Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Βόμβα από Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. Χάνουμε την έκτη δόση!

Η έκτη δόση προς την Ελλάδα δεν θα εκταμιευτεί πριν τη διεξαγωγή του προαναγγελθέντος δημοψηφίσματος, ανέφεραν πηγές του ΔΝΤ και της ΕΕ στο Reuters.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό έχει στείλει η Κριστίν Λαγκάρντ λέγοντας ότι η δανειακή σύμβαση δεν μπορεί να τεθεί στο δημοψήφισμα.
Για να εκταμιεύσει την επόμενη δόση, το ΔΝΤ πρέπει να λάβει διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του προγράμματος.

Συνάντηση Επιτροπών Αγώνα

Το Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των Μεταλλείων θα πραγματοποιήσει συνάντηση των μελών και φίλων του, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 11:00. 

Τακτοποιήθηκε μια μικρή εκκρεμότητα!

Ενημερωτικά για όσους ...ανησυχούσαν:
Η τρίτη δόση της κρατικής ενίσχυσης, ύψους 13.504.656 ευρώ, δόθηκε με απόφαση του υπουργείου εσωτερικών στα κόμματα της Βουλής!!!

Να φύγει τώρα η κυβέρνηση και η πολιτική της εξαθλίωσης

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα είναι μια απόπειρα απόδρασης από τα αδιέξοδα στα οποία οδηγήθηκε με τις επιλογές «διάσωσης» του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση όμως κλονίστηκε και καταρρέει υπό το βάρος της εργατικής – λαϊκής αντίδρασης. Η 48ωρη πολιτική απεργία της 19-20 Οκτώβρη, η «παρέλαση» της λαϊκής οργής και του σύγχρονου κοινωνικού απελευθερωτικού «Όχι» την 28 Οκτώβρη, η γενικευμένη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση, το βαθύ ρήγμα που έχει

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Η Πρωτοβουλία των Πολιτών του δήμου Αριστοτέλη νιώθει την ανάγκη να εκφράσει την αμέριστη εκτίμηση που τρέφει στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στον πρόεδρο του, κ. Νίκο Βαλεργάκη. 
Πληροφορηθήκαμε ότι σχετικό δημοσίευμα του blog της πρωτοβουλίας μας, που αφορούσε την πρόσφατη απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του συλλόγου για προσφυγή στο ΣτΕ κατά της έγκρισης της ΑΕΠΟ της «Ελληνικός Χρυσός», προκάλεσε ενόχληση σε κάποια από τα μέλη του Δ.Σ. Αυτό μας λυπεί ιδιαίτερα και ομολογούμε, ότι είναι απόλυτα κατανοητή αυτή η ενόχληση, λόγω του τρόπου και του ύφους που παρουσιάστηκαν στο άρθρο οι συνθήκες της λήψης της συγκεκριμένης απόφασης του Δ.Σ.

NIKH Πολυγύρου - ΑΙΓΕΑΣ Παλλήνης 1-0

Σε αγώνα κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής η ΝΙΚΗ Πολυγύρου κέρδισε τον ΑΙΓΕΑ Παλλήνης με τέρματα 1-0 και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του κυπέλλου.
Το γκολ της ΝΙΚΗΣ πέτυχε ο Καραγκιοζίδης.

Aπαγόρευση γενετικής τροποποίησης αραβοσίτου MON810


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας υπέγραψε απόφαση με την οποία απαγορεύεται για δύο χρόνια η καλλιέργεια αραβοσίτου που έχει υποστεί τη γενετική τροποποίηση ΜΟΝ810.
Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα ίσχυε αντίστοιχη απαγόρευση, που όμως αφορούσε μόνο τις εγγεγραμμένες ποικιλίες υβριδίων του κοινοτικού καταλόγου, γεγονός που οδηγούσε στην αναγκαιότητα της περιοδικής ανανέωσης κάθε νέου υβριδίου που εμφανιζόταν στην αγορά.

