Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

" H ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ..."


"...μάλλον σε αδιέξοδο οδηγούνται
οι αρνητές της μεταλλείας..."
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Η τριλογία που προκάλεσε… η συνέντευξη δύο εξεχουσών προσωπικοτήτων της αντιμεταλλευτικής δραστηριότητας , σε ιντερνετικόsite του Κιλκίς τελειώνει… 
Σήμερα  θα επισημάνουμε και νέες  αντιφάσεις…, κάποια κενά μνήμης… και κάποια ερωτήματα που ανακύπτουν από το τελευταίο μέρος της  επίμαχης συνέντευξης, συνολικής διάρκειας 18 λεπτών  …
Στο 11ο λεπτό και 22ο δευτερόλεπτο ο κ. Δημητριάδης υποστηρίζει: «… Δε θα πάψουμε να χρειαζόμαστε ως χώρα το χαλκό, το σίδηρο, το νικέλιο και τα άλλα μεταλλεύματα. Αλλά τόσο γρήγορα, με μια τέτοια αρπαγή, μια τέτοια ληστρική εκμετάλλευση, ένα ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, είναι ασύμφορη όταν έχουμε και τέτοιες επιπτώσεις στο περιβάλλον…»

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου


ΝΕΟ!!! 
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16-01 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ  ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ! 
ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 18.45 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ!
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 21.15 !!! 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 6993-94-47-94 
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Όταν έρχονται τα σύννεφα

Στο μυαλό του Λουκά Παπαδήμου

Του Θανάση Καρτερού
Σαφής η στρατηγική Παπαδήμου ενόψει της νέας εφόδου της τρόικας. Δυο απλά πραγματάκια, που μπορεί να τα καταλάβει και να τα χωνέψει ο καθένας. Πρώτον, κόκκινη γραμμή κατά δήλωσή του είναι η σωτηρία της χώρας -αυτό έλειπε, να είναι κόκκινη γραμμή η σωτηρία των δανειστών, του ευρώ, των τραπεζών και των παρατρεχάμενων. Δεύτερον, πρέπει να ξεχάσουμε τα «κεκτημένα».
Τι γίνεται όμως στο μυαλό του Λουκά Παπαδήμου; Τι αντιλαμβάνεται, ας πούμε, ως σωτηρία της χώρας; Θα έχουμε σωθεί όταν οι μισθοί γίνουν αλβανικοί και η δημοκρατία κινέζικη; Θα είμαστε στον δρόμο της σωτηρίας με ανεργία 30% και συσσίτια σε κάθε πλατεία; Θα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον πίσω από κλειστά μαγαζιά και εν μέσω θρήνων κατεστραμμένων μικρομεσαίων; Θα χαμογελάμε πατριωτικά σε νοσοκομεία χωρίς γάζες και σχολεία χωρίς θέρμανση;

«ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ» ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ!


ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ: ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΩΡΙΜΑΝΣΕΩΝ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΩΡΩΝ, ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦ. ΕΙΣΦΟΡΩΝ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ: ΠΡΟΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΪΚΑΣ
Μετά το μαύρο μέτωπο του «τρικομματισμού», το οποίο συστάθηκε για να εκτελέσει με συνοπτικές διαδικασίες τις επιταγές της τρόικας, πλέον οι εργαζόμενοι της χώρας έρχονται αντιμέτωποι και με άλλο ένα «μαύρο μέτωπο» - αυτό της εργοδοσίας! Σε χτεσινή (09/01) συνάντηση των εργοδοτικών φορέων (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ) στα γραφεία του ΣΕΒ, διαπιστώθηκε σύγκλιση στους άξονες που θα επιβάλλουν το επόμενο διάστημα - και σε πρώτη φάση - στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Έξω από την Ελλάδα ο Μπάρακ - Όχι στον ματωμένο γάμο Ελλάδας – Ισραήλ


Η επίσκεψη του υπουργού «άμυνας» του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ, του οποίου ο καθοριστικός του ρόλος στη σφαγή της Γάζας το 2009 είναι αρκετός για να καταγραφεί σαν εγκληματίας πολέμου, αποτελεί πρόκληση για τα αισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς το μαχόμενο παλαιστινιακό λαό.

