Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

"ΧΡΥΣΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ"

Την αρμονική συνύπαρξη μονάδων εξόρυξης χρυσού και περιβαλλοντικής προστασίας, διαπίστωσαν τα μέλη της αποστολής που διοργάνωσε στην Φιλανδική πόλη Κίτιλα, η εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης. Οι εκπρόσωποι αρχών και φορέων που ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση της εταιρείας, ξεναγήθηκαν στα μεταλλεία, συνομίλησαν με τους κατοίκους, αντάλλαξαν απόψεις με τους τοπικούς φορείς και είδαν από κοντά τους ρυθμούς ανάπτυξης της Φιλανδικής περιοχής, η οποία κατάφερε δίπλα στα μεταλλεία χρυσού να αναπτύξει φυσιολατρικό τουρισμό.
Δείτε το βίντεο


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι οι Θρακιώτες ενημερώθηκαν το τι συμβαίνει στον Αρκτικό Κύκλο, όπου βρίσκεται η μικρή αυτή κωμόπολη, και απάντησαν ως εξής:
Δείτε στη διεύθυνση
http://thrakilive.blogspot.com/2011/03/blog-post_3189.html

Λαδιαβίτης

Ανώνυμος είπε...

Το βίντεο αυτό είναι περσινό και το εργοστάσιο ξεκίνησε να λειτουργεί το 2009.Οπότε και λόγο των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών οι επιπτώσεις δεν φάνηκαν άμεσα.Ήδη όμως υπάρχουν και είναι σοβαρές.
Λόγο όμως της ώρας θα τις δούμε αύριο!
Ερώτηση
Γιατί δεν τους πάνε να δούνε στις γειτονικές μας χώρες;
Λαδιαβίτης

Ανώνυμος είπε...

ετσι και σεις αδερφια...ολοι για τον αγωνα για αναπτυξη και δουλεια...ας αφησουμε τα πρεζοικολογακια απο τα εξαρχεια και απο αλλες περιοχες να φωναζουν...ετσι κι αλλιως εχουν πλακα τα τσιρακια του τολη χαχα

Ανώνυμος είπε...

Αποσπασμα από το πορισμα του καθηγητή κΚαραμουζη για τις συνέπειες της μεταλλουργίας στην περιοχή έχει ως εξής…
•Αποστραγγίζεται πλήρως ο ανάντη της Μεγάλης Παναγιάς ευρισκόμενος ορεινός όγκος, ο οποίος εμπεριέχει και την έκταση των Σκουριών.


•Οι περιοχές ενδιαφέροντος της εταιρείας επεκτείνονται και σε άλλες υδρολογικές υπολεκάνες, οι οποίες βρίσκονται στην ευρύτερη λεκάνη του Χαβρία και όχι μόνο, και οι οποίες θα υποστούν ανάλογες επιπτώσεις.


•Η Μεγάλη Παναγιά θα στερηθεί όλων των πηγών νερού, τις οποίες τόσο μεγάλη ανάγκη έχει για την ύδρευσή της και όχι μόνο.


•Μέρος του δάσους του Κάκκαβου θα καταστραφεί καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρουσιαστεί το φαινόμενο της όξινης βροχής.


•Το ίδιο φαινόμενο θα έχει επιπτώσεις τόσο στη γεωργική όσο και στην κτηνοτροφική και μελισσοκομική παραγωγή της περιοχής.


•Θα επέλθει υποβάθμιση της ποιότητας τόσο των επιφανειακών όσο και των υπόγειων νερών των λεκανών του Χαβρία και του Ασπρόλακκα.


•Η Ιερισσός και το Στρατώνι θα στερηθούν μεγάλο μέρος των καθαρών νερών της λεκάνης του Ασπρόλακκα, τα οποία χρησιμοποιούν για την ύδρευση τους και των οποίων τα πλεονάσματα βελτιώνουν την ήδη επιβαρυμένη ποιότητα των επιφανειακών και υπόγειων νερών του.


