Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

"Κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου"

"Oι χτεσινές εικόνες ήταν θλιβερές ... σήμερα η κυβέρνηση δείχνει να είναι εκτός τόπου και χρόνου και να έχει πλήρη άγνοια της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία".
Βάσω Παπανδρέου 3/11/11

Χρώμιο στο νερό της Κεντρικής Μακεδονίας


Εκτεταμένο φαινόμενο στην Κεντρική Μακεδονία είναι η παρουσία εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό. Σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της Πέλλας έχουν εντοπιστεί συγκεντρώσεις του επικίνδυνου στοιχείου, χωρίς προς το παρόν να υπερβαίνουν το όριο και χωρίς να αποδίδονται σε βιομηχανική ρύπανση.
Το εξασθενές χρώμιο, που ευθύνεται για καρκινογενέσεις, είναι από τα πλέον επικίνδυνα στοιχεία, με δραματικές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με έρευνες και μετρήσεις που έχουν γίνει σε γεωτρήσεις για πόσιμο νερό σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Πέλλα, η παρουσία του, αν και κάτω από τα θεσμοθετημένα όρια, είναι συνεχώς αυξανόμενη.

Είχαμε γράψει...

...λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση Παπανδρέου για το δημοψήφισμα (ΕΔΩ)

Ευτυχώς...

...που δεν παραιτήθηκε σήμερα!
Αύριο δεν θα είχαμε πρωθυπουργό!

ΚΚΕ για τις δηλώσεις Σαμαρά


Οι μάσκες έπεσαν πλήρως. Αυτό που έλεγε το ΚΚΕ, ότι η ΝΔ είναι δήθεν αντιπολίτευση στο μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, επιβεβαιώθηκε περίτρανα. Όσα έλεγε η ΝΔ για αντίθεση σε συγκυβέρνηση και στη σύμβαση αποδείχτηκαν υποκρισία. Ο στόχος της ΝΔ είναι ίδιος με της κυβέρνησης, ίδιος με της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας: Απρόσκοπτη εφαρμογή της δανειακής σύμβασης, δηλαδή του νέου οδοστρωτήρα που θα τσακίσει τη λαϊκή οικογένεια για τα κέρδη των μονοπωλίων. Η «ευρωπαϊκή προοπτική», την οποία επικαλέστηκε και πάλι ο Α. Σαμαράς, σημαίνει ότι τα βάσανα για το λαό δεν θα έχουν τέλος. Το ένα μνημόνιο θα διαδέχεται το άλλο.

Παπαρήγα για τις πολιτικές εξελίξεις


«Τούτη την ώρα το ΚΚΕ θέτει ένα ζήτημα συγκεκριμένα: Να διαλυθεί άμεσα η βουλή, εκλογές εδώ και τώρα από υπηρεσιακή κυβέρνηση. Εδώ πρέπει να παρέμβει ο ελληνικός λαός. Με συγκεντρώσεις, με ό,τι παρέμβαση μπορεί να κάνει, διότι αυτό που ψήνεται ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να δημιουργηθεί μια μεταβατική κυβέρνηση ένα πράγμα σημαίνει: Ότι αυτή η κυβέρνηση θα φέρει στη βουλή για να ψηφιστεί η σύμβαση πτώχευσης της Ελλάδας -δεν είναι η δανειακή σύμβαση- η οποία συνεπάγεται αλλεπάλληλα νέα άγρια μέτρα. Δεν έχει το δικαίωμα αυτή η βουλή, αν θέλετε με την κρίση έτσι όπως έχει εκδηλωθεί και ανεξάρτητα από την αιτία για την οποία εκδηλώθηκε, δεν έχει το δικαίωμα να πάει το λαό στις εκλογές, έχοντας ψηφίσει προκαταβολικά τη δανειακή σύμβαση.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Να φύγουν τώρα! Καμιά ανακωχή, καμιά ανοχή σε κυβερνήσεις «μεταβατικές» η «εθνικής σωτηρίας»!


Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ καταρρέει κάτω από το βάρος της εργατικής - λαϊκής οργής, που εκφράστηκε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο στην πανελλαδική πολιτική απεργία στις 19-20 Οκτώβρη και με τον πανελλαδικό ξεσηκωμό στις 28 Οκτώβρη. Επιπλέον, αποτελεί νίκη των αντιστεκόμενων εργαζόμενων και της νεολαίας η ανοιχτή παραδοχή τόσο των έντρομων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και των G20, όσο και της πανικόβλητης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ότι στο προτεινόμενο δημοψήφισμα το αποτέλεσμα θα ήταν ένα τρανταχτό ΟΧΙ! Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές ξεκαθαρίζουμε:

«Το μέλλον του θεσμού και του εξειδικευμένου προσωπικού “Βοήθεια στο Σπίτι”»


Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών & Δημόσιας Διοίκησης, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Ν.Χαλκιδικής κ. Γεώργιος Βαγιωνάς κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων τη με αριθμό πρωτοκόλλου  1300/2-11-2011 ερώτηση  προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Χαράλαμπο  Καστανίδη  με θέμα «Το μέλλον του θεσμού και του εξειδικευμένου προσωπικού “Βοήθεια στο Σπίτι”».
Από το Γραφείο Τύπου
Δείτε στη συνέχεια το κείμενο της ερώτησης

Μεταβατική κυβέρνηση και εκλογές ζήτησε ο Σαμαράς

-Μεταβατική κυβέρνηση.
-Να μη γίνει το δημοψήφισμα.  
-Να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή η δανειακή σύμβαση (την έκρινε αναγκαία τώρα!).
-Μετά την ψήφιση της σύμβασης αμέσως εκλογές!
Σαμαράς πριν από λίγο.

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ... ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ


Φυλάνε λεφτά για τους μισθούς Δεκεμβρίου

Ταμειακά διαθέσιμα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου φαίνεται να έχει εξασφαλίσει το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο έχει αναστείλει οποιαδήποτε έκδοση ενταλμάτων πληρωμής.
Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πνίγουν ασφυκτικά την κυβέρνηση μετά και την αμφισβητούμενη εκταμίευση της έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ από την τρόικα, καθώς έχει μπροστά της την πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Με 149 βουλευτές η κυβέρνηση

Οι Μερεντίτη, Παναρίτη και Καϊλή ξεκαθάρισαν, πως "δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση". 
Η κυβέρνηση μένει με 149 βουλευτές.

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Αρνούμαστε να εξοφλήσουμε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που περιέχουν το χαράτσι


ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
Προς: Τον Διευθυντή και το προσωπικό της ΔΕΗ Πολυγύρου
Αρνούμαστε να εξοφλήσουμε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που περιέχουν το χαράτσι (τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων), γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε και γιατί δεν έχουμε εμείς καμιά υποχρέωση να πληρώνουμε αυτά που καταβρόχθισαν η κεφαλαιοκρατία και το πολιτικό προσωπικό της.
          Η Κυβέρνηση επέβαλε τα χαράτσια αυτά τελείως αυθαίρετα και ετσιθελικά για να ξελασπώσει αυτούς που τα έφαγαν.
          Η ΔΕΗ το  μόνο που δικαιούται να εισπράττει είναι το αντίτιμο του καταναλωθέντος ηλεκτρικού ρεύματος και όχι τα αυθαίρετα χαράτσια.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & MARKETING ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
 Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Marketing Χαλκιδικής, συμμετείχε στη 2η συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Συνεδριακού Τουρισμού υπό την προεδρία του Υφυπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη.
Συζητήθηκαν:
α) η καλύτερη προετοιμασία της συμμετοχής της Ελλάδας στην Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού EIBTM στην Βαρκελώνη (29/11 - 1/12)

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για το δημοψήφισμα

Το δημοψήφισμα βάζει τη χώρα σε περιπέτειες και την κοινωνία σε διλήμματα, τα οποία δεν υπηρετούν τη διέξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει ο τόπος. Είναι ανάγκη η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Είναι η καθαρή και έντιμη λύση, προκειμένου κυριαρχικά ο ελληνικά λαός να αποφασίσει πώς θέλει τη διαμόρφωση των πολιτικών συσχετισμών. Να αποφασίσει ο ελληνικός λαός, επίσης κυριαρχικά, ποια είναι εκείνη η πολιτική που μπορεί να οδηγήσει σε δρόμους ελπίδας και αισιοδοξίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πολύμορφης κρίσης.

