Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Απάντηση του Φώτη Κουβέλη στις δηλώσεις Βενιζέλου

Αυτές τις μέρες ακούμε από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, που συνέβαλαν καταλυτικά στη διαμόρφωση της σημερινής αδιέξοδης κατάστασης, που διέλυσαν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους να μιλούν και πάλι για την επικαιρότητα του σοσιαλισμού. Από το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, περάσαμε τώρα στο διακηρυγμένο στόχο για την επαναθεμελίωση του σοσιαλισμού.
Οι ένοχοι μας κουνούν το δάκτυλο και μας εγκαλούν, λέει, για υπεκφυγή και μάλιστα συμπαθητική υπεκφυγή. Kαι τους απαντούμε: λευκός χάρτης στην πολιτική δεν υπάρχει. Με τις συγγνώμες και με τις ρητορικές κορώνες δεν ξεγράφονται τα πεπραγμένα τους.


Ζητάνε από τους πολίτες και τις πολιτικές δυνάμεις να κοιτάξουν προς τα εμπρός. Μιλάνε για μια νέα πολιτική. Πώς πιστεύουν ότι μπορούν να πείσουν τον ελληνικό λαό όταν το Μνημόνιο 2 και η δανειακή Σύμβαση που μόλις υπέγραψαν, περιγράφουν με ακρίβεια όλα τα επόμενα βήματα; Όταν ήδη στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο συζήτησαν περικοπές ύψους 11 δις ευρώ που θα γίνουν τον Ιούνιο;
Για ποια μάχη κατά του λαϊκισμού μιλάνε στο ΠΑΣΟΚ όταν έχουν κάνει άπειρα μπρος-πίσω σε σχέση με τα δάνεια, τα οικονομικά των κομμάτων, το κούρεμα των ομολόγων πολιτών και των ασφαλιστικών ταμείων; Μιλάνε για μάχη κατά του λαϊκισμού όταν επί δεκαετείς οι πρακτικές και οι μεθοδεύσεις τους αποτέλεσαν την επιτομή του λαϊκισμού; Οι πολίτες έχουν και μνήμη και γνώση.
Η σημερινή πραγματικότητα είναι η πλήρης αποτυχία των πολιτικών λιτότητας που αποδομούν και τεμαχίζουν την κοινωνία. Αυτή την αντιπαθή πολιτική θέλει να αλλάξει ο ελληνικός λαός για να πετύχει την προσαρμογή της χώρας, με την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια, με τη δίκαιη κατανομή των βαρών. Να πληρώσουν οι οικονομικά ισχυροί ,να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και η διαφθορά. Να προστατευθούν με δίχτυ κοινωνικής προστασίας τα αδύναμα στρώματα. Να ξεκινήσει η αναπτυξιακή διαδικασία.
Προϋπόθεση για μια νέα πορεία της χώρας είναι η ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, η αντιμετώπιση της διαφθοράς και η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών. Τα πρόσωπα που έχουν τεράστιες ευθύνες για την απελπιστική κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας , ακόμα και όταν ζητούν μια αόριστη και προσχηματική συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό , με τις ίδιες απόψεις και την ίδια νοοτροπία, οδηγούν στα ίδια λάθη και στην ίδια πολιτική, που θα κληθεί να πληρώσει με βαρύ τίμημα και πάλι ο ελληνικός λαός.
Η Δημοκρατική Αριστερά έχει το δικό της πρόγραμμα για τη χώρα. Πρόγραμμα που είναι διαφορετικό και αντίθετο προς την πολιτική που εφαρμόζουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.
Με μέτρα που στηρίζουν την κοινωνία, αντισταθμίζουν τα βάρη και οδηγούν σε αναπτυξιακή πορεία τη χώρα. Πολιτική που οδηγεί στην αναθεώρηση ρυθμίσεων της δανειακής σύμβασης, για τη στήριξη της κοινωνίας και το άνοιγμα πολιτικών διεξόδου. Η κοινωνία έχει γνώση και ζει τη δραματική κατάσταση που δημιούργησε η πολιτική εκείνων που σήμερα ζητούν τη συγγνώμη της.
Αυτό το ρεαλιστικό πρόγραμμα διεξόδου και ανάταξης, καταθέτουμε στον ελληνικό λαό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αργά για δάκρυα μπάμπα-Φώτη.
Διέσπασες την ανανεωτική Αριστερά για να δημιουργήσεις την "κυβερνώσα Αριστερά"
έλα όμως που ο μελλοντικός σου παρτενέρ βάζει και σένα στο στόχαστρο του νέου αντικομμουνισμού.
Μπάρμπα-Φώτη η υπεύθυνη δήλωση (που έκανες) είναι το πρώτο βήμα,
ο μεγάλος όμως εξευτελισμός ακολουθεί.
Ας πρόσεχες!

Ανώνυμος είπε...

Ξέρουμε ξέρουμε Κουβέλη αλλού πόνταρες (συνεργασία με το παλαιό ισχυρό ΠΑΣΟΚ) και αλλιώς σου βγήκαν τα πράγματα. Προσφέρεις σήμερα κομματική στέγη να βολεύονται ευκαιριακά και προσωρινά οι απογοητευμένοι πασοκίτες. Καμιά όμως σοβαρή δικαιολογία δεν έχεις για την διάσπαση της Αριστεράς. Σήμερα μπρος στο κακό που βρήκε τη χώρα οι μαρξιστικές αγωνίες σου φαντάζουν γελοίες.