Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Η "ΟΒΙΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ" ΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ...

 ...Και  ύστερα το πέταγμα προς την "αληθειά"...;
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Στη ζωή μας είναι σύνηθες, πολλοί άνθρωποι να αλλάζουν απόψεις και ιδέες και να μεταπηδούν από τη μια σχολή σκέψης στην ακριβώς απέναντι... Αυτό το έχουμε  δει ουκ ολίγες φορές στη χώρα μας και αλίμονο αποτελεί δικαίωμα του καθενός να ανήκει και να υποστηρίζει ότι  τον εκφράζει και τον αντιπροσωπεύει.
Πολλές φορές όμως αυτές οι «οβιδιακές μεταμορφώσεις», δημιουργούν ερωτηματικά, ιδίως όταν αφορούν ανθρώπους, που συμμετέχουν σε δράσεις και διατυπώνουν δημόσιο λόγο,που διαμορφώνει αντιλήψεις και καταστάσεις στην καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων, είτε θετικά, είτε αρνητικά.


Ο μεταλλειολόγος και λέκτορας του Α.Π.Θ. Γιώργος Τριανταφυλλίδης

είναι κατά τη γνώμη ένας από αυτούς, καθώς τις απόψεις του κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας, κάποιοι τις ασπάζονται σαν το ιερό ευαγγέλιο. Αναμφίβολα αυτό συνιστά προσωπική επιτυχία για τον κ. Τριανταφυλλίδη. Το γεγονός δηλαδή, ότι υπάρχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες σε αυτή τη χώρα, που σκέφτονται να τον βραβεύσουν, όχι τόσο για το επιστημονικό του έργο, αλλά για τον κοινωνικό του αγώνα, που ξεφεύγει όπως θα ακούσετε χαρακτηριστικά από τα όρια της επιστημονικής του θέσης... 


Το οξύμωρο σχήμα όμως είναι πως σε έρευνα του δημοσιογράφου και blogger  της ΘράκηςΘανάση Ζωγράφου,  φαίνεται πως η θέση του κ. Τριανταφυλλίδη  απέναντι στη  μεταλλευτική δραστηριότητα και ειδικότερα στη  χρήση κυανίου ήταν ολότελα διαφορετική.

Τόσο διαφορετική που το 1997, αθώωνε τη χρήση του(!!!), σε επιστολή του ως στέλεχος της εταιρίας  χρυσού, που εργαζόταν προς τον τότε δήμαρχο Σαπών. Τι άλλαξε αλήθεια από αυτήν την επιστολή, που θα δείτε στο σχετικό βίντεο, μέχρι τις μέρες μας;  Ο ίδιος βέβαια υποστηρίζει ότι έγινε πιο έξυπνος από τότε... Τι να εννοεί άραγε; Και τι είναι αυτό που του  αποκάλυψε «το φως το αληθινό», σε τέτοιο βαθμό, που τον ώθησε στο να αποκηρύξει την επιστήμη του; 
Δείτε το σχετικό βίντεο:


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πλήρης ο επαγγελματικός κύκλος του κυρίου.
1. Μεταλλειοκτήτης.
2. Μεγαλοστέλεχος αφού πούλησε τη μεταλλειοκτησία.
3. Δημόσιος υπάλληλος.

Κουράστηκε στα νειάτα του για να απολαύσει τους κόπους του ξαπλωτός στο Ελληνικό Δημόσιο. Πως να μην ταιριάξει με τον Τόλη!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει σοβαροί ανθρωποι να ασχολούνται με γελοίους σαν και αυτόν;

Ανώνυμος είπε...

Τι να συνέβει ρε πολίτες ο άνθρωπος γνώρισε τον ΤΌΛΗ, που με τη σειρά ήξερε τον εμφιετζόγλου... Κορυφαίο τρίγωνο τυχοδιωκτισμού...

Ανώνυμος είπε...

την λεξη 'οβιδιακη' ποιος αλητακος του Αριστοτελη την ανακαλυψε τοσο αμόρφωτοι ειμαστε βρε μπουμπουκια κριμα ειστε και θεσμικοι.

Ανώνυμος είπε...

"Αχάριστη και αλήτισσα", όπως λέει και το γνωστό άσμα, πάρε την απάντηση απο την αγαπημένη σου wikipedia

"Θεωρείται η σημαντικότερη περίοδος για το έργο του ποιητή, εποχή ωριμότητας και των σπουδαιότερων έργων του.

Η τραγωδία του Οβιδίου, "Μήδεια" δεν διασώθηκε. Καθώς επαινέθηκε από τον ιστορικό Τάκιτο και άλλους, είναι πιθανό να επηρέασε την τραγωδία του Σενέκα με το ίδιο θέμα.

Το "Ημερολόγιο" (Fasti) είναι ένα έργο που η πρόθεση του είναι να παρουσιάσει τους μύθους, τα έθιμα και τις θρησκευτικές γιορτές του ρωμαϊκού έτους. Είχε προγραμματίσει 12 βιβλία ελεγειακών διστίχων, ένα για κάθε μήνα. Η εξορία του άφησε το έργο ημιτελές αφού υπάρχουν μόνο έξι βιβλία, τα οποία επεξεργάστηκε εν μέρει στα χρόνια της εξορίας. Το Ημερολόγιο έγινε έργο εθνικό, και ήταν ίσως προμελετημένο για να αποκαταστήσει την φήμη του συγγραφέα του ενώπιον του αυτοκράτορα καθώς περιέχει κολακείες για την αυτοκρατορική οικογένεια και έναν έντονο πατριωτισμό.

