Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Ο Δασάρχης με τα χρυσά δάση


Mε το έγγραφο του 9485/24-4-2012 προς το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας, το Δασαρχείο Αρναίας επισημαίνει ότι “οι δασικοί δρόμοι στις Σκουριές είναι δημόσιοι και ελεύθεροι για τους πολίτες”. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου την προηγούμενη ακριβώς μέρα, 23 Απριλίου 2012, η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ διατάσσεται να ξηλώσει μπάρες και συρματοπλέγματα από τους δασικούς δρόμους, να κατεβάσει από τα δέντρα τις συσκευές ηλεκτρονικής ανίχνευσης και να αποσύρει τους σεκιουριτάδες, ενώ παράλληλα διατάσσει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των εκπροσώπων της εταιρείας για τις “τελεσθείσες έκνομες ενέργειες” στις Σκουριές.


Την αμέσως επόμενη μέρα ο Δασάρχης κ. Αγαλής βρήκε ότι το έγγραφο αυτό ήταν “ανεπαρκές” και έστειλε δεύτερο έγγραφο προς το Α.Τ. Αρναίας, με το οποίο “διορθώνει” το προηγούμενο ως εξής:
 Με την 7633/29-3-2012 απόφαση  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης εγκρίθηκε η παραχώρηση της έκτασης για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή “Σκουριών” Μ. Παναγίας και “Μαντέμ Λάκκου” Στρατονίκης. Στις περιοχές αυτές υπάρχουν δασικοί δρόμοι, μικρά τμήματα των οποίων περιήθαν στην δικαιοδοσία της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός”.
Επειδή αυτά τα τμήματα δρόμων σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχουν λόγω των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, θα κατασκευαστούν από την εταιρεία παρακαμπτήριες δασικές οδοί, για τις οποίες πρέπει να συνταχθούν σχετικές μελέτες που θα εγκριθούν από την Υπηρεσία μας, σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 48 του νόμου 998/79.
Μέχρι την ολοκλήρωση των έργων αυτών, οι υπάρχοντες δασικοί δρόμοι θα είναι σε κυκλοφορία με ευθύνη της εταιρείας!!!
Με την πρωτοφανή αυθαίρετη απόφαση του κ. Δασάρχη, η κυκλοφορία σε έναν δημόσιο δασικό κοινόχρηστο δρόμο θα γίνεται …υπ’ευθύνη μιας ιδιωτικής εταιρείας! Ο κ. Δασάρχης ερμηνεύει κατά το δοκούν την απόφαση παραχώρησης του δάσους στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ η οποία αναφέρει σαφώς ότι (όρος 14) ότι άδεια επέμβασης δίνεται μόνο για τα τμήματα του υποέργου “Σκουριές” για τα οποία υπάρχουν εγκεκριμένες Τεχνικές Μελέτες.  Όλα αυτά εξηγούνται αναλυτικά στην ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της δημόσιας δασικής οδού «Χοντρό Δέντρο-Σκουριές-Γαλατσάνος».
Ο κ. Δασάρχης ερμηνεύει επίσης κατά το δοκούν και τη δικαστική απόφαση της 23ης Απριλίου και την Ελληνική γλώσσα, αφού το “ο δρόμος είναι κοινόχρηστος δημόσιος δασικός και δεν επιτρέπεται να παρακωλύεται η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών μέχρι να γίνουν οι παρακαμπτήριοι” ερμηνεύεται ως “η  κυκλοφορία θα γίνεται με ευθύνη της εταιρείας”. Της ίδιας εταιρείας της οποίας οι υπεύθυνοι παραπέμπονται σε δίκη για την “τελεσθείσα έκνομη πράξη” της παρακώλυσης της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών!
Είναι προφανές ότι η εταιρεία προσπαθεί να βρει κάποιο έρεισμα για να δικαιολογήσει τις μπάρες, τα συρματοπλέγματα και τους “φουσκωτούς” και το βρήκε στο πρόσωπο του κ. Δασάρχη που φαίνεται λησμόνησε ότι στις 4.4.2012 είχε καταθέσει ο ίδιος μηνυτήρια αναφορά κατά της εταιρείας
Ο Δασάρχης Αρναίας έχει στη δικαιοδοσία του τα “πολυτιμότερα” δάση της Ελλάδας, τα “Μεταλλεία Κασσάνδρας”, που καταλαμβάνουν μια έκταση 317.000 στρεμμάτων. Η μέση δασοκάλυψη σε αυτήν την έκταση είναι 75% που στις Σκουριές ανεβαίνει στο 95%. 40.000 στρέμματα από αυτά χαρακτηρίζονται από την επιστήμη της δασολογίας ως “αρχέγονα δάση”, ενώ 100.000 στρέμματα ανήκουν στο δίκτυο “NATURA 2000″. Ο ορυκτός πλούτος που πάνω του ρίζωσαν τα αρχέγονα δάση του τόπου μας έχει σε πρώτη εκτίμηση αξία 20 δις ευρώ. Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας  τα πούλησε ο Χρήστος Πάχτας το 1995 στην TVX αντί 40 εκατ. δολαρίων. Το 2003 πάλι ο Χρήστος Πάχτας τα χάρισε στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, που μεταμορφώθηκε τελικά σε ΚΑΝΑΔΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, από τον οποίο η Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ.
04KataraktisΟ σημερινός Δασάρχης κ. Αναστάσιος Αγαλής ήταν ο δασολόγος του Δασαρχείου Αρναίας που ήταν αρμόδιος για τα δάση της περιοχής Ολυμπιάδας στην κρίσιμη για την μεταλλουρία χρυσού της TVX περίοδο 1998-2000. Ήταν υπεύθυνος για τη διάνοιξη δασικών οδών, την κατασκευή του φράγματος στο ρέμα “Κηπουρίστρα” και της λίμνης τοξικών αποβλήτων, την κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας των υδαρών αποβλήτων της μεταλλουργίας, την κατασκευή σωληνόδρομου μεταφοράς των αποβλήτων. Όλα αυτά μέσα στο δάσος της Κηπουρίστρας που περιλαμβάνεται στην περιοχή “NATURA 2000″ του Στρατονικού όρους και έχει ανακηρυχθεί σε “ένα από τα 6 ομορφότερα τοπία της Χαλκιδικής” από το ΕΜΠ.
Χαρακτηριστικές ενέργειες του κ. Αγαλή σε αυτόν τον ρόλο είναι το από 31 Αυγούστου 1999 “Πρωτόκολλο εγκατάστασης μηχανήματος (μπουλντόζας) του αρμόδιου δασολόγου κ. Αναστασίου Αγαλή”, η από 2 Σεπτεμβρίου 1999“γνωμάτευση των  υπαλλήλων Δασαρχείου Αρναίας κ. Αγαλή και Βεζυριανίδη” ότι “η διάνοιξη του δασικού δρόμου Τζενίλοβο-Κακιά Ζήγρα μήκους 1+741,7 χλμ έχει καλώς και είναι νόμιμη βάσει της 5382/2-7-1999 απόφασης της Διεύθυνσης Δασών Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, επειδή κόβονται δέντρα μικρής ηλικίας”(!), η οποία ακυρώθηκε αμέσως με την 5592/5-7-1999 απόφαση της αυτής Υπηρεσίας!
Αλλά ο κ. Αγαλής δεν εγκατέστησε μόνο μπουλντόζες για να κόψει “δέντρα μικρής ηλικίας”, εγκατέστησε και δασεργάτες για να κάνουν γουλί το δάσος της Κηπουρίστρας. Και όταν οι Νίκος Μήτσιου και Τόλης Παπαγεωργίου μπήκαν μπροστά και ζήτησαν από τους δασεργάτες του Συνεταιρισμού του Στανού να μην κόψουν το δάσος που αρνήθηκαν να κόψουν οι Συνεταιρισμοί Σταυρού και Ιερισσού, ο αρμόδιος δασολόγος κ. Αγαλής τους απείλησε ότι θα τους παραπέμψει στον Εισαγγελέα! Ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αρναίας στην περίοδο 2003-2006 υπερψήφισε όλες τις αποφάσεις του Δ.Σ. για το Επενδυτικό Σχέδιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ που αναπτύσσεται συνολικά μέσα στα δάση, την προστασία των οποία έχει οριστεί να υπηρετεί.
Από το 1999 λοιπόν μέχρι και σήμερα ο Δασάρχης πλέον κ. Αγαλής συνεχίζει τις άοκνες προσπάθειες για την προστασία του δάσους των 317.000 στρεμμάτων …από τα πάντα εκτός από το “Επενδυτικό Σχέδιο” της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό λέγεται στα χωριά μας "τναζ τα πέταλα". Και είναι αυτό που συμβαίνει με την χούντα του Παρατηρητηρίου. "Τετέλεσθαι"
Η χούντα του Παρατηρητηρίου "πνέει τα λοίσθια" και στρο τέλος της ανακαλύπτει εχθρούς δεξιά και αριστερά για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Κύριοι της χούντας μας υποσχεθήκατε πολλά μετά από την εμπειρία της TVX και πράξατε τίποτα για μας. Μας αφήσατε μέσα στην ανεργεία και την ανέχεια και εσείς καλοπερνούσατε με τους εξασφαλησμένους μισθούς του δημοσίου και τις συντάξεις σας.
Το δις εξαμαρτείν για μας πλέον δεν υπάρχει. Σας πήραμε χαμπάρι τι κουμάσια είστε καιροσκόποι και τυχοδιώκτες προς ίδιον όφελος.
Το μπούλο λοιπόν και εξαφανιστήτε έτσι όπως εμφανιστήκατε.

