Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Χαλκιδικής

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΠΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒ
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!
Πολίτες της Χαλκιδικής, 
Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, διαψεύδοντας πλήρως τις προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών αυτών κομμάτων για επαναδιαπραγμάτευση – απαγκίστρωση από τα μνημόνια και εξαπατώντας το λαό, προετοιμάζει, εφαρμόζοντας πιστά το μνημόνιο, με το νέο πακέτο αντικοινωνικών μέτρων τη μεγαλύτερη λεηλασία, που έχει υποστεί διαχρονικά η κοινωνία και η χώρα μας.


Μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, δημόσια περιουσία, κατώτατος μισθός, εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, πενθήμερο, οκτάωρο μπαίνουν εκ νέου στην κλίνη του Προκρούστη σε όφελος των τοκογλύφων δανειστών της και των δυνάμεων του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου. Η χώρα μας σταδιακά μετατρέπεται σε μια ειδική οικονομική ζώνη με μισθούς και εργασιακές σχέσεις Κίνας και κοινωνικές πολιτικές υποσαχάριας Αφρικής, αλλά κόστος ζωής Βρυξελλών και Γερμανίας.Τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα, που έχουν ήδη οδηγήσει την κοινωνία στη φτώχεια και την απόγνωση και την οικονομία σε κατάρρευση με ύφεση που θα φτάσει μόνο το 2012 στο 7% και με ανεργία που θα ξεπεράσει το 2013 το 34% και σίγουρα δεν θα είναι τα τελευταία.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τιε νέες σε μαζικό και μαχητικό παρών στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 26ης Σεπτέμβρη και να συμμετέχουν ενεργά στην αυριανή συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής (πρώην Νομαρχία) στις 10.30 π.μ. Να νεκρώσουν τα πάντα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα: "Ως εδώ! Ούτε βήμα πίσω! Από τώρα θα μας έχετε απέναντί σας!"

Με σχεδιασμένη κλιμάκωση των αγώνων, με την πιο πλατειά εργατική ενότητα και συσπείρωση, μπορούμε να υπερασπίσουμε και να επανακτήσουμε τα δικαιώματά τους, μπορούμε να ανατρέψουμε τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές, και να πετύχουμε:

==Ακύρωση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους.
==Καταγγελία των επαχθών όρων των δανειακών συμβάσεων.
==Αποδέσμευση της χώρας από την τρόικα.
==Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
==Εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών.
==Αναδιανομή του πλούτου με δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα ανακουφίζει τα λαϊκά στρώματα και θα επιβαρύνει τις μεγάλες περιουσίες και εισοδήματα.
==Να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα.
==Ρύθμιση χρεών των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες.
==Υπεράσπιση και επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας .
==Προστασία, κατοχύρωση και διεύρυνση της δημόσιας υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης και της πρόνοιας.
==Απόκρουση του κυβερνητικού αυταρχισμού και της ακροδεξιάς φασιστικής και ρατσιστικής απειλής.
==Οικονομική κοινωνική ανόρθωση, παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας.

Με τους αγώνες μας, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο ενωτικό συνδικαλιστικό και πολιτικό αγωνιστικό ρεύμα που θα διεκδικήσει την πλειοψηφία στους εργαζόμενους και στο λαό και θα αγωνιστεί για την ανασυγκρότησή του κινήματός μας σε ταξική ανατρεπτική πολιτική κατεύθυνση!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ, ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρητε τα πρωτα αναμεταξυ σας....και μετά βλέπουμε! Παντου μπαχαλο στις γραμμες σας. δεν ειναι να σας εμπισευτει κανεις.

Ανώνυμος είπε...

Θα ειμαι εκει γιατι εμεινα ανεργος και αν δεν διαδηλωσω σε λιγο θα πρεπει να φυγω απ΄τη χωρα και εγω και τα παιδια μου!Αν ενωσουμε ολοι τη φωνη μας ισως φυγουν αυτοι και οχι εμεις!!!!Οταν τα ξεπουλησουν ολα θα ειναι πια αργα!Τωρα,χθες επρεπε να κανω κατι κι εγω!!

Ανώνυμος είπε...

O Λουκάνικος θα συμμετέχει στην εκδήλωση, ώστε να φέρουμε τα κατάλληλα μπαχάρια.

Ανώνυμος είπε...

Τους είδαμε κι' αυτούς που δεν γινότααν μπάχαλο στις γραμμές τους. Τους εμπιστευθύκαμε και μας .....

Ανώνυμος είπε...

Ενώ, 10:27, πρέπει να δείξουμε πλήρη εμπιστοσύνη στα κόμματα της εσωτερικής Τρόικας, που τα βρήκαν μεταξύ τους και μάλιστα σε αγαστή συνεργασία με την εξωτερική Τρόικα!