Αργύρης Λαφαζάνης: Ποιοι φοβούνται το Δημοψήφισμα;


Ποιοι φοβούνται την επικύρωση της δανειακής σύμβασης από το λαό;
Ποιοι φοβούνται την επιβεβαίωση της πορείας σωτηρίας της χώρας;
Ποιοι φοβούνται να πάρουν θέση υπέρ ή κατά του πακέτου βοήθειας της Ευρώπης;
Ποιοι φοβούνται την επιτάχυνση και ενδεχόμενα την βελτίωση των όρων στήριξης της Ελλάδας που ήδη διαφαίνεται;
Ποιοι φοβούνται το τέλος του εσωτερικού μπάχαλου;

Συνάντηση Α. Λαφαζάνη - Ι. Γιώργου για τα έργα του Νομού


Τα ανοιχτά ζητήματα των έργων συζήτησαν στη σημερινή συνάντησή τους ο Βουλευτής Αργύρης Λαφαζάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργου. Γενικά υπήρξε ταύτιση απόψεων για τις προτεραιότητες και τον τρόπο προώθησης των σε εξέλιξη έργων.
Ιδιαίτερα συζητήθηκαν:
1. Η εμπλοκή του έργου του Λυκείου Πολυγύρου. 
Συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα άμεσης ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ που έχει διαθέσιμους πόρους και η έναρξη των εργασιών κατασκευής το ταχύτερο δυνατόν αφού δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα τυπικό ή ουσιαστικό εμπόδιο.

Ήρθαν με καπέλο 10%


Τα νέα τέλη κυκλοφορίας
Κυβικά οχήματος
Τέλη κυκλοφορίας
Έως 300
22 €
301 - 785
55 €
786- 1.071
120 €
1.072 - 1.357
135 €
1.358 - 1.548
240 €
1.549 - 1.738
265 €
1.739 - 1.928
300 €
1.929 - 2.357
660 €
2.358 - 3.000
880 €
3.001 - 4.000
1.100 €
4.001 και άνω
1.320 €

Σαμαράς: Να παραιτηθεί ο τυχοδιώκτης Παπανδρέου!

"Τυχοδιώκτη" αποκάλεσε  ο Σαμαράς τον Παπανδρέου  από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καλά τον έκανε και δε μας νοιάζει! "Ορολογίες" που καθιερώνουν οι πολιτικοί και αν ο απλός Πολίτης τους χρησιμοποιήσει τούς τρέχουν στα δικαστήρια! 
-Λαμόγια, α λαμόγια! (των πολιτικών είναι και αυτό!)

Περιοδείες της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής

 Από απόλυτη επιτυχία στέφτηκε το πρόγραμμα περιοδειών που εκπονήθηκε από τη ΝΟΔΕ ΝΔ Χαλκιδικής, τον περασμένο μήνα, και το οποίο περιλάμβανε επισκέψεις κλιμακίου της ΝΟΔΕ στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις του κόμματος στο Νομό, οι οποίες εδρεύουν στις αντίστοιχες καποδιστριακές έδρες των πρώην Δήμων της Χαλκιδικής. Στις πολυπληθείς αυτές συναντήσεις αυτές συμμετείχαν παλιά και νέα στελέχη της παράταξης τα οποία εξέφρασαν την πίστη τους στις αρχές και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και ταυτόχρονα επέδειξαν υψηλό δείκτη ετοιμότητας σε σχέση με τις αναμενόμενες πολιτικές εξελίξεις.

Και ο Βενιζέλος στις Κάννες...


Είναι απλό, υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να λυθεί!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Άγιος Νικόλαος - 4 Νοεμβρίου 2011


Γιορτή Ελάτου στον Ταξιάρχη


Κάλεσμα της αριστεράς...

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καλούν τους πολίτες σε συγκεντρώσεις αντιδρώντας στα όσα συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή της χώρας. Συγκεκριμένα:
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνεται από τα πρωτοβάθμια σωματεία στο Σύνταγμα ΑΥΡΙΟ Πέμπτη 3 Νοέμβρη στις 6.00 μμ.
Το ΚΚΕ διοργανώνει δική του συγκέντρωση την Παρασκευή, 4 Νοέμβρη στο Σύνταγμα, στις 6 μ.μ., με ομιλήτρια την Γ.Γ. της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.