Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Η αφίσα της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ για τον Πάγκαλο


Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης

Αντιμέτωπος με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα είναι πλέον ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε σήμερα ποινική δίωξη σχετικά με την υπόθεση υπεξαίρεσης του δήμου. 
Σήμερα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λ. Τσόγκας, άσκησε προσωποποιημένες διώξεις σε βάρος πρώην δημοτικών αρχόντων της πόλης και υπαλλήλων του Δήμου. Όλοι τους αρνούνται τις σε βάρος τους κατηγορίες.
Συγκεκριμένα, ο Βασ. Παπαγεωργόπουλος είναι πλέον κατηγορούμενος για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα.

Michel Teló - Ai Se Eu Te Pego (Μελίσσια)

"Μετάφραση" Π.Σ. για την ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ               

1η Χριστουγεννιάτικη συνάντηση χορωδιών Ν. Προποντίδας


Στολίζω χριστουγεννιάτικο έλατο: κομμένο ή ζωντανό;

Κομμένο αληθινό έλατο
Αν αποφάσισες να αγοράσεις ένα κομμένο αληθινό έλατο, μη διστάζεις. Δεν πρόκειται για έλατο που κόπηκε παράνομα μέσα από το δάσος και του στερεί το οξυγόνο. Τα έλατα που πωλούνται την περίοδο των εορτών προέρχονται από καλλιέργειες ελάτης που προορίζονται αποκλειστικά για το σκοπό αυτό. 
Οι καλλιέργειες ελάτης αποτελούν πηγή εσόδων για ολόκληρα ορεινά χωριά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ταξιάρχη στον Χολομώντα. Για να έχω τη σιγουριά ότι προέρχεται από καλλιέργεια και όχι από λαθροϋλοτομία, ελέγχω στο δέντρο να υπάρχει η ειδική σήμανση του δασαρχείου.

ΜΑ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ Ο ΜΕΛΧΙΟΡ;


Εξαγοράστηκε η "Ελληνική Χρυσός"


Από alterthess και σχόλιο Ενεργών Πολιτών Δ. Ε. Αρναίας
Η καναδική μεταλλευτική εταιρία European Goldfields, μητρική της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός», που έχει λάβει άδεια για την εξόρυξη χρυσού και άλλων μετάλλων στην περιοχή της Χαλκιδικής, εξαγοράσθηκε από την επίσης καναδική μεταλλευτική εταιρία Eldorado Gold έναντι του ποσού των 2,4 δις. δολαρίων.
Η Eldorado είχε θέσει από καιρό ως στόχο την εξαγορά της μικρότερης ανταγωνίστριας της, θέλοντας να επεκτείνει την παραγωγική της βάση στην Ελλάδα και την Τουρκία, δύο χώρες όπου δραστηριοποιείται η European Goldfields.

"Αγωνιστές" της πεντάρας κατά του χαρατσιού...

Με αφορμή μία ανάρτηση της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ (ΕΔΩ) κάποιοι ενοχλήθηκαν και σχολίασαν ποικιλοτρόπως, απλά γιατί υπήρξε αυτή η ανάρτηση, απλά γιατί πιστεύουν ότι οι ίδιοι είναι ολόκληρος ο κόσμος, απλά γιατί πιστεύουν ότι έχουν το αλάθητο, απλά γιατί δεν έχουν μάθει να τους λένε "όχι"!
Το θέμα ήταν το γνωστό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, το χαράτσι που από όλες τις πλευρές χαρακτηρίστηκε "απάνθρωπο", το χαράτσι που έχει φέρει, σε συνδυασμό με τις περικοπές μισθών και συντάξεων και τα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα, απογοήτευση, θυμό, αγανάκτηση σε όλους τους πολίτες!
Το αυθόρμητο λαϊκό κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" που πρωτοστάτησε στις διαμαρτυρίες για τα μέτρα της κυβέρνησης, μέσω δικού του blog έφερε στη δημοσιότητα έγγραφο εσωτερικής χρήσης του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο "συμβούλευε" τα στελέχη του να μην εμφανίζονται στο κίνημα με την ιδιότητα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. (Αυτοί ξέρουν τι "φοβούνται"!)

Ακούει κανείς;

"...Η αλλαγή πολιτικής μπορεί να έρθει μόνο από τη συμπόρευση των δυνάμεων της Αριστεράς και τη συσπείρωση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας γύρω από ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο".... (Τσίπρας, πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ)

Τι θα προτιμήσουν οι "δραχμοφονιάδες" ;

"Κανένας δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές εάν δεν προχωρήσει προηγουμένως στις νομικές εκείνες διαδικασίες με τις οποίες θα παραιτείται επίσημα και οριστικά από τη διεκδίκηση αναδρομικών". (Σαμαράς, Ν.Δ.)

