Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Θα είναι μεγαλοπρεπέστατο...

Τι το θέλει το δημοψήφισμα;
Είναι απόλυτα βέβαιο πως το ΟΧΙ θα είναι μεγαλοπρεπέστατο! Εκτός ...
-Εκτός αν θέλει να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια!
Επιτρέψτε μας και μία ταπεινή πρόβλεψη: Αυτό το δημοψήφισμα ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ!!!

Είπαμε: Ο Λαός στην εξουσία... όχι οι βουλευτές

Συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σήμερα. Τα νέα είναι γνωστά: Ο Παπανδρέου είπε πως θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και στη συνέχεια θα κάνει δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση!
Ως εδώ όλα καλά και όσο καλά μπορεί να είναι!
Η ιστορία αυτής της συνεδρίασης αφήνει σε μας, τουλάχιστον, την απορία: Πόση δημοκρατία μπορεί να υπάρχει σε έναν πολιτικό οργανισμό όπου σε μια συνεδρίαση δεν επιτρέπεται να μιλήσει κανένας άλλος πλην του αρχηγού;
-Γαμώτη μου γιατί μπερδεύομαι έτσι; Τόσο δύσκολο είναι; 

Από τη συνάντηση Παπούλια - Τσίπρα


Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, θα κάνει δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση

Ψήφο εμπιστοσύνης εντός των επομένων ημερών και δημοψήφισμα μόλις καταρτιστεί η νέα δανειακή σύμβαση (νέου μνημονίου) και ενόψει της υλοποίησης της συμφωνίας της προηγούμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, ζήτησε σήμερα ο Παπανδρέου μιλώντας στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Η συνέχεια της κόντρας Βαξεβάνη-Βενιζέλου


Κύριε Βενιζέλο,
Σας έχω απευθύνει δημόσια, αρκετά ερωτήματα, τα οποία θέτουν σοβαρά θέματα για τον τρόπο που πολιτεύεστε. Δεν ήταν μια θεωρητική ανάλυση αλλά στοιχεία. Δεν μου απαντήσατε. Πίστευα πως ήταν η ενασχόλησή σας με την σωτηρία της χώρας που δεν σας επέτρεπε να απαντήσετε. Τελικώς δεν ισχύει. Απ ό,τι έμαθα, στείλατε απαντητική επιστολή στην Ελευθεροτυπία για άρθρο που αφορούσε την προίκα σας, όχι όμως απάντηση σε όσα σας έχω ρωτήσει. Και το κάνατε μία από τις πιο κρίσιμες μέρες των διαπραγματεύσεων για το χρέος. Βρήκατε τον χρόνο. Άρα δεν ήταν θέμα χρόνου.

Το υπόμνημα ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας.
Η χώρα μας βρίσκεται σε μια ιστορική καμπή. Η οικονομική κρίση μετατρέπεται σταδιακά σε μια γενικευμένη κρίση που απειλεί να διαλύσει την κοινωνική συνοχή και να συρρικνώσει την εθνική και λαϊκή μας κυριαρχία.
Στο λαό μας κυριαρχούν αισθήματα αδικίας, ταπείνωσης και λεηλασίας. Η δυσαρμονία της εφαρμοζόμενης πολιτικής της κυβέρνησης με τη λαϊκή βούληση είναι πρωτοφανής.

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του βιολογικού καθαρισμού των Σημάντρων.

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση της 27-10-2011 εγκρίθηκε η δημοπράτηση του βιολογικού καθαρισμού των Σημάντρων.
Το έργο είναι προϋπολογισμού τριών εκατομμυρίων (3.000.000) ευρώ και θα δημοπρατηθεί με το σύστημα μελέτη-κατασκευή.
Ο βιολογικός καθαρισμός των Σημάντρων είχε συμπεριληφθεί στην πρόταση της Νομαρχίας Χαλκιδικής για τα έργα απορρύπανσης του Ολύνθιου από το 2006.
Δελτίο τύπου
Πολιτικό Γραφείο Αργύρη Λαφαζάνη
Σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Ζήτησε την παραίτηση Παπούλια;

