Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Σημαντική απόφαση: Ιδρύεται "Κοινωνικό Παντοπωλείο" στο Δήμο Πολυγύρου

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου θα ιδρυθεί άμεσα "Κοινωνικό Παντοπωλείο" στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου (Πολύγυρος, Ορμύλια, Γαλάτιστα, Παλαιόχωρα).
Το "Κοινωνικό Παντοπωλείο" θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κοινωνικά ασθενέστερων δημοτών. Θα επιδιωχθεί η συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας, με τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ένωση Γεωργικών συνεταιρισμών και οποιουδήποτε άλλου φορέα επιθυμεί να βοηθήσει.

Ελκυστική χώρα η Ελλάδα για μεταλλεία χρυσού, λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης!

Να αντιδράσουμε τώρα για να μη γίνει η Ελλάδα Τρίτος Κόσμος

Aυτές τις μέρες, όταν οι επενδυτές ακούνε τη λέξη “Ελλάδα” συνήθως το βάζουν στα πόδια. Αλλά η Eldorado Gold είχε την αντίθετη αντίδραση, αφού η λιτότητα και η οικονομική εξαθλίωση έχουν κάνει τη χώρα ελκυστικό μέρος για μεταλλεία χρυσού.

ΟΝΝΕΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011, η ημερίδα της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής με θέμα: “Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Προοπτικές Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας “. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας. 
Η ημερίδα ξεκίνησε με εισήγηση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής Ηλία Ιορδανίδη, ο οποίος τόνισε τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει το διαδικτυακό εμπόριο και marketing, σ΄ έναν πλούσιο από προϊόντα τόπο όπως η Χαλκιδική ώστε να συμβάλλει στην ανάπτυξη και την αύξηση των θέσεων εργασίας.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ - ΥΠΟΘΕΣΗ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»


Η απόλυτη ξεφτίλα-- των εκλεγμένων εκπροσώπων της Χαλκιδικής και κυρίως της Κεντρικής εξουσίας, που έκανε ...έφεση στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για την απόφασή του επί του χαμηλού τιμήματος πώλησης δημόσιας γης στη Χαλκιδική!!! Υπερασπίστηκε δηλαδή το ...χαμηλό κόστος της πώλησης για λογαριασμό της εταιρείας... Ο απόλυτος εξευτελισμός!

Η Περαία δεν θέλει τροϊκανούς φασίστες!

"Πόθεν έσχες" Γεωργίου Βαγιωνά


Αφορούν εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2009
Δείτε και τη συνέχεια

"Πόθεν έσχες" Αργύρη Λαφαζάνη


Αφορούν εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2009
Δείτε και τη συνέχεια 

"Πόθεν έσχες" Γιάννη Δριβελέγκα

Αφορούν εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2009
Δείτε και τη συνέχεια 

Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό cocktail της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής οργάνωσε Χριστουγεννιάτικο cocktail σε γνωστό Bar- Restaurant της Θεσσαλονίκης. Η πρωτοβουλία είχε ως βασικό σκοπό τη συγκέντρωση εσόδων για το Σύλλογο ΑμεΑ «Αγάπη» Χαλκιδικής.
Πολλοί χαιρέτισαν την πρωτοβουλία και ακόμη περισσότεροι την τίμησαν με την παρουσία τους: Ξενοδόχοι της Χαλκιδικής, τουριστικοί πράκτορες Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, φίλοι και γνωστοί που παρευρέθησαν για να στηρίξουν το φιλανθρωπικό χαρακτήρα της εκδήλωσης.

Ένα iPhone για τον φτωχό υπουργό!

Κρίση, οικονομική κρίση! Η κρίση χτύπησε και την πόρτα του υπουργού Πολιτισμού! Ο κώλος του όμως ήθελε  iPhone και επειδή παίρνει μικρό μισθό μαζί με όλα τα υπόλοιπα προνόμια που έχει, το φέσωσε στο υπουργείο!
Δείτε το ΕΔΩ

Κύπελλο Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής


Α.Ο.Πολυγύρου


Για την υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι»


Ερώτηση και τα πρακτικά από τη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής αναφορικά με την υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».
Διαβάστε στη συνέχεια το κείμενο της ερώτησης και τα πρακτικά της βουλής

Αφαίρεση κεραίας !!!

