Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Έγκριση χρηματοδότησης ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων Μ. Παναγίας


-Εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007–2013» το έργο: «Ανάπλαση κεντρικών κοινόχρηστων χώρων οικισμού Μ. Παναγίας».
 -Χρηματοδοτείται με προϋπολογισμό 1.000.000,00€.
Η πρόταση που υποβλήθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη για την υλοποίηση του έργου: «Ανάπλαση κεντρικών κοινόχρηστων χώρων οικισμού Μ. Παναγίας» εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007–2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό ΤαμείοΑγροτικής Ανάπτυξης.

Ο προϋπολογισμός της πρότασης ανέρχεται στο ποσό των 1.000.000,00€.
Οι προτεινόμενες αναπλάσεις αφορούν τους εξής κοινόχρηστους χώρους:
 την πλατεία Αριστοτέλους (Χοροστάσι) (χώροι γύρω από το ήδη διαμορφωμένο τμήμα της),
 το δρόμο που ενώνει την πλατεία Αριστοτέλους με την πλατεία Δημοκρατίας (Αγορά),
 την πλατεία Δημοκρατίας (Αγορά)
 την οδό Εθνικής Αντίστασης (δρόμος που ενώνει την Αγορά με την Πλατεία Ελευθερίας),
 την πλατεία Ελευθερίας (Κελέση)
 τον δρόμο από την πλατεία Ελευθερίας προς το ρέμα Μπιζιργιάννη (καφετέριες) και
 τα πεζοδρόμια στην είσοδο του οικισμού που καταλήγουν στην πλατεία Αριστοτέλους.
Κυρίαρχο στοιχείο της ανάπλασης είναι η αντικατάσταση των σημερινών φθαρμένων τσιμεντένιων δαπέδων με λιθόστρωτα. 
Στο έργο συμπεριλαμβάνεται επίσης ο συμπληρωματικός φωτισμός της πλατείας Αριστοτέλους (Χοροστάσι), καθώς και η πλακόστρωση των πεζοδρομίων εισόδου του οικισμού, από το σημείο της Λαίκής Αγοράς (Εκκλησία) έως την πλατεία Αριστοτέλους (Χοροστάσι).
Με τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις θα επιτευχθεί αφενός η ανάδειξη του πλούσιου παραδοσιακού αποθέματος της Μ. Παναγίας, μέσω της διαμόρφωσης και ανάπλασης των κεντρικών κοινόχρηστων χώρων, και αφετέρου η λειτουργική τους αναβάθμιση.
Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής:
«Με την ένταξη του έργου “Ανάπλαση κεντρικών κοινόχρηστων χώρων οικισμού Μ. Παναγίας”, προϋπολογισμού 1.000.000,00€, στα συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, επιτυγχάνεται η χρηματοδότηση ενός ακόμη μεγάλου έργου, με πολλαπλά θετικά αποτελέσματα για τη Μ. Παναγία και τους κατοίκους της. 
Οι προβλεπόμενες αναπλάσεις θα αναβαθμίσουν συνολικά ολόκληρο τον οικισμό της Μ. Παναγίας, δεδομένου ότι αφορούν σημαντικές αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις στους κυριότερους κοινόχρηστους χώρους.
Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αξιοποίηση της μοναδικής πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς των οικισμών μας.
Η Μ. Παναγία αποτελεί έναν από τους χαρακτηριστικότερους παραδοσιακούς οικισμούς του Δήμου μας, με σημαντικό απόθεμα ιστορικής κληρονομιάς, που εκφράζεται στην πολεοδομική της οργάνωση. Με την ανάδειξη της παραδοσιακής φυσιογνωμίας του οικισμού της Μ. Παναγίας επιδιώκουμε την αναζωογόνησή του.
Η ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007–2013 του έργου της ανάπλασης των κεντρικών κοινόχρηστων χώρων, γίνεται σε συνέχεια της διασφάλισης των απαραίτητων πόρων από τα συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και για δύο άλλα μεγάλα έργα που εντάχθηκαν πρόσφατα και που αφορούν τη Μ. Παναγία, αυτά της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού, με σκοπό την απομάκρυνση του σιδήρου και του μαγγανίου από τη γεώτρηση Προφήτη Ηλία, προϋπολογισμού 1.377.644,73€, και της ανόρυξης και λειτουργίας υδρευτικής γεώτρησης και συνοδού αγωγού στη θέση «Γηπεδάκια», στο δημοτικό αγρόκτημα «Λόγγος», προϋπολογισμού 190.860,79€».   

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε Πάχτας, αξίζει; Αξίζει το κόπο; Αξίζει να αγωνίζεσε για δαύτους;
Πάντως όταν απογοητευείς από τους πατριώτες σου έλα στο Πολύγυρο να σε βγάλουμε Δήμαρχο με 100%.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΡΕ ΠΑΧΤΑ.ΔΕΝ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ......!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο Πάχτα. Γιαυτο σε ψηφίσαμε δήμαρχο και όχι για να κάνεις το Εργοστάσιο. Ξέχνατω αλλιως ουρανούπολη, αμμουλιανη ροδα θα πέσειπολλή μαυρισμα στις επόμενες εκλογές. Φιλικά.

Ανώνυμος είπε...

Ας ειναι καλα ο Δριβελεγκας που ενεταξε το εργο,Σαυτον το χρωσταμε.

Ανώνυμος είπε...

παλι αναπλαση κοινοχρηστων χωρων ρε παιδια??? ας γινει επιτελους και κατι ουσιαστικο σε αυτο το χωριο,οχι αλλα εργα που κλεινουν ματια και φιμωνουν στοματα!!! μολις ο δημαρχακος κατηγορηθηκε για απραξια θυμηθηκε να φτιαξει τις πλατειες???νερο θελουμε "μεγαλε",καθαρο αερα θελουμε,χωματα καθαρα,το βουνο μας ακεραιο να συνεχιζει να μας τρεφει,την ησυχια μας θελουμε,να μας αφησεις να χαρουμε τον τοπο μας ως εχει!!!δεν θελουμε να μετατραπει η Παναγια σε εργοταξιο.
εχεις προδωσει δημαρχε(χρησταρα), ολους μας σε εθνικο και τοπικο επιπεδο,εχεις προδωσει δημαρχακο(καραβασιλικε) τους συγχωριανους σου, που με ευκολια σε εμπιστευτηκαν οταν στις πλατειες φωναζες οτι πρωτος θα εισουν στο βουνο αν ο παχτακος τολμουσε να αποδεχτει το εργο.....αφηστε λοιπων τη βιτρινα της αναπλασης του χωριου,δεν τα τρωει ο κοσμος αυτα!!!!! εξω η el dorado,εξω τα πληρωμενα λαμογια,εξω οι ξεπουλημενοι τοπικοι πολιτικαντηδες,εξω οι νταβατζηδες δηθεν εργατες.-