Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Αλλαγή σελίδας με πολύπλοκη διαδικασία


Αλλαγή σελίδας για το ΠΑΣΟΚ, με προς το παρόν αρκετά θολό διαδικαστικό τοπίο, σηματοδοτεί η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα τόσο για την πρωθυπουργία στις επερχόμενες εθνικές εκλογές όσο και για την προεδρία του Κινήματος στις εσωκομματικές εκλογές που θα ακολουθήσουν τις βουλευτικές. 
Με την έναρξη της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός στις εκλογές ενώ θα παραμείνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μέχρι το συνέδριο του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας ότι σε αυτό δεν θα διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος.
«Θέλω να γνωρίζετε ότι δεν προτίθεμαι να κατέβω ως υποψήφιος πρωθυπουργός, ούτε ως υποψήφιος πρόεδρος του κινήματος μετά τις εθνικές εκλογές», ήταν η αναφορά του κ. Παπανδρέου όπως την μετέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Πάνος Μπεγλίτης.
Ειδικότερα η πρόταση του κ. Παπανδρέου είναι:

Μόνος στο ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής ... "Είναι μια ωραία ατμόσφαιρα...!"

Κείμενο που υπογράφεται ως "ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ" στη Χαλκιδική και "αγνώστων λοιπών στοιχείων" κάνει την εμφάνιση στο νομό μας και μάλλον προσπαθεί να ξυπνήσει την "ωραία κοιμωμένη" κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στο νομό.
Κατηγορεί την Νομαρχιακή Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ επιρρίπτοντας, ευθύνες σ' αυτήν, από την αμφισβητούμενη εκλογή της πριν 3,5 χρόνια μέχρι τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής και την ΕΛΜΕ Χαλκιδικής.
Το κείμενο, διαβάστε το παρακάτω, αν και χωρίς συγκεκριμένες υπογραφές καθαρά αποτελεί καθρέφτη:
-Της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί στο χώρο του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική.
-Της σύγκρουσης του χαρακτηριζόμενου ως "βαθύ" ΠΑΣΟΚ με αυτό το κομμάτι που έχει στα χέρια του τις τύχες της οργάνωσης στο Νομό. 
-Τη σύγκρουση μεταξύ των δύο βουλευτών του Νομού, και
-Σίγουρα φωτογραφίζονται δύο κεντρικά πρόσωπα της σημερινής Χαλκιδικιώτικης Πασοκικής οργάνωσης
Διαβάστε το κείμενο ακριβώς όπως έχει σταλεί στα ΜΜΕ και τα blogs της Χαλκιδικής:

Κοπή πίτας στο Δημοτικό Συμβούλιο Σιθωνίας


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το Δημοτικό Συμβούλιο Σιθωνίας στην πρώτη του συνεδρίαση για το 2012, το απόγευμα της Τρίτης.
   Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος ευχήθηκε καλή χρονιά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με αισιοδοξία, διεκδικητικότητα, συναίνεση, διάλογο και γόνιμη συνεργασία θα αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα, με στόχο η Σιθωνία να αποτελέσει μια περιοχή πρότυπο.

2012 ...θηλιές !


Δασική Υπηρεσία


Αγαπητή ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ.
Με αφορμή την ανάρτηση  «Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012  Το Δασαρχείο Πολυγύρου» στέλνω μια επιστολή μου προς τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ  που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 28/8/1998.
Τα τότε χάλια της Δασικής Υπηρεσίας πολλαπλασιάστε τα με ότι πολλαπλασιαστή θέλετε από (2) μέχρι (ν) και δεν θα έχετε απορίες.
Όταν πνέει τα λοίσθια η Δασική Υπηρεσία  ένας από τους πλέον  για να μην πούμε ο πιο οργανωμένος μηχανισμός (τηρουμένων των αναλογιών) ελέγχου, πρόληψης και καταστολής δασικών ανομημάτων και παράλληλα αξιοποίησης στο έπακρον των δημοσίων επενδύσεων, είσπραξης δημοσίων εσόδων κλπ. μη μας φαίνεται περίεργο το σημερινό κατάντημά μας…
ΑΡΝΑΙΑ 4/1/2012

Προς απαγόρευση η... εκτός σχεδίου δόμηση

Όταν πριν από περίπου ένα χρόνο η τότε υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη εισηγούνταν την κατάργηση της δόμησης σε οικόπεδα μικρότερα των 10 στρεμμάτων σε περιοχές Natura, πλήθος αντιδράσεων είχαν προκληθεί από βουλευτές όλων των κομμάτων.