Σήμερα αφαίρεσαν την κεραία κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ που ήταν τοποθετημένη εδώ και πολλούς μήνες στην οροφή του κτιρίου του Super Market "Αρβανιτίδη" !!!

Επιτέλους!!!
Ή μήπως έχουν σκοπό να την τοποθετήσουν κάπου αλλού;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Επιστολή Δημάρχου Πολυγύρου για τη χρηματοδότηση της μεταφοράς των μαθητών


ΠΡΟΣ :
1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Υπουργό  κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ
    ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
       Υπουργό κα Άννα Διαμαντοπούλου
ΘΕΜΑ: «Χρηματοδότηση μεταφοράς μαθητών».
Σας γνωρίζουμε ότι είναι αναγκαίο να  διασφαλιστεί  άμεσα με απόφαση δέσμευσης κονδυλίων  των συναρμόδιων  Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, ύψους 780.000,00€ ή χρηματοδότηση του έργου «Μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Πολυγύρου για το σχολικό έτος 2011-2012». Ο Δήμος μας, λόγω της ισχνής οικονομικής κατάστασής του, αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην αρμοδιότητα  αυτή που του έχει ανατεθεί.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011, στις 7.00 μ.μ., στο Δημαρχείο Πολυγύρου με θέματα ημερήσιας διάταξης: 
-Κατανομή Γ΄ δόσης ΣΑΤΑ (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)
-Αποδοχή χρηματοδοτήσεων και κατανομή στις σχολικές επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)
-Λήψη απόφασης για την διαπραγμάτευση των άγονων δρομολογίων για την μεταφορά μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (Εισηγ.: κ. Χ. Βορδός)

Ετήσια Συγκέντρωση και Γιορτή Κοπή Πίτας του Γ. Σ «η Σιθωνία»


      Όπως γνωρίζετε στο Δήμο Σιθωνίας, από το 2008 δημιουργήθηκε o αθλητικός σύλλογος με την Επωνυμία  Γυμναστικός Σύλλογος.(Γ.Σ) «Η Σιθωνία». Η δημιουργία του συλλόγου αυτού είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια, να δημιουργηθεί στίβος στη Χαλκιδική. Πρωταρχικός σκοπός του συλλόγου είναι η ανάπτυξη στίβου, η βελτίωση της ποιότητας ζωής, η καλλιέργεια αθλητικού χαρακτήρα και συνείδησης, στη σωστή κινητική και φυσική ανάπτυξη του ατόμου.

Το Ελντοράντο της Ελντοράντο


Mπορεί να μην προκηρύχθηκαν ακόμη οι διεθνείς διαγωνισμοί για την κατ’ευφημισμό “αξιοποίηση” του ορυκτού πλούτου του Ν. Κιλκίς, τον “επενδυτή” όμως τον βρήκαμε. Και οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τον χάρτη που δημοσιεύσαμε πρόσφατα (εδώ). Μία θα είναι η εταιρεία που θα εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα όλης της βόρειας Ελλάδας, με μία κεντρική μεταλλουργία και κεντρική χαβούζα των μεταλλευτικών αποβλήτων στο Στρατώνι.

Χρυσή συμφωνία για επενδύσεις 1,3 δισ. στα μεταλλεία Χαλκιδικής

Στα χέρια της καναδικής εταιρείας Eldorado Gold, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην παγκόσμια αγορά εξόρυξης χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων, προβλέπεται να περάσει, έναντι 2,5 δισ. δολαρίων, η European Goldfields η οποία ελέγχει τα μεταλλεία χρυσού Στρατωνίου, Ολυμπιάδας και Σκουριών στη Χαλκιδική. Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν αρχική συμφωνία, η οποία αναμένεται να εγκριθεί από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων τους που θα συγκληθούν τον Φεβρουάριο. Στόχος της νέας εταιρείας για την Ελλάδα είναι η πραγματοποίηση επενδύσεων της τάξης των 1,3 δισ. ευρώ στα μεταλλεία της Χαλκιδικής, ενώ άλλα 150 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν στα μεταλλεία Περάματος Θράκης.

