Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Παραμύθι

Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου


Ο ΓΑΠ ΜΕ... ΥΠΟΒΟΛΕΑ: Ότι δεν έδειξε η ΕΡΤ !!!


Το ΟΧΙ των εκπ/κών του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής


Την πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα: Αδιαφορία


Η παρέλαση στον Πολύγυρο με το πενάκι του Kalio


Πολιτική εκδήλωση στην Κάλυμνο

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον

Οι μαθητές τους γύρισαν την πλάτη. Πολύγυρος 28 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι παρελάσεις μετατράπηκαν σε διαδηλώσεις οργής κατά της κυβέρνησης


Χαιρετίζουμε τις μαζικές διαδηλώσεις στις παρελάσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, που ματαίωσαν την κυβερνητική επιχείρηση εξωραϊσμού των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων. Η σημερινή μέρα ήταν μια ξεκάθαρη επιβεβαίωση του μεγέθους της οργής των εργαζόμενων και της νεολαίας κατά της κυβέρνησης που με τη συμφωνία-κούρεμα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ λεηλατεί τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές υπηρεσίες για χάρη της σωτηρίας των τραπεζών και των πλουτοκρατών.

Κασσάνδρα: Σίγησε η φιλαρμονική μπροστά στους "επίσημους". Κανένας μαθητής δεν γύρισε να τους δει!

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ


Μετά τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη και μετά τα συνθήματα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά τις κινητοποιήσεις του κόσμου στις παρελάσεις ανά την Ελλάδα, βγήκαν οι βουλευτές όλων των κομμάτων, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις και στηλίτευσαν τις διαμαρτυρίες των πολιτών, γιατί , λέει, ήταν προσβολή για την επέτειο του «ΟΧΙ» και για τους εορτασμούς! Πολλοί μάλιστα από τους βουλευτές, φόρτωσαν τα επεισόδια στο γνωστό για τις ανορθόδοξες μεθόδους του «ΣΥΡΙΖΑ», που στόχο είχε, λέει, τις παρελάσεις και την κατάργησή τους!
Τι λέτε μωρέ; Ε! λοιπόν, αυτή τη φορά τουλάχιστον, δεν έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάτε καλά;

Νέοι καιροί νέα ήθη:

Μελανοχίτωνες στον Πολύγυρο ή τα Ες-Ες ξανάρθαν;
(ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ)

Μανόλης Γλέζος για την παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Σήμερα αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου! Πριν από 71 χρόνια ο λαός μας είπε το “όχι” όπως έκανε και σήμερα. Και το νόημα της ημέρας είναι αυτό. Οι παρελάσεις να γίνονται μπροστά στο λαό, όπως συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Δεν συμφωνώ με τους χαρακτηρισμούς εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και αυτός πρέπει να καταλάβει ότι με τη στάση του καλύπτει μια πολιτική υποτέλειας και καταπάτησης των λαϊκών συμφερόντων.

ΤΑ 28 ΟΧΙ… ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ


Λέμε ΟΧΙ στον "προοδευτικό" τους μεσαίωνα
Η μέρα που ξημέρωσε έχει τη δική της μοναδική σημασία. Το δικό της μοναδικό συμβολισμό. Το μεγαλοπρεπές ΟΧΙ των Ελλήνων απέναντι στο γερμανικό φασισμό και τα υποζύγια του. Η ιστορία επαναλαμβάνεται… Το ΟΧΙ γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ  άλλοτε απέναντι σε κάθε είδους φασισμό, που καλυπτόμενος από ποικίλες  αποχρώσεις της κομματοκρατίας , θέλει να βάλει τη χώρα, τον τόπο και τους κατοίκους του σε παρατεταμένη γυψοθεραπεία… 

 Στη Β/Α Χαλκιδική δυστυχώς γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Εξ αφορμής λοιπόν των εμπειριών και των γεγονότων, που πρόσφατα έχουμε ζήσει, καταγράψαμε τα δικά μας ΟΧΙ,  απέναντι σε αυτούς , που δήθεν «μάχονται» για εμάς, χωρίς να  λογαριάζουν τις ανάγκες και τις αξίες μας.

Κουβέλης για τα σημερινά γεγονότα στις παρελάσεις

"Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πολιτών και δημοκρατικό δικαίωμα οι διαληλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό, όμως, είναι διαφορετικό από το να εμποδίζεται η παρέλαση, η οποία αναφέρεται στην τιμή και στη μνήμη του αντιφασιστικού αγώνα του ελληνικού λαού. Είναι ενέργειες που τραυματίζουν τη δημόσια εικόνα της χώρας, αλλά και προσβάλουν μια σημαντική μέρα όπως η σημερινή που συμβολίζει το μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα".

H Ν. Μπακογιάννη για τα γεγονότα στις παρελάσεις

«Παραφράζοντας τον Καβάφη, αν δεν μπορείς να τιμήσεις τη χώρα σου, τούτο τουλάχιστον κάνε, μην την ξεφτιλίζεις».