Με στημένο σκηνικό προκαλούν πραγματικό ... εκβιασμό!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Παρακολουθώ όπως όλοι μας τις τελευταίες “υποτίθεται” δραματικές εξελίξεις και αναρωτιέμαι ποιοι νοσηροί εγκέφαλοι στήνουν και καθοδηγούν όλο αυτό τα σκηνικό εκβιασμού ενός ολόκληρου λαού!!!
Δυστυχώς από ιδρύσεως του σύγχρονου Ελληνικού κράτους μας κυβερνούν “υπάλληλοι” ξένων συμφερόντων και είναι αυτοί που φυλάκισαν τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, αυτοί που σκότωσαν τον Ιωάννη Καποδίστρια, αυτοί που ευθύνονται για την Μικρασιατική καταστροφή, αυτοί που αιματοκύλησαν την Ελλάδα στον εμφύλιο, αυτοί που έφεραν την χούντα, αυτοί που έπαιξαν στον χρηματιστήριο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, αυτοί που μας έβαλαν στην Ο.Ν.Ε με ψεύτικα στοιχεία ξεγελώντας τους "χαζούς" Ευρωπαίους φίλους μας!!!

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ

Τον είδατε πως γύρισε,
το Γιώργο, απ’ τις Κάνες;
Το πρόσωπό του απόχτησε
χρώμα από μελιτζάνες.

¨Λαγός τη φτέρη κούναγε,
κακό της κεφαλής του¨,
την παροιμία δεν του ’πανε
σοφοί επιτελείς του;

KKE για τις πολιτικές εξελίξεις


Ο λαός έχει μόνο να χάσει και από τις όποιες αλλαγές γίνουν στο ΠΑΣΟΚ ή από τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Η επιδίωξή τους είναι να ανακόψουν τη λαϊκή χειραφέτηση και να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση. Να καλλιεργήσουν ψεύτικες ελπίδες και κυρίως να τσακίσουν το ανερχόμενο λαϊκό κίνημα. Ο λαός να απορρίψει κάθε προσπάθεια των αστών πολιτικών να διαμορφώσουν σχήματα της λεγόμενης εθνικής συνεννόησης. Πρόκειται για σχεδιασμούς σφαγιασμού του λαού, στους οποίους πρωτοστατεί το ευρωενωσιακό κεφάλαιο, μαζί του και το ελληνικό.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΕΕ/ΤΚΜ ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Η Αντιπροσωπεία του τμήματος στην 10η Τακτική συνεδρίαση της συζήτησε εκ νέου το θέμα της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β.Α. Χαλκιδική, μετά και τις νεότερες εξελίξεις και αποφάσισε τα εξής:
 Εμμένει στη θέση του ΤΕΕ/ΤΚΜ, όπως εκφράστηκε με το με αρ. πρωτ. οικ. 3748/13.4.2011 έγγραφο του Τμήματος και την τεκμηρίωσή του.
 Σύμφωνα με αυτή τη θέση,  η επέκταση της μεταλλευτικής και μεταλλουργικής δραστηριότητας στη Β. Α. Χαλκιδική, όπως εμφανίστηκε στη ΜΠΕ του ΕΣΑ του έργου, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή επειδή δεν πληροί βασικούς όρους. 

Η διαφορά και η ομοιότητα...

Το 2009 ο "καταλληλότερος" Καραμανλής φέρθηκε πιο ...έξυπνα από τον "καταλληλότερο" όλων των εποχών Παπανδρέου!
Ο πρώτος προκήρυξε πρόωρες εκλογές (αφού πρώτα έβαλε κλειδαριά στη Βουλή για τις αναγκαίες παραγραφές) και στη συνέχεια παραδόθηκε αμαχητί!
Ο δεύτερος ρεζιλεύεται ο ίδιος, διαλύει το κόμμα του που τον ανέχθηκε τόσα χρόνια και οσονούπω θα "παραδοθεί"!
-Φυσικά υπάρχει και η απαραίτητη ομοιότητα: Και οι δύο "Τα γάμησαν τη μάνα"

Η Νέα Δημοσκόπηση του Halkidiki-POST !

"Πως κρίνετε τη -μέχρι σήμερα- θητεία 
 των βουλευτών Χαλκιδικής;"
Ψηφίζετε ΕΔΩ

Καϊλή: Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης!

Επιστολή της Εύας Καϊλή στον πρωθυπουργό:
Αγαπητέ Πρόεδρε,
σε συνέχεια της επιστολής που σας κατέθεσα στις 1.11.2011, και παραμένοντας συνεπής στις πεποιθήσεις μου, θέτω υπόψην σας τα εξής.

Καταγράφω την αγωνία μου για την εμμονή διεξαγωγής δημοψηφίσματος, που βάζει σε επικίνδυνες περιπέτειες την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές, το ψευτοδίλημμα που τίθεται σε δημοψήφισμα αποτελεί μια ακόμη διχαστική διαδικασία για την Ελληνική κοινωνία.

Κι άλλο γυναικείο χτύπημα!

"Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που οδηγεί την χώρα στην καταστροφή!"  
Έλενα Παναρίτη, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ 

Όταν κάποιοι δε θέλουν, δεν ξέρουν, δεν μπορούν...

Έχει περάσει τόσος καιρός κι όμως η κεραία κινητής τηλεφωνίας στο κατάστημα ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ στον Πολύγυρο εξακολουθεί να υπάρχει!
Παρόλο που υπάρχει σχετική νομοθεσία και σχετική απόφαση κατεδάφισης της κεραίας οι αρμόδιοι ή δεν ξέρουν ή δε θέλουν ή δεν μπορούν να εφαρμόσουν το νόμο και να υλοποιήσουν την απόφαση.
Και οι αρμόδιοι ευθύνονται για τις όποιες συνέπειες  στους 350 μαθητές του Πολύγυρου!
Η κεραία ΥΠΑΡΧΕΙ σε απόσταση 30 μέτρων από τέσσερα σχολεία και 50 μέτρων από το νοσοκομείο Πολυγύρου!
Αφού λοιπόν αυτοί που πρέπει αδρανούν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ "ανέλαβαν δράση" οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου
Άξιοι εκπαιδευτικοί που τιμούν τη δουλειά τους διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάσταση στο χώρο του διδακτηρίου και ζητούν από την Εισαγγελική Αρχή την παρέμβασή της για την αποκατάσταση της νομιμότητας!
Δείτε το έγγραφο που απηύθυναν στις αρμόδιες αρχές:

Όχι Βενιζέλου στο δημοψήφισμα!

Αντίθετος σε δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την επιστροφή του, τα ξημερώματα, από τις Κάννες.
«Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.»

Προσπαθώ αλλά δε μπορώ...

H φωτοσύνθεση είναι παλιό έργο του Dr Seeng
Από την ώρα που άκουσα απόψε τον Παπανδρέου να μιλάει για το δημοψήφισμα "Ευρώ ή δραχμή" προσπαθώ να "μπω" στο μυαλό του ...αλλά δε μπορώ! Ή εγώ είμαι πολύ χοντρός και δε χωρώ ή το μυαλό του πολύ μικρό και πάλι δε χωρώ!
Είχε πει πως θα γίνει δημοψήφισμα για "την δανειακή σύμβαση" και μας προκύπτει δημοψήφισμα με το ψευτοδίλημμα "εντός ή εκτός της ευρωζώνης" - "ευρώ ή δραχμή"!
-Γαμώτη μου, κάτι γίνεται, κάτι δεν πάει καλά, κάτι δεν μου κάθεται καλά! Δε μπορώ...
Πάω για ύπνο, θα ήθελα να ξυπνήσω την Παρασκευή το βράδυ και να μάθω για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών!
-"Σύντροφοι" του ΠΑΣΟΚ, κάντε μας τη χάρη! Please!   

Αντίθετοι με τη διενέργεια του δημοψηφίσματος

Αντίθετοι με τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος που θα βάλει σε κρίση την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας εκφράζουν δημόσια πάνω από δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ .
Πρόκειται για τους: Ανδρέα Λοβέρδο, Βάσω Παπανδρέου, Τόνια Αντωνίου, Χαρά Κεφαλίδου, Εύα Καϊλη, Κώστα Καρτάλη, Πυθαγόρα Βαρδίκο, Δημήτρη Λιντζέρη, Μίμη Ανδρουλάκη, Νίκο Σαλαγιάννη και Οδυσσέα Βουδούρη οι οποίοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι διαφωνούν με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα το οποίο ενδεχομένως να θέσει την χώρα εκτός ζώνης του ευρώ.

Συνέντευξη Μέρκελ - Σαρκοζί

Η 6η δόση μετά το δημοψήφισμα!

Το δήλωσε πεντακάθαρα η Μέρκελ: "Η 6η δόση θα εκταμιευτεί μετά το δημοψήφισμα!"
Συμπληρώνοντας: "Αν δεν ψηφίσετε ΝΑΙ, ...πάπαλα η 6η δόση"!
-Τι εθνικά ρεζιλίκια κι αυτά απόψε!

4 Δεκεμβρίου το Δημοψήφισμα

Όπως Δήλωσε πριν από λίγο στις Κάννες ο Παπανδρέου, το δημοψήφισμα θα γίνει "μάλλον στις 4 Δεκεμβρίου", με το ερώτημα ΝΑΙ στην Ευρωζώνη ή ΟΧΙ στη Ευρωζώνη.
-Ευρώ ή δραχμή;