Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Ευχές


ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ 2011...

"Το ταξίδι συνεχίζεται..."
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Είθισται ο καθείς από εμάς, λίγο πριν έρθει το τέλος του έτους, να κάνει τον προσωπικό του απολογισμό. Το ίδιο θα πράξουμε και εμείς. Θα μοιραστούμε δημοσίως τις σκέψεις μας, για τις οποίες είμαστε ανοικτοί σε κάθε καλόπιστη κριτική.
Όταν ξεκινούσε αυτή η προσπάθεια στις 29 του περασμένου Mάρτη, κύριο μέλημά μας ήταν να δημιουργηθεί ένας ιστότοπος, μια ηλεκτρονική πατρίδα, όπως αναφέραμε από τις πρώτες μας αναρτήσεις, όσων, όντας ενημερωμένοι γύρω από τις αναπτυξιακές προοπτικές που μπορεί να προσφέρει η επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή μας, ένιωθαν την ανάγκη από κοινού να τις μοιραστούν, να τις εκφράσουν, αλλά και να αντικρούσουν με επιχειρήματα τις κινδυνολογικές απόψεις, που επί σειρά ετών έχουν μοναδικό σκοπό την παραπληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας και τη διασπορά φόβου, χωρίς, πάντα κατά την άποψη μας, να είναι ανόθευτες από ιδιωτικά συμφέροντα και να βασίζονται σε τεκμηριωμένες επιστημονικές θέσεις (δείτε εδώ).

Free Efraim VS Free Willy


Απολύσεις στο ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ...

H απόλυση δέκα εργαζόμενων από τα Σωματεία του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ήταν το "αποτέλεσμα" των κινητοποιήσεων στο τουριστικό συγκρότημα του Ν. Μαρμαρά. Η απόλυση των δέκα έγινε το πρωί της Παρασκευής, παραμονές της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με πληροφορίες από το halkidikinews.gr.
Σύμφωνα με δήλωση του Βασίλη Βασιλάκη (διευθύνων σύμβουλος του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ)  «Η απόλυση αυτών των 10 εργαζομένων ήταν εκ των προτέρων δρομολογημένη, στο πλαίσιο των περικοπών των εξόδων της εταιρίας, αλλά και εξαιτίας του ότι κάποιες ειδικότητες δεν είναι πλέον απαραίτητο να επανδρώνονται από πλειάδα εργαζομένων».

Ο χρυσός χωρίζει ξανά στα δύο τους κατοίκους

Στη Στρατονίκη, ένα από τα λεγόμενα Μαντεμοχώρια της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής, οι σήραγγες του μεταλλείου της Μαύρης Πέτρας βρίσκονται 200 μέτρα κάτω από τα πόδια μας. Οι μεταλλωρύχοι εξορύσσουν μόλυβδο και τσίγκο, χρυσός δεν έχει εξορυχθεί ακόμη ούτε ουγκιά στη Χαλκιδική.
Ο Χρήστος Μπρίκος που ζει στο χωριό, εργάστηκε 25 χρόνια στα μεταλλεία. Ο πατέρας του ήταν και εκείνος μεταλλωρύχος. Και ο ίδιος δεν εμπόδισε τα δύο παιδιά του να κατέβουν στις σήραγγες.