Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Από τις σημερινές συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ; Ν.Δ. Ή ΣΥΡΙΖΑ;


Πόσο περισσότερο να μπερδευτεί κάποιος;
Στο γνωστό στη Χαλκιδική blog Respentza αναρτήθηκε κείμενο του «πασίγνωστου» φορέα «οικολογικής» (κακο)διαχείρισης της περιοχής antigold, με τις γνωστές θέσεις του κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή. Τα ίδια οικονομικά στοιχεία, η γνωστή ιστορία, τα γνωστά «σκάνδαλα», ο ίδιος «πόνος» για το καημένο το Ελληνικό Δημόσιο, η γνωστή παραφιλολογία, στην οποία εσχάτως εμπλέχθηκε και το Κατάρ, το κυάνιο έλειπε μόνο αυτή τη φορά, δεν πειράζει, έχω ελπίδες για το επόμενο κείμενο, μη ξεχνιόμαστε!
Καμία έκπληξη μέχρις εδώ! Αυτή τη φορά όμως, ακριβώς επειδή διάβαζα τα ίδια και τα ίδια, χιλιοειπωμένα από τους γνωστούς οικο-σωτήρες, εσχάτως δε και εθνο-σωτήρες, σενάρια, υποψιάστηκα, ότι κάτι άλλο συμβαίνει, «έκανα κλικ» στην υπογράφουσα «πηγή» και μπήκα στο ίδιο το antigold.

Επί της αρχής με ...Βούλα!

Με 154 ψήφους, όσοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υπερψηφίστηκε επί της αρχής του το πολυνομοσχέδιο που αλλάζει δραματικά τη ζωή μας.
Μαζί τους, στην ...φοβερή ομάδα των 154 , ήταν και η Κυριακή-Βούλα Τεκτονίδου που αντικατέστησε τον Θωμά Ρομπόπουλο! 
-Ευχαριστούμε και σένα κυρία μου που ήρθες να μας ...σώσεις!

ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ...


Οι πιο μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις μετά την μεταπολίτευση στέλνουν μήνυμα ανατροπής κυβέρνησης και του σφαγείου κεφαλαίου – ΕΕ - ΔΝΤ


Με την πιο μεγάλη απεργία και με τεράστιες ανεπανάληπτες απεργιακές διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, τις μεγαλύτερες από την πτώση της χούντας, οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός έστειλαν σαφέστατο μήνυμα: Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι άταφος νεκρός. Το σφαγείο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ μπορεί να σαρωθεί από τον μεγαλειώδη απεργιακό ξεσηκωμό του λαού μας.

Από τα επεισόδια στην Αθήνα

Ανοιχτή επιστολή του Κ. Βαξεβάνη στον Ευαγ. Βενιζέλο...

Του στέλνει μια λουκούμι επιστολή όπου του παραθέτει το θεάρεστο έργο που παρήγαγε προς όφελός μας φυσικά,όλα αυτά τα χρόνια. Απολαύστε την!
«Κύριε Βενιζέλο,
Αυτά που σας γράφω τα ξέρετε και εσείς και εγώ. Τα υποψιάζεται, φαντάζομαι, πλέον και ο κόσμος. Θα περιοριζόμουν στην “αντιπαράθεσή” μας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αν δεν μου πατούσατε τον “κάλο” με αυτό το “είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και πληρώνεσαι από τον ελληνικό λαό”. Εύχομαι να μην εννοείτε αυτό που όλοι κατάλαβαν.Είμαι λοιπόν δημοσιογράφος και αυτή την εποχή τυγχάνει να εργάζομαι στη Δημόσια Tηλεόραση και όχι Κρατική, όπως την αποκαλείτε εσείς. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, γιατί

Στην Αθήνα σήμερα

New York Times: Η Άννα Διαμαντοπούλου δίνει το κακό παράδειγμα

Ως παράδειγμα συνέχισης φαινομένων ευνοιοκρατίας και που οδηγούν στη διόγκωση του δημόσιου τομέα, παρά τις περικοπές και τη δύσκολη προσπάθεια «συμμαζέματός» του, χρησιμοποιούν οι New York Times, την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σε σχετικό άρθρο που είχαν δημοσιεύσει την Τρίτη.

Από τη συνάντηση αρχηγών...


Αθήνα 19 Οκτωβρίου 2011


Επεισόδια στην Αθήνα"ΠΟΝΑΝΕ ΩΡΕ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ;"


Η απάντηση της Πρωτοβουλίας των Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη στη Ν.Ε.ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.
Πονάνε και παραπονάνε… Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής. Μια ανακοίνωση, της οποίας ο στόχος δεν είναι άλλος από το να παίξει το ρόλο της ασπίδας στον Αλέξη Τσίπρα για τα αδικαιολόγητα, αλλά και πρωτοφανή, που εκτυλίχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ιερισσό.
Μια ανακοίνωση μνημείο αλαζονείας, υπεροψίας και κυρίως αποπροσανατολισμού, καθώς οι συντάκτες/εμπνευστές της, ναι μεν έχουν τη «συντροφική» υποχρέωση να καλύψουν την σωρεία πολιτικών και επικοινωνιακών λαθών, που διέπραξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη δε, με περισσή αμετροέπεια μιλούν εξ ονόματος του λαού της Χαλκιδικής…! 