•Το μαθηματικό μοντέλο προσομοίωσης της κίνησης των υπόγειων νερών (MODFLOW) που εφαρμόστηκε στην ευρύτερη λεκάνη του Ασπρόλακκα, δεν περιγράφει με ακρίβεια το πρόβλημα στην ορεινή ζώνη του Κάκκαβου.
Θα πρέπει να εφαρμοστεί και ένα μαθηματικό μοντέλο προσομοίωσης της ρύπανσης των επιφανειακών και των υπόγειων νερών στην ευρύτερη περιοχή του Ασπρόλακκα και του Χαβρία, εξετάζοντας και την περίπτωση μιας αστοχίας της επέμβασης.


•Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρουσιαστούν ιδιαίτερα προβλήματα που αφορούν την ποιότητα των νερών των ταμιευτήρων του Χαβρία στην Ορμύλια και του Πετρένια στο Γομάτι, των οποίων η υλοποίηση προβλέπεται στο άμεσο μέλλον.
Αναρτήθηκε από ΙΕΡΙΣΣΟΣ στις 5:18 μμ. 17 / 1/ 2011

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΣΥΓΚΡΊΝΕΤΈ ΒΡΕ ΣΚΑΤΑΔΕΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΕΡΣΙΝΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΙΚΑ ΞΥΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ.ΜΠΟΜΠΟΛΑΚΙΑ ΕΙΣΤΕ ΑΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν νομίζω ότι έχει κανείς αντίθετη άποψη για αυτά που λέει το βιντεο. Απλά αυτοί που ηγούνται των αντιδράσεων είναι πλέον προφανές ότι εξυπηρετούν άλλα σκοτεινά συμφέροντα.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι οτι δεν είμαστε Σκανδιναβία και ξέρουμε όλοι πως γίνονται οι αναπλάσεις στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε τις επιπτώσεις στα παιδιά μας. Όσο για την εταιρεία, η συνταγή είναι γνωστή. Καθώς ο λύκος χαίρεται στην αναμπουμπούλα αφήνει τον "εμφύλιο" να κρατεί καλά και τους εργαζόμενούς της που έχει ορίσει σαν μπράβους να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι οτι δεν είμαστε Σκανδιναβία και ξέρουμε όλοι πως γίνονται οι αναπλάσεις στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε τις επιπτώσεις στα παιδιά μας. Όσο για την εταιρεία, η συνταγή είναι γνωστή. Καθώς ο λύκος χαίρεται στην αναμπουμπούλα αφήνει τον "εμφύλιο" να κρατεί καλά και τους εργαζόμενούς της που έχει ορίσει σαν μπράβους να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα.

Ανώνυμος είπε...

@ Λαδιαβίτης

Ρε απατεώνα, βάζεις ένα λινκ και προσπαθείς να μας κοροιδέψεις;
Διάβασα τι λέει στο λινκ αλλά δεν λέει τίποτα από αυτά που λες ρε απατεώνα.
Πόσο πορωμένος απατεώνας και αλήτης μπορεί να είναι κάποιος όταν προσπαθεί να παραπλανήσει και να παραπληροφορήσει με ψέματα.
Αλλά τι να πώ μάλλον είναι αλήθεια πλέον αυτό που κυκλοφορεί ότι δουλεύετε όλοι για την Crest.

Ανώνυμος είπε...

9 Απριλίου 9:27
Καταλαβαίνω την ανάγκη σου να βρίσεις.Αλλά για πες μου... τι σου φάνηκε παράξενο;
Γράφω: "Πράγματι οι Θρακιώτες ενημερώθηκαν το τι συμβαίνει στον Αρκτικό Κύκλο, όπου βρίσκεται η μικρή αυτή κωμόπολη, και απάντησαν ως εξής:"
Μήπως είσαι εσύ ο ψεύτης και ο απατεώνας;
Όσο για το τι απάντησαν οι Θρακιώτες θα το βρεις λίγο παραπάνω σε ανεξάρτητη ανάρτηση.
Σύνελθε αγόρι μου
Πέρα από τον φανατισμό σου κοίταξε τι γίνεται σ' όλο τον κόσμο με αυτές τις επιχειρήσεις. Κατέχεις το διαδίκτυο ψάξε μόνο σου. Περού, Αργεντινή, Κολομβία, Πουέρτο Ρίκο, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αφρική Κίνα και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου ο κόσμος ξεσηκώθηκε.
ΨΑΞΕ,ΜΑΘΕ,ΡΩΤΑ, κι αν πράγματι έχεις καθαρή συνείδηση, τότε είμαι σίγουρος ότι θα σ' έχουμε μαζί μας!
Λαδιαβίτης

Ανώνυμος είπε...

