Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

ΓΣΕΕ: Προκλητικές συλλήψεις συνδικαλιστικών στελεχών στη Χαλκιδική

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς, καταγγέλλοντας παράλληλα τις μεθόδους και την αντεργατική πρακτική που ακολουθεί η διοίκηση της επιχείρησης.
Την ώρα που η επιχείρηση χρωστά δεδουλευμένα μηνών σε 350 εργαζόμενους ,προχωρά σε μηνύσεις με στόχο τον εκφοβισμό και την υποταγή των εργαζομένων.

Άφησε και τους ιθαγενείς και τρέχει στην Αφρική για την κλιματική αλλαγή

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των συλληφθέντων συνδικαλιστών της Χαλκιδικής.

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής επισκέφθηκε σήμερα στα δικαστήρια Πολυγύρου τους συλληφθέντες απεργούς του PORTO CARRAS και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους αλλά και την θέση ότι η αντίσταση της κοινωνίας απέναντι σε αυτήν την πολιτική δεν θα καμφθεί με την αύξηση της καταστολής και τον εκφοβισμό του Λαού αλλά αντίθετα θα αυξηθεί.
Κλιμάκιο της Ν.Ε. με παρόντες τους Βουλευτές του Λ. Αμμανατίδου και Τ. Κουράκη θα παραβρεθούν την Παρασκευή στην εκδίκαση των συλληφθέντων απεργών.

ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων του Συνδυασμού «ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», ο επικεφαλής του, Αθανάσιος Αβέρης, ευχαριστεί όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου, που στήριξαν τον αγώνα τους, δείχνοντας ότι υπάρχουν κι άλλες επιλογές, εκτός από τους εκπροσώπους του κατεστημένου.
Προκειμένου να εκλείψουν όλες οι επιφυλάξεις ως προς την εγκυρότητα των εκλογικών διαδικασιών, ο κ. Αβέρης έχει υποβάλει στο Πρωτοδικείο Χαλκιδικής αίτηση επανακαταμέτρησης

Στολίστε για τα Χριστούγεννα ...σχεδόν τζάμπα!

Σε αναστολή οι μετοχές της European Goldfields - Φήμες για ενδιαφέρον της Eldorado

Σε αναστολή βρίσκεται η διαπραγμάτευση των μετοχών της EuropeanGoldfields Ltd. στο Χρηματιστήριο του Τορόντο, έπειτα από δημοσιεύματα που ανέφεραν πως η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις εξαγοράς με την EldoradoGold Corp..
Σύμφωνα με αναφορά του Mark Kleinmanτου Sky Newsστο blog του, φαίνεται πως η πρόταση της Eldorado στην European Goldfields απειλεί την κίνηση της Qatar HoldingLLC να αγοράσει μερίδιο της EuropeanGoldfields.
Σημειώνεται πως οι μετοχές της εταιρείας ενισχύθηκαν 15% πριν την αναστολή, ενώ η Eldorado υποχώρησε κατά 1,6%.
Υπενθυμίζεται πως χθες η εταιρεία ανακοίνωσε πως έχει δεχθεί προκαταρκτικές και ενδεικτικές προσεγγίσεις από τρίτα μέρη για ενδεχόμενο deal.
Πηγή: www.capital.gr

Πρωτοβουλία για τη σύσταση ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ


Η ΖΩΗ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ 
Συνδημότισσα και συνδημότη. Νέα και νέε
Σε καλούμε να συσπειρωθούμε όλοι μαζί σε ένα κοινό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης. Είναι η ιστορική στιγμή που επιτάσσει βροντερή και ολόστομη απάντηση στο δίλημμα: Θα γίνουμε ραγιάδες εμείς και τα παιδιά μας ή θα παλέψουμε για μια άλλη πολιτική, μια άλλη κοινωνία;
Λεμε οχι στη φοροεπιδρομη και στα χαρατσια. Δεν παει αλλο. Δεν εχουμε, δεν μπορουμε, δεν θελουμε να πληρωσουμε. Λεμε οχι στην φορολογια της φτωχειας μας
Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Η στυγνή εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, ο αυταρχισμός δεν πρέπει να γίνουν το παρόν και το μέλλον μας.

Αργ. Λαφαζάνης για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στο "Πόρτο Καρράς"

Έχουν ξεφύγει, πλέον, από κάθε θεμιτό όριο τα μέσα που χρησιμοποιεί το Πόρτο Καρράς για να πιέσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή να πληρώνονται για τη δουλειά τους.
Η σύλληψη και η παραπομπή σε αυτόφωρη διαδικασία των εκπροσώπων των εργαζομένων ανάμεσα στους οποίους και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Άγγελος Πράτσας, δείχνει ότι ο ιδιοκτήτης και τα στελέχη του Πόρτο Καρράς έχουν επιλέξει να έχουν απέναντι όχι μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και την κοινωνία της Χαλκιδικής.

Κάλαντα και κόλεντα.


Η πιο γλυκιά ανάμνηση των παιδικών μας χρόνων καταγράφεται στο νέο βιβλίο που  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δια Βίου. Στις σελίδες του αποτυπώνο-νται Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα κάλα-ντα και κόλεντα, κάλαντα των Φώτων, του Λαζάρου και το παραδοσιακό τραγούδι της Μ. Πέμπτης.
Για να παραμείνει η παράδοση του τόπου μας ζωντανή μνήμη για τους μεγαλύτερους και ακριβό δώρο για όλα τα παιδιά του αύριο, με την ευχή οι φωνές τους να συνεχίσουν να ακούγονται κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ξένοιαστες και χαρούμενες.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΕΑΝ


ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ... Σ’ ΑΛΛΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ...