Σήμερα: Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:
"Κύριε Πρόεδρε, έρχομαι σε σας, τον κατά το Σύνταγμα ρυθμιστή του Πολιτεύματος για να σας καταθέσω τις διαπιστώσεις μας.
Ότι δηλαδή βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή δυσαρμονία μεταξύ λαϊκής βούλησης και πολιτικών αποφάσεων. Και βεβαίως πιστεύω ότι είναι η στιγμή όλοι να αναλάβουμε ευθύνες και πρωτοβουλίες ώστε να αποκατασταθεί αυτή η δυσαρμονία.
Ο λαός μας είναι οργισμένος, υπάρχει αίσθηση κατάφωρης αδικίας, ταπείνωσης και λεηλασίας και έχουμε ευθύνη να προλάβουμε εξελίξεις για να μην βρισκόμαστε μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις. Που ορισμένες φορές αδικού και πρόσωπα και θεσμούς."

Παρέμβαση Γ. Βαγιωνά στην Εκπομπή "Κίτρινος Τύπος" 24/10/11

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία αργά το απόγευμα της Κυριακής 30/10 η πρώτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μια πρωτόγνωρη διαδικασία που ξεκίνησε με την κατάθεση της πρότασης για πολιτικές θέσεις τον περασμένο Ιούλιο και την πρόταση για οργανωτική συγκρότηση του Μετώπου στις αρχές Σεπτέμβρη. Συνεχίστηκε με τις μαζικές συνελεύσεις όλων των τοπικών επιτροπών πανελλαδικά, αλλά και την εγγραφή εκατοντάδων νέων μελών στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΕΙΔΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΚΛΗΡΟΥ ΣΙΤΟΥ


Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Δριβελέγκας ενημερώνει ότι ο Οργανισμός Πιστοποίησης και επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται πληροφορίες για την ειδική στήριξη σκληρού σίτου, με αφορμή την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου.
"Με αφορμή την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου σκληρού σίτου, οι παραγωγοί που επιθυμούν για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο (2011-2012), να τύχουν της ειδικής στήριξης, σε εκτέλεση του άρθρου 68 του Καν. (ΕΚ) 73/2009 του Συμβουλίου,  ενημερώνονται για τα εξής:     
 1.     Όσοι θα εφαρμόσουν για πρώτη φορά το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, υποχρεούνται να χρησιμοποιήσουν πιστοποιημένο σπόρο στο σύνολο της προς σπορά ποσότητας.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Προς όλες τις συλλογικότητες, τα συνδικάτα, τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, τα αυτοδιοικητικά σχήματα, τα κοινωνικά κινήματα, αλλά και προς όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και τους υγειονομικούς που αντιλαμβάνονται την αξία της αλληλεγγύης, ειδικά μέσα στην ζοφερή περίοδο της οικονομικής κρίσης με την διευρυνόμενη φτώχεια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Σε χώρο που διέθεσε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στον 1ο όροφο στην Αισώπου 24 (πρώτη προς τα κάτω παράλληλο της Μοναστηρίου, περιοχή Βαρδάρη), από την 7Η Νοεμβρίου 2011 θα λειτουργούν καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες εντελώς δωρεάν

ΟΥΡΑΓΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ...


Σύμφωνα με το forbes μας έχουν
προσπεράσει Σκόπια και Αλβανία!
ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: Το άρθρο που ακολουθεί είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς, που ενώ η χώρα κατρακυλάει το μόνο που κάνουν είναι να λαϊκίζουν και να κατασκευάζουν δήθεν θανάτους, δήθεν σκάνδαλα και άλλα "φιλοοικοπατριωτικά" θέματα, ενάντια στη μοναδική επένδυση που τρέχει αυτή τη στιγμή στη χώρα και ιδιαιτέρως στον τόπο μας τη Β/Α Χαλκιδική. Μια επένδυση που σε πείσμα των όσων δραματικών εξελίσσονται, προσφέρει ανάπτυξη(θέσεις εργασίας, δορυφορικές επιχειρήσεις, ασφαλιστικές εισφορές κλπ). Βέβαια οι ίδιοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών για αυτό το χάλι και το ξέρουν πολύ καλά, όμως είναι το χούι τους να αλλάζουν θέση και στάση ανάλογα με τα συμφέροντα τους...