Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Ο Vakonas ΣΤΟΥ ΟΘΩΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Νεκρός ο Μουαμάρ Καντάφι

Σχετικό βίντεο ΕΔΩ

Καταψήφισε και την διέγραψε!

Καταψήφισε το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, η Λούκα Κατσέλη, και ο Παπανδρέου την διέγραψε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ
Η πρώην υπουργός, σε κυβέρνηση ΓΑΠ, μετά τη διαγραφή δήλωσε: 
"Λυπάμαι για αυτή την απόφαση. Από τη δική μου τη μεριά θέλω να δηλώσω ότι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση.
Για μένα όμως, θέματα αρχών και συνέπειας, ιδιαίτερα

Όλα έτοιμα για το 8ο Πέρασμα Δραγουντέλη

Όλα είναι έτοιμα για το 8ο Πέρασμα Δραγουντέλη που θα διεξαχθεί αυτήν την Κυριακή 23/10.
     Οι συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση ξεπερνούν κάθε προσδοκία και οι έξι περιπατητικές διαδρομές, η ποδηλατική και αυτή με τα άλογα προσελκύουν μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν την φύση και να περπατήσουν στο φθινοπωρινό Δραγουντέλη.

Ο «κουκουλοφόρος» που δίνει εντολές στα ΜΑΤ (βίντεο)

Προσέξτε το νεαρό με το μπλε κασκέτο και το μπλε μπουφάν. Κρατάει ένα κοντάρι στα χέρια του και είναι μαζί με τους υπόλοιπους «κουκουλοφόρους» οι οποίοι πετούν πέτρες στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται επί της οδού Σουρή.
Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο, μόλις περνάει μία γυναίκα μπροστά από τον «κουκουλοφόρο», αυτός κάθεται στο κράσπεδο της λεωφόρου Αμαλίας. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σηκώνεται και κάνει νόημα στη διμοιρία των ΜΑΤ να

ΚΚΕ για τη δολοφονική επίθεση κατά της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ και το θάνατο του συνδικαλιστή


Αυτή τη φορά εξαπέλυσαν σχεδιασμένα οργανωμένες ομάδες σε διατεταγμένη αποστολή και αναρχοφασιστοειδή που με μολότωφ, χημικά αέρια, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πέτρες επιχείρησαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εργατών και λαού στο Σύνταγμα και ειδικά στο μέρος που ήταν το ΠΑΜΕ. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι και ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Κοτζαρίδη Δημήτρη, 53 χρόνων, γραμματέα του Παραρτήματος Οικοδόμων του Βύρωνα. Ακόμα δεκάδες είναι οι τραυματίες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.

Εμπορικός Σύλλογος Πολυγύρου


Ανακοίνωση για την κινητοποίηση της 19/10/2011
Σήμερα ο Πολύγυρος έκλεισε.  Σήμερα όλοι γίναν μια γροθιά.  Η Ένωση Ελευθέρων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Πολυγύρου και Κεντρικής  Χαλκιδικής,  η ΟΛΜΕ Χαλκιδικής, το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής,  ο  Σύλλογος Αστυνομικών  Χαλκιδικής, οι Εργαζόμενοι της Περιφέρειας, οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, ο εμπορικός Σύλλογος Ιερισσού, οι Ομάδες Ενάντια στην Μεταλλευτική Δραστηριότητα του Μεταλλείου Χρυσού, οι Υπάλληλοι της Δασικής Υπηρεσίας κα οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, οι συνταξιούχοι  γίναν μια οργισμένη φωνή ενάντια στην καταστροφή της πατρίδας, της ζωής και του μέλλοντός μας.

