Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Όχι στο Ευρω – Τζουράσικ Παρκ του κεφαλαίου


Η νέα Ευρωπαϊκή Ένωση και ευρωζώνη, που επιβάλλουν οι Μέρκελ – Σαρκοζί είναι το Τζουράσικ Πάρκ των πολυεθνικών και των τραπεζών. Αποκρουστική μετάλλαξη της αντιδραστικής ΕΕ, που είχε στο DNA της την κυριαρχία του κεφαλαίου, του αυταρχισμού, του ρατσισμού και του πολέμου, το σημερινό όραμα του «γαλλογερμανικού άξονα» είναι ο εφιάλτης για τους λαούς της Ευρώπης και τα δικαιώματά τους. «Κινεζοποίηση» των εργαζομένων, δημοσιονομικό «Νταχάου», αιώνια λιτότητα, ανεργία και φτώχεια, κατάλυση των δημοκρατικών κατακτήσεων και της λαϊκής κυριαρχίας, του δικαιώματος ενός λαού να αποφασίζει για το μέλλον του.

Από τον συνδυασμό "Επιχειρηματική Ανάπτυξη Χαλκιδικής"

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση...

30 χρόνια Tae Kwon Do Πολυγύρου


Ο Α.Σ. Tae Kwon Do Πολυγύρου γιορτάζει 30 χρόνια από την ίδρυση του και σας καλεί στον χορό που διοργανώνει στο café-bar «Υδρόγειος» το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου.
 Ώρα έναρξης 22:00
Τιμή εισόδου 5 ευρώ.
 Υ.Γ. Τα χρήματα θα διατεθούν για την οργάνωση του 8ο κυπέλλου Tae Kwon Do «Σταμάτης Κάσσης» που θα διεξαχθεί στις 16-17-18 Δεκεμβρίου στο κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στον Πολύγυρο

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 17:00, το Τοπικό Συμβούλιο του Πολυγύρου, σε συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης, θα διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη γιορτή στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: Έναρξη εργασιών υλοποίησης της επένδυσης


Η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών υλοποίησης της επένδυσης όπως αδειοδοτήθηκε με την ΚΥΑ 201745/26.07.2011.
 Η πρώτη φάση της υλοποίησης αυτής άφορα την πρόσληψη 250 εργατοτεχνιτών από τον Δήμο Αριστοτέλη με χρονικό ορίζοντα το επόμενο τρίμηνο.
 Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με τα παρακάτω κριτήρια κατά την σειρά που αναφέρονται:

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας υπέρ της εργοδοσίας, αρνήθηκε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους απεργούς του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ

Οι εργαζόμενοι στο ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποίησης, με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται, εδώ και 3 μήνες. 
Στο κλίμα ανασφάλειας που καλλιεργεί η εργοδοσία, αφού μετά από χρόνια μεγάλης κερδοφορίας δηλώνει, ότι δεν μπορεί να πληρώσει εμπαίζοντας τους εργαζόμενους. Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με των εκλεγμένο εκπρόσωπο της Δημήτρη Ζαχαριάδη κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση ψηφίσματος αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ. Η πρόταση απορρίφθηκε από όλες τις άλλες παρατάξεις του Δήμου με προεξάρχοντα την παράταξη του Κ.Ζγουρή (ΠΑΣΟΚ). 
Καλούμε τους συνδημότες μας και το λαό να καταλάβει ποιών εκπροσωπούν αυτοί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και τα κόμματα που εκπροσωπούν .

ΝΑ ΚΑΙ Η... «ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ».


Το έσκασαν το παραμύθι, αφού το έπλαθαν σχεδόν ένα μήνα.
Θα καθυστερήσει η καταβολή των συντάξεων και του δώρου των Χριστουγέννων (του κουτσουρεμένου).
Αναζητούν (λένε) πηγές χρηματοδότησης.
Σοβαρά;
Τι λέτε ρε παιδιά;
Να σας βοηθήσουμε εμείς να βρείτε!
Σας είναι πανεύκολο να βρίσκετε χρήματα για τις τράπεζες, ενώ για συντάξεις, «ψάχνετε».
Τι λέτε μωρέ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;
ΟΛΟΙ αυτοί οι άνθρωποι που περιμένουν πως και πώς να πάρουν τις συντάξεις πείνας που το κράτος σας πρόνοιας δίνει, τις έχουν χρυσοπληρώσει.

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ : ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ;


ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
 Μια ανάλυση του μέλους του κινήματος Μιχάλη Οκταποδά δείχνει πολλά …
                        -----------------------------
 Σε περίπου 32 δισ. ευρώ ή 12,8% του συνόλου των χορηγήσεων διαμορφώθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια από νοικοκυριά και επιχειρήσεις έως τον Ιούνιο του 2011, ποσό το οποίο 
 αντανακλά την αδυναμία αποπληρωμής  λόγω της ύφεσης, αλλά και την επιδείνωση της ποιότητας των δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών. Οσον αφορά την κατηγορία των στεγαστικών δανείων, οι επισφάλειες το α' εξάμηνο του 2011 διαμορφώθηκαν σε 11,9%, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 9,5 δις ευρώ. Στα καταναλωτικά δάνεια, περίπου 8,5 δισ. ευρώ δεν εξυπηρετούνται και το ποσοστό αντιστοιχεί σε 24%, ενώ στα επιχειρηματικά, τα επισφαλή δάνεια ανέρχονται σε περίπου 14 δισ. ευρώ ή 11,2%
        Υπό τις παρούσες συνθήκες, λέει η έκθεση της ΤτΕ, η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος δέχεται ισχυρές πιέσεις, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για ενίσχυση
 της κεφαλαιακής βάσης, εξυγίανση των ισολογισμών και επαναπροσδιορισμό του επιχειρησιακού υποδείγματος λειτουργίας των τραπεζών.

