Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιοι βουλευτές της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, στο μικρό χρονικό διάστημα της προεκλογικής μας προσπάθειας, αλλά και σε όλο το προηγούμενο διάστημα των μεγάλων κινητοποιήσεων που προηγήθηκαν και που ήμασταν δίπλα στον ταλαίπωρο λαό μας, νιώσαμε την απόγνωση του, την αγωνία του για το αύριο, την επίμονη  αναζήτηση μιας θετικής προοπτικής. Σε όλα τα μέρη της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ όπου πήγαμε, οι άνθρωποι του μόχθου, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι από τον τουριστικό νότο μέχρι τον πολύπαθο βορρά (των επί της ουσίας  αιχμαλώτων-εργαζομένων),  οι αυτοαπασχολούμενοι, οι θυμωμένοι και απογοητευμένοι άνεργοι στέλνουν μηνύματα-κραυγές.


                                                                                                                                   
Η τρόικα, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των άλλων προθύμων, με τις αποικιοκρατικές δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια ολοκλήρωσαν την οικονομική και κοινωνική καταστροφή και πρέπει να φύγουν.                                                                                                                                                                                                                                 Μας γύρισαν πίσω. Σε εποχές που οι περισσότεροι δεν γνωρίσαμε.                                            Εξαθλίωσαν το λαό με  περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών.                                         Με φορομπηχτικές πολιτικές και χαράτσια. Οδήγησαν την ανεργία και τη φτώχεια σε ουράνια επίπεδα.                                                                                                                                      Ταπείνωσαν το λαό  μετατρέποντάς την χώρα σε προτεκτοράτο και αποικία της τρόικας.
Αύριο κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί,  πως δεν γνώριζε. Πώς το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν συμφωνήσει με την τρόικα ότι, εάν με την ψήφο του λαού ξανακυβερνήσουν, θα προωθήσουν νέο ακόμα χειρότερο μνημόνιο τον Ιούνιο, που θα περιλαμβάνει νέα αντιλαϊκά μέτρα 16 δις ευρώ μειώνοντας πάλι μισθούς, εφ' άπαξ και συντάξεις, διαλύοντας το κοινωνικό κράτος, ξεπουλώντας το δημόσιο πλούτο, απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους , αυξάνοντας την ανεργία και προωθώντας νέες φοροεπιδρομές.
 Για αυτό ο λαός δεν πρέπει να επιτρέψει με την ψήφο του στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ να ξανακυβερνήσουν. Σε αυτή την περίπτωση είναι σαν να τους αθωώνει αναδρομικά για όσα  καταστροφικά έκαναν σε βάρος του και σαν τους δίνει την έγκρισή του να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα μνημόνια και να προωθήσουν ακόμα χειρότερα.
Ο λαός πρέπει να οδηγήσει με την ψήφο του σε συντριπτική ήττα την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους μνημονικούς πολιτικούς συνοδοιπόρους τους .
Αυτό όμως δεν φτάνει. Χρειάζεται επιπλέον ο λαός να αναδείξει όσο το δυνατόν πιο ενδυναμωμένο το ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα πλαίσια μιας ενισχυμένης Αριστεράς, ώστε από καλύτερες θέσεις να συνεχίσει τις ενωτικές προσπάθειές του για τη συνεργασία όλων των δυνάμεων της και τους αγώνες του για τα λαϊκά προβλήματα.
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ριζοσπαστική Αριστερά πετύχουν στις εκλογές τους στόχους τους, τότε μπορεί ν' ανοίξει, και με τους αγώνες του λαού, ο δρόμος για μία αριστερή κυβέρνηση, που με βάση το πρόγραμμά της και τη στήριξη του λαϊκού κινήματος θα προωθήσει:
- Την ακύρωση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστηκών νόμων τους.
- Τη παύση αποπληρωμής του δημοσίου χρέους με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του.

- Την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.
- Τη φορολόγηση των πλουσίων, του πλούτου και της εκκλησιαστικής περιουσίας, τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών και τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία.
- Την αναπτυξιακή - παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αποκατάσταση και αύξηση μισθών και συντάξεων και προστασία του περιβάλλοντος.
- Τη διαγραφή ή το κούρεμα των δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών.
- Την στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, υγείας, πρόνοιας και την κοινωνικής ασφάλισης.
- Την αποκατάσταση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.
Σε αυτή την τεράστια προσπάθεια του λαού μας για την μεγάλη ανατροπή, η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ μπορεί και πρέπει να έχει το δικό της μερίδιο, την δική της συμβολή. 
Μπορεί να στείλει στη νέα Βουλή, επιλέγοντας από τους αξιόλογους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, τον δικό της εκπρόσωπο που θα εκπροσωπήσει την ΑΡΙΣΤΕΡΑ, όπως την εκπροσώπησε επάξια το 1958, ο αείμνηστος ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ αγωνιστής ΡΗΓΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ.
                                                                                                                                                       ΓΕΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 
ΑΓΡΟΤΗΣ-ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗΣ 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ   

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χωρις ακροτητες, ζουμερο κειμενο.Απο Ορμυλια Γιωργο Γερακη συγχαρητηρια.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΑΝΔΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ. ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. ΤΩΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΟΤΣΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΡΑΚΗ ΓΕΡΑ ΤΡΑΒΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΜΠΛΕΞ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.