Χρόνια παλεύουν στη Χαλκιδική. Έχει μπλαβίσει το στόμα τους απ’ το κυάνιο, έχει «ρημάξει» ο εγκέφαλός τους απ’ την ερήμωση! Για πολύ καιρό είχαν ένα ακροατήριο μερικών δεκάδων ανθρώπων, που τους πίστευε, που μπορούσαν να το χειραγωγήσουν, που τους έκανε να αισθάνονται σπουδαίοι, δυνατοί...., που τέλος πάντων, βρε παιδί μου, δικαιολογούσε το «μισθό» τους!
Τώρα; Τι γίνεται τώρα; Στη Χαλκιδική τους κατάλαβαν, τους περιθωριοποίησαν. Ο κόσμος έκανε αιτήσεις, χιλιάδες αιτήσεις, για δουλειά στα Μεταλλεία. Περιμένει την έναρξη των έργων. Σε λίγο θ’ αρχίσουν και οι προσλήψεις! Χάνεται το παιχνίδι.... Μόνα τους θα μείνουν τα ηγετικά στελέχη, μαζί με τους παρατρεχάμενους καθηγητάδες!! Πως θα περνάν το χρόνο τους τώρα, μετά τη δουλειά (γιατί αυτοί έχουν ακόμη δουλειές), πως θα εισρέει χρήμα από τις εισφορές;

ΔΕΗ... ένα ποσοστό επί του χαρατσίου είναι δικό της!!! Πολλά τα λεφτά!!!Έτσι πληρώνουν το χαράτσι στην Κωμιακή Νάξου!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Το τελευταίο καιρό βιώνουμε τις απειλές και τους εκβιασμούς των ξένων αλλά και των εγχώριων πολιτικών νταβατζήδων οι οποίοι ως βδέλλες έχουν προσκολληθεί πάνω στην Ελληνική κοινωνία γεμίζοντας την με απαισιοδοξία, αβεβαιότητα και απόγνωση!
Οι θύτες μας υπό το καθεστώς πανικού αρνήθηκαν την άμεση προσφυγή στις κάλπες και για να αποτελειώσουν το προδοτικό τους έργο δημιούργησαν το κυβερνητικό τριτοκομματικό έκτρωμα το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές όπως έχουν υποσχεθεί στις 19 Φεβρουαρίου!

Επικίνδυνα τα πράγματα στο Περού - Εμφανίστηκε ο στρατός

Στην επαρχία Καζαμάρκα, τις τελευταίες δέκα ημέρες, πραγματοποιούνται διαδηλώσεις κατά σχεδίου κατασκευής ορυχείου χρυσού και χαλκού.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε το Περού ο πρόεδρος της χώρας Ογιάντα Ουμάλα, γεγονός που επιτρέπει την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην επαρχία Καζαμάρκα, όπου τις τελευταίες δέκα ημέρες πραγματοποιούνται διαδηλώσεις κατά σχεδίου κατασκευής ορυχείου χρυσού και χαλκού.

Το ΠΑΜΕ Χαλκιδικής για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στο "Πόρτο Καρράς"


Η γραμματεία Χαλκιδικής  του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την σύλληψη των συνδικαλιστών του Πόρτο Καρράς. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα. Είναι συνέχεια την αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του Μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) που από την μία χαρίζει δισεκατομμύρια σε φοροαπαλλαγές και ασφαλιστικές απαλλαγές σε ξενοδόχους και μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού και από την άλλη μειώνει τους μισθούς και καταργεί τα δικαιώματα των εργαζόμενων.
      Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τους εργαζόμενους στο "Πόρτο Καρράς"


Ερώτηση που οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Θεόδωρος Ιγνατιάδης, Σοφία Καλαντίδου, κατέθεσαν προς τους αρμόδιους υπουργούς, αναφορικά με τους εργαζόμενους στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, που πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις για την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους. 
Δείτε το κείμενο της ερώτησης:

Το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής για τις συλλήψεις απεργών στο "Πόρτο Καρράς"

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 
Συνελήφθησαν χθες βράδυ με αυτόφωρη διαδικασία ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και 2 μέλη του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων "ΚΕΛΥΦΟΣ" Ν. Μαρμαρά, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς, διεκδικώντας να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους (Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου - Νοεμβρίου - Επίδομα Αδείας & Αποζημίωση των 350 περίπου εποχικών εργαζομένων). 
Καταγγέλλουμε τις μεθόδους της εταιρίας Πόρτο Καρράς, η οποία με μηνύσεις προσπαθεί να εκφοβίσει και να σπείρει τον τρόμο στους εργαζομένους που απεργούν από την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, διεκδικώντας τα αυτονόητα, μη μπορώντας πλέον να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ BASKET TOY AO ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ , ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ , ΟΙ ΕΦΟΡΟΙ , ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ , ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ Α.Ο.Π. ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΖΑΓΟΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΟΚΗΤΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ..
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΠΕΠΑΖΕΙ ...
ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

ΤΩΡΑ. Συλλήψεις στο "Πόρτο-Καρράς" !!!

Συνελήφθησαν ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ, ο Πρόεδρος του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Άγγελος Πράτσας και συνδικαλιστές εργαζόμενοι. 
Οδηγούνται αυτή τη στιγμή στον Πολύγυρο για να δικαστούν με τη διαδικασία του Αυτόφωρου. 
Θυμίζουμε ότι 800 εργαζόμενοι στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Καρράς» -απλήρωτοι από το καλοκαίρι-  πραγματοποιούν από την Παρασκευή κυλιόμενες 48ωρες απεργίες... 
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ - ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