Τι είναι για σας πατρίδα;


Προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Δια χειρός Αλιθέρση 
Αύριο είστε έτοιμοι να ψηφίσετε ένα ακόμη νομοθετικό έκτρωμα. Ήδη μ’ αυτά, που μέχρι στιγμής έχετε ψηφίσει, σκορπίσατε πολλή δυστυχία στο φτωχό, στον άνεργο στο μεροκαματιάρη. Σχεδόν έχετε αποτελειώσει τη μεσαία τάξη και πάτε ολοταχώς για τη διάλυσή της. 
Ξεπουλήσατε και συνεχίζετε να ξεπουλάτε το δημόσιο πλούτο. Εξασφαλίζετε μεγαλύτερα κέρδη στις τράπεζες και στις μεγάλες επιχειρήσεις. Βάλατε υποθήκη ολόκληρη τη χώρα, μηδέ εξαιρουμένων και των μνημείων της! Παραδώσατε την εθνική μας ανεξαρτησία στα χέρια των λεγόμενων… «συμμάχων». Ετοιμάζεστε με την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή να παραδώσετε την εργατική τάξη και τυπικά αλυσοδεμένη στο μεγάλο κεφάλαιο.

Πολύγυρος: Οι πορείες των διαδηλωτών συναντώνται στον "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ"

19 Οκτωβρίου 2011 το ΠΑΜΕ "κλείνει" τον Αρβανιτίδη στον Πολύγυρο

19 Οκτωβρίου στον Πολύγυρο: ΟΧΙ στα αντιλαϊκά μέτρα

Δημιουργία νέου Κοιμητηρίου στην Αμμουλιανή


Ο Δήμος Αριστοτέλη ξεκίνησε την απαιτούμενη διαδικασία για την κατασκευή νέου Κοιμητηρίου στη Δημοτική Κοινότητα Αμμουλιανής.
Με αποφάσεις της, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου προχώρησε στην ανάθεση των απαραίτητων υποστηρικτικών μελετών για την ίδρυση νέου Κοιμητηρίου (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Υδρογεωλογική Μελέτη, Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας ).

Και μαζί με όλα τ' άλλα είχαμε και ...Συναντήσεις προσωπικοτήτων

Ο Πολύγυρος διαμαρτύρεται! 19 Οκτωβρίου 2011

Ο Πολύγυρος διαμαρτύρεται! Πολύ μεγάλη συμμετοχή!

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το ζήτημα των σκουπιδιών


Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί τις εξαιρετικά δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ και να αντιμετωπίσει θετικά τα αιτήματά τους.
Καλούμε εκ παραλλήλου τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να επιδείξουν, αυτές τις δύσκολες ώρες, συναίσθηση κοινωνικής ευθύνης για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη δημόσια υγεία με τη συσσώρευση των σκουπιδιών.
Καμία αυταρχική αντιμετώπιση, καμία προσφυγή στη δικαιοσύνη και σε δικαστικές αντιπαραθέσεις δεν μπορεί να δώσει λύση και διέξοδο από την κρίση.

Αφού δεν μας απαντά η Κυβέρνηση, μήπως να ρωτήσουμε τον Εμίρη;


Μέσα στον ορυμαγδό των ηρωικών και μηδέποτε συνταξιοδοτούμενων βετεράνων της πολιτικής και των εξαθλιωμένων και τρομοκρατημένων υποψηφίων εφέδρων του προηγούμενου σαββατοκύριακου, παραλίγο να περάσει απαρατήρητη η επίσκεψη στη χώρα μας του εμίρη του Κατάρ, με τον οποίο ο κ. Παπανδρέου έδωσε κοινή συνέντευξη για να… ανακοινώσει την συμμετοχή του πρώτου σε άλλη μια επιχείρηση που ανήκει σε ιδιώτες.

Ουράνιο σε Στρατώνι και Αρναία


ΕΡΕΥΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΟΓΕΝΕΤΙΚΗ-ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Το δημοσίευσε η Πρωτοβουλία Ενάντια στις Βλαπτικότητες. Εμείς είχαμε αναφερθεί σε αυτή τη μελέτη το Φεβρουάριο του 2009, στο ΙΓΜΕ: έρευνες για ουράνιο μέχρι …το 2001;;;
Στα αποτελέσματα των ερευνών που εντόπισαν “εκμεταλλεύσιμες ποσότητες ουρανίου στο Στρατώνι” είχε αναφερθεί με ενθουσιασμό ο Δρ Αρβανιτίδης του ΙΓΜΕ, στη διημερίδα του ΤΕΕ Θράκης για τις εκμεταλλεύσεις χρυσοφόρων κοιτασμάτων

Από το αστυνομικό δελτίο


Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πολύγυρο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκανε στον Πολύγυρο και το ΠΑΜΕ, μπροστά στο Δημαρχείο, και στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της Πρωτεύουσας. 

ΠΑΣΟΚ ...τι έκανες στους Έλληνες;

Στην είσοδο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στον Πολύγυρο είναι εμφανή ακόμα τα σημάδια από το "σύνθημα" που έγραψαν άγνωστοι χθες το βράδυ: "ΠΑΣΟΚ γάμησες τους Έλληνες"!
-Μήπως οι "βιαστές" είναι δύο, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.;
-Δύο είναι!

Τετάρτη - Πέμπτη: ΌΛΟΙ στους δρόμους!