Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜ.ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Video)

...Όπως θα έλεγε η Τασούλα...
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Η τελευταία εμφάνιση του κ. Παπαγεωργίου, ιδρυτή του «Παρατηρητηρίου...», στην  ΤV100(Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης), είναι κατά τη γνώμη μας η πιο τραγική, απ’ όσες έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.
Δε μπορεί ούτε τα ψέματα του να υποστηρίξει. Mέσα στην απόγνωση του για να γίνει πιστευτός, παραδέχεται επιτέλους ότι αυτός έστειλε τους εργαζομένους στο δικαστήριο. 

Παραδέχεται δηλαδή ότι αυτοί οι άνθρωποι, αποτέλεσαν το «δόλωμα» για να ακουμπήσει νομικά την εταιρεία.
Λέει ψέματα πάλι για τον αριθμό των νέων προσλήψεων, που έκανε η εταιρεία στις αρχές του Μάρτη. Λέει πως προσέλαβαν 150. Ενώ προσέλαβαν 260... (Ο ίδιος αλήθεια πόσους έχει προσλάβει στη ζωή του;)
Δεν αναγνωρίζει ο δήθεν οικολόγος την τεράστια περιβαλλοντική αξία, που έχει για την Ολυμπιάδα και την περιοχή ο καθαρισμός της λίμνης τελμάτων της Ολυμπιάδας.

Εκεί μετατρέπεται σε οικονομικό αναλυτή και εκτιμητή χρυσού. Λέει ότι αυτό που θα μείνει (270.000 ουγγιές χρυσού) θα τις πάρουν οι Καναδοί. Εκεί ξεχνά το περιβάλλον… Αλλά αφού γίνεται οικονομικός αναλυτής, γιατί ξεχνά τις θέσεις εργασίας, γιατί ξεχνά το όφελος του κράτους σε φόρους, εισφορές, ανταποδοτικά οφέλη…

Η δημοσιογράφος και η τηλεφωνική παρέμβαση του Δημάρχου Αριστοτέλη Αριστοτέλη, τον ζορίζουν... και ο πιο αφελής καταλαβαίνει ότι οι όποιες όξινες απορροές υπάρχουν από τις στοές του Μποδοσάκη, οφείλονται στα καμώματα του, που δεν αφήνει καμία εταιρεία να τις κλείσει με λιθογόμωση. 

Επιλέγει να τις πτωχεύει και να στέλνει τον κόσμο στην ανεργία...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το μπούλο σας απατεώνες της χούντας του Παρατηρητηρίου. Τελειώσατε εξαφανιστήτε όπως εμφανιστήκατε στη περιοχή τυχοδιώκτες λαμόγια του κερατά και αφήστε τον κόσμο να δουλέψει.

Ανώνυμος είπε...

Τα ψέματά σου ψευτοοικολόγε λαμόγιο έχουν κοντά πόδια για αυτό ο κόσμος στη περιοχή σου γυρνάει τη πλάτη.

Ανώνυμος είπε...

Ε τι κρίμα! του έλειπε ειρμός. Ότι θυμόταν έλεγε.

Ήταν βέβαια και η κυρία εντυπωσιακή! Τον μάγεψε.

Δεν ήταν στο περιβάλλον του και τά ΄χασε. Ακόμα και το Δασάρχη Αρναίας παίνεψε.

anti-eco είπε...

ΟΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΛΟΛΟΣΤΕΦΑΝΗ!ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΕΡΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΟΦΑΡΕΙ.ΤΩΡΑ! ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΥΑΝΙΟ....ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πωλητές, γιατι είναι η μεγαλύτερη επένδυση για την Ελλαδα?
Επειδή θα αγοράσουν τα τεραστία σκαφτικά μηχανήματα από την Ελλάδα?
Επειδή θα αγοράσουν τα μηχανήματα της μεταλλουργεία πάλι από την Ελλάδα?
Επειδή ο ΟΑΕΔ θα πριμοδοτήσει τις οποίες πρόσκαιρες θέσεις εργασίας?
Η ακόμη και τα χημικά δηλητήρια από έξω δεν θα έρθουν για να μείνουν εδώ?
Είναι αλήθεια οτι το κράτος δεν θα πάρει μια επειδή έτσι λέει το πωλητήριο ναι η όχι?
Πείτε μας τι πλήρωσε στην εφορία μέχρι τώρα η εταιρεία.
Δεν αναφέρεστε στις θέσεις εργασίας που θα χαθούν αν υπάρξει η μεταλλουργία χρυσού. Ήδη (όπως λέει και η ΜΠΕ ) το χερσαίο περιβάλλον είναι ήδη επιβαρυμένο. Το θαλάσσιο επίσης. Σε επιφανειακά νερά υπάρχει ήδη αρσενικό. Μελετήσατε πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν; Οι οικογένειες που ζουν από τον τουρισμό (ξενοδοχεία, εστιατόρια, μαγαζιά όλων των ειδών ), την αλιεία, την γεωργία, (οι μελέτες μιλούν για όξινη βροχή), την μελισσοκομία, κλπ, και φυσικά το κοίτασμα έχει αρχή και τέλος. (πιστεύετε ότι μετά από μια τέτοιου είδους ληστρική επέμβαση, θα υπάρξει κάνεις που θα επενδύσει εδώ?)
Δεν αναφέρεστε στις θέσεις εργασίας που θα χαθούν αν υπάρξει η μεταλλουργία χρυσού. Ήδη (όπως λέει και η ΜΠΕ ) το χερσαίο περιβάλλον είναι ήδη επιβαρυμένο. Το θαλάσσιο επίσης. Μελετήσατε πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν; Οι οικογένειες που ζουν από τον τουρισμό (ξενοδοχεία, εστιατόρια, μαγαζιά όλων των ειδών ), την αλιεία, την γεωργία, (οι μελέτες μιλούν για όξινη βροχή), την μελισσοκομία,την οικοδομή , υλοτομία κλπ.
Το ΙΓΜΕ και το ΥΠΠΕΚΑ( σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο και με αναρτήσεις στα blog όπως π.χ. στο Παρατ, μετ. δραστηριοτήτων στις 4/12), επειδή οι κάτοικοι κι εκεί «δεν θέλουν» τους λένε“το υλικό θα µεταφέρεται στη Χαλκιδική για επεξεργασία”! Εσεις τι λετε για αυτή την «προοπτικη»? Καλως τους?

Θα έπρεπε λοιπόν να μελετήσετε την (ΜΠΕ) που έγινε με εντολή και χρηματοδότηση της εταιρείας όχι αποδεχόμενοι εξ αρχής την ορθότητά της αλλά θα μπορούσατε και εσείς να αναθέσετε σε έναν ανεξάρτητο φορέα να ελέγξει την ΜΠΕ και να βγάλει ένα ανεξάρτητο πόρισμα ή να διαβάσετε με προσοχή τις άλλες μελέτες (έτσι για να πάρετε και μια άλλη γνώμη πριν αποφανθείτε). Δεν μπορεί να ταυτίζεστε εντελώς με την εταιρεία και να τα βγάζετε όλα ωραία.
Δεν μπορεί ένα ολόκληρο πανεπιστήμιο να κινδυνέψει να χάσει το κύρος του βγάζοντας ένα αναξιόπιστο πόρισμα.
Ο Καθηγητής του Α.Π.Θ κ. Καραμούζης, είναι ο πιο ειδικός σε ζητήματα υπόγειων νερών και ο καλύτερος γνώστης των νερών της περιοχής, σαν συντοπίτης μας και ερευνητής της περιοχής. Αυτός είναι που έκανε και την αρχική μελέτη για το Φράγμα στα Πετρένια (που αργότερα την έκαναν αγνώριστη, αλλάζοντάς την). Δεν μπορεί λοιπόν, ο κ. Καραμούζης να μιλάει για καταστροφή, όχι μόνο του υδάτινου ορίζοντα αλλά και των επιφανειακών υδάτων και εσείς να σφυρίζετε αδιάφορα.


Με βάση την αξιολόγηση της ΜΠΕ, η οποία δόθηκε προς διαβούλευση, και των άλλων διαθέσιμων στοιχείων, το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. θεωρεί ότι το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας δεν είναι αειφόρο, αφού θα αλλάξει ριζικά τον χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής, η οποία διαθέτει πλούσιο και μοναδικό φυσικό περιβάλλον, αξιόλογο ιστορικό και πολιτισμικό τοπίο (οι αρχαιολογικοί χώροι μάλιστα περιλαμβάνουν και την γενέτειρα του Αριστοτέλη) και μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης του αγροτικού και του τουριστικού τομέα.(αποσπασμα από ΣΠΑΠΘ)

Ανώνυμος είπε...

Απόλαυση ο Τόλης.
Ολο "δεν", "τίποτα", "αποκλείεται" κλπ κλπ
Ηταν ολοφάνερο ότι ούτε ο ίδιος δεν πίστευε αυτά που έλεγε.
Θλιβερή παρακμή ένός γερασμένου τρομολάγνου.

Ανώνυμος είπε...

γνώρισα ψεύτες και απατεώνες
κανείς τόσο μεγάλος όπως ο Πάχτας!

anti-eco είπε...

ΠΡΟΣ 6.26 ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΣΤΑ 55 ΜΟΥ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΟΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

anti-eco
την γλώσσα μέσα βάλε από το γλύψιμο που ρίχνεις στην εταιρία!
Αν ήσουν στο ελάχιστο άξιος, θα έβρισκες μια δουλειά της προκοπής και όχι τσουτσέκι του Μπόμπολα!