Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Θέλει 1.000.000,00 € για προσβολή της αφεντομουτσουνάρας του...

Ο μη μαλάκας Πάγκαλος, ζητάει 1.000.000,00 € αποζημίωση γι' αυτό το φωτομοντάζ της εφημερίδας!!!
-Να τα πάρει; Τι λέτε; (αν λέτε "όχι" να υπάρξουν αντιπροτάσεις, κόσμιες φυσικά!)

Θωμάς Καπλάνης για τον ένα χρόνο του "Καλλικράτειου" Δήμου Πολυγύρου

Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας του νέου διευρυμένου δήμου Πολυγύρου είναι κοινή η άποψη σε όλους τους πολίτες ότι αντί να πάμε μπροστά, έχουμε κάνει πολλά βήματα πίσω. Αν συζητήσεις με τον κόσμο, σου λέει ότι τα πράγματα ήταν καλύτερα με τον «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ». Και αυτό το ακούς από το μικρότερο χωρίο μέχρι και την έδρα του δήμου μας. 
Πραγματικά η κατάσταση είναι απογοητευτική. Και οφείλεται στην αδυναμία που επέδειξε μέχρι σήμερα ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή να ανταποκριθούν έστω και κατ’ ελάχιστο στις απαιτήσεις του ρόλου τους και πολύ περισσότερο στις προεκλογικές υποσχέσεις τους. Αν συγκρίνει κάποιος το τι έλεγαν τότε με το τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα, αντιλαμβάνεται την τεράστια απόσταση που χωρίζει τα λόγια από τα έργα. 

Ίδρυση κόμματος Πειρατών


Με τη φιλοδοξία να καταστεί «το νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας μας» καταρτίζεται το πρόγραμμα και αποτυπώνονται στο χαρτί οι αρχές της λειτουργίας ενός νέου κόμματος στην Ελλάδα. Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας εκτιμάται ότι θα αποτελέσει επισήμως κόμμα πριν το τέλος του Ιανουαρίου 2012.
Οι προσπάθειες για την ίδρυσή του ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2011 (αν και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο -το 2009 είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια η οποία δεν οδήγησε σε ίδρυση κόμματος).

Ο Παπαδήμος του πολέμου

Του Θανάση Καρτερού
Αισθάνομαι ότι με την κυβέρνηση Παπαδήμου επικρατεί ύφεση, έχει κατακαθίσει ο κουρνιαχτός, δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας την Πρωτοχρονιά, απαντώντας σε ερώτηση αν βλέπει να αποκαθίσταται το κλίμα εμπιστοσύνης της κοινωνίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Συμπλήρωσε όμως ότι γίνεται πόλεμος στον σημερινό πρωθυπουργό, όπως διαπιστώνει βλέποντας διάφορα σχόλια στις εφημερίδες «που θα μπορούσαν να μην γίνονται». Επί της ουσίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας κάλεσε να στηρίξουμε όλοι την κυβέρνηση Παπαδήμου, καταδικάζοντας πρώτος ο ίδιος με ευγενικές προεδρικές εκφράσεις τον πόλεμο εναντίον του.

Η απόφαση της Επιτροπής στην υπόθεση C-3/2010 – Κρατικές ενισχύσεις μέσω του ΕΛΓΑ στους αγρότες το 2008 και 2009

Στις αρχές του 2009 έγιναν πληρωμές ύψους 415 εκατ. ευρώ σε αγρότες μέσω του ΕΛΓΑ, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 262037/30-1-2009 των τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Χατζηγάκη και Υφυπουργού Οικονομικών Ν. Λέγκα. 
Στις πληρωμές αυτές δεν έγιναν σεβαστοί οι κανόνες για τη νόμιμη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων. Ταυτόχρονα, οι επικοινωνιακοί χειρισμοί που συνόδευσαν τις πληρωμές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κλήθηκε άμεσα στις Βρυξέλλες ο τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να αιτιολογήσει τις πληρωμές, προφανώς χωρίς να πείσει την τότε Επίτροπο Γεωργίας.

ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Από το Δασαρχείο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι όσοι έχουν πληρώσει και δεν έχουν παραλάβει τα καυσόξυλα του 2011, μπορούν να τα παραλάβουν από την αποθήκη του Αγ. Ελευθερίου την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012, από τις 10.00 το πρωί έως τις 13.30.
 Πληροφορίες: 23713 50756