Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Ο χορός της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου


Στοπ στα ηλεκτρονικά τσιγάρα με νικοτίνη

Απαγορεύεται η διάθεση ηλεκτρονικών τσιγάρων τα οποία περιέχουν νικοτίνη, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να υποστηρίζει ότι οι χρήστες τους απειλούνται με πρόστιμα αν τα χρησιμοποιούν σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Παράλληλα, δρομολογείται αύξηση - σοκ στα τσιγάρα, από την οποία εκτιμάται ότι η χώρα θα έχει φορολογικά έσοδα 440 εκατ. ευρώ ετησίως.
«Για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που περιέχουν νικοτίνη απαιτείται άδεια κυκλοφορίας - ό,τι δηλαδή ισχύει και για τα φαρμακευτικά σκευάσματα. Ομως, σχετική άδεια δεν έχει εκδοθεί στη χώρα μας», λέει στα

Η ¨Μαργαρίτα¨ και η ¨Παραμυθοχώρα των Πολιτών Αριστοτέλη¨


-Όταν έχεις για επάγγελμα να παραμυθιάζεις τον κόσμο, να ζεις στο μοναδικό χωριό της Χαλκιδικής που είναι στο πιο όμορφο σημείο και συνάμα δεν έχει τουρισμό, τότε δικαίως ζεις στην ¨Παραμυθοχώρα¨.
-Όταν προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου πως έχεις δίκαιο και δεν μπορείς, τότε δικαίως λέγεσαι ¨Φαντασιόπληκτος¨
-Όταν για μια ομιλία που περιμένεις 100 άτομα, έχεις 5 κλούβες των ΜΑΤ και 30 ασφαλίτες, τότε δικαίως σε φωνάζουν ¨Δημοκρατία¨.

Xρυσός – χαλκός, το νέο όπιο του λαού


Το Στρατώνι προορίζεται για κεντρική μεγα-χαβούζα. Στην πραγματικότητα, αν τα σχέδια ΥΠΕΚΑ – ΞΕΟΥΕΚ (Ξένων Επιχειρηματικών Ομίλων Υπό Ελληνική Κάλυψη) υλοποιηθούν, όλη η βόρεια Ελλάδα θα γεμίσει με όλης της κλίμακας χαβούζες εξορυκτικών και μεταλλευτικών αποβλήτων που θα μείνουν εδώ μαζί μας για πάντα.

Συνελήφθη και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Βασίλης Βασιλάκης!

Στα δικαστήρια θα λύσουν τελικά τις διαφορές τους εργαζόμενοι και διοίκηση του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ. Πριν λίγο, υπήρξε νέα εξέλιξη στο θέμα, καθώς, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείου Β. Βασιλάκης.
Η σύλληψή του, πραγματοποιήθηκε έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πολυγύρου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Άγγελος Πράτσας και ο πρόεδρος Εργαζομένων του Ξενοδοχείου, Γιώργος Τούμπας, διεκδικώντας δεδουλευμένα ύψους 6.000 ευρώ(3.000 και 2.500 ευρώ αντίστοιχα).

Πού πάτε, ωρέ κλεφτόπουλα;


ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΟΛΥΝΘΟΣ ΟΛΥΝΘΟΥ


ΑΡΝΑΙΑ - Α.Ο.Πολυγύρου


Δημοκρατική Αριστερά: Η ανεργία διαλύει τον κοινωνικό ιστό.

Tα ποσοστά ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, επιβεβαιώνουν ότι το ζήτημα της ανεργίας εξελίσσεται σε πληγή για την κοινωνία. Όσο η ύφεση δεν αντιμετωπίζεται και όσο απουσιάζει η πολιτική ανάπτυξης, τόσο θα διογκώνονται οι δείκτες της ανεργίας και θα διαλύεται ο κοινωνικός ιστός.

Τι φοβάται η ΝΔ και αρνείται να ανοίξουν οι λογαριασμοί στην Ελβετία;

"Με την επίμονη άρνηση της , οι βουλευτές της να μην παράσχουν εξουσιοδότηση ανοίγματος λογαριασμών προς τις ελβετικές τράπεζες, ένα και μόνο ερώτημα μπορεί να τεθεί. Μήπως επιχειρούν να καλύψουν κάποιους από την παράταξη τους για να μην αποκαλυφθούν;"
(Καρχιμάκης, Γραμματέας ΠΑΣΟΚ)
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Σα να έχει δίκαιο ο Καρχιμάκης! Τι φοβούνται οι της Ν.Δ.;

ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ
Μερικές φορές με τη στρατιά των επωνύμων και των μισοεπωνύμων του ΠΑΣΟΚ παθαίνει ο κανονικός άνθρωπος κανονικό blackout. Κι αναρωτιέται αν οι εξοχότατοι αυτοί, χωμένοι επί δεκαετίες ως το λαιμό στο καζάνι της εξουσίας, έχουν κάποιου είδους επαφή με την πραγματικότητα, με τα αποτελέσματα της πολιτικής τους, με ότι ονομάζουμε κοινωνία, ακόμα όμως και με την κοινή λογική. Ή έχουν οριστικώς μουμιοποιηθεί, αποξηρανθεί μέσα κι έξω και έχει απομείνει μόνο ένα πολιτικό ζόμπι έτοιμο να φάει ανθρώπους για να εξακολουθήσει να υπάρχει ως επώνυμο, εικόνα στα κανάλια, δόξες και τιμές –ενίοτε οι τελευταίες off shore.