Σήμερα με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος «κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γης», που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, επιδιώκεται να απαγορευθεί... δια ροπάλου η κατασκευή κατοικίας σε εκτός σχεδίου περιοχές. Μόνη εξαίρεση; Επιτρέπεται η ανέγερση κατοικίας μόνον εάν ο ιδιοκτήτης αυτής εκμεταλλεύεται το αγροτεμάχιο... Παρ’ όλ’ αυτά, η συγκεκριμένη ρύθμιση -σε αντίθεση με αυτή της κυρίας Μπιρμπίλη- συναντά μέχρι στιγμής ισχνές αντιδράσεις.

800.000+ € καταθέσεις...

Τι στο διάβολο δουλειές κάνουν και έχουν καταθέσεις 800.000 €; (ΕΔΩ)
-Αρούλη, πες και μας να κάνουμε την ίδια δουλειά!

Διαφθορά: η κόπρoς του Αυγεία

Του Θεόδωρου Κουτρούκη*

Η διαφθορά ποτέ δεν πεθαίνει; Έτσι φαίνεται αφού τα στοιχεία που και φέτος παρουσιάστηκαν για το φαινόμενο δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά. Ειδικότερα, -σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, με κριτήριο τον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς η Ελλάδα βρίσκεται στην 80η  θέση ανάμεσα σε  183 χώρες ( μαζί με τις Κολομβία Μαρόκο, Ελ Σαλβαδόρ Περού και Ταϊλάνδη) και προτελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27. Επιπλέον, το κόστος αυτής της διαφθοράς την τελευταία δεκαετία εκτιμάται σε 120 δις ευρώ.

ΕΡΜΗΣ Ν. Ποτίδαιας - ΝΙΚΗ Πολυγύρου


Πάρτυ μίζας στις εφορίες και στα τελωνεία

Απίστευτες αποκαλύψεις για τη δράση των κυκλωμάτων που θησαύριζαν σε βάρος του Δημοσίου. Στις εφορίες κάποιοι υπάλληλοι «άνοιξαν σαμπάνιες», όταν το υπουργείο Οικονομικών εξήγγειλε ρυθμίσεις για περαίωση, ενώ τελωνειακοί εδώ και έναν χρόνο έχουν βραχυκυκλώσει την εγκατάσταση μηχανισμού ελέγχου στα βενζινάδικα για την αποτροπή λαθρεμπορίου καυσίμων. Στον ίδιο «ρυθμό» και στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας που ενέχονται στη μαφία του παραεμπορίου.

Συνεχίζεται η αποχή των γιατρών από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.


Νοσοκομείο χωρίς θέρμανση!!!

Αληθεύει ότι χθες το Νοσοκομείο Πολυγύρου έμεινε από πετρέλαιο;
Οι πληροφορίες μας λένε ότι, χθες Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012, ξεπάγιασαν ασθενείς και προσωπικό!
-Ο αποκαλούμενος και "άνεργος" τι έχει να πει;

Το Δασαρχείο Πολυγύρου

Το Δασαρχείο Πολυγύρου δε "βλέπει" ή δε θέλει να βλέπει, δεν ξέρει ή θέλει να μην ξέρει, δεν καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι γίνεται με την παράνομη ξύλευση;
-Το κακό παράγινε, οι αλλοδαποί, ιδιαίτερα αυτοί αλλά όχι μόνο αυτοί, έχουν δημιουργήσει ολόκληρη "βιομηχανία" παράνομης ξύλευσης!
-Ξυπνήστε ρεεεε!

Προεδρικές ... φιλοσοφίες! (για να μη πούμε τίποτα άλλο)


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Σε κάθε αλλαγή χρόνου όλοι μας πάντοτε προσδοκούσαμε η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Μάλιστα αυτή μας την προσδοκία συνήθως την ενίσχυαν μέχρι πρότινος τα μηνύματα της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας αλλά και των σημαντικών παραγόντων της ζωής του τόπου.
Τώρα τα χάσαμε και αυτά μια και όλα αυτά τα “καθάρματα” που μας κυβερνούν δείχνουν ότι βαδίζουν σταθερά και εφέτος σε προσχεδιασμένες κατευθύνσεις και επώδυνα μέτρα τα οποία μας οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση και αβεβαιότητα.