@ Λαδιαβίτη

"Και απάντησαν ως εξής" λες ρε απατεώνα.
Και στο λινκ δεν βλέπω καμμιά απάντηση αλλά μια ανάρτηση άλλων απατεώνων σαν και σένα.

ΣΙΔΕΡΗΣ Θεσσαλονίκη είπε...

Και το εργοστάσιο θα γίνει!
Και θα έχουμε όλοι δουλειές!
Και θα ζούμε αρμονικά!
Δεν γίνετε αλλιώς. Περιμένετε να δείτε περίπου σε ένα χρόνο απο τώρα πως θα είμαστε στην Ελλάδα!
Ούτε σε ταινία τρόμου να είμαστε!
Το νου σας στις κινήσεις σας Βλαχοπουλε και Τολη.
Κάθε βήμα σας, χαντακώνει στην μιζέρια και στην φτώχια την Β. Χαλκιδική.
Και ακόμα πιο πολύ την Ιερισσό γιατί κι ο τουρισμός της θα πληγεί ανεπανόρθωτα.

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Απάντησαν γενικά οι Θρακιώτες! Το γνωρίζεις νομίζω ότι μόνο στη Χαλκιδική βρέθηκαν σαίνια να θέλουν τέτοια καταστροφική επέμβαση! Αλλά η διάφορα είναι θέμα αντίληψης! Τουλάχιστον έκανες κάτι χρήσιμο; Έψαξες να δεις τι γίνεται με παρόμοιες εξωρίξεις στον κόσμο; Αν βρεις κάτι που θα σε προβληματίσει το συζητάμε! Δεδομένο θεωρώ ότι αν αφήσουμε να ξεκινίσει τέτοιου είδους επέμβαση θα σημάνει και το τέλος γι αυτόν τον όμορφο τόπο.Κάνε αδελφέ μια δεύτερη σκέψη τι σημβαίνει γύρω σου;

Ανώνυμος είπε...

..σε ακουσα Λαδιαβητη και εβαλα στο google την φραση alergic reaktion kitilla mine και δεν μου βγηκε καμια
αντιδραση απο τον κοσμο....εβαλα κι αλλες λεξεις κλειδι και παλι τιποτα.
Το μονο που μου βγηκε ειναι οτι ο υπουργος ειναι υπερ κι αλλων μεαταλειων.Η αναρτηση ειναι του περασμενου μηνα. Με μονη διαφορα (μεγαλη) οτι το ιδιο κρατος εχει τα κερδοι....

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι δυνατόν να μην εξοργιστεί κανείς όταν σκεφτεί το έγκλημα που πάνε να κάνουν στην Χαλκιδική, αφήνοντας ψίχουλα (τα μεροκάματα ορισμένου χρόνου) ως ...αντάλλαγμα της κοσμογονικής καταστροφής που θα προκαλέσουν. Μα πως μπορούν να δεχθούν τέτοιο ξεπούλημα της γης των πατεράδων τους όλοι αυτοί που μιλάνε, αναίσχυντα, για πατρίδα. Δεν σκέφτονται ότι από αυτή τη γη ζουν τόσοι άλλοι με εργασίες συμβατές με το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής; Δεν σκέφτονται ότι αφού τ' αρπάξει η εταιρεία χρυσού θα αφήσει ερημιά στον τόπο και ΤΙΠΟΤΕ απολύτως για τα παιδιά τους; Ούτε στην Υποσαχάρια ζώνη της Αφρικής, όπου είχα την ανάγκη να ξενιτευτώ, δεν γίνονταν σε τέτοιο βαθμό αυτά. Τώρα εκεί (στην Αφρική) "βασιλεύει" η δυστυχία των ανθρώπων, μετά τις αρπαχτές του πλούτου της γης τους που έκαναν διάφορες κερδοσκοπικές πολυεθνικές... Πόσο αλήθεια μυαλό χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι αυτό είναι η απόλυτη καταστροφή της πατρίδας μας και των όποιων προοπτικών μιας πραγματικής και με κανόνες ανάπτυξης του τόπου;
Χαλκιδικιώτης

Ανώνυμος είπε...

@ Λαδιαβίτη

Τί νόμιζες ρε συ εδώ μέσα θα έβρισκες τίποτα γιαγιάδες για να τις κοροιδέψεις βρε απατεώνα με τα κυάνια την όξινη βροχή και τα γεννημένα παιδιά με 3 κεφάλια;

Ανώνυμος είπε...

εργοστασιο δεν θα γινει...νεα ροδα

Ανώνυμος είπε...

7:42 μ.μ.φαίνεται πως η νοημοσύνη σου δεν είναι αρκετή για να αντιληφθείς το πόσο γελοίος είναι ο παραλληλισμός των Σκουριών με τον Βόρειο πόλο!!! Σιγά σιγά όμως κάτι θα καταλάβεις και εσύ, όσο ανεπάρκεια και αν σε διακρίνει. Μόνο ρώτα, ρώτα για να μάθεις και κάτι παραπάνω και να ξυπνήσεις... Λογική αναγνώστρια

Ανώνυμος είπε...

Το εργοστάσιο έγινε.
Ν.ΡΟΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

9 Απριλίου 5:12
Ειλικρινά χάρηκα που το έψαξες.
Δεν μπόρεσα να σου απαντήσω νωρίτερα γιατί πρέπει και να εργαστούμε!
Λοιπόν! Αυτό που βρήκα και είναι άκρως διαφωτιστικό το τι συμβαίνει σήμερα στη Φιλανδία στη Κίττιλα, μπορείς να το διαβάσεις στο παραπάνω άρθρο με τίτλο:
"Οικολογική Εταιρεία Έβρου: Άλλο Πέραμα, άλλο Λαπωνία...". Κάτω από το άρθρο στα Ελληνικά, υπάρχει ένα άλλο στην αγγλική γλώσσα. Επειδή είναι μεγάλο δεν το δέχεται εδώ. Αν δεν ξέρεις καλά αγγλικά, βάλε την μετάφραση στο google!
Με σεβασμό
Λαδιαβίτης
ΥΓ: 7:42
Ειλικρινά θα ήθελα να κάνω παρέα με 'σένα! Έχεις πολύ πλάκα...μου θυμίζεις τον Χατζηχρίστο!
Καλή σας νύχτα!

Ανώνυμος είπε...

7.42
και γιαγιαδες βρηκαι ο Λ. μονο που αυτη εδω -δλδ εγω, και google μεταφραστη θα βαλω κλπ κλπ. Και αφου δεν εχουμι το Ουρανιο (κυανιο) που λεει η συνομhλικη μου, δοξα τον αλαχ.....(sorry-an kai megalh bdomada , xioymor epitrepete?)

Ανώνυμος είπε...

11.42 ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΟΥΤΕ ΕΓΙΝΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ....ΝΕΑ ΡΟΔΑ!ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΡΟΔΑ!

Ανώνυμος είπε...

τι σχεσει εχουμε με την φιλανδια αυτες ειναι προπαγανδες να προστατεψουν το κεφαλαιο. Υπαρχουν αλλεσ λυσεις πχ.μελισοκομια,αγροτουρισμος κ.α το ξερουμε το κολπο τους λιγα χρονια και μετα πτωχευση.ενα απο τα πιο ομορφα μερη στον κοσμο να χαρακτηριστη βιομηχανικη ζωνη τραγικο δεν ειναι.Ειδη δεν αρχισαν και εφεραν μεγαλα προβληματα φαντασου τι θα γινει.ο.ΘΕΟΣ ειναι μεγαλος και τα βλεπει ολοι μαζι στον αγωνα

Νεωκόρος είπε...

2.20
Και είπε ο ΘΕΟΣ "Να γίνει χρυσωρυχείο" και εγένετο χρυσωρυχείο.
Και είπε ο ΘΕΟΣ "Να 'μουν πέτρα στην αυλή σου να με κατουρά το μνι σου"
Κόψε τις μ@λ@κιες για τον ΘΕΟ γιατί θα βάλω τον ΠαπαΧρυσόστομο να σε φαΐ.