Με λίγη ...καλή προσπάθεια τέταρτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ!!!

Αλλες 5 τρύπες στο ζωνάρι του 2012

Πενταπλή επιβάρυνση από φόρο εισοδήματος και έκτακτη εισφορά έρχεται το 2012 για περίπου 3,7 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους, με τους έχοντες παιδιά να μετρούν τις μεγαλύτερες απώλειες λόγω της δραστικής μείωσης του αφορολογήτου.
Η κατακόρυφη πτώση του αφορολόγητου ορίου (σ.σ. η πρώτη τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο) στα 5.000 ευρώ, από 12.000 ευρώ που ξεκίνησε στις αρχές του 2011, και η επιβολή της έκτακτης εισφοράς προκαλούν σημαντικές απώλειες σε μισθούς και συντάξεις, που ξεπερνούν ακόμα και τα 1.000 ― για μεσαία εισοδήματα, καθώς:

ΤΑΜ.Κ.Στρατωνίου - ΝΙΚΗ Πολυγύρου


Το ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ για τα γεγονότα των ημερών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τα συμβαίνοντα στο συγκρότημα ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ και προς αποκατάσταση της αλήθειας των πραγμάτων, σας παραθέτουμε τα κάτωθι:
1.-        Ουδέποτε η εταιρία αμφισβήτησε το δικαίωμα άσκησης απεργιακών κινητοποιήσεων εκ μέρους των σωματείων που δραστηριοποιούνται στο συγκρότημα (τρία εν συνόλω), τα οποία καθ΄ όλα τα χρόνια λειτουργίας του συγκροτήματος από τη νέα διοίκηση, ασκούν απρόσκοπτα και ακώλυτα τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, πράγμα που ποτέ δεν έχει αμφισβητηθεί, ούτε κατ΄ ελάχιστο.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ 2011


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ 2011
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 7.00 μ.μ., ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Παρουσίαση βιβλίου Ομ. Καθ. Παιδιατρικής Ιωάννη Τσίκουλα «Η δική μου παιδιατρική, ιστορίες μιας ζωής».
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Σταύρος Αυγολούπης, καθηγητής

Χωρίς ΠΑΣΚ η διοίκηση της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής


Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής, μετά από τις αρχαιρεσίες της 22ης Νοεμβρίου 2011. 
Η συγκρότηση του Δ. Σ. έχει ως εξής:

Η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής συμπαρίσταται στους εργαζόμενους και τους συλληφθέντες συνδικαλιστές του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής καταδικάζει τη σύλληψη και την παραπομπή στο αυτόφωρο του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής και των δύο μελών του σωματείου εργατοϋπαλλήλων «ΚΕΛΥΦΟΣ»  Ν. Μαρμαρά. Η ακολουθούμενη πολιτική της επιχείρησης του Πόρτο Καρράς απέναντι στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που διεκδικούν μισθούς τριών μηνών, αποζημιώσεις και επιδόματα αδείας, είναι πολιτική εκφοβισμού προκειμένου να αποφύγει

Στις 20 Δεκέμβρη η δίκη των συλληφθέντων του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ


Δεν "δικάστηκαν" σήμερα οι συνδικαλιστές του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ μετά την προχθεσινή "αυτόφωρη σύλληψή" τους. Ορίστηκε δικάσιμος για τις 20 Δεκεμβρίου 2011.
Να θυμίσουμε πως οι εργαζόμενοι του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ έχουν κηρύξει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και μέλη της διοίκησης των συνδικάτων συνελήφθησαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στο χώρο εργασίας τους κατά τη διάρκεια της απεργίας. Μεταξύ των συνδικαλιστών που συνελήφθησαν ήταν και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής Άγγελος Πράτσας.

2012, Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;


Μάκης Βορίδης: o νεολαίος με το τσεκούρι έγινε ο “Υπουργός με τα φουρνέλα”


O Μάκης Βορίδης, είναι Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Τα μεταλλεία χρυσού προφανώς δεν ανήκουν ούτε στην κατηγορία των Υποδομών, ούτε των Μεταφορών, ούτε των Δικτύων.
Ο Μάκης όμως φαίνεται ότι την έχει δει Υπερυπουργός και ως τέτοιος είχε συνάντηση με τον Καναδό πρέσβη για το θέμα της επένδυσης των Χρυσωρυχείων Θράκης στο νομό Έβρου. Βεβαίως! Μένει το ερώτημα ο Πρέσβης γιατί πήγε να το συζητήσει με τον Μάκη ειδικά.
Έτσι λοιπόν, στην παρθενική του συνέντευξη τύπου για θέματα του Υπουργείου του, με έκπληξη οι δημοσιογράφοι τον άκουσαν να τάσσεται ανοιχτά υπέρ της επένδυσης χωρίς να του έχει γίνει σχετική ερώτηση (εδώ). Είχε καημό να  το πει και το είπε βρε αδερφέ!

Πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης και η θέση της Ελλάδας» τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011, στις 7.30μ.μ., στο Λιμάνι-Αποθήκη 1.

Ένταξη αγροτεμαχίων του ΥΠΑΑΤ στη Χαλκιδική στη διαδικασία μίσθωσης γεωργικής γης

Ένταξη 14 νέων αγροτεμαχίων του ΥΠΑΑΤ στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, στη διαδικασία μίσθωσης δημόσιας γεωργικής  και κτηνοτροφικής γης
 O Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας ανακοινώνει ότι εντάχθηκαν στο διαδικτυακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, που αφορά την υποβολή αιτήσεων μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης , επιπλέον  14 αγροτεμάχια της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για τα νέα αναρτημένα αγροτεμάχια είναι η 11/1/2012.

Δεν έχει τέλος η καταστροφή στην Ίμβρο – Μετά την καταστροφή του πολιτισμού τώρα ήρθε και η σειρά της φύσης


Κείμενο που μας στάλθηκε από το Σύλλογο Ιμβρίων Αθηνών.
Σχέδια για εξόρυξη μολυβδούχου μεταλλεύματος πάνω από το μοναδικό αμιγώς ελληνικό χωριό Αγρίδια
Μεγάλη ανησυχία μεταξύ των Ιμβρίων έχει προκαλέσει η είδηση ότι πρόκειται να λειτουργήσει ορυχείο θειούχων μεταλλευμάτων χαλκού, μολύβδου (γαληνίτης) και ψευδαργύρου στην παρθένα ορεινή περιοχή πάνω από τα Αγρίδια, το μοναδικό αμιγώς ελληνικό χωριό του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή αυτή σύμφωνα και με το χωροταξικό σχέδιο της Ίμβρου αποτελεί πρώτου βαθμού προστατευόμενη περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ στη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ


Σε τραγική κατάσταση βρισκόμαστε οι μικρομεσαίοι αγροτο-κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα. Βιώνουμε τις επιπτώσεις και τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής εχθρικής πολιτικής της Ε.Ε. & των Ελληνικών κυβερνήσεων. Πολιτικές , που εξυπηρετούν και στηρίζουν τα κέρδη και τα προνόμια των καρτέλ στο γάλα, στις ζωοτροφές & όλα τα προϊόντα μας , συρρικνώνοντας παραπέρα το εισόδημά μας . Σήμερα οι φτωχομεσαίοι αγρότες & κτηνοτρόφοι μπορούμε και πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα .Δεν πρέπει να έχει πια κανείς  αυταπάτες για το μέλλον που μας επιφυλάσσουν η Ε.Ε. , οι Ελληνικές κυβερνήσεις του κεφαλαίου, η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ . Στηρίζουν και ενισχύουν τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, μέσα από τη χρεοκοπία των μικρομεσαίων αγροτο-κτηνοτρόφων και άλλων λαϊκών νοικοκυριών.

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ «ΘΡΙΑΜΒΟΣ»… ΤΗΣ «ΜΙΝΙ» ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟ-ΦΑΣΙΣΜΟΥ!


Πείτε τη γνώμη σας... ελεύθερα!!!

Η 3η  συνιστώσα της γκρούπας του οίκο-φασισμού, μετά τους δήθεν οικολόγους και τους συριζαίους, αυτή των μπαχαλάκηδων «τίμησε» με την παρουσία της, εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος αποφοίτων Αμερικανικών πανεπιστημίων Βορείου Ελλάδος, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης με τίτλο... το θέμα τρόμος και φόβος των «ειδικών» στην υποαποανάπτυξη της χώρας…
Μη μας πείτε πως δεν ξέρετε ποιο από όλα τα θέματα, που απασχολούν την Ελλάδα αυτή τη στιγμή  τους φοβίζει και τους τρομάζει περισσότερο; Η αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, βέβαια… 
Η αλλιώς η μεγάλη απειλή των παράνομων και αυθαίρετων κτισμάτων μέσα στο δάση….

Willie Dixon….Poet Of the Blues........


Τον έχουν αποκαλέσει και όχι άδικα βέβαια, "ο ποιητής των Blues" και "ο πατέρας των σύγχρονων Blues του Σικάγου".....
 Συνθέτης και μουσικός, ο Willie Dixon με το έργο του επηρέασε καθοριστικά την καριέρα μεγάλων μαύρων μουσικών, οι όποιοι δημιούργησαν τον γνωστό ήχο της πόλης του Σικάγου, όπως οι Muddy Waters, Howling Wolf, Little Walter και Otis Rush, αφού έγραψε γι' αυτούς μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους...