Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Γιακουμάτος: Νοικιάστε την Ακρόπολη

"Αντί να κοπεί ο μισθός και η σύνταξη, καλύτερα να ενοικιάσει η Πολιτεία την Ακρόπολη και όχι μόνο. Να ενοικιάσει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους. Να αφήσουν οι ψυχάκηδες και οι αγκυλωμένοι τις θεωρίες τού χθες και να δουν το αύριο της πατρίδας". (Γεράσιμος Γιακουμάτος)
-Τον Γιακουμάτο τον ξέραμε πάντα ως έναν ...γνήσιο λαϊκιστή της δεξιάς, ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι μπορεί να παίξει και το ρόλο του ...βλάκα λαϊκιστή!

Έχει ο καιρός γυρίσματα...

Ο Κων/νος Στέγγος «τρέμει» τώρα τον... Μποτόπουλο
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ

Ο Κων/νος Στέγγος τα βρήκε με τους εργαζόμενους του Πόρτο Καρράς, αφού υποχώρησε σε αρκετά από τα αιτήματά τους, ακόμα και στην ανάκληση της απόλυσης 10 εργαζομένων.
Βέβαια έχει ακόμα ανοιχτά μέτωπα με το Σωματείο τους, αλλά αυτό δεν φαίνεται να τον ανησυχεί. Άλλος είναι ο λόγος που έχει κάνει τώρα τον Κ. Στέγγο να χάσει τον ύπνο του. Κι αυτός είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κων/νος Μποτόπουλος, ο οποίος ανοίγει τώρα τον φάκελο των σοβαρών καταγγελιών των μικρομετόχων της Τεχνικής Ολυμπιακής, που ελέγχουν το 15% της εταιρίας με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Φουρλή.

Παλαιοχώρι: Συνελήφθη για κατοχή και εμπόριο ναρκωτικών


Να τα εκατοστήσουν...

...τα έτη αδράνειας!!!
Ένας χρόνος χωρίς ανάρτηση στο site της Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής!
(μεταξύ μας, και τι να πουν!) 

11 Γενάρη 2012: Οι γιατροί απεργούν


Ο Παπουτσής συνεχάρη τους αστυνομικούς


Θα μας "φάει" η αγωνία....

Τι θα γίνει με τον Παπανδρέου τελικά;
-Θα παραιτηθεί ή θα τον ρίξουν;
Δεν γνωρίζουμε πόσο απασχολεί αυτό τον κόσμο αλλά τον ίδιο μάλλον καρφάκι δεν του καίγεται! Απ' ότι διαβάζουμε (ΕΔΩ) βρίσκεται σε ταξιδάκι αναψυχής!

ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΙΝ ΞΑΝΑ...ΒΓΕΙΤΕ...ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙΤΕ...!


"Κύριοι, μήπως έχετε μπερδευτεί...;"

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Την Παρασκευή που μας πέρασε δημοσιεύσαμε ένα άρθρο, για το οποίο την έμπνευση πήραμε από μία συνέντευξη… στο kilkisdaily…, όπου μας τροφοδότησε με σκέψεις και ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο, χάρη στις άγνωστες μέχρι πέρσι..., για εμάς, οικονομικές γνώσεις και ικανότητες του «πανεπόπτη παρατηρητή οφθαλμού της μεταλλευτικής δραστηριότητας…» στην Ελλάδα…, στην Ευρώπη…, στην υφήλιο… και ακόμη παραπέρα…!

Πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιστροφή 425 εκατ. Ευρώ από «παράνομες» επιδοτήσεις αγροτών


Διευκρινίσεις για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να αποφευχθεί η καταβολή του προστίμου, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι το ποσό δεν θα επιβαρύνει τους έλληνες αγρότες ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Σκανδαλίδη.

Ενδιαφέρον για παραγωγούς...

Ένα προϊόν φεύγει απο τον παραγωγό προς 0,50ευρώ/κιλό για να καταλήξει στον καταναλωτή προς 2,5ευρώ /κιλό.
Δημιουργήθηκε λοιπόν μία ιστοσελίδα η http://manitaroupoli.com που έχει σκοπό να δώσει την ευκαιρία στον παραγωγό να πουλήσει μόνος τα προϊόντα του με σκοπό την απομάκρυνση της κερδοσκοπίας ,και τους μεσάζοντες.

Ανάπτυξη Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού στο Δήμο Αριστοτέλη.