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Χαλκιδικής


Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς Χαλκιδικής θέλοντας να συμβάλλει στη βελτίωση και γιατί όχι στην αντιστροφή του κλίματος με την παντελή έλλειψη σεβασμού – και δικαίως – στους κοινοβουλευτικούς άντρες, καταθέτει κάποιες προτάσεις των οποίων πιστεύει πως η συμβολική τους αξία θα αποδειχτεί μελλοντικά πολύ χρήσιμη.
Σήμερα καλούμαστε όλοι, με προεξάρχοντες τους πολιτικούς σχηματισμούς, να ανακτήσουμε το χαμένο αυτοσεβασμό μας, προϋπόθεση για να επανέβρουμε την απολεσθείσα αξιοπιστία μας και να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη εαυτών και αλλήλων.

"Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία σε βάρος αγροτών από την Χαλκιδική"


Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θεόδωρου Ιγνατιάδη προς τους αρμόδιους υπουργούς για να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις και τα αγροτοδικεία σε βάρος αγροτών από την Χαλκιδική.
Η ερώτηση θα συζητηθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 10+30 το πρωί.
Διαβάστε το κείμενο της ερώτησης

ΑΝΤΕ, ΒΟΗΘΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΟΥΜΕ.

Σε αυτό το αυτοκίνητο επέβαιναν δύο (τουλάχιστον) μέλη της σπείρας που κατηγορούνται για σωρεία αδικημάτων:
-Παραβίαση οικογενειακού ασύλου για τουλάχιστον τρία χρόνια.
-Δύο διαρρήξεις (15/11/2011 και 18/11/2011)
-Φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

"Παπαδιαμάντη Χριστούγεννα"


Το έθιμο της «Γουρουνοχαράς» στον Στανό Χαλκιδικής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
To Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Στανού Χαλκιδικής σας προσκαλεί στην αναβίωση του παραδοσιακού έθιμου της «Γουρουνοχαράς», την Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων στην Πλατεία του χωριού.
Συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαδύτου.

Χαράτσι μέσω της ΔΕΗ...


Η καταβολή του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ σε δόσεις δεν το κάνει λιγότερο εξοντωτικό και απαράδεκτο. Τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ανεχτούν τη μονιμοποίησή του. Τα κόλπα, η προπαγάνδα και οι εκβιασμοί της συγκυβέρνησης πρέπει να πέσουν στο κενό. Με περισσότερο πείσμα, οργάνωση και αλληλεγγύη πρέπει να δυναμώσει η άρνηση πληρωμής και η πάλη για την κατάργησή τους.
 ΑΘΗΝΑ 19/12/2011               ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πολύγυρος: Γιορτές στις "Έξι Βρύσες"


κ. Παπαρήγα, κ. Τσίπρα, κ. Κουβέλη και λοιποί ….. Τολμήστε το!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Σαν λαός και σαν έθνος ζούμε πλέον στην εποχή της απόλυτης ξεφτίλας όπου επιτρέπουμε σε μια χούφτα πολιτικών “αληταράδων” να μας εκβιάζουν, να μας απειλούν αλλά το κυριότερο να “ευνουχίζουν” τα οράματα και τις ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.
Νταβατζιλίδικα μας επέβαλαν έναν “μη εκλεγμένο” πρωθυπουργό ο οποίος σε μια άλλη χώρα (που υπάρχουν δικαστές που σέβονται τους νόμους) θα λογοδοτούσε ήδη (ως πρώην διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος) για την συμμετοχή του στις δολοπλοκίες του “Γερμανολάτρη” κ. Σημίτη στο μεγάλο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου αλλά και στην “δήθεν” χάλκευση των στοιχείων που επέτρεψαν στους “αφελείς” και "τίμιους" Ευρωπαίους να μας βάλουν στο  “κλαμπ” της Ο.Ν.Ε!

Προσπάθεια καπελώματος των κινημάτων ;

Το blog "ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ" είναι ένα από αυτά που διαθέτει το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ".
Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 δημοσίευσε κείμενα "εσωτερικής χρήσης" του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα οποία δίνονται οδηγίες στα στελέχη του να εμφανίζονται ως απλοί πολίτες, κρύβοντας την κομματική τους ιδιότητα. 
Το θέμα κυκλοφορεί στη "μπλοκόσφαιρα" και διάψευση δεν υπήρξε ακόμα ή τουλάχιστον δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας. Αν τα πράγματα έχουν όπως αναφέρονται στο συγκεκριμένο blog προκύπτει σοβαρό ζήτημα προσπάθειας καπελώματος των κινημάτων και των διαμαρτυριών της κοινωνίας για όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια!
Δείτε ΕΔΩ το θέμα όπως παρουσιάστηκε από το blog "ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ".

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ


Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης 
Με την εντός έδρας νίκη επί του Αιγάλεω με 74-73 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Αυτή ήταν η 150η νίκη της ομάδας στις εθνικές κατηγορίες σε σύνολο 232 αγώνων (65%!!). Παρόλο που οι αθλητές μας πραγματοποίησαν ακόμα μια μέτρια εμφάνιση για την φετινή περίοδο,έδειξαν τρομερά ψυχικά αποθέματα στα τελευταία 5' και πήραν μια πολύτιμη νίκη για την σωτηρία της ομάδας. Στο αγωνιστικό μέρος, οι 2 ομάδες ήταν κοντά στο σκόρ μέχρι το 22'(41-41) αλλά από εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα που έφτασε μέχρι και του 13 πόντους(47-60) στο 29'.