Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Στοιχεία τσεκουράτα

Καρτερός Θανάσης - ΑΥΓΗ
Α, όλα κι όλα. Αυτό με τον Ιφικράτη όντως σοβαρό. Πολύ σοβαρό θα λέγαμε. Πράγμα που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η Ν.Δ., κόμμα εξόχως σοβαρό και υπεύθυνο ως γνωστόν, το επέλεξε ως ένα εκ των κεντρικών ζητημάτων της προεκλογικής ατζέντας. Μαζί μάλιστα με κάτι που είπε ο Τόλιος, κάτι που σκέφτηκε να πει ο Γλέζος και κάτι που δεν σκέφτηκε και δεν είπε, αλλά θα μπορούσε να σκεφτεί και να πει ο Μηλιός. Διότι μπορεί τα υπογεγραμμένα Μνημόνια να χρήζουν αναδιαπραγματεύσεως, οι άνεργοι εργασίας ή τουλάχιστον παρηγοριάς, οι μικρομεσαίοι χρηματοδοτήσεως και οι πόλεις απελευθερώσεως. Αλλά τι απ’ όλα αυτά μπορεί να επιτευχθεί όσο ο Ιφικράτης τριγυρίζει απειλών όχι μόνο με μολότοφ, αλλά και με τσεκούρι;

Τσεκούρι, μάλιστα. Και υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά με τον Βορίδη, στην οποία αποφεύγουν να αναφερθούν οι κακόπιστοι της Αριστεράς. Ο Βορίδης μεταμελήθηκε, είπε ότι το τσεκούρι ήταν μια νεανική τρέλα. Ενώ ο Ιφικράτης όχι μόνο δεν μεταμελήθηκε, αλλά φέρεται ως φίλος ενός κουμπάρου της δεύτερης ξαδέλφης του Σκουρλέτη. Για να μην υπολογίσουμε ότι το μεν τσεκούρι του Βορίδη ήταν αυτοσχέδιο, όπως αποδεικνύουν οι σχετικές φωτογραφίες, ενώ ο άλλος δεν έλαβε τον κόπο ούτε να το διευκρινίσει: Να αγοράσουμε τσεκούρι από κατάστημα ειδών κιγκαλερίας ή να προτιμήσουμε ένα αυτοσχέδιο, με δεδομένο ότι υπάρχει και οικονομική στενότης;

Κατόπιν όλων αυτών των τσεκουράτων στοιχείων είχε άδικο όχι μόνο να ανησυχήσει, αλλά και να τρομάξει ο Μιχελάκης; Και να προειδοποιήσει τους νοικοκυραίους ότι έρχονται οι λύκοι οι μπολσεβίκοι -με τσεκούρια και άλλα αιχμηρά όργανα; Με δεδομένο μάλιστα ότι εκπροσωπεί μια παράταξη που είχε μια αδελφή, κουκλίτσα αληθινή και την έχασε; Ορθώς λοιπόν φωνάζει, καταγγέλλει, αποκαλύπτει και το τσεκούρι και τον ρόλο του φίλου του κουμπάρου της δεύτερης ξαδέλφης του Σκουρλέτη. Πράγμα που αποδεικνύει και τον ρόλο του τελευταίου και τον ρόλο του κόμματός του. Το οποίο σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά -τι συγκίνηση!- είναι έτοιμο να κάψει τις πόλεις μας.

Συνεπώς, Έλληνες γρηγορείτε. Και επειδή λόγος χωρίς ράβδο δε λέει, αλλά ο Μιχελάκης είναι κομμάτι αγύμναστος κι ο Σαμαράς κωλύεται, απευθυνθείτε στους Κασιδιαραίους. Θα τους βρείτε εύκολα -είναι τα άνθη που στηρίζουν οι κοτσάνες του Σαμαρά...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αγόρι μου ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσομπάνη και πας γυρεύοντας, προκαλώντας με περισσό θράσος τον κοινό νου;Δεν σου είπα και προχθές ότι σ΄ αυτές τις περιπτώσεις η σιωπή είναι χρυσός;Γιατί μπλέκεις τα πράγματα;
Ο σύντροφος Αμυράς, αυτός ο Δημοκράτης..... αναρχικός που καλεί το λαό να οργανωθεί σε μικρές ομάδες και να εξοπλισθεί με μολότοφ, μαχαίρια, ρόπαλα, τσεκούρια, πιστόλια και άλλα πολεμικά υλικά και να ξεχυθεί να σκοτώσει αντιφρονούντας και να κατακάψει και να καταστρέψει κάθε δημόσιο αγαθό, αυτό το καμάρι σας της συνιστώσας του αντάρτικου των πόλεων, ήταν προς στιγμή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ "αυτοπροταθείς" -και βεβαίως δεν ντρέπεστε για το νεολογισμό της απάτης μια και θέλετε να μας πείτε πως όποιος περνάει από την Κουμουνδούρου και βλέπει φως ανεβαίνει επάνω και στελεχώνει από μόνος του τα ψηφοδέλτιά σας-αυτό λοιπόν το ανθρωπόμορφο κτήνος δεν μπορεί να συγκριθεί με το οποιοδήποτε ανθρώπινο ον που διαθέτει στοιχειώδη πολιτισμό και ηθική.
Μην ματαιοπονείς, λοιπόν, καταφεύγοντας σε ανίερες και προκλητικές συγκρίσεις και προ παντός μην ευτελίζεσαι προσπαθώντας να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.
Σίγησε και άκου τον ποιητή που σε προτρέπει: " Μην εξευτελίζεις τη ζωή σου στων σχέσεων και των συναναστροφών την καθημερινή ανοησία".

Ο συμμαθητής σου.

Ανώνυμος είπε...

Θανάση μην το κουράζεις.
Ενα μη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αυτοπροτάθηκε υποψήφιος και έγινε δεκτός, γιά να αποβληθεί όταν έγινε πιά ντόρος.
Τί σχέεση έχουν αυτά με το Μνημόνιο και τη γνήσια λαική πάλη;
ΚΑΜΜΙΑ απολύτως.
Εσύ γιατί προσπαθείς να τα συσχετίσεις;

Ανώνυμος είπε...

Καρτερέ,

Τι γλώσσα μιλάτε στο ΣΥΡΙΖΑ;
Η κάθε συνιστώσα δεν καταλαβαίνει τις άλλες και όλες δεν καταλαβαίνουν ούτε οι ίδιες τι λένε.
Βαβυλωνία!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και πως βρέθηκε ο Ιφικράτης στην ΑΥΓΗ ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ? Εχει τόση δύναμη που επιβάλλεται στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ? Ο άνθρωπος έκανε και κάρτες υποψηφίου με υπέροχο δημιουργικό.
Ο ... άλλος μπορεί να τριγύριζε με τσεκούρι στα νοιάτα του, όπως και από την άλλη μεριά και η συντριπτική πλειψηφία των φοιτητών τότε ψηφίζαν την παράταξη του ΚΚΕ. Σήμερα όμως όπως φαίνεται και από τα γεγονότα δεν έχουν τις ίδιες απόψεις.
Ετσι πιστεύω ότι και πολλά στελέχη και δημοσιογραφούντες ή θεατρινίζοντες (όρα Λαζόπουλο) υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, καθόσον είναι κόμμα εξουσίας, θα ξεφουσκώσουν και θα επανέλθουν στην παγκόσμια τάξη και θα αφήσουν τα νταηλίκια.
Θα ευχηθώ να μην αργήσει να συμβεί αυτό για το καλό όλων μας και να κυβερνηθεί ομαλά ο τόπος. Σε καμιά περίπτωση δεν υπερασπίζομαι κάποιους (όχι όλους) παράξενους τύπους που βρέθηκαν με άπλετη εξουσία που δεν τους άξιζε στον τόπο μας, αλλά και άλλους που έκαναν τα πάντα για την κατηφόρα του.