Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης για τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής

Την Κυριακή 25 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στην Ιερισσό, πορεία στη Μεγάλη Παναγιά και συγκέντρωση στο όρος Κάκκαβος όπου συμμετείχαν οι επιτροπές αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από τη Χαλκιδική, το Κιλκίς, τη Θράκη και η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης από τη Θεσσαλονίκη.
Το καθεστώς βυθισμένο σε μία οριακή και πολύπλευρη κρίση προσπαθεί να επιβληθεί με εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα. Είναι το μόνο όπλο που διαθέτει για να αποκρύψει την ουσία και το βάθος της κρίσης του.

Γι' αυτό όσο προσκρούει σε κοινωνικές αντιστάσεις τόσο πιο απολυταρχικό γίνεται. Εξάλλου με ψευτοδιλήμματα εδραιώθηκε μεταπολιτευτικά (Καραμανλής ή τανκς) και οδήγησε τα πράγματα εδώ που είμαστε σήμερα (φαστ τρακ επένδυση ή ανεργία κι εξαθλίωση, ΔΝΤ ή χρεωκοπία), προσπαθώντας σήμερα να αποφύγει την κοινωνική έκρηξη.
Τα γεγονότα της 25ης Μαρτίου καταδεικνύουν τα εξής:
Η αστυνομία μετατρέπεται σε δύναμη κατοχής δημιουργώντας συνθήκες πολέμου και μόνιμη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Οι εικόνες από τα γεγονότα της 25ης Ματίου στις Σκουριές είναι εικόνες από το μέλλον. Ένα μέλλον που είναι τόσο κοντά όσο η ταχύτητα που τρέχουν οι φαστ τρακ διαδικασές εκποίησης του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών.
Η αστυνομική βία δεν βρίσκεται εκτός του σχεδίου της γρήγορης ανάπτυξης αλλά υπακούει στις εντολές των πολυεθνικών και των ντόπιων κρατικοδίαιτων μεγαλοεργολάβων και κατευθύνεται από αυτές. Αυτό έγινε ξεκάθαρο τόσο από την προ ημερών καλά σχεδιασμένη τραμπούκικη επίθεση εντεταλμένων εργαζομένων της εταιρείας κατά των κατοίκων της περιοχής υπό τη φυσική παρουσία της αστυνομίας, όσο και από τη στάση των δυνάμεων καταστολής στα γεγονότα της Κυριακής: ρίψη εκατοντάδων χημικών στα κεφάλια των διαδηλωτών που εκτός από τον τραυματισμό τους, προκάλεσε και πολλαπλές εστίες φωτιάς στο δάσος, εκδικητική - μαζική έρευνα και προσαγωγή αδιακρίτως κατά όσων βρέθηκαν παρόντες και στη συνέχεια μετάδοση ψευδών ειδήσεων στα μμε, ώστε να παρουσιαστούν οι αλληλέγγυοι ως τρομοκράτες - εισβολείς. Αυτή η τακτική έχει ως απώτερο στόχο τη διασπορά του φόβου και τη διάσπαση του κοινού μετώπου αντίστασης ενάντια στο χρυσό.
Το πραγματικό ερώτημα που τίθεται για εμάς είναι το εξής: ή θα πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας ή θα υποστούμε τις συνέπειες. Ή θα επιλέξουμε το δρόμο της δημιουργίας μιας άλλης ζωής, άλλης κοινωνίας και άλλης οικονομίας, ή το δρόμο της κοινωνικής αγριότητας και του αλληλοσπαραγμού.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των τοπικών κοινωνιών ενάντια στο ξεπούλημα της γης, του αέρα και της ζωής όλων μας.
Στηρίζουμε τους αγώνες για αυτοδιάθεση και αξιοπρέπεια.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι λέτε ρε καραγκιόζηδες; Ποια ζωή να πάρετε στα χέρια σας; Τη ζωή των εργαζόμενων και των οικογενειών τους που τους γράφετε; Την ερήμωση των χωριών μας που τη γράφετε; Το κλείσιμο των σχολείων μας που τη γράφετε;
Μακρυά από τα χωριά μας απο τις δουλειές μας και το μέλλον των παιδιών μας. Καθίστε στη Θεσσαλονίκη και μαλώστε με την αστυνομία. Εδώ έχει εργάτες μεταλλωρύχους. Και αυτοί δεν χαμπαρίζουν.

Ανώνυμος είπε...

στον τόπο μας οι αναρχικοί απέκτησαν πρόσωπο... έγιναν κάποιοι!!!δεν είναι παρά καταστροφείς δημόσιας περιουσίας κ ιδιωτικής!!!καίνε λεηλατούν βιάζουν την κοινωνία σε κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζεται!!!ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ που τους υποστηρίζεται κ τους φέρνετε στον τόπο μας!!!είναι λογικό να είμαι ΥΠΕΡ και είναι λογικό κάποιος να είναι ΚΑΤΑ!!!δεν γίνετε να έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα και τις ίδιες ιδέες!!!εσείς οι κατά κάνατε καλό σε ένα σημείο... καταφέρατε να μειώσετε τα κέρδη της εταιρείας γιατί η εταιρεία θα αναγκάζεται να σέβεται το περιβάλλον(καλό για το περιβάλλον ..τα κέρδη της εφόσον εργάζομαι σ αυτή θέλω να είναι υψηλά)!!!με την συμπεριφορά σας θα δυσφημήσετε τον τόπο σας κ δεν θα χετε καθόλου τουρισμό... η τοπική κοινωνία που σας υποστήριζε όλα τα χρόνια θα σας γυρίσει την πλάτη!!! ΑΠΟΒΆΛΛΕΤΑΙ αυτά τα αναρχικά στοιχεία συμπεριλαμβανομένου κ τον τολάκο συνεργαστείτε και μόνο κέρδος θα έχετε!!! έχει ο καιρός γυρίσματα!!!!κ για καλή σας τύχη η Εταιρεία ξεχνάει!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα μάλιστα.
Απέκτησαν άποψη και οι αντιεξουσιαστές.
Παιδιά καθήστε στη θεσσαλονίκη, κάντε καμμιά κατάληψη γιά να εκτονωθείτε κι εμάς αφήστε μας να δουλέψουμε στον τόπο μας και να προκόψουμε.

Ανώνυμος είπε...

Υποταχτικοί του κάθε Μπόμπολα. Πήρατε άδεια απ' τ' αφεντικό σας να μιλήσετε έτσι; Πω πω έχετε και δόντια ε; Δεν σας τα έβγαλαν κατά την πρόσληψη;

Ανώνυμος είπε...

eipan ta mpompolakia!!!

Ανώνυμος είπε...

να πατε να τα πειτε μπροστα τουΣ αυτα ειπαμε πισω απ το λαπ τοπ ολοι μαγκεΣ ειμαστε

ΙΕΡΙΣΣΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ρε φιλε να μπεις τον μπαμπά σου να πουλήσει τα σπίτια στο πανόραμα και να ταίσει τους εκατοντάδες άνεργους που θέλετε να τους κλείσεται το σπίτι! Άκου εκει αντιεξουσιαστές τα ανικανοποίητα καλομαθημένα που μεγάλωσαν στον πλούτο και θεωρούν την φτώχια γραφικότητα...

ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ! ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙΟ ΠΕΙΝΑΝΕ!!!!