Σαράντης Δημητριάδης: μια “διαφορετική οικογένεια γεωλόγων”

του Τόλη Παπαγεωργίου 
Γνώρισα για πρώτη φορά τον Σαράντη Δημητριάδη σε ένα μικρό καφενείο του χωριού Γάβρα του Δήμου Κιλκίς, πριν από λίγους μήνες. Με είχαν καλέσει κάτοικοι της περιοχής που ήθελαν να μάθουν για τις επιπτώσεις των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων που φημολογούνταν ότι θα αδειοδοτήσει το ΥΠΕΚΑ σε μια έκταση περίπου 100.000 στρεμμάτων του Δήμου τους. Έμεινα κατάπληκτος όταν μου σύστησαν τον δεύτερο ομιλητή της βραδιάς, τον καθηγητή γεωλογίας του ΑΠΘ Σαράντη Δημητριάδη, με εμπειρία ακαδημαϊκή και πεδίου δεκαετιών. Ένας γεωλόγος σε ενημερωτική εκδήλωση για τις αρνητικές συνέπειες των μεταλλείων;

Η ΥΓΕΙΑ «ΝΟΣΕΙ»


Παρακολουθώντας διάφορες εκπομπές «ενημερωτικού» (και καλά) περιεχομένου, στάθηκα σε κάποια ρεπορτάζ που αφορούν τον τομέα της υγείας  και, θυμήθηκα τι έλεγαν και εξακολουθούν να λένε οι «ασφαλισμένοι» στις μεταξύ τους συζητήσεις στις ώρες αναμονής στα διάφορα ιατρεία του ΙΚΑ και όχι μόνο.
Άλλωστε, ένας από αυτούς που στήνονται για εξέταση η συνταγογραφηση από τα ξημερώματα είμαι και εγώ, αλλά και πάρα πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές.

ΚΚΕ για το νομοσχέδιο αποποινικοποίησης των ναρκωτικών


Το ΚΚΕ καλεί άμεσα σε ξεσηκωμό τις εργατικές οικογένειες, τις μανάδες και πατεράδες, τους νέους και τις νέες για να αποτραπεί η νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, όπως ορίζει το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη βουλή η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου.
          Η ναρκοκαταστολή είναι πάγια μέθοδος της αστικής τάξης για την χειραγώγηση των εργαζόμενων, ιδιαίτερα των νέων για να μην σηκώσουν κεφάλι, για να μην αντιδρούν στη βαρβαρότητα που τους επιφυλάσσουν.
          Στην ελεύθερη χρήση ναρκωτικών βρήκαν τα κόμματα της πλουτοκρατίας το «φάρμακο» για τη φτώχεια, την ανεργία, την κατανάλωση πολιτιστικών σκουπιδιών. Δηλαδή θολούρα στο μυαλό και το κεφάλια κάτω.

Εμπορικός Σύλλογος Γαλάτιστας


Διαφημιστικό έντυπο που έχει δημιουργηθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο Γαλάτιστας με σκοπό την ανάδειξη των παραδόσεων, των πολιτιστικών δρώμενων, των αξιοθέατων καθώς και των επιχειρήσεων του συλλόγου, που δραστηριοποιούνται στη Γαλάτιστα.
Δείτε το στη συνέχεια.

ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ...ΑΣΤΕΓΟΣ.


Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μύτη...

Ερώτηση στη Βουλή για διορισμούς «φίλων» του Μάκη Βορίδη
Στη Βουλή έφτασε η υπόθεση των διορισμών, στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τεσσάρων πολιτικών φίλων του Μάκη Βορίδη. 
Με ερώτησή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης ζητά την εξακρίβωση πληροφοριών πρόσφατων δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Βορίδης διόρισε στελέχη του «Ελληνικού Μετώπου» στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης Ψηφιακού Μουσείου Προβολής Αθωνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς


Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Προβολής της Αθωνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», προϋπολογισμού 1.998.750,00€, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».
                         Ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με την «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.» και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού κατέθεσαν πρόταση χρηματοδότησης του έργου: «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Προβολής της Αθωνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», προϋπολογισμού 1.998.750,00€, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Δεν απέδιδαν τον Φ.Π.Α.