Ο Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.» για την ανάπτυξη Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) στα όρια του Δήμου Αριστοτέλη.
        Για τη συλλογή των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού θα τοποθετηθούν από την «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.»  containers και πλαστικοί κάδοι, σε σημεία συλλογής εντός του Δήμου και συγκεκριμένα στα αμαξοστάσια του Δήμου στην Ιερισσό, την Αρναία και τη Μ. Παναγία. Στη συνέχεια, η «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.» θα μεταφέρει με δικά της μεταφορικά μέσα τα Απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού προς τις μονάδες επεξεργασίας και ανακύκλωσης.

Υποβολή αιτήσεων από τους δημότες του Δήμου Αριστοτέλη για τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους


Την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων από τους δημότες για τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους. Όσοι δημότες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν κάποιο από τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους καλούνται να επικοινωνήσουν με τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, που έχουν αναλάβει τα Προγράμματα: Γουναρόπουλος Παναγιώτης: 6972778226 και Ταγτελενίδης Παντελεήμων: 6937407022. Η συμμετοχή των δημοτών στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους είναι δωρεάν. 

Οι σχέσεις στ(οργής) Γιώργου- διαπλοκής και τα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Χάρη στην κόντρα ΓΑΠ-ΔΟΛ (και ίσως όχι μόνο) συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις μπίζνες και τη διαπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου που αφορούν άμεσα και τη Χαλκιδική.
Προχθές μάθαμε από ΤΑ ΝΕΑ ότι στη ιστορία της “χρυσής επένδυσης” είναι μπλεγμένος και ο αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου. Και χθες ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αποκάλυψε ότι ως “διευκόλυνση” στο γνωστό μεγαλοεργολάβο-εθνικό νταβατζή, “το Υπουργείο Περιβάλλοντος έσπευσε να εγκρίνει με ιδιαίτερα ‘χαλαρούς΄όρους την εκμετάλλευση των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής”. Είπες τίποτα, Μαργαρίτα;

Στο Νο 5 των υψηλότερα αμοιβόμενων διευθυντικών στελεχών του Καναδά ο διευθύνων σύμβουλος της European Goldfields!

Ετήσια εισοδήματα από $62 εκατ. μέχρι $4 εκατ. έχουν τα 100 υψηλότερα αμοιβόμενα διευθυντικά στελέχη του Καναδά, σύμφωνα με την έκθεση “Canada’s CEO Elite – the 0.01%” (CEO= Chief Executive Officer- διευθύνων σύμβουλος) του Canadian Centre for Policy Alternatives. (πηγή:www.mining.com). Για να αποκτήσουμε μια αίσθηση αυτών των αστρονομικών ποσών, μέχρι το μεσημέρι της 3ης Ιανουαρίου, αυτοί οι 100 έχουν ήδη “κερδίσει” όσα o μέσος εργαζόμενος Καναδός με πλήρες ωράριο κερδίζει σε έναν ολόκληρο χρόνο.

Την ποινική δίωξη του Κίμωνα Κουλούρη ζητούν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ

Οι ειδικοί φρουροί κατέθεσαν υπόμνημα προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράϊκου
Την ποινική δίωξη του Κίμωνα Κουλούρη ζήτησαν οι τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που ήταν παρόντες στο επεισόδιο παραβίασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κίμωνα Κουλούρη. Οι αστυνομικοί κατέθεσαν στην Τροχαία Καισαριανής.
Παράλληλα, οι ειδικοί φρουροί κατέθεσαν υπόμνημα προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράϊκου. Ζητούν από την κα. Ράικου να πράξει «τα δέοντα για την αποκατάσταση και προστασία της Δημόσιας Τάξης». 
Διαβάστε το υπόμνημα:

Εκδήλωση ΝΟΔΕ Χαλκιδικής

Τελικά ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής, Δημήτρης Τσούφης, δεν αφήνει ευκαιρία να πάει χαμένη! Η σημερινή παρουσία του υφυπουργού υγείας Βαρτζόπουλου του έδωσε την ευκαιρία για τον προγραμματισμό ημερίδας, συγκεκριμένα
Στις 4 Φεβρουαρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί στα Μουδανιά ημερίδα με θέμα: "Κοινωνική Συνοχή σε περίοδο κρίσης" με ομιλητές τον υφυπουργό υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο, τη δημοσιογράφο Άννα Παναγιωταρέα και τη βουλευτή Σερρών υπεύθυνη αλληλεγγύης του κόμματος Μαρία Κόλλια.