Σαμαράς για τις παρελάσεις

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τις κοινωνικές εκρήξεις, που η ίδια η πολιτική της πυροδότησε.
Όμως, όσοι χαίρονται που τραυμάτισαν την εθνική μας γιορτή, να ξέρουν ότι οι ίδιοι πλήγωσαν την εθνική μας υπερηφάνεια, οι ίδιοι αμαύρωσαν την εικόνα όλων των Ελλήνων, οι ίδιοι πρόσβαλαν τη μνήμη των ηρώων μας.

ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή παρέλαση

Η πάνδημη και αυθόρμητη παρέμβαση του λαού της Θεσσαλονίκης προς τους επίσημους εκπροσώπους της κυβέρνησης ακύρωσε την στρατιωτική παρέλαση για τον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Το μήνυμα ήταν σαφές να σταματήσει η εξόντωση της κοινωνίας, να σταματήσει ο κατήφορος της πατρίδας μας, να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπεια μας.

ΚΚΕ για τις παρελάσεις στην Κ. Μακεδονία


Οι παρελάσεις σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας και τις λαϊκές συνοικίες της Θεσσαλονίκης μετατράπηκαν  σε μαζικά, λαϊκά συλλαλητήρια των Λαϊκών Επιτροπών, του ΠΑΜΕ με συνθήματα ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ που έκφρασαν τη γενικευμένη λαϊκή οργή και αντίθεση στην βάρβαρη  πολιτική της κυβέρνησης της τρόικας και των μονοπωλίων.
 Αυτή η μαζική λαϊκή απάντηση στην κυβερνητική πολιτική δε μπορεί να στιγματισθεί από τη δράση ορισμένων θυλάκων, που όχι μόνο δεν εκφράζουν τα συμφέροντα του λαού, αλλά δρουν ενάντια σε αυτά.

Οι δηλώσεις Παπούλια για την ματαίωση της παρέλασης

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Κλιμάκωση της αντίστασης ενάντια στη συμφωνία κουρέματος του χρέους

Δεν στέγνωσε το μελάνι από την επαίσχυντη συμφωνία για το κούρεμα του χρέους κατά 50% στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και οι κυβερνητικοί παπαγάλοι επαναλαμβάνουν τους ίδιους άχαρους πανηγυρισμούς σαν κι αυτούς που ακολούθησαν την 21η Ιούλη. Έχουν μάλιστα το θράσος να εμφανίζουν την συμφωνία ως πακέτο που συνεπάγεται ελαφρύνσεις (!)για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα εξ αιτίας της απομείωσης του χρέους. Μάλλον ζούνε σε άλλο Πλανήτη!

Από την παρέλαση στον Πολύγυρο

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2011 στον Πολύγυρο.
Οι μαθητές με τον δικό τους πρωτότυπο τρόπο εκφράζουν την αγανάκτησή τους με όσα συμβαίνουν στη χώρα τους και υποθηκεύουν το μέλλον τους! Για όσα γίνονται γι' αυτούς χωρίς αυτούς!
Με βήμα σημειωτόν μπροστά στους επίσημους τούς γύρισαν τα οπίσθια ή τις πλάτες τους αν θέλετε.
Η αντίδραση αυτή απευθυνόταν σε ΟΛΟΥΣ και όσοι από τους επισήμους γέλασαν (έγινε κι αυτό) μάλλον ήταν από αμηχανία, διαφορετικά δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται!
(Ευχαριστούμε τον φίλο που μας έστειλε τη φωτογραφία.)

Αποκαλυπτήρια

Τα αποκαλυπτήρια των προτομών του Τσάμη Καρατάσου (αρχηγός επανάστασης του 1854 στη Χαλκιδική) και του Εμμανουήλ Παπά (αρχηγός επανάστασης στη Χαλκιδική το 1821) έγιναν σήμερα στον Πολύγυρο, μετά την παρέλαση.

ΠΟΙΟ ΟΧΙ...;


Μετέτρεψαν την παρέλαση σε πορεία διαμαρτυρίας


Μαθητές σήκωσαν μαύρα μαντήλια μπροστά από τους επισήμους

Ματαιώθηκε η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Καλού-κακού...

 ... πρέπει να έχεις σε ετοιμότητα και καμιά δεκαριά έξτρα αστυνομικούς! Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει στην παρέλαση.
Πολύγυρος 28 Οκτωβρίου 2011

Η παρέλαση στον Πολύγυρο.

Με την παρουσία πολύ μεγάλου αριθμού πολιτών έγινε η παρέλαση στον Πολύγυρο.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας.

Κεφαλή αριστερά! Μπράβο κορίτσια!

Επιδεικτικά και δικαιολογημένα η διμοιρίτης τμήματος της παρέλασης έστριψε το κεφάλι αριστερά, την ακολούθησε ολόκληρο το τμήμα!

Ήταν απίθανοι...

Το τμήμα παρέλασης του Λυκείου Πολυγύρου κατά την διάρκεια της περέλασης και μπροστά στους επισήμους έκαναν σημειωτόν και γύρισαν τις πλάτες τους στους επισήμους!
Ο κόσμος το ευχαριστήθηκε και τους καταχειροκρότησε!

Αντιδρούν στη μείωση των κλινικών του Γ.Ν.Χαλκιδικής