Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Πρώτα εκθείαζε τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα τον θάβει ο πυροσβέστης της Ηλείας - Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ


ΥΠΟΠΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ
Επιστολή-βόμβα έστειλε στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι αποχωρεί από το κόμμα καθώς -όπως γράφει- ακόμα και μια ώρα κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι καταστροφική για τη χώρα.

Ειδικότερα, στην επιστολή που δημοσιεύει σήμερα ο Μικροπολιτικός στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χανιάς, υποψήφιος στην Κορινθία και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος, γράφει απευθυνόμενος στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα:...«Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας»

Ο Νίκος Χανιάς γράφει ακόμα ότι... τρέμει στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία καθώς όπως γράφει αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»!

Και συνεχίζει:

«Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα».

Και καταλήγει κλείνοντας την επιστολή αποχώρησής του δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε ένα κόμμα του οποίου η κυβερνητική προοπτική «είναι άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του».


Δείτε τι έγραφε ο ίδιος βουλευτής λίγο καιρό πριν, για να δείτε ότι η μοναδική συνήθεια που υπερβαίνει τις κομματικές γραμμές, είναι η κωλοτούμπα:

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μας υπόσχονται ότι από την επομένη των εκλογών θα συνεχίσουν την ίδια ακριβώς πολιτική, για την οποία μάλλιστα είναι και δεσμευμένοι ενυπογράφως, να εφαρμόσουν κατά γράμμα με το δεύτερο μνημόνιο, το οποίο είναι η θανατηφόρα δόση σε ότι έχει απομείνει όρθιο, στην κοινωνία των ερειπίων που διαμόρφωσαν. Προτεραιοτητά τους είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών των τοκογλείφων δανειστών και όχι οι ανάγκες της ρημαγμένης κοινωνίας. Οι αμέτρητοι Άκηδες του ΠΑΣΟΚ και οι ομοιοί τους της ΝΔ που πρώτα λεηλάτησαν και μετά διέγραψαν την κοινωνία , έρχονται τώρα και χρησιμοποιώντας τα γνωστά εκβιαστικά ψευτοδιλλήματα προσπαθούν και πάλι να μας εξαπατήσουν.

Μην τους Φοβάστε αποφασίζουν πάντα χωρίς εμάς, τώρα θα προχωρήσουμε χωρίς αυτούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ με αταλάντευτη θέση συγκρούσθηκε μετωπικά μαζί τους. Αντιστάθηκε στην απάνθρωπη πολιτική τους μέσα στο Κοινοβούλιο αλλά και έξω μαζί με την κοινωνία. Ενίσχυσε και ήταν δίπλα σε κάθε συλλογική και κινηματική δράση και διαμαρτυρία, απέναντι στις πολιτικές που μας καταστρέφουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολλά βήματα μπροστά και μαζί με την μεγάλη προσπάθεια για την ενότητα της Αριστεράς, που είναι κεντρική πολιτική του επιλογή, παρουσιάζει κυβερνητικό πρόγραμμα, παρουσιάζει την πλέον αξιόπιστη πρόταση εξόδου από την κρίση , δίνει ελπίδα στον λαό μας, και μετατρέπει την αριστερά από παραδοσιακή δύναμη διαμαρτυρίας και καταγγελίας, σε αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση. ΄Ολα αυτά βέβαια του τα πιστώνει πολύ θετικά η ελληνική κοινωνία, στην οποία είναι διάχυτη πλέον και με αυξητική δυναμική, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Φίλες και φίλοι, μπορούμε μαζί να τους ανατρέψουμε, μπορούμε να ελπίσουμε ξανά, μπορούμε σίγουρα να ζήσουμε και χωρίς αυτούς

2 Μαΐου, 2012
Χανιάς Νίκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Κορινθίας


Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή - βόμβα του Νίκου Χανιά
Ο Νίκος Χανιάς επιβεβαιώνει την ύπαρξη της επιστολής που έστειλε σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι την έστειλε πριν από πέντε ημέρες και μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου όταν κατάλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει.

Στην επιστολή-βόμβα που έστειλε το στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι αποχωρεί από το κόμμα καθώς -όπως γράφει- ακόμα και μια ώρα κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι καταστροφική για τη χώρα.


Ειδικότερα, στην επιστολή που δημοσιεύει σήμερα ο Μικροπολιτικός στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χανιάς, υποψήφιος στην Κορινθία και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος, γράφει απευθυνόμενος στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα. «Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας»

Ο Νίκος Χανιάς γράφει ακόμα ότι τρέμει στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία καθώς όπως γράφει αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»!

