Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Πρόταση ψυχαγωγίας στον Πολύγυρο


ΣΥΡΙΖΑ: "Κοινωνική γενοκτονία" η εφεδρεία!

Η εκδίωξη σήμερα 20.000 Δημοσίων Υπαλλήλων από το Δημόσιο επιβεβαιώνει την εκτίμηση μας ότι η κυβέρνηση της τριμερούς μνημονιακής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ έχει καθαρή πολιτική εντολή για το διάστημα της θητείας της. Να εφαρμόσει τις μέχρι τώρα συμφωνίες της προηγούμενης κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου με την τρόικα και τους εφαρμοστικούς νόμους της. (Να κάνει δηλαδή απολύσεις στο Δημόσιο, να εφαρμόσει την εργασιακή εφεδρεία, να κόψει μισθούς και συντάξεις, να εισπράξει τα φορολογικά χαράτσια και να ξεπουλήσει την Δημόσια περιουσία).

Πρωτάθλημα Ε.ΚΑ.Σ.Χαλκιδικής

Επιμέλεια: Νίκος Ελιοδώρου 
A’ Ανδρών (3η Αγωνιστική ) 
 Νότιος Όμιλος 
 Μουδανιά 63 Ορμύλια 66 
Διαιτητές: Εδιάρογλου-Μάνιου Σ. 
Δεκάλεπτα:16-22,31-39,45-57,63-66 
Μουδανιά (Παυλάκης) 
Κοκκινίδης Π. 20(2), Παπαδόπουλος, Κίκας , Κοκκινίδης Δ.8(1), Καρατζίδης 7(1), Καρυπίδης 3, Τεζετζίδης 8, Κάσσανδρος , Ροδακινιάς , Κουτζούχας , Αναγνώστου 17(1), Βάσιος 
Ορμύλια (Χαλκιάς) 
Χρυσάφης 12, Λελεγιάννης 1, Δρίτσουλας 6, Λάσκαρης , Τσικούρης , Στεφανίδης, Αργυρόπουλος 18(1), Ανδρεάδης 1, Μπουρλής , Καρπούζης 4, Χατζηαλέξης 2, Τόμαν 22(3)

Πολυγυρινές ...μαϊμούδες

Δεκαεπτά συντάξεις μαϊμού βρέθηκαν στον Πολύγυρο, λένε οι τελευταίες πληροφορίες!
Πρόκειται για συντάξεις αποθανόντων, κυρίως, τις οποίες οι κληρονόμοι τις εισέπρατταν κανονικά! 
Κραυγαλέα όμως είναι η περίπτωση Πολυγυρινού ο οποίος έπαιρνε σύνταξη τυφλού  και επίδομα συνοδού (!!!) αλλά εργάζεται κανονικότατα σε πολύ δύσκολη εργασία και μάλιστα κυκλοφορεί με αυτοκίνητο οδηγώντας ο ίδιος!!! 

Έστειλε "γράμμα" ...

Δύο επιστολές έστειλε σήμερα, 28/11/11, ο Γιώργος Παπανδρέου προς τους πιστωτές μας. Η πρώτη επιστολή είχε παραλήπτες τους δανειστές μας (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ), ενώ η δεύτερη τους 26 ευρωπαίους ηγέτες της ΕΕ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Όσοι ενδιαφέρονται να τις διαβάσουν μπορούν να τις βρουν ΕΔΩ.

Έρευνα για μυστικούς λογαριασμούς πολιτικών στην Ελβετία! (Σιγά μη θελήσουν να τους βρουν!)

Αδήλωτους λογαριασμούς που κατέχουν Έλληνες πολιτικοί στο εξωτερικό ψάχνει η Επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Συγκεκριμένα, στις 15.11.2011, ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, Βαγγέλης Αργύρης, έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με την οποία ζητά κάθε διαθέσιμο στοιχείο «για κατοχή τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία τυχόν προέκυψαν από τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών».

"Γκάλοπ για τα μεταλλεία χρυσού στην Β.Χαλκιδική"

Ανάρτηση στο blog 3feeet halkidiki news
Αγαπητοί φίλοι
Αυτές τις ημέρες γίνεται ένα γκάλοπ ανεπίσημο από το Blog Ρεσπέντζα, για το αν θέλουμε ή όχι, να γίνουν τα μεταλλεία χρυσού.
Μπορεί να μας φαίνεται στην αρχή κάτι ασήμαντο, αλλά είναι σίγουρο ότι ένα θετικό αποτέλεσμα για την εταιρία Ελληνικός Χρυσός, θα χρησιμοποιηθεί προπαγανδιστικά στο μάξιμουμ.