Νεκρός διαδηλωτής

Πετροπόλεμος και ξύλο ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και μέλη του ΠΑΜΕ σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι μπροστά από τη Βουλή. Σημειώθηκαν δεκάδες τραυματίες από τις συμπλοκές, ενώ το απόγευμα ένας 53χρονος κατέληξε από ανακοπή καρδιάς στον Ευαγγελισμό.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Άρθρο: Δρ. Αντώνιος Ι. Κωνσταντάρας
Αγαπητοί συντοπίτες,
για μια ακόμη χρονιά παρατηρείτε το φαινόμενο οι έμποροι στο νομό μας να καρπώνονται την παραγωγή μας μη καταβάλλοντας το αντίστοιχο αντίτιμο. Καθυστερήσεις στην αποπληρωμή της τάξης των έξι μηνών ή του ενός έτους έχουν καταντήσει να είναι το ευτυχές σενάριο αφού χάρις την νομοθεσία που δεν προβλέπει προσωποκράτηση για χρέη που δεν αφορούν το Ελληνικό δημόσιο μεγάλη μερίδα των εμπόρων μεταβιβάζουν τα υπάρχοντα τους στα παιδιά τους και μετά λυμαίνονται τη δική μας παραγωγή μετατρέποντάς τη σε δικό τους εφάπαξ για την πρόωρη και άνετη συνταξιοδότησή τους. Επιπλέον, οι τελευταίες ρυθμίσεις του κράτους για τους οφειλέτες προστατεύουν τους εμπόρους από οποιαδήποτε οικονομική διεκδίκηση για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός έτους ενώ παράλληλα προβλέπουν υπό προϋποθέσεις και μερική παραγραφή χρεών τους σε βάρος πάντοτε του Έλληνα αγρότη.

Η περικύκλωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου


Κο-κο-κο-κο... κο-κο... κο

Η Βάσω Παπανδρέου δήλωσε πως θα υπερψηφίσει τελικά το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου και παράλληλα τόνισε ότι "θα είναι η τελευταία φορά"!
-Κυρά Βασίλω, τελευταία φορά; ξέρεις τι λέει ο κύριος Νίκος στο καφενείο; "Αυτή, ακόμα μία και η άλλη θα είναι προτελευταία!"

Κορύφωση των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ερώτηση Τσίπρα στη Βουλή για τα Μεταλλεία χρυσού.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον κ. Πρωθυπουργό
Θέμα : «Μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική- Εταιρεία Ελληνικός Χρυσός»
Η παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού στην υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στο Κατάρ και σε ιδιώτες για τον ελληνικό χρυσό της Χαλκιδικής, που υπεγράφη μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου προκαλεί τεράστια έκπληξη. Πρόκειται για μια συμφωνία μεταξύ ιδιωτικών ομίλων από την οποία το ελληνικό δημόσιο δεν προσδοκά οφέλη. Η υπόθεση των μεταλλείων στην Χαλκιδική είναι παλαιά και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα διαπλοκής. Το ∆ηµόσιο εισέπραξε από την παραχώρηση των μεταλλείων στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός μόλις 11 εκατομμύρια ευρώ, όταν μόνο από την πώληση του 9% της European Goldfields στους Καταριανούς το τίμημα ήταν 175 εκ. ευρώ.

Προσπαθούν να αποτρέψουν την προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσ/νίκης κατά της “χρυσής επένδυσης” της Χαλκιδικής

Ο Πάχτας και οι “Πολίτες Αριστοτέλη” προσπαθούν να ανατρέψουν την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσ/νίκης να καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ κατά της αδειοδότησης της επένδυσης της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη Χαλκιδική. Έτσι το θέμα ξανατίθεται στο Δ.Σ. του Συλλόγου σήμερα το βράδυ στις 8:30 όπου θα είναι παρούσα και η άλλη άποψη, η δική μας.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η ομιλία Καμμένου, στη Βουλή, για το πολυνομοσχέδιο

"Έτσι γαμ... αυτοί που σας χρωστάνε"!

Για έναν Βάζελο χαρά τελικά δεν υπάρχει; 
Στη ζωή μάς χτυπάνε με πολυνομοσχέδια και στο ποδόσφαιρο "μένουμε (στη χρεοκοπημένη) Ελλάδα".
Απόψε περιμέναμε να πάρουμε λίγη χαρά με την αναμενόμενη ήττα-πίκρα των άσπονδων φίλων μας Γαύρων ("γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε") αλλά δεν έγινε! 
Χαλάλι τους όμως (αφ' ενός δεν κέρδισαν εμάς και αφ' ετέρου ούτως ή άλλως τελευταίοι θα τερματίσουν στον όμιλο!), μας έδωσαν αληθινή χαρά μ' αυτό που μάθαμε μέσω του http://www.spnews.gr και όχι από την TV, επειδή η συνείδηση ενός Βάζελου δεν του επιτρέπει να παρακολουθεί στην τηλεόραση παιχνίδια της ...εν λόγω ομάδας (τουλάχιστον ...σε δημόσιους χώρους)!
Διαβάσαμε λοιπόν το παρακάτω σχόλιο: