Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Πανστρατιά στη μάχη για υπερψήφιση του ΚΚΕ. Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο νομό Χαλκιδικής


Τώρα είναι η ώρα ο λαός να κάνει το βήμα: Να στηρίξει μαζικά και αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις εκλογές της 6ης Μάη. Να τρομοκρατήσει τους εκβιαστές του, τα μονοπώλια, την ΕΕ και τα κόμματά τους. Να βγει από τις κάλπες πιο δυνατό το ΚΚΕ, που σημαίνει να βγει την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο ίδιος ο λαός: Πιο δυνατός, γιατί θα δείξει ότι σταμάτησε να «πατάει τις μπανανόφλουδες» των τρομοκρατικών διλημμάτων.
Πιο ισχυρός, γιατί θα έχει δώσει ένα πρώτο χαστούκι στο κρεσέντο αντικομμουνισμού και συκοφάντησης του εργατικού κινήματος και των αγώνων του, στη συντονισμένη επιχείρηση εγκλωβισμού του λαού σε λύσεις που με το ένα ή το άλλο μείγμα, με τη μια ή την άλλη κάλπικη πρόταση επιχειρούν να διαμορφώσουν μια «λαϊκή ετυμηγορία» που θα προσυπογράφει τη σφαγή του λαού.
Η 6η Μάη μπορεί να αποτελέσει την ευκαιρία για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να κάνουν το μεγάλο άλμα: Να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, να αλλάξουν επιλογή, να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, το δικό τους κόμμα. Να γίνει αυτό το εκλογικό βήμα εφαλτήριο για να πάρουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα τη ζωή στα χέρια τους, να σηκώσουν το ανάστημά τους κόντρα στη σφαγή των δικαιωμάτων τους.
Αυτό είναι το νέο που μπορούν να φέρουν αυτές οι εκλογές: Να σημάνουν την απόφαση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου, της νεολαίας, των ανέργων να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα του κεφαλαίου, στους εκβιασμούς και τα τρομοκρατικά τους διλήμματα. Να ξεσηκωθούν, αλλάζοντας επιλογή μπροστά στην κάλπη και στηρίζοντας το Κόμμα τους, το ΚΚΕ, για να γίνει την επόμενη μέρα πανίσχυρη η λαϊκή πρωτοβουλία, η λαϊκή αυτενέργεια και πάλη.
Ο λαός πρέπει να κρίνει με βάση την πείρα του. Να μετατρέψει την οργή του σε μαχητική διεκδίκηση και όχι σε υποταγή και απελπισία. Να μη γίνει ζητιάνος και επαίτης. Να μη δεχθεί να σέρνεται στις ουρές των συσσιτίων και των «κοινωνικών παντοπωλείων», να μην ικανοποιείται με το ξεροκόμματο. Οι εργαζόμενοι δικαιούνται να καρπώνονται οι ίδιοι τον πλούτο που παράγουν, δικαιούνται να έχουν μισθούς και συντάξεις που να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες τους, τη μόρφωση για τα παιδιά τους, την υγεία για την οικογένειά τους κ.ά.
Σε αυτές τις εκλογές οι εργαζόμενοι πρέπει να βγουν νικητές απέναντι στα τρομοκρατικά διλήμματα που έχουν στόχο να τους στείλουν πάλι στην αγκαλιά των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Κάθε επιλογή ανάμεσα σε αυτά τα κόμματα είναι επιλογή ανάμεσα σε εκβιαστές και τρομοκράτες του λαού, ανάμεσα σε δήμιους του λαϊκού εισοδήματος, εκτελεστές όλων των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων.
Η ίδια η ζωή απέδειξε ότι μόλις οι εκβιαστές διακρίνουν υποχώρηση, όχι μόνο δε σταματούν, αλλά επανέρχονται με ακόμα πιο σφοδρή επίθεση. Ξεκίνησαν από τις περικοπές στους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα δήθεν για την αποπληρωμή του χρέους και έφτασαν να μειώσουν δραστικά μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα, να επιβάλλουν άγρια φοροεπιδρομή και χαράτσια, για όλους τους εργαζόμενους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προς όφελος της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων. Ξεκίνησαν να μιλούν για «θυσίες» μέχρι το 2013 και έφτασαν να υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας μέχρι το 2042. Και τώρα λένε ξεκάθαρα πως ό,τι απέμεινε θα σαρωθεί χωρίς δεύτερη κουβέντα αμέσως μετά τις εκλογές, τον Ιούνη.
Η τιμωρία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα και φέρουν την κύρια ευθύνη για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, η καταψήφισή τους δεν αποτελεί από μόνη της μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης του λαού.
Ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη στις παραπλανητικές προτάσεις των λεγόμενων «αντιμνημονιακών» δυνάμεων, που παριστάνουν ότι δήθεν μπορεί να εφαρμοστεί φιλολαϊκή πολιτική με την εξουσία των μονοπωλίων άθικτη και το κυνήγι του μεγαλύτερου κέρδους του κεφαλαίου να αποτελεί το κίνητρο της οικονομίας, που σημαίνει ολοένα αυξανόμενη εκμετάλλευση. Η ενίσχυση τέτοιων δυνάμεων, που τελικά θα εφαρμόσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, μόνο απογοήτευση μπορεί να φέρει στο λαό, αφού σ' αυτές τις συνθήκες, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει, ακόμη και αν θέλει, κόντρα στα μονοπώλια, στην ΕΕ, την οποία αυτές οι δυνάμεις δεν αμφισβητούν.
Η πραγματική διαχωριστική γραμμή βρίσκεται ανάμεσα στο κεφάλαιο και στην εργατική τάξη με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στο ποιος έχει την εξουσία, υπέρ των συμφερόντων ποιου εφαρμόζεται ποια πολιτική. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που απαντά σε αυτό το δίλημμα υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, που έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Παρουσιάζουμε σήμερα τους υποψηφίους του ΚΚΕ στο νομό Χαλκιδικής .
Οι υποψήφιοί μας είναι και γνωστά ονόματα τοπικά. Είναι γνωστά κυρίως πέρα από τις ατομικές ιδιότητες και ικανότητες που έχει ο καθένας, είναι γνωστά από τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Έχουν δώσει δείγματα σημαντικά και όχι περιστασιακά.
Και εμείς αυτό το παίρνουμε σαν ένα πάρα πολύ σοβαρό κριτήριο, ξέροντας ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι σκληρά και ακριβώς χρειάζονται θαρραλέοι και σκληροί άνθρωποι, πάρα πολύ ευαίσθητοι όμως στα κοινωνικά προβλήματα, για να στηρίξουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού και το θετικό μέλλον που έτσι και αλλιώς θα έρθει.
Δεν είναι τα λαμπερά ονόματα που διακρίνονται για τις διασυνδέσεις τους με κάθε λογής συμφέροντα.
Είμαστε σε μια περίοδο ανοίγματος και προβολής των θέσεων των κριτηρίων που προανέφερα σε όλο το νομό Χαλκιδικής. Μέσα από ένα πρόγραμμα περιοδειών θα φτάσουμε σε όλα τα χωριά, στις πόλεις, στις υπηρεσίες και στους χώρους δουλειάς.
Καλούμε και από δω σήμερα όλους τους  φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όλοι οι άνθρωποι του μόχθου που συμπορεύτηκαν με το ΚΚΕ στους δρόμους του αγώνα, στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές, πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει παντού η εναλλακτική πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση υπέρ του λαού. Γνωρίζοντας ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα θα βομβαρδίζονται με τρομοκρατικά και εκβιαστικά διλήμματα από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τα αστικά ΜΜΕ, που παράλληλα θα συκοφαντούν και θα διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ, πρέπει όλοι να εντείνουμε τη δράση μας.
Είμαστε σίγουροι για την θετική έκβαση της μάχης. Ο λαός και της περιοχής έχει πλέον περισσότερη πείρα, γνωρίζει ποιους πρέπει να τιμωρήσεις που πρέπει να ρίξει το βόλι του.

ΝΟΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- Εκπαιδευτικός
Γεννήθηκε το 1960.Καταγεται από εργατική αγροτική οικογένεια.
Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ και στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και σήμερα μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ. Στέλεχος  του ΠΑΜΕ στο δημοσιοϋπαλλικό κίνημα.
Παντρεμένος με δυο παιδιά.
ΠΑΡΘΕΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ οικοδόμος
Γεννήθηκε στην Ορμύλια Χαλκιδικής το 1951 από γονείς αγρότες. Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής όπου υπήρξε καιπρόεδρος του.
Σε πολλές αναμετρήσεις υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ  στη Χαλκιδικής, υποψήφιος Νομάρχης και στις τοπικές εκλογές του 2010 Υποψήφιος Δήμαρχος Πολυγύρου στις εκλογές του 2010 και εκλεγμένος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ Πολυγύρου. 
Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Παρθενιώτη και έχει δύο γιους. Είναι μόνιμος κάτοικος Ορμύλιας.

ΠΟΤΙΟΓΛΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) - Μελισσοκόμος
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1959.
Από 15 χρονών εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και για 10 χρόνια ναυτεργάτης.
Από το 2000 κατοικεί μόνιμα στην Κασσάνδρα (Βάλτα) και ασχολείται με την μελισσοκομία.
Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Στις τοπικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Κασσάνδρας με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ
Γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στην Αρναία όπου και είναι μόνιμος κάτοικος. Είναι απόφοιτος της σχολής Πολιτικών και Δομικών Έργων του ΤΕΙ Σερρών.
Μέλος του σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Κεντρικής Μακεδονίας. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις τοπικές εκλογές του 2010 στο δήμο Αριστοτέλη με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ - Συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Γεννήθηκε και ζει στον Πολύγυρο. Μετά από χρόνια προσφοράς στην εκπαίδευση σήμερα είναι συνταξιούχος Νηπιαγωγός. Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κεντρικής  και νότιας Χαλκιδικής και για 4 θητείες πρόεδρος.
Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του ΓΕΛ Πολυγύρου, πρόεδρος του συλλόγου καρναβαλικών εκδηλώσεων Πολυγύρου και γενική γραμματέας του Θεατρικού Εργαστηρίου Πολυγύρου.
Ήταν στις τοπικές εκλογές του 2010 υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΡΘΕΝΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠ ΤΟ ΚΚΕ??

Ανώνυμος είπε...

Ο Λαός να κάνει το βήμα,
το ΚΚΕ να μείνει στην θέση του
και έχει ο Θεός μέχρι επικράτησης του κομμουνισμού δια της μεταφυσικής οδού.
Σύντοφοι σημειωτόν, μαρς!

Ανώνυμος είπε...

οι κομμουνιστές φίλε μου δεν παίρνουν ποτέ σύνταξη...είναι αγωνιστές εφόρου ζωής..

Ανώνυμος είπε...

XA XA XA!
ΩΡΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!
ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ Ο ΠΑΡΘΕΝΙΩΤΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά, και εις ανώτερα! Να είστε πάντα δυνατοί για να βάζετε εμπόδια στην τρόικα και στους μνημονιακούς και αυτοί να συνεχίζουν την εξαθλίωση του κόσμου σαν να «χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι». Να είστε πάντα πρωτοπόροι στην προπόνηση μέχρι να έρθει η μέρα της εφόδου στα χειμερινά ανάκτορα. Τον λαό τον ρωτήσατε αν θα είναι σε θέση -ρημαγμένος και εξαθλιωμένος- να κάνει τότε την έφοδο; Γιατί δεν γίνεται αυτό σε όλους τους εξαθλιωμένους λαούς σήμερα; Να είστε πάντα ανυπάκοοι στο κεφάλαιο και τους επροσώπους του και να προτρέπετε το λαό σε ανυπακοή στα χαράτσια -που πάντα τελικά θα τα πληρώνει γιατί δεν θα βλέπει άλλη επιλογή, ούτε ελπίδα. Καλή η ανυπακοή παιδιά, αλλά η κατάργηση των χαρατσιών είναι ακόμα καλύτερη! Αυτό δίνει ελπίδα στο κόσμο! Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να εκτεθείς στο στίβο της αναμέτρησης με την πραγματικότητα, να διεκδικήσεις εξουσία, και όχι να φυλάγεσαι. Γιατί να μην φυλάγεται τότε και ο κόσμος και να πέφτει θύμα απάτης και εκβιασμών;
Ριζοσπάστης, Κυριακή 8 Απρίλη 2012 (πρωτοσέλιδο): «Παπαρήγα: Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει λαϊκά προβλήματα - Πανίσχυρο ΚΚΕ για να βάζει εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα». Αυτό τι δημιουργεί ηττοπάθεια ή αισιοδοξία στον κόσμο; Αυτό τι είναι φύλαγμα ή επίθεση; Μάλλον το δεύτερο: «λαέ δεν έχεις άλλη επιλογή παρά μόνο να αντιστέκεσαι μέχρι να έρθει η μεγάλη ώρα». Αλλά η μεγάλη ώρα ήρθε παιδιά! Δεν το βλέπετε ότι ο λαός πεινάει, και διψάει για αλλαγή;;;
Ό,τι πρέπει για να ετοιμάσετε την επόμενη κρίση σας -που θα είναι ΚΡΙΣΑΡΑ! Τι νομίζετε ο κόσμος του ΚΚΕ δεν καταλαβαίνει;
Απόφοιτος του ταξικού σχολειού ΚΚΕ

Ανώνυμος είπε...

το κομμα ειναι ενωμενο και περιμενει την εντολη δεν ειναι σαν το πασοκ και την νεα δημοκρατια ωστε να την ζητησει η να την ζητιανεψει ας του Δωσουμε την ευκαιρια τα πραγματα ειναι ετοιμα απο καιρο viva la revolution οι πρλεταριοι δεν εχουνε πατριδα

Ανώνυμος είπε...

Πως λέμε 2:08
με το όπλο παραπόδας!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί βάλανε υποψήφιο τον Παρθενιώτη; Για να τους φέρει ψήφους ή μήπως; για να διώξει τον κόσμο;

Ανώνυμος είπε...

Η κριτικη για τον Παρθενιωτη έχει πλάκα . Τοσο προβλημα σας δημιουργεί η παρουσια του ή σας επιασε ο πονος για το "καλό του ΚΚΕ"? Εννοια σας: και τον Παρθενιώτη και το ΚΚΕ τους ξέρουν και οι πέτρες του νομού, αλλά και εσάς σας ξέρουν για την "προσφορά σας". Άλλωστε, "χωριο που φαινεται...." λεβεντες της καρεκλίτσα σας. Περαστικά σας!