Συνελήφθη δύο φορές για χρέη προς το Δημόσιο

Συνελήφθη την πρώτη φορά πριν από πέντε ημέρες για χρέη ύψους 395 χιλιάδων ευρώ και χθες ο ίδιος επιχειρηματίας συνελήφθη για άλλα χρέη που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Πρόκειται για 41χρονο αυτοκινητιστή και έμπορο από την Χαλκιδική που οδηγείται σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών. 
Για δεύτερη φορά μέσα σε μία βδομάδα συνελήφθη επιχειρηματίας από τη Χαλκιδική για χρέη προς το Δημόσιο. 
Πρόκειται για 41χρονο, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε έχει πολλαπλή επαγγελματική δραστηριότητα.

Πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου "Παρουσίαση του 3ου CD με παραδοσιακά τραγούδια Πολυγύρου και Χαλκιδικής"
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00.
Το Δ.Σ.

Φιλανθρωπική προσφορά


Στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας, δε πρέπει να ξεχνάμε το συνάνθρωπό μας. Η κρίση που βιώνουμε πέρα απο πολιτική, οικονομική είναι κυρίως κρίση θεσμών και αξιών. 
Αλληλεγγύη, Αγάπη και Ελπίδα είναι το μήνυμα που στέλνει σε όλους η ΝΟΔΕ Χαλκιδικής μέσω προσφοράς της στις άπορες οικογένειες του νομού.

Αρναία - Χριστουγεννιάτικη Αυλή

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Ε.ΚΑ.Σ.Χαλκιδικής (18/12/2011)

Επιμέλεια: Νίκος Ελιοδώρου
A’  Ανδρών (6η Αγωνιστική )
 Βόρειος Όμιλος
 Ιερισσός 71 Αρναία 50
Διαιτητές: Αναστασιάδης-Σχοινάς
Δεκάλεπτα: 17-7, 31-20, 49-34, 71-50
Ιερισσός (Κατσιφός)
Ντούζα 2, Κεσκεσιάδης 14, Ευθυμίου Π. 21(1), Λέχος 20(2), Ματάκος , Χαραλαμπίδης , Φαρμακόπουλος 4, Κόμνος Ν. 2, Γκαγκούτσας, Ευθυμίου Β. 2, Καραθανάσης 2, Κόμνος Μ. 4
Αρναία (Πραβήτας)
Γεωργάκας 2, Ρεπάνης Ε. 4(1), Αργυρός  Χ. 4(1), Ρεπάνης Σ. , Ταμβάκης 2, Λαλιώτης , Κυπαρισσάς 17(1), Αργυρίου 2, Στόικος 15, Τρικαλιώτης , Ζάπρης, Χαριστός 4

Κυκλοφόρησε το έβδομο τεύχος του “Κυττάρου”!

Το έβδομο τεύχος περιέχει:
· Φωτογραφικό υλικό και μνήμες από την Ιερισσό
· Αναμνήσεις και ιστορικά στοιχεία από το πρόσφατο παρελθόν
· Προβληματισμούς της σύγχρονης κοινωνίας μας
· Αναφορές και εκδρομές στην ιδιαίτερα όμορφη ορεινή ενδοχώρα
Θα το βρείτε σε πολλά, κεντρικά σημεία στην Ιερισσό.
Επίσης μπορείτε να το διαβάσετε και στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kyttaro.eu.
Για να “κατεβάσετε” το έκτο τεύχος πατήστε τον ακόλουθο δεσμό:
http://www.kyttaro.eu/uploads/media/kyttaro07.pdf