι είναι οι πολιτικοί στην Ευρώπη με τους Ευρωπαίους τραπεζίτες, ιδίως οι Γερμανοί αλλά και όλοι οι άλλοι.Γνωρίζοντας άριστα ότι ολόκληρο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης παρά τα τρισεκατομμύρια ευρώ που έχουν δώσει οι κυβερνήσεις της ΕΕ για τη στήριξή του και έχοντας επίγνωση του στραγγαλισμού της πραγματικής οικονομίας της Ευρώπης εξαιτίας της άρνησης των τραπεζών να χορηγήσουν επαρκή δάνεια στις επιχειρήσεις και στους πολίτες, άναψαν πράσινο φως στην ΕΚΤ να χορηγήσει μισό τρισεκατομμύριο ευρώ σε 523 ευρωπαϊκές τράπεζες για τρία χρόνια με συμβολικό επιτόκιο 1%. Αυτό έγινε την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011.

Μονά ζυγά δικά τους

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ
Ό,τι και να πεις, μαθαίνουμε πράγματα και θαύματα με αφορμή την κρίση χρέους και το χάλι της Ελλάδας. Στους δρόμους και στα καφενεία τρέχει η πολιτική οικονομία, που πριν λίγο καιρό η γνώση της ήταν προνόμιο των οικονομολόγων και των κερδοσκόπων. Μάθαμε τι είναι τα spreads, τι είναι τα SDS, τι είναι τα hedge funds, τι είναι το PSI. Ποιος στη χάρη μας εν ολίγοις και να το θυμηθείτε ότι έπεται συνέχεια.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Δ.Π.Υ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Παρουσία του προσωπικού, επισήμων, εκπροσώπων Εθελοντικών Οργανώσεων  και φίλων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ο Αγιασμός και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Χαλκιδικής (της οποίας το φλουρί πήγε στην αντιπεριφερεια).
Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Διοικητής του νομού  Πύραρχος Στυλιανός Αμπαράς ευχαρίστησε τους φορείς και το προσωπικό της Υπηρεσίας για την πολύ καλή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαν κατά τη χρονιά που έφυγε, ευχήθηκε σε όλους Υγεία, και η νέα χρονιά να πάει εξίσου καλά με την προηγούμενη.

Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο : «Φράγμα Χαβρία και δίκτυα φράγματος Χαβρία, Π.Ε.Χαλκιδικής».

Διαβάστε στη συνέχεια της ανάρτησης την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο: «Φράγμα Χαβρία και δίκτυα φράγματος Χαβρία, Π.Ε.Χαλκιδικής», όπως αυτή αναρτήθηκε στο πρόγραμμα "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Τι απαντούν ΚΚΕ – ΛΑΟΣ – ΣΥΡΙΖΑ για το κρατικό χρήμα

Στα όρια της υποκρισίας κινήθηκε σύσσωμο το πολιτικό σύστημα αναφορικά με την αποκάλυψη του protothema.gr για την αύξηση κατά σχεδόν 6 εκατομμύρια της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων το 2011 σε σχέση με το 2010 καθώς μόνο μπροστά στην δημόσια κατακραυγή έσπευσε να δηλώσει «έκπληκτο» και να ζητήσει δραστική περικοπή των σχετικών κονδυλίων.

Τους έχει ξετρελάνει η συγκυβέρνηση με τους Ροντούληδες...

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ… ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ, ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ, ΘΑΝΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΟΘΩΝΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ  ζητούν Παπαδήμο μέχρι τέλους της τετραετίας!!!
Σε κείμενό τους αναφέρουν:

"Σήμερα, η χώρα βιώνει τις συνέπειες των στρεβλώσεων στη δομή του πολιτικού και διοικητικού συστήματος και ενός σαθρού παραγωγικού προτύπου. Εδώ και δύο χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της αδιέξοδης αυτής πορείας, που συσσώρευσε ένα τεράστιο δημόσιο χρέος, δημιουργώντας ελλείμματα για πολλές δεκαετίες. Προσπάθεια που γίνεται δυσχερέστερη, αφού ο δημόσιος τομέας σε καίριες και κρίσιμες λειτουργίες του, εμφανίζει χαρακτηριστικά λειτουργίας «μη κράτους».

ΓΥΡΝΑΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ... ΓΕΛΑΕΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ


"Γιατί κλαις;
Εσύ δεν είσαι που γέλαγες
μέχρι χθες;

...και κλαίει ο "πανεπόπτης οφθαλμός"...
Παρά τα όσα δυσάρεστα εκτυλίσσονται σε όλη την Ελληνική επικράτεια και συνδέονται άμεσα με την οικονομική ύφεση, που βιώνει η χώρα για 5ο συνεχή χρόνο, άνεμος αισιοδοξίας πνέει από τις πρώτες κιόλας μέρες του έτους στα Μαδεμοχώρια της Β/Α Χαλκιδικής. Από την περασμένη Πέμπτη οι οικογένειες 50 συνδημοτών μας, νιώθουν μια βαθιά ανακούφιση, καθώς ανακοινώθηκαν οι ισάριθμες προσλήψεις μελών των οικογενειών τους  από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.
Όπως πληροφορηθήκαμε οι προσλήψεις αυτές αφορούν έμπειρους εργατοτεχνίτες, ενώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα συνεχιστεί ο α΄γύρος προσλήψεων ακόμη 200 εργατοτεχνιτών για τα υπόγεια.