Ανώνυμος είπε...

Τόλη, πρέπει να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να επηρεάσεις κανένα όσο συκοφαντάια και να ρίξεις.... Αντιθέτως, επειδή γνωρίζουμε το ποιόν σου μάλλον εκτιμούμε περισσότερο τον κο Αγαλή!

Πόσο τριτοκοσμική χώρα είμαστε όταν συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθερα λαμμόγια σαν τον τόλη και να έχουν θράσος να συκοφαντούν τον κάθε ένα που κάνει την δουλειά του!

Ανώνυμος είπε...

κι ολο κλαινε τα ορκινακια
στου γιαλου
στου γιαλου
τα βοτσαλακιααααααααααααααα.

για ποιον Μιτσιου μιλαμε? για το πρωτο χερι της εταιριας που δουλεβε στα μεταλλεια? και γιατι τα αλλξε μετα αν μιλαμε για τον ιδιο? Ρωτηστε τους παλιους, ξερουν πολλααααααααααα.

Ανώνυμος είπε...

Τόλη,
Μπορείς σε παρακαλώ να αναρτήσεις την απόφαση του δικαστηρίου. Δεν μπορεί να υπάρχουν δυό αλήθειες. Μήπως μεταφράζεις όπως σε βολεύει την απόφαση του δικαστηρίου?

Πάντως, έχω παρατηρήσει ότιον τελευταίο καιρό επιμελώς δεν εμφανίζεσαι στο προσκήνιο, γιατί καταλαβαίνεις ότι θα σου έρθει και δεν θα ξέρεις από που σου ήρθε.....

Ανώνυμος είπε...