Τ. Κανταράς για την προκαταρκτική εξέταση σε βάρος των 17 διαδηλωτών της 28ης Οκτώβρη


Ο Τάσος Κανταράς μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ σε σχέση με το θέμα που αφορά τη διαδικασία προκαταρκτικής εξέτασης που ξεκίνησε σε βάρος 17 διαδηλωτών για τα γεγονότα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρη, έκανε από την Θεσσαλονίκη την παρακάτω δήλωση:
 «Ζούμε δραματικές μέρες για το λαό και τη χώρα μας. Απειλούνται πια και τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Στην απόφαση του λαού να διεκδικήσει τα αυτονόητα, το αστυνομικό κράτος απαντά με εκφοβισμό και διώξεις, όπως αυτές των 17 στοχοποιημένων

ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 17 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΗ!


ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ!
Όπως είχαν αποφασίσει στη συνέλευση της Κυριακής 27/11 που πραγματοποιήθηκε στην ΕΔΟΘ, εκατοντάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης, που διαμαρτύρονται για την ποινικοποίηση των αγώνων που επιχειρείται μέσω της προκαταρτικής εξέτασης 17 στοχοποιημένων διαδηλωτών ανάμεσα στους χιλιάδες στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και παράσταση διαμαρτυρίας στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας.

Ενημέρωση και Οδηγίες από τη Συντονιστική Επιτροπή Δημοτικής Ενότητας Αρναίας για το Χαράτσι της ΔΕΗ


ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ! 
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ!
ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΣΎΡΟΥΝ!
Ενημέρωση και Οδηγίες από τη Συντονιστική Επιτροπή Δημοτικής Ενότητας Αρναίας
Η επιτροπή που ανέδειξε η λαϊκή συγκέντρωση στην Αρναία στις 16/11/2011 σας ενημερώνει και σας δίνει τις απαραίτητες οδηγίες για τη μη πληρωμή του ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι της ΔΕΗ).

Διαγωνισμός φωτογραφίας στο facebook

Ο δικός μας Γιάννης Λελεγιάννης συμμετέχει σ' έναν διαγωνισμό φωτογραφίας στο facebook με μία φωτογραφία από τις Καβουρότρυπες
Νικητής είναι αυτός που θα μαζέψει τα περισσότερα likes!
Αν η φωτογραφία του σας αρέσει κάντε like μέσω του συνδέσμου ΕΔΩ !

Σχέδια εξορυκτικής-μεταλλευτικής δραστηριότητας στο Νομό Κιλκίς – Ανάπτυξη ή υποβάθμιση; Η ώρα της απόφασης και της ευθύνης

Εισήγηση του κ. Σαράντη Δημητριάδη, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας ΑΠΘ, στην ημερίδα «Επιπτώσεις στο Περιβάλλον από την εξόρυξη μεταλλευμάτων» που έγινε στο Πολύκαστρο Κιλκίς στις 25 Νοεμβρίου. Φωτογραφίες από goumenissa.eu.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ερώτημα που τίθεται ως τίτλος του παρόντος απασχολεί ευρύτατα -και δικαίως- όλους τους σκεπτόμενους και προβληματισμένους πολίτες του νομού, μια και η υλοποίηση ή όχι των σχεδίων αυτών θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό τη μέλλουσα περιβαλλοντική και κοινωνικο-οικονομική φυσιογνωμία του.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ-ΔΟΞΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ 1-0

Αληθεύει ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ζήτησε 3.300 στρέμματα δάσους στις Σκουριές;;;


Προς το Δασαρχείο Αρναίας Ν. Χαλκιδικής
ΑΙΤΗΣΗ
του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων που εδρεύει στην Ιερισσό Χαλκιδικής και εκπροσωπείται νόμιμα
Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2011
Θέμα: Χορήγηση πληροφοριών και αντιγράφων εγγράφων
Παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε αν έχει υποβληθεί στην Υπηρεσία σας αίτηση για τη χορήγηση άδειας επέμβασης σε δάση και δασικές εκτάσεις της περιοχής αρμοδιότητάς σας, ιδιοκτησίας της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕΜΒΧ, σε συνέχεια της κοινής

Όλα εντάξει... το σκάνδαλο δεν ήταν σκάνδαλο!