Εγκαίνια του Παιδικού Σταθμού της Ιερισσού


3ΗΜΕΡΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ στο Δήμο Ν. Προποντίδας


Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Νέας Προποντίδας σας προσκαλεί στις 3ήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την επίσημη έναρξη της Χριστουγεννιάτικης Περιόδου 
Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 
9 Δεκεμβρίου 2011 
· Ώρα 17:00 Κλειστό Θέατρο Μουδανιών - Θεατρική παράσταση 
¨ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ¨ του θεάτρου «Μαίωτρον» 
· Ώρα 18:30 Κεντρική Πλατεία Μουδανιών - Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου συνοδεία του Θιάσου και της Δημοτικής Φιλαρμονικής

Προς Δημοσίευση η ΚΥΑ για την χορήγηση άδειας για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια.


Εστάλη σήμερα  στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση «Τροποποίηση της υπ΄ αριθμ.οικ.150559/10-6-2011 Απόφασης Υπουργών Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού και Τουρισμού: «Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού».

ΚΚΕ: Να μην καταργηθεί – συγχωνευθεί η ΔΟΥ Κασσάνδρας Χαλκιδικής.


Ερώτηση που οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Θεόδωρος Ιγνατιάδης, Σοφία Καλαντίδου, κατέθεσαν προς τον αρμόδιο υπουργό, αναφορικά με την ανάγκη να μην καταργηθεί – συγχωνευθεί η ΔΟΥ Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
Διαβάστε το κείμενο της ερώτησης:

Σκέψου να σφίξουν τα κρύα ...!!!

 Πρωινό της 8ης του Δεκέμβρη, γύρω στις 9.30΄. Μια εικόνα που δεν έχω ξαναδεί και δεν είναι από την πρωινή θολούρα. 
Ο Πολύγυρος χαμηλά απ’ τα Κότσαλα, ως πάνω στο πάρκο στα Ανήλια , πνιγμένος στο ντουμάνι των τζακιών και της ξυλόσομπας. 
Κι ακόμα δε μας χειμώνιασε για τα καλά ... κι ακόμα το πετρέλαιο δεν έφτασε στα ύψη που το προγραμμάτισαν ...

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ…


Και αυτοί κοιτούν τις «δημοσκοπήσεις».
Ένα ακόμα ενδεικτικό φαινόμενο του πόσο εκτός τόπου και χρόνου βρίσκονται οι πολιτικοί και τα κόμματα είναι και οι «δημοσκοπήσεις».
Το μεγάλο τους ζόρι ρε παιδί μου, το ποσοστό!
Θα ξαναγίνουν κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές;
Πόσο θα πάρουν, και ποιες «περιφέρειες»;
Το ζόρι το μεγάλο, η «καρέκλα», όσο γερή κι αν είναι αυτή.
Το χάλι της χώρας για το οποίο είναι υπεύθυνοι δεν το βλέπουν.
Την ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση της που έρχεται χάρη στην ψηφοφορία του νέου προϋπολογισμού, δεν την βλέπουν.

ΑΡΗΣ Κασσανδρείας - ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης


Ανακοίνωση της Δημ. Αριστεράς ενόψει της Συνόδου Κορυφής και των ευρωπαϊκών εξελίξεων

Η εμμονή της κυρίας Μέρκελ να αξιοποιήσει τη δημοσιονομική κρίση των κρατών-μελών της Ε.Ε. για να κατοχυρώσει την ηγεμονία της στην ευρωζώνη, οδηγεί την Ευρώπη σε κοινωνική αποδιάρθρωση και πολιτική διάλυση. 
Αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη συνοχή της Ε.Ε. επιβάλλεται οι ηγέτες της Ευρώπης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προωθήσουν ουσιαστικές λύσεις που θα περιλαμβάνουν την ουσιαστική ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην κατεύθυνση της άμεσης έκδοσης ευρωομολόγου, της εκτύπωσης ευρώ, καθώς και της συγκρότησης μηχανισμού κοινής αντιμετώπισης μέρους του χρέους των κρατών μελών.

Τα 258 «ναι» στην εξαθλίωση της κοινωνίας

Ακριβώς 258 φορές ακούστηκε την Τρίτη τα μεσάνυχτα στη Βουλή, η γνώριμη φράση «ναι σε όλα». 258 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό που παρουσίασε ο μη εκλεγμένος πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος.
«Ναι σε όλα», ακουγόταν μονότονα μέσα στην αίθουσα της Βουλής, που άδειαζε ασυνήθιστα γρήγορα, σαν οι βουλευτές που ξεστόμιζαν τις τρεις αυτές λέξεις, να βιάζονταν να εγκαταλείψουν τον «τόπο του εγκλήματος». Λίγη σημασία έχουν όμως οι προθέσεις.