7.05.πόσα παίρνεις για να γράφεις υπερ των Καναδων χρυσοθήρων?
Ξέρεις ούτε ένας,
ούτε ένας δεν υπάρχει που είναι υπέρ της καταστροφής της Χαλκιδικής,που κανει οτι δεν βλέπει την Λατινοαμερικάνικη πολίτικη που εφαρμόζεται στις Σκουριές χωρίς να τα "παίρνει" απο τον Καναδικό χρυσό.
Μόνο εσείς είσαστε.
Δεν ξέρεις ότι μόλις ξεκουμπιστηκαν οι Καναδοι της TVX ακόμη και οι ποιο θερμοί υποστηρικτές στης τότε,παραδέχτηκαν ότι είχαν κάνει περιβαλλοντολογικά εγκλήματα.
Δεν λες ότι αν είχαν προχωρήσει τα σχέδια τους τότε, θα ήταν άνεργοι χιλιάδες κάτοικοι αυτού του τόπου,(όλοι σχεδόν που ζουν με άλλα επαγγέλματα) μιας και θα είχαν ξεχαρβαλώσει τον Κακαβο, και ο χρυσός θα βρισκόταν κατά Ελβετία μεριά.
Ποιος όταν θα έλεγε Δήμος Αριστοτέλη θα έβαζε στο μυαλό του τις υπέροχες παράλιες,το μοναδικό υπέροχο αρχέγονο δάσος,τον προσκυνηματικό τουρισμό,τον Αριστοτέλη,το Άγιο Όρος, την διώρυγα του Ξέρξη κλπ?
Για σκέψου, ποιος όταν θα άκουγε "προ του Άθου περιοχη",δεν θα πήγαινε το μυαλό του στο σεληνιακό τοπίο που σχεδίαζε να μετατρεψει τον Κάκαβο η TVX?
Μαζί με τον χρυσό όμως θα είχαν εξαφανιστεί και τα νερά και ότι άλλο κάνει αυτό τον τόπο "ευλογημένο".
Εδώ θα είχαν αφήσει τις Χαβούζες και τα δηλητηριασμένα απόβλητα,που για να μην τα "πουν με το όνομα τους τα ονομάζουν, στείρα".
Ποιος θα μπορούσε να σταθεί σε έναν τόσο υποβαθμισμένο τόπο.
Τι θα είχαμε απο αυτά που έχουμε σήμερα και δίνουν μια ιδιαίτερη δυναμική στον τόπο?
Μήπως δεν ξέρεις ότι η ίδια η Κομισιον έχει πει οτι μετά τα πυρηνικά εργοστάσια η μεγαλύτεη απειλή για το περιβάλλον είναι η μεταλλουργεία χρυσού?
Για βάλε στο μυαλό σου ότι 1200000 Έλληνες θέλουν να επιστρέψουν στα χωριά τους γιατί εκεί θα βρουν τον τρόπο να ζήσουν.
Εδώ αν ειχε προχωρήσει η TVX και ήμασταν χειρότερα κι από το Λαύριο ποιος θα μπορούσε να σταθεί?
Ευτυχώς λοιπόν που ξεκουμπίστηκε η TVX,γιατί "σαν την Χαλκιδική δεν θα'χε".Και για αυτο ακριβως τον λογο θα ξεκουμπιστεί και η Eldorado.....

Ανώνυμος είπε...

Α μπα, δεν σας κάνει τώρα ο Δασάρχης, επειδή δεν ευθυγραμμίζεται με τις μπούρδες σας και τη δική σας ερμηνεία της δικαστικής απόφασης;
Παλιότερα που σας έκανε τα χατίρια τον εξυμνούσατε, τώρα τον συκοφαντείτε.
Τί φασισμός είναι αυτός Τόλη-Μαράκι;
Νομίζετε ότι έτσι θα πετύχετε κάτι εκτός από το να παραμέμενετε στην απομόνωση που σας έχει καταδικάσει αμετάκλητα ο κόσμος;

Ανώνυμος είπε...

Τι θα γίνει με σας επιτέλους!!
Είναι με τις θέσεις σας η Καραβασίλη καλή και άγια. Αποφασίζει πως τελικά πρέπει να τηρήσει άλλη στάση... γίνεται προδότης και σας πειράζουν τα botox της.
καθυστερεί η αρχαιολογία τις ΜΠΕ κτλ για περαιτέρω έρευνα μπράβο τους. Τις εγκρίνει τελικά.. πουλημένοι και αυτοί.
Βγάζει το δασαρχείο αποφάσεις που σας βολεύουν είναι ήρωες. Αλλάζει κάτι σε αυτές, και ο δασάρχης γίνεται εγκληματίας ενώ ήταν και δοσύλογος.
Ρε τι κόσμος είστε εσείς τέλος πάντων!!!!

Ανώνυμος είπε...

@ 29 Απριλίου 2012 10:53 μ.μ.

Τυχοδιώκτη, κατέστρεψες μια φορά τον τόπο μας, μια φορά μας κορόιδεψες και μια φορά μας παρέσυρες με τα ψέματά σου στη καταστροφή μας. Εξαφανίσου από τη περιοχή μας όπως εμφανίστηκες πουλημένο τομάρι.
Εγώ ναι πληρώνομαι από την Ελληνικός Χρυσός γιατί δουλεύω στα Υπόγεια στη λιθογόμωση εσύ όμως θα μας πεις ποιός σε πληρώνει απατεώνα; Θα μας πεις που βρήσκεις τα λεφτα για τα ελικόπτερα και τις μετακινήσεις των αντιεξουσιαστών φίλων σου και φίλων των αφεντικών σου;
Σας πήραμε χαμπάρι βρε απατεώνες για αυτό και έχετε μείνει 3 και ο κούκος. Το μπούλο σας λοιπόν το μπούλο σας λαμόγια να πάτε εκεί που ακόμα δεν σας ξέρουν απατεώνες.

Ανώνυμος είπε...

parteto apofash oute ena pasalo den mporeitai na kounhsete giati 8a pate fulakei......

Ανώνυμος είπε...

8.34
Δεν πειράζει, ένας ξένος καιροσκόπος είσαι που έχεις τρομοκρατηθεί με το ξεσηκωμό όλης της περιοχής ενάντια στα σχέδια των αφεντικών σου.Και να ξέρεις, τους προδότες σαν και σένα, μικρέ μου χρυσοθήρα, που έχεις και το θράσσος να μας λες εσύ, ο επί πληρωμή ρουφ "λαμόγια" όπου και να πάνε ,ότι και να κάνουν μιά ζωή θα τους παίρνει ο αγανακτισμένος κόσμος με τις πέτρες.

Ανώνυμος είπε...

10.54 τυχοδιώκτης είσαι εσύ οι συχωριανοί σου, και τα αφεντικά σου οι επίδοξοι χρυσοθήρες.
Ξέρεις τι γίνεται όπου πατούν ανά τον κόσμο τα ξερά τους.
Δεν σε νοιάζει για το κακό που θα κάνεις.
Δεν σε νοιάζει για το αύριο των παιδιών που θα καταστρέψεις.
Εσύ να πληρώνεσαι μόνο θέλεις.
Τώρα για την δουλειά που κάνω εγώ,άσε δεν υπάρχει λόγος να σου πω τίποτα γιατί, και δεν είσαι ικανός να την κάνεις(στην δουλειά πότε δεν θα σε κρατούσα) άλλα και ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει μέσα από τα σχόλια.
Πες μου όμως.....
Δουλεύεις στην λιθογομωση στις γαλάριες που άνοιξε ο μετροπόντικας?

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΠΑΣΑΛΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΥΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΡΥΠΑ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΣΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για αλλη μια φορα μια πολυεθνικη εταιρεια προσπαθει να εκμεταλλευτει το υπεδαφος μιας χωρας χρησιμοποιωντας παρανομομες πρακτικες...δουλικα της εταιρειας μελετηστε ιστορια να μαθετε...οι πολυεθνικες θελουν κερδη...κρανιου τοπο θα σας αφησουν μολις σας στυψουν σαν λεμονοκουπες οπως εχουν κανει σε πολλες χωρες

Ανώνυμος είπε...

@ 30 Απριλίου 2012 12:20 μ.μ.

Βρε απατεώνα βρε ψεύτη βρε τυχοδιώκτη ποια όλη η περιοχή έχει ξεσηκωθεί; Εννοείς τους 5 - 6 του συναφιού σου και του εγκάθετους αντιεξουσιαστές που κουβαλάτε καθε λίγο από όλη την Ελλάδα;
Σας έχουμε πάρει χαμπάρι τι χρυσοπληρωμένα λαμόγια είστε που παλεύετε για σκοτεινά συμφέροντα. Εμείς παλεύουμε για το μεροκάματό μας και είμαστε αποφασισμένοι αυτόν τον αγώνα μας να μην τον χαρίσουμε σε κανένα βολεμένο. Τ' ακούς λαμόγιο σε κανέναν.

Ανώνυμος είπε...

tona pasalo na pate na ton balete sta ksenodoxeia kai deinoun stous ergazomenous 300e xwris asfalia kai pou pernete toys polonous me 10e ekmetaleytes.pou sas phre o ponos kai gia thn oikologia.....

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο 1.25μ.μ. απευθύνεται(ζητώ συγνώμη για το λάθος) στον 8.34 π.μ.

Βλέπετε με το πληκτρολόγιο δεν έχουμε όλοι την "ευχέρεια" που εχει αυτός που πληρώνεται από τους Καναδούς κλπ.χρυσοθήρες για να δουλεύει στα υπόγεια στην λιθογομωση.....
Φαντάσου "τους επιστήμονες" στις δημόσιες σχέσεις τις εταιρειας! Με τον στόμα θα γράφουν!!!!!