Και συνεχίζει: «Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα».

Και καταλήγει κλείνοντας την επιστολή αποχώρησής του δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε ένα κόμμα του οποίου η κυβερνητική προοπτική «είναι άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του».


Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολή του Νίκου Χανιά

Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, με έκπληξη αλλά και οργή δεχτήκαμε από τον Νίκο Χανιά ένα αληθινά απαράδεκτο ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο μας ανακοίνωνε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν εντελώς εσφαλμένη και ότι τη λύση στο πρόβλημα και το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι τα μνημόνια και η περεταίρω αφαίμαξη του κόσμου της εργασίας τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη (για όσους δε το γνωρίζουν ο κ. Χανιάς ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία στις εκλογές της 6ης Μαϊου και είναι εκ νέου υποψήφιος για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου). Μαζί μας κοινοποίησε και μία επιστολή την οποία είχε στείλει στο Δημήτρη Βίτσα, γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του Συνασπισμού με αντίστοιχο απαράδεκτο περιεχόμενο.

Κάναμε προσπάθειες να συζητήσουμε μαζί του το θέμα, για να καταλάβουμε – κυρίως – τι έγινε. Με έκπληξη αντιμετωπίσαμε ένα προσωπικό του πρόβλημα που αφορούσε την μη εκλογή του στις εκλογές της 6ης Μαίου.


• Επειδή τόσο πριν τις εκλογές της εκλογές της 6ης Μαΐου όσο και κυρίως μετά από αυτές ο κ. Χανιάς δεν είχε εκφράσει την παραμικρή επιφύλαξη για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

• Επειδή συμμετείχε ενεργά και με προτάσεις σε όλες τις προεκλογικές συσκέψεις της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

• Επειδή συμμετέχει εκ νέου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου παρά τη δυνατότητα που είχε να ζητήσει την εξαίρεσή του από αυτό.

• Επειδή έχει αρθρογραφήσει μετά τις εκλογές στις 27 Μαΐου (ΕΔΩ) δηλώνοντας ξεκάθαρα την πεποίθησή του ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η υπερψήφισή του αποτελούν τη μόνη διέξοδο για τη χώρα.

• Επειδή μέχρι και την Τετάρτη 5/6 συμμετείχε με ιδιαίτερη θέρμη στις προεκλογικές εξορμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (Τετάρτη 5/6 ομιλία στο Διμηνιό, Τρίτη 4/6 περιοδεία σε Τιτάνι, Μποζικά, Καστράκι και ομιλία στη Δάφνη, Δευτέρα 3/6 συμμετοχή του στην κεντρική εκδήλωση στην Κόρινθο κ.ο.κ.).


ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ:

• Η στάση του κ. Χανιά αποτελεί ανεξήγητη και ανήθικη πράξη που δεν ταιριάζει με τη συμπεριφορά του οποιουδήποτε πολιτεύεται πόσο μάλλον όποιου επικαλείται την ιδιότητα του ενεργού αριστερού πολίτη.

• Αναρωτιόμαστε τι συνέβη τις τελευταίες 5 μέρες και άλλαξαν οι πολιτικές; απόψεις του Νίκου Χανιά.

• Γιατί στις τηλεφωνικές επικοινωνίες με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, αναφερόταν στη σειρά που κατέλαβε στη σταυροδοσία της 6ης Μάη και όχι σε πολιτικά ζητήματα.

• Η φυγομαχία αυτή προσβάλλει βάναυσα όλους τους ανθρώπους που τον στήριξαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου (2.100 Κορίνθιες και Κορίνθιοι), όλους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του νομού μας που εν δυνάμει είχε κληθεί να αντιπροσωπεύσει στη βουλή.

• Το να δειλιάζει κανείς μπροστά στο βάρος της κρίσιμης σύγκρουσης είναι ανθρώπινο και δεν το αντέχουν όλοι, το να εγκαλεί όμως όλους όσους εξακολουθούν να δίνουν τον αγώνα από την πρώτη γραμμή δημιουργεί σε όλους μας περίεργα και αναπάντητα ερωτήματα που μόνο με όρους αποστασίας μπορούν να απαντηθούν.


Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες της Κορινθίας ότι το ήθος και η αγωνιστικότητα εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν όλους εμάς που δίνουμε τον αγώνα στην Κορινθία για την επικράτηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές και ότι τέτοιου είδους πρακτικές μας δυναμώνουν περισσότερο και μας διαβεβαιώνουν ότι η ανατροπή του σκηνικού της διαφθοράς και της υποταγής είναι πιο κοντά από ποτέ και για αυτό τις επόμενες μέρες ο πόλεμος που θα δεχτούμε θα είναι λυσσαλέος. Όσοι όμως επιχειρήσουν αντίστοιχες πρακτικές υπονόμευσης του αγώνα μας να ξέρουν ότι δε μας φοβίζουν γιατί οι ιδέες και οι αρχές μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες.
ΠΗΓΗ

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα λεφτά που διαθέτουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα είναι πολλά. και ο νών νοήτω.

Ανώνυμος είπε...

Απεδειχθη οτι ο Χανιας δεν ηταν χανος,

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ αξίζει την εμπιστοσύνη σας γιατί είναι κοντά στο λαό και γι' αυτό το μιντιακό, το πολιτικό και το οικονομικό κατεστημένο του επιτίθεται με μανία!
Μόνο οι διαπλεκόμενοι ενός βρώμικου κομματικού παρελθόντος κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν και προσπαθούν να δημιουργήσουν ερείσματα για να στηρίξουν το παραπολτικό κουτσομπολιό τους.
Είναι αδίστακτοι. Ακόμη και εξαγορά συνειδήσεων θα επιχειρήσουν, πέρα από την ψευδολογία τους, για να επηρεάσουν το φρόνημα του λαού!!! Όμως ο λαός τους πήρε μυρουδιά και τέτοια δεν περνάνε...

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ κοντά η μέρα που στο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει της...συνιστώσας το κάγκελο!!!

Ανώνυμος είπε...

Πες τα Χρυσόστομε.

Αιρετικός είπε...

Αυτά, ενώ είναι συνηθισμένα ήθη για τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας, στα "μικρά" κόμματα ήταν άγνωστα και είναι ένα ακόμα σύμπτωμα του σάπιου πολιτικού συστήματος. Είναι πάρα μα πάρα πολλά τα λεφτά, αλλά και τα προνόμια Άρη!
Όποιος γίνει βουλευτής, λύνει το οικονομικό του πρόβλημα για γενεές 14 (τουλάχιστον). Κι ας λέει ο λαός η τιμή τιμή δεν έχει...

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ.

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

το μιντιακό, πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο επιτίθεται με αναποτελεσματική μανία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ! Είναι αναμενόμενο λοιπόν όλοι αυτοί να επιχειρείσουν, πέρα από την ψευδολογία τους, και εξαγορά συνειδήσεων για να επηρεάσουν το φρόνημα του λαού!!! Αλλιώς μόνο ως ...μαγικά μπορεί να ερμηνευτούν όσα στην περίπτωση αυτή συμβαίνουν ...ξαφνικά (;)
Εκτός και αν ...όλοι οι κακοί του Πασόκ (μαζί και ...η Σακοράφα και ο απλός και μη διαπλεκόμενος κόσμος του) μετακόμισαν στο ΣΥΡΙΖΑ και έμειναν κατά τον Βενιζέλο σ’ αυτό τα λουλούδια, σαν τον ...Πάγκαλο, τον Χρυσοχοΐδη, την Διαμαντοπούλου και όλο το κακό συναπάντημα.
όμως ο λαός καταλαβαίνει πολύ καλά τι γίνεται και στις εκλογές θα τους τιμωρήσει ακόμα περισσότερο... Θα μείνουν μόνο όσοι θέλουν να σώσουν το βρώμικο σαρκίο τους (Δριβελέγκιδες και όμοιοι).

Ανώνυμος είπε...

NA TA LEFTA POY PIGAN. ND + PASOK MPOROYN KAI TA DINOYN TORA. O KOSMOS OMOS KATALAVAINEI KALA TI GINETAI KAI PSIFIZEI SYRIZA, SYRIZA, SYRIZA.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα τα σειρήτια και τα γαλόνια, πισωτούμπας είναι ο άνθρωπος. Όχι ότι ο σύριζα θα λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά και τέτοια προδοσία είναι άγνωστη σε ανθρώπους που, λένε ότι, έχουν αριστερή σκέψη. Όσο γι΄αυτούς που έφυγαν από το παssοκ και πήγαν σύριζα, μας έπεισαν ότι έγιναν καλοί και αριστεροί, την κουτάλα της εξουσίας ουδείς "εμίσησεν".
Το ζήτημα είναι γιατί τους δέχθηκε ο σύριζα, μήπως για τους ψήφους που φέραν προίκα; τότε δεν κάνεις πολιτική κάνεις ασκήσεις ισορροπίας σε τσίρκο ή φιλοδοξείς να γίνεις βεζίρης, και χρησιμοποιείς κάθε μέσο.
τα συμπεράσματα δικά σας.