Όλοι στο δρόμο των απεργών χαλυβουργών.

Όλοι στη συγκέντρωση-πικετοφορία του ΠΑΜΕ την Τρίτη 17/1/2012 στις 6μμ στην Κεντρική Πλατεία Μουδανιών.
Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, των άγριων χαρατσιών και της φοροληστείας. 
Έξω η Τρόικα από την Ελλάδα. Εκλογές τώρα! 
Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), με τις «ευλογίες» της ΕΕ, του ντόπιου κεφαλαίου και την ολόπλευρη στήριξη των αστικών ΜΜΕ, φέρνει νέα μέτρα, εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τη λαϊκή οικογένεια, εντείνει την ιδεολογική τρομοκρατία, απειλεί και εκβιάζει. 
Σε αυτήν την κλιμακωμένη επίθεση υπάρχει διέξοδος. Η λύση δεν είναι η υποταγή, ούτε να σιχτιρίζουμε από απόσταση για το κακό το ριζικό μας. Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία βρίσκονται σε απεργία πάνω από δύο μήνες. 

Ιστότοπος και Ιστολόγιο ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΟΚ Αρναίας

ΠΑΟΚ ΑΡΝΑΙΑΣ
Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ Αρναίας στο διαδίκτυο.
Επίσημος Ιστότοπος:
https://sites.google.com/site/paokarneas/
Ιστολόγιο:
http://paokarneas.blogspot.com/

Φ.Π.Α. στο νερό και την αποχέτευση!!!


Ενημέρωση καταναλωτών
περί υπαγωγής του Φ.Π.Α. στο νερό την αποχέτευση και τις νέες συνδέσεις
 Δημότες και δημότισσες,
 Σας πληροφορούμε ότι με την ΠΟΛ 1242/24-11 διαταγή του Υπουργείου Οικονομικών, από 22/8/2011 υπάγεται στο Φ.Π.Α η παράδοση νερού, οι υπηρεσίες αποχέτευσης και οι νέες συνδέσεις.
Ως εκ τούτου, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του ν 2859/2000 περί κώδικα ΦΠΑ με συντελεστή 13% στο νερό και συντελεστή 23% στην αποχέτευση και στις νέες συνδέσεις.

Η Χαλκιδική στο Λούβρο του Μεγάλου Αλεξάνδρου…


Το Παρίσι αυτούς τους μήνες δονείται στο όνομα του μεγάλου στρατηλάτη. Η έκθεση που από τον Οκτώβριο παρουσιάζει εκθέματα από την αρχαία Μακεδονία στο μουσείο του Λούβρου, κλείνει τον Ιανουάριο με μια εκδήλωση που έφερε σε επαφή φορείς και επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας με τουριστικούς πράκτορες της Γαλλίας. Το γραφείο Ε.Ο.Τ. της Γαλλίας, στο κλείσιμο αυτής της ιστορικής έκθεσης άνοιξε τις πόρτες μιας αίθουσας του μουσείου για να υποδεχθεί τους Έλληνες και τους Γάλλους καλεσμένους του.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 4.00μ.μ. Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και γενική συνέλευση για την συμμετοχή στο καρναβάλι 2012.
Καλούνται όλα τα μέλη να παραβρεθούν.
Καλούνται επίσης και όλοι όσοι συμμετέχουν στο καρναβάλι Σημάντρων με οποιοδήποτε τρόπο να παρευρεθούν στην συγκέντρωση του Συλλόγου Καρναβαλιστών Σημάντρων.
Στον ανακαινισμένο χώρο του πρώην δημοτικού σφαγείου εκεί που στεγάζετε ο σύλλογος.
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Ποιος μας ήρθεεε!

Από τη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ πέρασε σήμερα ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης και έκπτωτος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης! Χαμός έγινε με την είσοδο στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ, πολιτικοί φίλοι και μη τον υποδέχθηκαν πολύ θερμά!

ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ... ΤΟΥ ΠΥΡΟΜΑΝΗ


Kύριοι “Πολίτες Αριστοτέλη”, πριν ξαναβγείτε… συνεννοηθείτε με το ΥΠΕΚΑ για τη μεταλλουργία και τις ανύπαρκτες άδειες


H “χρυσή επένδυση” αδειοδοτήθηκε
και είναι έτοιμη να απογειωθεί!

Οι Πολίτες (του Δημάρχου) Αριστοτέλη και οι μηχανικοί της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (ή European Goldfields ή Eldorado Gold) είναι αυτονόητο ότι οφείλουν να συμπλέουν με την Εταιρεία και να προβάλουν ως θέσφατα τα όσα το Επενδυτικό Σχέδιο και οι μελέτες της Εταιρείας τους περιγράφουν. Κατά τη λαϊκή έκφραση“το ζωντανό δεν δαγκώνει το χέρι που το ταΐζει”. Είναι επίσης αναμενόμενο να επιχειρούν την απαξίωση όλων όσων ασκούν κριτική ή αντικρούουν τεκμηριωμένα  τις μελέτες της εταιρείας. Είναι όμως επιεικώς αδόκιμο για μηχανικούς, ένα “ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ” να εξελίσσεται σε λιβελλογράφημα κατά συναδέλφων και κατά του κύρους του κορυφαίου θεσμικού φορέα όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών της Ελλάδας και Τεχνικού Συμβούλου του Κράτους. Kαι φυσικά δεν μπορεί να αξιώνει απάντησης.