Χθες βράδυ, σε ένα πολυδιαφημισμένο ντοκιμαντέρ (;) το τηλεοπτικό κανάλι του Αλαφούζου προσπάθησε, αφού έπεισε (€) τον εαυτό του, να πείσει και το τηλεοπτικό του κοινό πως το σκάνδαλο Βατοπαιδίου δεν ήταν ...σκάνδαλο. 
Η "αγία τριάδα", της υπόθεσης Βατοπαιδίου, πήρε "άφεση αμαρτιών" από τον ΣΚΑΪ!
Από τους πρωταγωνιστές πάντως του "ντοκιμαντέρ" ήταν και ο δικός μας, Χαλκιδικιώτης, Γιάννης Δριβελέγκας!

ΟΤΑΝ Η ΚΡΙΣΗ ΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ... ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ!!!


Αυτή είναι ανάπτυξη ...με βάθος!!!
"Κίτρινος πυρετός" σε όλη τη χώρα, με τους επίδοξους Ιντιάνα Τζόουνς να αναζητούν αμύθητους θησαυρούς. Εξοπλίζονται με τα απαραίτητα εργαλεία και τους χάρτες που κρύβουν το μυστικό και ξεκινούν τις ανασκαφές που θα τους οδηγήσουν στις χρυσές λίρες.
Με την κρίση να έχει χτυπήσει "κόκκινο", αυξάνονται οι κυνηγοί θησαυρών που αναζητούν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τα κιούπια με τις χρυσές λίρες και τα κασόνια με τα πολύτιμα πετράδια που λέγεται πως άφησαν πίσω τους Τούρκοι πασάδες, Γερμανοί αξιωματικοί και κυνηγημένοι αντάρτες.

Περικοπές μισθών - συντάξεων...


A.O.ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - Α.O. ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ 70-46


3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α' ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΧ   Β' ΟΜΙΛΟΥ (ΒΟΡΡΑΣ)
 ΚΛΕΙΣΤΟ  ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ:AO ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ- Α.0.ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ 70-46
 (ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ : 16-08/33-15  ΗΜΙΧΡ. / 64-23/70-46)
 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤ. - ΣΧΟΙΝΑΣ  Γ.
 ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ : (ΝΑΚΟΣ)  ΠΑΠΑΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ 9, ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΦΙΛ., ΤΣΙΟΥΝΤΟΣ ΑΡΗΣ 23 (2), ΓΡΙΨΙΟΣ ΝΙΚΟΣ 11, ΣΤΙΒΑΧΤΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΚΟΥΓΙΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 12, ΠΑΠΑΣ ΣΤΕΡΓΙΑΝΟΣ , ΚΟΥΓΙΩΝΗΣ ΚΩΣΤ. , ΚΡΟΜΗΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 11 (1), ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 4, ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ..
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 03-12,  ΜΕ ΤΗΝ  ΙΕΡΙΣΣΟ, ΩΡΑ 18.00 στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ… οι αθόρυβοι συνεργοί στο έγκλημα!


Του Δημήτρη Τσιμούρα
 Το τελικό σχέδιο ήταν καλά προμελετημένο. Η άρχουσα τάξη και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι εκμεταλλεύτηκαν τις προσδοκίες και τα όνειρα ενός λαού για καλύτερες μέρες και υφάρπαξαν την ψήφο του. Από εκεί και πέρα όλοι,  όσοι συμμετείχαν  στην εφαρμογή του σχεδίου, ήταν στις θέσεις τους. Το αποτέλεσμα αγγίζει την… «τελειότητα»! Κατάφεραν σε τόσο λίγο χρόνο να πετύχουν τόσα πολλά! Είναι βέβαιο ότι «εταίροι», «σύμμαχοι», τρόικες,  εργολάβοι, ντόπιοι και ξένοι  τραπεζίτες τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για αυτό το αποτέλεσμα, χωρίς βέβαια να σταματούν να απαιτούν τα πάντα. Αθόρυβοι συνεργοί στο μεγάλο έγκλημα, στο ξεπούλημα ενός λαού, της ίδιας της πατρίδας, οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ  και ΑΔΕΔΥ.

Η διαπίστωση

Άνεργος ετών 27. Δεν ξέρω τι με λυπεί περισσότερο· που δεν μπορώ να ‘φτιάξω’ την ζωή μου; ή που δεν μπορώ να την χαρώ… Και οι δύο έννοιες καθόλα ψεύτικες και γεμάτες αυταπάτη, by default που λένε και οι επιστήμονες. Ας εξηγήσω όμως τι εννοώ.
Η έννοια της φράσης ‘Φτιάχνω την ζωή μου’. Για να μπορέσεις να φτιάξεις την ζωή σου πρέπει να σου ανήκει, έτσι δεν είναι; Ε λοιπόν είμαι σίγουρος ότι δεν μου ανήκει. Αν μου ανήκει κάτι είναι η καθημερινότητα που ζω, το ‘τώρα’ όπως το έχουμε ορίσει. Άρα αυτό το πρόβλημα πρέπει άμεσα να το ξεπεράσω, γιατί μιλάμε ξεκάθαρα για μία αυταπάτη. Πρέπει να κοιτάω διαρκώς το σήμερα, το τώρα (κλισέ Νο1). Ακόμα και το καλύτερο βόλεμα να μου τύχει, στην καλύτερη να καταντήσω ένας μίζερος πλούσιος.

Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε. και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σας καλούν την Κυριακή 4 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ. στην εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ με ομιλητή τον Αβραμόπουλο Κώστα, μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής.

Σόι πάει το βασίλειο


Στα ίχνη του πατέρα του περπάτησε ο νεαρός εύελπις ο οποίος ηγήθηκε του «μίνι πραξικοπήματος» χουντικού χαρακτήρα στη Σχολή Ευελπίδων κατά τον εορτασμό της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 2011.
Ο λαός λέει «το μήλο κάτω από τη μηλιά» και προφανώς δεν έχει άδικο ούτε στην περίπτωση της οικογένειας Φαραντάτου.

Ένταξη του έργου αποπεράτωσης πολιτιστικού κέντρου Στρατωνίου στο leader


Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
                          Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου: «Αποπεράτωση πολιτιστικού κέντρου Στρατωνίου», προϋπολογισμού 242.374,64€, από το Τοπικό Πρόγραμμα: «Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER» Νομού Χαλκιδικής.
 Η πρόταση ένταξης του έργου: «Αποπεράτωση Πολιτιστικού Κέντρου Στρατωνίου», που υποβλήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013, Άξονας 4 Τοπικό Πρόγραμμα προσέγγισης LEADER της Ομάδας Τοπικής Δράσης «Αναπτυξιακή Χαλκιδικής Α.Ε.-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.», αξιολογήθηκε θετικά από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης και θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των  242.374,64€.

Ρε, το Σημιτάκοοο!


Η «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ» ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ


Πολλά γίνονται αυτές τις μέρες και βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για «διάλυση της ευρωπαϊκής ένωσης», για καταποντισμό του ευρώ, και άλλα πολλά.
Το τραγικό ξέρετε ποιο είναι σε αυτή την ιστορία;
Ότι τελικά η όλη ιστορία «Ευρωπαϊκή Ένωση» ήταν και είναι μια καλοστημένη φούσκα και τίποτα παραπάνω.
Ήταν θέμα «χρόνων» να σκάσει η φούσκα και να σκορπίσει σαν «τραπουλόχαρτα» τους «αδύναμους κρίκους της.
Το σίγουρο είναι ότι θα επιβιώσουν οι δυο τρεις της «κλίκας», αυτοί που χρόνια έκαναν και κάνουν το παιχνίδι, ενώ ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι θα πάνε το λιγότερο εκατό χρόνια πίσω, χρωστώντας μέχρι και …. την αναπνοή τους στους «ισχυρούς».

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ


Πρόσκληση (και πρόκληση) προς τους: 
α) Κανάλια Τηλεόρασης Χαλκιδικής, ΕΤ3, ΣΚΑΙ, ALTER 
β) Πολίτες Αριστοτέλη, Αναγνώστρια, Σκεπτόμενο πολίτη και όλους όσους γράφουν στα Μέσα Ενημέρωσης υπέρ της μεταλλουργίας χρυσού,  και
γ) Στους εκπροσώπους της αντίπαλης πλευράς που είναι κατά της μεταλλουργίας

ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...