Οι "Μεταμορφώσεις", επικό ποίημα σε εξάμετρους, σε 15 βιβλία, για τις μεταμορφώσεις των ανθρώπινων όντων από το χάος έως την αποθέωση του Καίσαρα, αποτελεί μια τεράστια πινακοθήκη μυθικών παραδόσεων. Στο έργο αυτό που αποτελεί ίσως το σπουδαιότερο του ποιητή, δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Λαμπρές εικόνες, γεμάτες φαντασία, δείχνουν ότι ο ποιητής γνωρίζει πράγματι να αποδίδει θαυμαστά την ψυχική κατάσταση του πανικού και της κατάπληξης των όντων που μεταμορφώνονται τη στιγμή κατά την οποία μεταβάλλονται σταδιακά σε φυτό, ζώο ή πέτρα, ενώ το πνεύμα διατηρεί καθαρά ανθρώπινα συναισθήματα. Είναι φανερό πως ο Οβίδιος με το έργο αυτό επιδιώκει να κάνει κάνει μια συνολική αναφορά όλης της λογοτεχνίας, από τον Όμηρο και την τραγωδία της Αθήνας και της Ρώμης μέχρι τους συγχρόνους του. Σχεδόν όλες οι ιστορίες των ανθρώπινων μεταμορφώσεων είναι ερωτικές ιστορίες γεμάτες πάθος εμπλουτισμένες με μυθιστορηματικά στοιχεία. Ο κόσμος του ποιήματος αποτελείται από όψεις, μεταμφιέσεις, σκιές, αντικατοπτρισμούς που τρέφουν την ανθρώπινη ελπίδα με κάθε μεταμόρφωση να αποτελεί έναν θάνατο και έτσι το περιεχόμενο να δίνει μια αίσθηση θλίψης. Σε όλες τις εποχές μέχρι σήμερα, οι ήρωες του Οβιδίου, Φαέθων, Νάρκισσος, Δάφνη και πολλοί άλλοι, υπήρξαν πολύ δημοφιλείς, ενώ το ίδιο αυτό θέμα των Μεταμορφώσεων στάθηκε πηγή έμπνευσης για όλες τις τέχνες..."

Και στον "πρώην" επιχειρηματία ταιριάζει γάντι αυτή η "μεταμόρφωση" δε νομίζεις;

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ Η ΜΠΟΜΠΟΛΙΣΤΕΣ Η ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥΣ 'ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ' Η ΕΜΙΣΘΟΥΣ ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ ΤΗΣ Ε.Χ ΕΙΧΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Πολιτη Αριστοτελη (ενας εισαι) μεχρι το wikipedia καλα τα πας. Για παραπερα δε σε κοβω και πολυ ικανο. Αλλά καλυτερα ριξε λιγο τον πηχυ γιατι δεν... Σ' ακουνε και μορφωμενοι ανθρωποι και γελανε. Και το κιτρινο στυλ σου ειναι προφανες: πρωτα ο Τολης μετα ο Τριανταφυλλιδης υστερα ο κανενας κ.τ.λ. Προσωπικη επιθεση και λασπη, μιας και πλατες για να το κανεις καποιος σου το παρεχει. Ή μηπως εσυ δεν εισαι υπαλληλος που κανει αυτο το εργο (λασπη) ωστε να μας πνιξεις στη λασπη των μεταλλειων;
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ
ΤΑ ΝΕΡΑ ΔΕΝ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ

Ανώνυμος είπε...

αφου το ξερετε και οι ιδιοι!εργοστασιο δεν γινετε.

Ανώνυμος είπε...

Ρε 5:54 Εχείς απύθμενο θράσσος. Τολμάς και μιλάς εσύ και οι όμοιοι σου για "πλάτες" .Όλη σας η διαδρομή και η πορεία, είναι ο ορισμός της "πλάτης και της ανοχής", απο το ίδιο το σύστημα που σας εκτρέφει για να του κάνετε ελεγχόμενη "αντιπολίτευση". Οξω βρωμιάρηρες απο την παράγκα της προπαγάνδας και της ανηθικότητας που έχετε δημιουργήσει. Κοιτάξτε τα προβλήματα και τους διχασμούς που προξενέιτε στις κοινωνίες με τις παπαριές σας και αφήστε αυτούς που σας πονούν οι αλήθειες,που βγάζουν και δεν είχατε μάθει να βγαίνουν ποτέ μέχρι σήμερα στη φόρα. Το κατεστημένο σας ξετυλίγεται νήμα προς νήμα και επειδή δεν έχετε τσίπα ντροπής επάνω σας, τραβάτε στο Κιλκίς ακι στη Θράκη και μείνετε εκεί. Λερώνετε τον αέρα μας.Τον αέρα όλης της Χαλκιδικής.