Επιμελητήριο Χαλκιδικής: «Εφαρμογή ενιαίου συντελεστή φορολόγησης & ΦΠΑ 15% »

Επιστολή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής προς αρμόδιους υπουργούς και θέμα την : «Εφαρμογή ενιαίου συντελεστή φορολόγησης & ΦΠΑ 15% »
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 
Με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και λαμβάνοντας υπόψη σας την βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα το επιχειρηματικό περιβάλλον, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο της ριζικής ανατροπής του υφιστάμενου φορολογικού συστήματος, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός πιο δίκαιου και σταθερού πλαισίου φορολογίας, ενός συστήματος που θα στηρίζεται στην καθιέρωση ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή.

Ληστεία σε βάρος 77χρονου στον Πολύγυρο!


«Πρωτοβουλία για την στήριξη της τοπικής αγοράς»

Διανύοντας τη πιο δύσκολη οικονομική περίοδο της χώρας, που πλήττει κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οδηγεί  στη μείωση της  εμπορικής κίνησης, αλλά και κλείσιμο των επιχειρήσεων αντιλαμβανόμαστε πως αποτελεί  άμεση προτεραιότητα η ενίσχυση της τοπικής αγοράς  λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου.
 Αφουγκράζοντας  την ανησυχία των εμπόρων κρίνεται σκόπιμη η ανάληψη πρωτοβουλίας με οργανωμένες δράσεις  για την ανάδειξης της τοπικής αγοράς.
Ως επικεφαλής της παράταξης «Μέτωπο Ανάπτυξης» και με την ιδιότητα του περιφερειακού σύμβουλου, θεωρώ ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη  όταν πλέον στο λεξιλόγιο της έχει υιοθετήσει ορούς  όπως ανάπτυξη

Στη μόδα των πολυνομοσχεδίων...

Νέο πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου έρχεται τις επόμενες μέρες! Θα σφυρίζουν τ' αυτιά μας!
Αυτό θα περιλαμβάνει:
λαφόν στις κύριες συντάξεις (και των ήδη συνταξιούχων) του δημοσίου, μετά τις αλλαγές στο μισθολόγιο-βαθμολόγιο που βάζει τα 2700 ευρώ μικτά, ως ανώτατο όριο αποδοχών των εν ενεργεία υπαλλήλων.
- Αύξηση εισφορών για επικουρική σύνταξη και η περικοπή του ανώτατου ύψους τους.

"Ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται…"

Κοιτάσματα: Η Κρήτη μπορεί να σώσει την Ελλάδα
Η Κρήτη, είναι από μόνη της, ένα «εμιράτο» πλούσιο σε υδρογονάνθρακες, που μπορεί να σώσει την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρωζώνη! Αυτό τόνισε ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης Αντώνης Φώσκολος, μιλώντας στην ηγεσία της Περιφέρειας Κρήτης, σε βουλευτές και τεχνικούς, καλώντας τους να κινητοποιηθούν άμεσα προς τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, ώστε να προταχθούν οι έρευνες υδρογονανθράκων κάτω από την Κρήτη.

Νταγάκη Γεωργία: "Πώς να σωπάσω" (Ορμύλια 2/12/2011, Bocca cafe bar)

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (ΟΡΜΥΛΙΑ)

Από την Κρήτη στην Αθήνα κι από κει σ' ολόκληρη την Ελλάδα, θα περάσει τον φετινό χειμώνα της περιοδεύοντας κάνοντας μια στάση, μετά τον Μύλο της Θεσσαλονίκης, στην Χαλκιδική (Ορμύλια), στο Bocca cafe bar (Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011).
Η Γεωργία Νταγάκη κατάγεται από το Ρέθυμνο Κρήτης. Οι παραδοσιακοί ήχοι του τόπου της είναι βαθιά εγγεγραμμένοι στο DNA της. Καθόλου τυχαία λοιπόν, από την μουσική παράδοση της Κρήτης, περνάει σταδιακά και σε άλλα μονοπάτια της σύγχρονης μουσικής ·πάντα με τη συνοδεία της λύρας της. Πειραματίζεται συνεχώς με διάφορους ήχους από την έντεχνη μουσική ως τη rock και τη jazz διαμορφώνοντας τελικά ένα πολύ ιδιαίτερο, πολύ προσωπικό μουσικό αποτύπωμα τόσο σαν μουσικός όσο και σαν ερμηνεύτρια.